Söndag + måndag

Måndag:

Jättehärlig solig dag. Hade en del att städa upp och diska efter kalaset i går. Det var mest sådana där jobbigt fina vinglas och kladdiga former att diska. När Albin sov förmiddag passade jag på att rensa ut gamla kläder ur klädkammaren. Gick med två påsar till UFF kontainern och en kasse gick till soporna. *Duktiga jag*

Vid 12-tiden kände jag att jag ville ut och gå lite. Gjorde iordning mig och lilleman för en promenad till affären. Precis när jag skulle gå  ringde telefonen och det var skolsköterskan på tråden. Blir alltid lika kallsvettig när hon ringer för det är alltid något som har hänt. (Japp, hon har ringt några gånger då barnen antingen har fått hjärnskakning eller brutit armen) Nu var det Matilda som hade krockat med en klasskamrat (En stor kille, den största i klassen) och ramlat baklänges, slagit i huvudet lite och fått fläskläpp. Hon tyckte också att framtanden kändes lös.

Gick dit och mötte upp henne. Skolsköterskan tyckte att hon skulle gå hem. Det var ingen fara med henne mer än att läppen stod rätt ut. Fick en tid till tandläkaren senare på dagen, men det hade inte hänt något med tanden. Skönt!!

Lugn och skön kväll här. Suttit och surfat. :o)

Söndag!

Ujuj, upp tidigt som f-n. Klockan ringde kl 6. Samling för innebandymatch kl 7.20. Men det var en jättespännande match (som de tyvärr förlorade) så vi var snart klarvakna. :o)
Direkt när matchen var klar åkte Fabian och Patrik till nästa match, bandy (vanlig på is)

Jag gick här hemma och försökte komma på vad vi skulle bjuda släkten på när de skulle komma hit senare. Matilda fyller år på fredag men vi ska ha kalaset idag. Hon vill att vi ska göra Tacos men jag var lite tveksam först. Tänkte att kanske de äldre av släktingarna inte visste hur man äter tacos. Surfade lite på "Old El Pasos" hemsida och där fanns ju en himla massa goa recept. Nu blev det genast svårt att välja ut. Det fick bli:

Enchiladas med köttfärs och bönor
Enchiladas med räkor
Guacamole
Mexicansk fetaostsallad
Tacopaj
Nachochips
Dip

Till efterrätt/tårta:
Ananaspaj med vanlijglass

När Patrik kom hem från affären med ingredienserna var klockan 14.30 och gästerna skulle komma kl 15.30. Ja, ni hör ju själva att det blev stressigt med tiden. (som vanligt)  Vi placerade dem i vardagsrummet med varsin Campari och juice (för de som inte körde) och snacks. Där fick de sitta en timma innan maten blev klar. Men min kusin var sen så vi skyllde på henne. ;o)
Några timmar senare satt vi 17 pers runt bordet som var väääldigt mätta!!

Födelsedagsbarnet, som fyller 12 var nöjd med presenterna. Det märks att hon blivit "stor" för det var mest böcker på önskelistan och kläder! En enhjuling stod förstås först, men det fick hon inte. Men däremot en tvåhjuling. En ny cykel inhandlades på lördagen av morfar, farmor och farfar. En treväxlad med bakåtbroms, lila och jättefin. Hon ville inte ha en cykel utan fotbroms, men gärna med fler växlar. Hon är så klok min lilla tjej.

Dagens bild:

Man kan sitta och läsa på många olika sätt.
Här är ett:

159953-20

Kommentarer
Postat av: Milla

Mums vilken meny :-) Blev super hungrig nu...Låter som ni hade en riktigt trevlig kväll...Skönt att dt inte var någon fara med tanden.

2007-02-07 @ 21:13:25
Postat av: Ulrika

Ja du, den ställningen klarar vi ju av... eller...?

2007-02-08 @ 17:04:16
URL: http://ulrikasarnblom.spaces.live.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0