Slut på jul...

Alltid så här efteråt längtar jag till "normalt" liv igen. Är så himla trött på julmat, slö och slapphet. Nu vill jag att våren ska komma fort.

Har sovit hos svärföräldrarna i två nätter. Kom hem nu i em. Det har varit mycket trevligt. Vi har ätit och druckit gott, spelat spel och sent i går kväll badade vi i poolen ute på altanen med regnet smattrande i ansiktet. (Men varmt och gott i poolen)

Nu på kvällen har vi smällt i oss pizza (precis vad vi inte behövde) . Chokladasken är snart uppäten och jag spyr bara någon säger sill och köttbullar!! Tur att det är ett helt år kvar tills nästa gång julmaten kommer fram igen. Är lite uttråkad, vet inte vad jag vill göra. Har lånat två filmer från jobbet. Väntar på stora sonen som är på bio med kompis idag innan vi sätter på filmerna. Men jag kommer att somna, det känner jag på mig. Är lite trött...


Min nya "leksak". :-)
image156

image157

Tillslut vågade jag sitta i knät på tomten...
image158

Finns det några snälla barn?

image159

GOD JUL...

Nu är det jul igen...

Sitter här och skriver på min julklapp...En egen bärbar dator, en LG E200, rosa och jättefin! Blev så himla glad. Helt oväntat också då maken och jag egentligen inte byter julklappar med varandra. Men för några dagar sedan "hintade" han att han hade en "liten" julklapp till mig. Fick lite panik men fick i a f köpt en julklapp till han också. (Ett träningskort, som han ville ha...)

Barnen fick också morgonjulklappar. Matilda fick The Sims, "Året runt". (fast jag köpte fel, skulle köpt "Jorden runt", men fick hjärnsläpp i affären. Fabian fick ett spel till PS2, så nu har de att göra en stund till vi ska åka iväg.
Ska bara till graven och tända ett ljus för mamma och så till grannen och byta lite julklappar. Kl 15 ska vi vara hos svärisarna, som vanligt. Det ska bli skönt att få sätta sig och koppla av...

God Jul allihopa!

Ps! Ska lägga ut en bild på min nya "leksak" senare. Ds!

Klar!

Har varit i Göteborg hela dagen och fick handlat klart alla julklappar. Gick tills jag fick skavsår på tårna och valkar i händerna av allt bärande. :-)

Nu har vi klätt julgranen och den blev riktigt fin.

Så här:

image154

Tog ett kort på barnen också:

image155

God Jul!

Mätt...

I dag börjar jullovet! Började dagen med att baka lussekatter (igen) Hade ingredienser hemma så det var lika bra att baka på.... Den här gången gjorde jag STORA lussekatter. Gör alltid små annars. De blev fina.

Hämtade ungarna från skolan kl 12 och sedan åkte vi till Liseberg och åt julbord. P bjöd sina anställda och vi var hela 43 stycken med respektive och barn. Gott var det men jag har totalt förätit mig nu på julmat. Får inte ner en sillbit mer. Det är faktiskt värre med den varma maten. Har ätit julbord två gånger nu på en vecka och så kommer julafton och då ska man äta en gång till...Bläääää!

Nu ska jag vara ledig i någon vecka eller så...sedan dax att börja tänka på skolarbete igen. Inlämning av exjobb den 7 januari...är det inte underbart?

Jag ser framemot att få leka med en av Matildas julklappar hon kommer att få...(säger inte här och nu vad jag syftar på...)

Är nästan klar med julklapparna nu. Ska in till Göteborg i morgon och ta det sista. Har varit där och förkollat lite, så i morgon är det bara att slå till...hehe...

God Jul till er alla om jag inte skriver mer här innan julafton. :-)

Förresten, vi har köpt ny kamera (kanske jag har sagt innan)
Här kommer äntligen lite nya bilder!


Sagoslottet på Liseberg...
image149


Ha ha, rolig bild...så här på fredagskvällen...
image150


Kan inte låta bli...På sötnosen!
image152

sista bilden:

image153

VFU- ledare på besök!

VFU= Verksamhets Förlagd Utbildning = som att vara ute på praktik.

Jag är ju som sagt ute på VFU nu och är i en 2:a. I dag var det dagen som jag för ca 2 år när jag fick reda på den fasade så inför. Dagen då en VFU ledare skulle komma på besök och sitta med en lektion som jag skulle stå för. Jag hade planerat en lek/övning/tävling som jag skulle köra. Själva leken gick bra. Alla tyckte den var rolig. (En elev skulle stå inför klassen och beskriva en sak som jag hade lagt i en låda. De andra skulle under handuppräckning gissa vad som låg i lådan.) Allt gick som sagt bra, men några oförutsedda händelser skedde. Vem bestämmer vem som ska få stå framme och beskriva saken? Vilka är det som får sin röst hörd? Är det de som syns och gapar mest? Massa sådana saker. Jag hade bestämt (för mig själv) att JAG skulle bestämma vem som fick komma fram. Eleverna bestämde sinsemellan att den som vann skulle välja...ett litet dilemma när helt plötsligt det stod två stycken framme och ville beskriva. Fick tipset av VFU-ledaren att jag måste vara mer tydlig och visa att "Här är det jag som bestämmer!" Inte låta dem ta över, osv...Jag kanske är lite otydlig och säger gärna saker som "Nu tror jag att vi ska göra något annat..." Inte bra...TROR...nä du Helena...nu blir det andra bullar...I morgon ska jag visa att det är JAG som bestämmer. Inget onödigt prat och ingen får börja jobba förrän JAG har pratat klart.

Annars...ont i ryggen som sjutton! Det hugger till i vissa lägen så att jag ropar högt...

Just nu har vi en liten nattgäst här. Grannens 4-åriga dotter ligger och sover bredvid vår snart 13-åriga dotter. En stor dag i 4-åringens liv. När mamman var här för en stund sedan för att hämta den sovande så ville hon inte följa med...så hon fick ligga kvar. Gulligt!

Nattinatti!

Konstig dag...

Tillbaka i klassen efter helgen och (puh!) alla friska!!  (Alla utom 1, men han har säkert inte vinterkräksjukan.) Idag fick jag hålla i nästan allt själv. I går satt jag och klassföreståndaren och planerade hur jag skulle lägga upp lektionerna. Jag skrev ner allt så fint i mitt anteckningsblock, övertydligt så jag skulle förstå. Tror ni att jag kom ihåg att titta? Nähääää!!

Lite annorlunda idag, då eleverna skulle gå i väg och ha en liten "visa upp stund", dvs alla klasser skulle visa upp för varandra vad de pysslat med under höstterminen. Mycket trevligt! När vi kom tillbaka körde jag en lek där de jobbade gruppvist. Gjorde en massa opedagogiska saker (så nu gör jag inte om dem) Efter det var det lunch. Precis när vi skulle gå iväg kom meddelandet att en kabel hade brunnit i bamba, brandkåren hade varit där, ingen ström fanns och därmed kunde ingen mat serveras. :-( Alla barnen var jättehungriga (jag med) Snopna fick vi gå tillbaka till klassrummet. Många barn var ledsna och oroliga att de inte skull få någon mat på hela dagen. En liten stund senare kom beskedet att maten var klar. Det visade sig vara fil, knäckemacka och äpple!! Jag vände och gick till Preem istället. Där har de god mat!!

Efter skolan hämtade svärmor lilleman på dagis. Sedan kom hon hit och hjälpte mig att städa hela huset. Hon strök all min tvätt och svabbade alla golv!! Vilken fantastisk svärmor jag har!!
Var på jobbmöte på kvällen.

Nu ska jag sova.

Nattinatti!

RSS 2.0