Onsdag

Det blev ingen bra morgon här. Väckte barnen kl 6.50. De gick snällt upp, klädde på sig och gick sedan ner och åt frukost. (so far so good) Jag passade på att ligga kvar lite extra i sängen. Då började de att tjafsa om något därnere. Tillslut fick jag gå ner och medla lite. Sedan blev det lite brådis och Matilda och jag började bråka om en sak och hon blev jätteledsen. Fabian fick gå i förväg till skolan och Matilda stannade kvar. Hon och jag löste problemet efter en stund och hon kunde knalla till skolan, men hon kom försent.

Albin fick hoppa över sin förmiddagslur. Jag hann bara duscha, och så bar det av till sångstunden. Träffade Camilla och Amanda där. Vi sjöng och hade det mysigt. Albin tyckte det var skoj att träffa alla igen. Men sedan var han trött. Somnade i vagnen efteråt och sov i två timmar. Camilla och jag gick och åt lunch på vårt stammisställe. *gott*

Hem och Fabian var hemma. Matilda var hos en kompis. Grejsade lite och gjorde mat till honom. Sedan gick jag och Albin och la oss en stund. Men tyvärr blev vi störda hela tiden för Fabian var orolig att han skulle missa skridskoåkningen som sedan blev fotbollsträning. Äntligen fotbollsträning!! Fabian var överlyckig. Han har längtat så!! Han gjorde sig i ordning själv och sprang iväg men kom snart tillbaka. Där var inte en kotte på fotbollsplanen. Om det var inställt eller om han kom dit för tidigt, vet jag inte.

Patrik blev hastigt hemkallad av Fabian, för nu ville han åka skridskor ialla fall. Stressigt värre...de kom iväg men kom hem snart igen (igen) Det var ingen allmänhetensåkning pga match.

Hehe, ibland undrar jag hur jag är funtad. Jag blir ju riktigt rädd för mig själv. Patrik skulle ut och gillra några musfällor. Jag skulle hjälpa honom att ladda dem. Vi hade två fällor och två bitar ost. Patrik laddade en fälla och bad mig sen att hålla i den. Han visade att jag kunde hålla i ena kanten för att inte riskera att den skulle smälla igen på mina fingrar...Jag håller där medan han grejar med den andra fällan. Sedan ber han mig att hålla i den andra också. Jag känner att jag vill byta hand och glömmer av att jag håller i en fälla. Jag tar den första fällan med den andra handen och...PANG!! där smällde den igen rakt över min tumnagel. *ajajajaja*

Jag har varit duktig. Lurade med Patrik ner i källaren för jag ville leta bland alla, säkert 30-tal bananlådor efter gamla leksaker till Albin. Vi lastade ut alla lådor från där vi förvarar dem (pannrummet) Sedan faktiskt slängde jag två sopsäckar fulla med massa gamla kläder som jag inte riktigt vet varför jag sparat. Och gamla gardiner mm. De var ju såååå omoderna. Tänkte på "Feng Shui" hela tiden. Det hjälper faktiskt. Fick 6-7 bananlådor över. I morgon måste jag köra till tippen med säckarna så de lämnar huset också.

I går var det första gången sedan jag började blogga som jag inte skrev något.

Men egentligen hade jag en himla massa att skriva om. Tar lite här:

Mina "aprilmammorkompisar" med tillhörande bebisar kom hem hit på lunch. Vi var sju mammor + sju barn. (stämmer det?) ;-)
Det var jättetrevligt!

Hej så länge!

Måndag

Konstigt med sömnen i natt. Maken jobbade hemma hela dagen igår, som sagt och ända fram till kl 01.30. Då gjorde han sig en kopp kaffe och sedan åkte han in till jobbet för att skriva ut några papper. Dessa papper skulle han sedan köra och lämna drygt 20 mil bort, men orkade inte, så han budade ner papperna istället. *skönt* Han kom hem igen vid 5-tiden. Sov sedan mellan 6-12. Jag somnade om på morgonen och vaknade också 12.

Lunchgästerna (Lotta och Camilla) kom kl 14. Vi tjötade och hade det trevligt. De gick vid 16.30.

Morfar (min pappa alltså) tog Fabian till bandy träning. *tack!!* Sedan passade han Albin en stund medan jag hämtade Matilda. Albin gillar sin morfar! :-)

Inget mer skoj hände sedan. Åkte och handlade på kvällen inför i morgon.

Maken och jag plöjde sedan igenom ett antal "Vänneravsnitt" :-)

Hejhej!

Ps! Ni kanske märker att jag är rätt fixerad vid klockslag? Det har jag ärvt efter min mamma, kanske? Ds!

Söndag

Satte klockan på 7.40. Fabians innebandymatch började 9.20, samling 8.40. *gäspar* Matchen var slut ca 10.10 (förlorade med 2-4 :-( ) Fabian slängde på sig träningesoverallen och åkte direkt till bandy träningen på is. (som började kl 10) Hann vara med där i 30 min. Jag åkte och handlade under tiden. Åkte hem och Fabian hann bara vända i hallen innan det bar av till en kompis...Oboy, den killen gillar att ha många bollar i luften. *pustar*

Maken har ett viktigt skrivarbete som ska vara färdigt och i kundens brevlåda i morgon bitti. Det innebär att han har suttit och skrivit heeeela dagen + säkert halva natten och måste bege sig drygt 20 mil i natt/tidig morgon för att leverera. Känns lagom lustigt. :-(

Mina auktioner på Tradera gick ut nu i kväll. Det gick väl sådär. De som blev sålda är jag nöjd med, men bara hälften fick bud. Kul ändå att komma igång igen.

Nu sover barnen och jag ska sätta mig och kolla på några "Vänner" avsnitt med ett glas vin. Mmmmmmm!

Dagens bild: (hör egentligen till fredagens blogg)

G´day mate!

Australienresenärerna har kommit!  (Bara en i bild...gissa vem? )

Obs!! Ser ni semlorna?


159953-19


Lördag

Sov till kl 9. Åt frukost och sedan åkte jag för att hämta sonen på innebandyträningen.
Hem och fika. Grejade lite hemma, duschade och gjorde oss i ordning.
Kl 16 var vi bortbjudna till Vicky och lille Albin, 10 dagar yngre än vår Albin. (Jonas var inte hemma) Henke, Camilla och barnen var också där. Vi åt jättegod mat och barnen "lekte" fint på golvet, även om de blev ganska så trötta och griniga tillslut.

Det var jättetrevligt! Kom hem vid 22.40. Sitter nu och kollar på en dålig film på tv:n innan sängdax.

Hejsvejs!

Fredag

Som vanligt på morgonen förutom att Patrik är hemma idag. Kl 10.30 kom min barndomskamrat Malin med lille Adam, 8 dagar yngre än Albin. Det var roligt att se våra små "leka" med varandra.

Patrik åkte sedan och hämtade sina föräldrar på flygplatsen. Sedan fikade vi allihopa. Gammelfarmor var också här. Svärföräldrarna berättade om sin resa i Australien och delade ut presenter.

Tog det lugnt på em och kvällen. Fabian sover över hos en kompis. Vi andra har bara slappat i soffan och kollat på tv.

Hej så länge!

Ute och festa torsdag!

Inget spännande på morgonen. Gick upp kl 7 och sov eftermiddag mellan kl 9.50-11.15. Över till grannen på kaffe kl 11.30-13.20.  Sedan laga mat och göra mig i ordning för min "utekväll" med Lotta.

Duschade och faktiskt sminkade mig lite! Kl 18.15 kom Lotta och hennes man förbi och hämtade upp mig. Vi  hade bestämt att vi skulle åka till "Ölkällaren" för där är mysig och så har de gratis buffé. Sa till hennes man att vänta till vi hade checkat att det var öppet. Vi steg ur bilen och gick till entrén. Skylten sa att: Torsdagar öppet till kl 23.00! "Vinkelivink" till Henrik som åkte iväg. Vi tog de tre stegen ner för trappen och drog i dörren! Låst! Lotta prövade också: Låst! Va F-n! Det kan väl inte vara stängt? Vi gick runt huset och in i restaurangen som "tillhör" Ölkällaren. Nej, det var stängt för det hade varit för dåligt med folk den senaste tiden. :-(

Bestämde oss för att gå den säkert två kilometer långa vägen till nästa ställe. En trevlig krog, eller vad man nu kallar det för. (Den med Elena Paparitzou på väggen) När vi äntligen kom dit talade en skylt på dörren om att det var abonnerat från kl 15.00! Nämen, det kan ju inte vara sant! Men det var inte en kotte där inne! Stack in huvudet och frågade om det fortfarande var abonnerat! - Nej, de gick precis, ni kan komma in! -Tack, det var bra! Satt där och drack 3 glas vin (eller var det 4?) Var det enda personerna (förutom personalen) som var där. Kändes inte så roligt.

Strax innan kl 21 gick vi vidare till O´Learys. (Stavas?) När vi kom dit mötte vi en massa personer. Det visade sig att Frölunda matchen precis hade slutat. Så åter igen var vi de enda som var där. Beställde en Irish Coffé och ett glas vin. Det var jättetrevligt i allafall!. Hade gärna suttit några timmar till, men var tvungen att passa bussen!.

Sitter här och försöker stava. Det är  megasvårt!! Hehe!

Har inge mer å skrive!

Kram!

Onsdag

Upp som vanligt!
Bakade en ananaspaj på morgonen för att ta med till fikat senare.
La mig lite med Albin mellan kl 10-11. Åkte sedan och hämtade upp Milla vid tåget och så åkte vi till Lena i Hindås. Susanna var också där. Lena bjöd på hemmagjord smörgåstårta som var mums! Milla hade bakat en jättegod kladdkaka och så min ananaspaj! Syndigt värre, men det var det värt!

Patrik tog de stora barnen till isbanan och jag och Albin var hemma och hade det mysigt. Hade lite panik för "städtanten" (kallar henne så, förlåt) skulle komma i morgon. Stressade runt här på kvällen i ett försök att "förstäda" lite. 21.30 ringer städfirman och meddelar att städningen var inställd, pga sjukdom. F-n, jag som hade väntat och planerat inför det. *typiskt*

Har inget mer att rapportera!

Slut!

Dagens bild:

Albin med tjejkompisarna:

159953-18


Stressig tisdag

Maken kom hem från sjukhuset vid 00-tiden. Skönt att det gick bra!

Idag tog vi det lugnt på morgonen. Albin och jag sov mellan 9.00-10.30 (jag till kl 10.00)
Duschade i ultra rapid med badrumsdörren på vidgavel, så jag kunde höra ifall Albin vaknade. Det var kallt, vill jag lova. Albin låg i vår säng och när han vaknar så kryper han runt och kan ramla ner. Fast jag har "bullat" upp med kuddar under madrassen runt om så kan man inte vara säker.

Sedan åkte jag hem till Lotta och Isak. Blev bjuden på jättegod kycklinggryta med massor av chilipulver i. Hihi, för Lotta stod och klagade över att kryddan knappt gav smak åt maten. Så tog hon i och skulle skaka ur lite till och då kom hela burken farandes. Men det blev jättegott!! (och lite starkt) Vi satt och planerade lite inför vår första på tu- man- hand utekväll vi ska ha på torsdag. Längtar dit och efter att få dricka vin!
Vi kunde också konstatera att något hänt våra små kottar sen senast. I dag satt de tillsammans på golvet och det såg ut som om de lekte med varandra. (Fast med olika leksaker) De kröp efter varandra och visst, ett och annat tjuvnyp blev det också. Lyckades hålla mig från fikabröd idag också. En ruta 70-% choklad istället. *duktig*

Efter det började cirkusen. *stress, stress*

Lovade igår att Fabian och kompisen skulle få åka skridskor igen. När de kom hem från skolan slängde de i sig några mackor för det var ganska så bråttom. Jag stod och hejade på! - In i bilen, skynda, skynda! Precis när jag står och ska slänga igen dörren ringer telefonen. Det var min morbror som ringer några gånger/år. Hade inte hjärta att säga att vi skulle iväg. Han brukar inte vara så långrandig, men typiskt nog var han extra pratsjuk idag. Fabian blev jätte irriterad där han satt i bilen och väntade. Kom till isbanan. Det var en härlig eftermiddag. Hjälpte killarna att snöra skridskor. (Kompisen hade båda med idag.) Jag passade på att gå en promenad under tiden. När jag kom tillbaka såg jag att TV4 Göteborg höll på att ställa upp en kamera på isen. De skulle visst intervjua någon där. Det var 4 personer på isen just då. (förutom 2 från Tv:n)  Gissa vilka två som åkte bakom den de intevjuade hela tiden? Jo, linslusen Fabian. Så ni får hålla utkik i morgon (onsdag) om det handlar om en bandymatch som går i morgon. Ser ni någon i röd tröja och grå hjälm, så är det Fabian.

Snabbt tillbaka till Matilda och en kompis som skulle på konståkningsträning. Hade ställt fram mat till M men inte till kompisen. Nu var det verkligen bråttom och mathelvetena ville inte tina!! Pust och stön. Dessutom hade Albin fått sig ett gråtanfall vid isbanan och skrikit sig halv fördärvad. Det blev så kallt om kinderna på stackarn. Kom iväg med tjejerna tillslut. Lämpade av dem och åkte hem och hämtade Fabian. Åkte och köpte nya bandyatteraljer till han som han lurade på mig.

Pustar ut nu. Hoppas att det var någon som orkade läsa så här långt! Haha, jag glömmer bort mig när jag skriver att det kanske inte är så intressant för alla att läsa.

Hejhej!

Måndag

Upp som vanligt kvart i 7!! Tänka sig!! Barnen ville duscha innan skolan. Gick inte och la mig igen med Albin när han sov sin förmiddagslur utan jag läste lite i min Feng Shui bok och fick inspiration. Klädkammaren fick sig en omgång. Men det är ju så tråkigt när man får en massa bröte över. Det brukar ju inte flyga till återvinningscentralen av sig själv, precis. Det var ett tungt (nåja, lite iaf) beslut jag gjorde där. Slängde en massa kärleksbrev ca 15 år gamla. Läste i boken att man skulle göra sig av med sådant. Jag har alltid tyckt de varit gulliga, men tänkte efter nu. Alltså, jag vill ju absolut inte ha tillbaka mannen i fråga och tänk när jag går bort och barnen går igenom mina saker. Inte vill jag att de ska sitta och läsa mina gamla kärleksbrev. Det var visserligen små lappar och kärleksförklaringar som mannen ifråga skrivit till mig. Slängde allt! Kändes underbart!!

När Fabian kom hem från skolan kl 13.20 påminde han mig om att jag lovat köra han till isbanan. Visst! Han fick tillslut tag i kompisen som ville följa med. Det var ganska så bråttom för isbanan stänger kl 15. Hämtade upp kompisen och åkte dit. Var där 14.10. Följde med killarna för att hjälpa till med snörningen. Men tyvärr visade det sig att kompisen bara hade en skridsko med sig och jag skulle inte hinna fram och tillbaka. Så han fick sitta och titta på när Fabian åkte. Jag åkte iväg och uträttade lite ärenden under tiden.

Lyckades hålla mig från godsaker idag. (nästan) Det låg en bit av helgens paj med fetaost i kylen. Var ju bara tvungen att äta upp den. Men sedan var jag duktig. Gjorde GI-mat efter recept. Strimlad kassler med haricot verts och svarta bönor vokade i panna. Dressing på olja, citronskal, citronsaft, chili, basilika och vitlök. Jättegott!! (och med sting)

Matilda blev sugen på melon medan jag åt min mat. Hon försvann ut i köket och skar upp melonen. Jag hör hur hon börjar klaga...och så åkte vattenkranen på. Hihi, hon hade skurit upp melonen med samma kniv som jag hade använt till chilin. Sicken klant!! :-) Och ännu mer klantigt var det när hon stoppade huvudet ner i frysboxen och fastnade med läppen i isen på kanten så det  började blöda. (Hihi)

Senare får hon för sig att steka bacon. Utan att säga till mig tar hon fram en stekpanna, spruttar på massor med smör och lägger i baconen. I en kall panna!! Ehhh, säger bara: Urk!!
-Vad gör du? Utbrister jag!
- Jag tänkte lära mig att steka bacon, svarar hon.
- Och vad ska du äta till det?
- Flingor!! Urk, igen!! (Det var till kvällsmat)

Patrik ringer vid 20-tiden. Han hade varit i Linköping och meddelade att han var nu i Göteborg men på väg till sjukhuset skjutsad av kollegan. Han hade köpt någon smoothie antagligen med mango i och det tålde han inte. Så han hade fått en allergishock, stackarn. Så nu vet jag inte när han kommer hem. Kollegan ringde och sa att han var ok och att han hade fått medicin. Usch, det är lite otäckt.

Hämtade ut "Vänner" boxen idag. Barnen tycker att Vänner är jätteroligt. Nu är de så gamla att de förstår skämten. (Både på gott och på ont)

Just nu svinkallt ute. -14,5 grader. Men det är mysigt. Funderar på att titta lite på "Vänner".

Dagens bild:

Foppa, släng dig i väggen!

159953-16

Söndag

Vaknade till en ljuvligt vacker söndag! Det har snöat hela dagen och det är jättefint ute. Fabian och Patrik åkte iväg på morgonen till sonens första utebandy träning. (Äntligen, så som han har tjatat!) På vägen hem fiskade de upp gammelfarmor. Kaffe och prinsesslängd slank ner...(alltså...jag säger inget mer!! Grrrrr!!)

På em åkte Patrik och Fabian iväg igen för att kolla på en innebandy match i Göteborg. Jag passade på att gå en promenad med vagnen. Det var skitjobbigt att köra  för det var inte skottat någonstans. Gick en runda på drygt 1 timma. När jag var ganska så långt hemifrån vaknade Albin och ville inte alls vara i vagnen. Fick halvspringa hem med en hysterisk bebis.

Har annars pulat här hemma. Inget spännande alls...Jo, kanske...Har bestämt mig för att....

I morgon smäller det!! Mitt "nya" sunda liv..eller helt nytt är det ju inte. Jag har ju testat förut. I nästa vecka ska jag äta mycket GI mat. Jag har ett recepthäfte med en massa god mat som jag har kört med förut. Enkelt och gott. Jag ska äta lax, bönor, avocado, salsa, tonfisk, spenatsoppa med fetaost, kyckling, mm. Ska inte äta några semlor, kakor, bullar...You name it!  Blir svårt för jag har bokat in minst 2 fikor i nästa vecka. Men det är ju gott med kaffe också. Eller mörk choklad? 70- % ig! Det är ju helt ok!  Det är ju smart att bestämma sitt nya liv nu då vi inte har så många födelsedagar *ironisk* Alla fyller ju år i februari. Svärmor, Matilda, moster, jag och en massa kompisar. Många tårtor och god mat blir det. :-(

Har lagt upp nya auktioner på Tradera nu också efter ett långt uppehåll. Vårt hus håller på att svämma över att för små bebiskläder och lite större kläder också för den delen. Har redan fått ett bud. :-)

Dagens bild:

Mannen med låååånga fingrar!

Jag kan!!!

159953-15


Snöig lördag

Upp kl 6.15 och åkte med Matilda till konståkningen. Vilken skit-tid de hade fått den här lördagen. Vanligtvis är träningen antingen mellan 8-9 eller oftast mellan 10-11. Egentligen brukar maken ta lördagspassen men jag tyckte han skulle få sova lite till. Jag hade det trevligt på träningen. Satt och pratade med två andra mammor. Fick mig en kopp kaffe och en sockerkaka. (Bra start på dagen)

Mötte snön på vägen hem. Snö och storm. Och jag tyckte jag såg några blixtar också på em.

Hemma igen möttes vi av lilleman som kom direkt från badet. Makens sovmorgon hade slutat i en bajsorgie. Lilleman hade lagt en laddning som läckt utanför så det hade runnit mellan våra sängar. (Fräscht)

Sedan var det Fabians tur att åka på innebandyträning (Grattis på namnsdagen, förresten) Maken åkte med. Efter det ville Matilda och en kompis åka tillbaka till ishallen för att åka mer skridskor. *pustar*

Firade Fabian med varsin semla...Alltså, vad är det med mig? Jag skulle ju inte ha mer semla!! Jag fyller snart 36 och kan inte äta semlor hur som helst längre. Annat var det när jag var 20 och jobbade på konditori och åt semlor varje dag. Jobbar extra för samma konditori. (ej på samma ställe) och får hejda mig. Tycker tyvärr att det är jättegott med allting. Men jag är duktig...(?)

Var bortbjudna i dag och hade sett fram emot det jättemycket. Vi hade planerat det sedan lääääänge. Men de hade blivit  sjuka. Så vi fick skjuta fram det på obestämd tid.

Pappa kom förbi. Bjöd han på middag. Sa att middagen skulle vara klar om 40 minuter. Han hade en tid att passa. Det tog 1 ½ timma. Är inte så bra på att planera.

Sedan skulle Matilda på kalas (maskerad) Hon var utklädd till Cheerleader, du vet overknee strumpor, kort kjol och pompom. :-)

Har legat i soffan och tittat på "Sing-a-long". Ett trevligt program.

Nu blåser det riktig ordentligt. Hoppas kaninburen står pall den här gången också.

Solig fredag

Vaknade i tid idag! (Yippie!!) Lät maken få lite sovmorgon så jag gick upp med barnen kl 7. Fick i väg de stora till skolan och gav Albin gröt. Kl 9 var Albin trött igen så vi gick upp och la oss. Då ringde Patriks mobil så han gick ner. Albin och jag sov till kl 11. *skönt*  Åkte sedan till stan ett ärende. När barnen kom hem från skolan packade vi i väg oss till isbanan. De ville åka skridskor idag igen. Patrik och jag skulle gå en promenad i solen under tiden, men det hann vi inte. Bestämde oss för att gå och äta en bit ute istället. Skönt att slippa tänka på att laga mat. Vi åt på en restaurang där Elena Paparitzos (stavning?) porträtt tronade på väggen. Det är hennes bror som äger restaurangen. (Så nu vet ni det) :-)

Patrik skulle sedan åka in till stora staden Göteborg så vi delade på oss. Jag och barnen tog en sväng på stan. (Den lilla staden) Matilda ville gå på bio så jag släppte henne där. Jag, Fabian och Albin åkte hem.

Kollar nu på "Lets dance", har ätit chips, varma mackor och druckit några glas vin. Precis som vilken fredag som helst. Mer roligt än så här blir det inte idag. Jag säger: Over and out!

Torsdag

Försov oss igen!! Vaknade 7.15...undra varför vi vaknar just 7.15? Barnen blev skitsura och det förstår jag. Bråttom, bråttom!! Sonen är jättesnabb! Han fixar det mesta själv i racerfart, gympapåsen, kläder och frukost i ett nafs. Dottern däremot är lååååångsam! Fast hon vet hon bara har 10 minuter på sig att äta och klä på ytterkläder sitter hon i godan ro och äter samtidigt som hon ska berätta om nåt roligt som hänt. När hon är klar med det ska hon borsta tänderna och sedan ska hon borsta håret jättelänge! Grrrr! Grannflickan kommer förbi varje morgon och "hämtar" upp dem så får sällskap till skolan. Hon får alltid stå och vänta i hallen. Tillslut är jag så stressad att jag skakar. Föser ut dem på trappan och skyndar mig att säga "hejdå!" Dottern har en procedur precis när jag ska stänga dörren. Hon säger: "Hejdå mamma, hejdå pappa, hejdå Albin! Jag älskar er!" *gulligt*  (Fast när det är bråttom är det bara irriterande)

Albin och jag lullade omkring här efter Patrik hade åkt till jobbet. Sedan gick vi och la oss igen kl 9.30. Vaknade kl 11.30. Hjälp!! Vart tog den sköna förmiddagen vägen? Upp och duscha. Det är numera en spännande syssla (att duscha, alltså) Albin har ju börjat krypa och kan närsom helst få för sig att krypa in till mig i duschen. Vi har ingen duschkabin, utan står mitt i badrummet (fast vid väggen). Jag brukar sätta honom så långt i från mig som möjligt men en korg full med leksaker. Leksakerna är roliga i 5 minuter ungefär, sedan brukar han undersöka papperskogen med den skojiga tramppedalen.

Ner och började fixa med lunchen till Fabian som snart skulle komma hem från skolan. Pannkakor blev det. Han och en kompis skulle till isbanan och åka lite skridskor. Han har fått nya bandyskridskor (tror jag det är)

Svärfar ringde från Australien (eller var det igår?) Ja, hursomhelst var allting bara bra. 32 grader varmt. De skulle snorkla i Barriärrevet. Sedan skulle de bila ner till Sydney igen och ta flyget hem. (Kommer den 26:e). Längtar efter dem nu. Albin har ju lärt sig så mycket nytt de inte har sett.

Kvällen förflöt ungefär som vanligt. Fabian kom hem från kompisen vid 18.30-tiden och Matildas kompisar hade gått hem tidigare härifrån. Lagade mat (Tagliatelle med bacon, champinjoner, broccoli och cremefraiche) Åt av den maten, fast jag hade tänkt jag skulle äta nåt grönt. :-(

Blev lite orolig när klockan blivit 20.30 och maken fortfarande inte hade kommit hem. Men samtidigt vet jag att han lätt "glömmer" bort tiden när han jobbar.

Är så sugen på att börja träna. Tittade på "Du är vad du äter" på 3:an. Blir alltid så inspirerad. Sonen säger varje gång han ser det programmet: "Kan inte vi också vara med där? Det ser så gott ut med alla grönsaker." Det är kul att han gillar grönt. Visst ser det läckert ut. T o m morgondrinken ser god ut. (Den brukar alla rynka näsan åt)

I morgon är Patrik hemma och är pappaledig. Vad ska jag hitta på då?

Hej så länge!

Dagens bild:

Men hallå!! Var det inte en pojk jag fick? 

159953-14

Onsdag

Var med Matilda till vårdcentralen kl 8 för hon skulle göra laktosbelastning, alltså kolla om hon tål mjölksocker (laktosintolerans) Hon hade fastat sedan kl 20 i går kväll och det hade gått bra. Där tog de blodprover. Ett i armen (vilket de hade lovat de inte skulle göra) och 5 stick i fingret och så fick hon dricka en mjölksockerlösning Resultatet ska läkaren vid ett senare tillfälle diskutera med oss. Men som det såg ut nu så tål hon mjölksocker och det är ju bra. Men frågan kvarstår i såfall...varför blir hon så dålig i magen ibland?

Åt en semla till idag...vad är det med mig? Grrrr!  Har gått och småätit hela dagen. Sedan dukade de andra fram glass till efterätt. Jag är egentligen inte så noga med glass, men kunde inte motstå idag. Och inte nog med det. Åt en jätteäcklig tekakemacka med ost på. Blääää!  Varför får jag sån ångest över det idag? Kanske för att jag inte rör mig nåt vidare. (och här kommer världens ursäkt...) Det regnar ju hela tiden (och blåser)

Dagens bild:

Två av mina små älsklingar!

159953-13


Solig tisdag

Vaknade i morse av att maken kastar sig upp ur sängen och springer ut i hallen. Vi har försovit oss med en kvart. Inte mycket kanske ni tänker, men på morgon är tiden knapp och en kvart är en lång tid. Matilda kände sig krasslig och ville stanna hemma. Jag tyckte hon kunde försöka gå till skolan för man brukar känna sig bättre efter ett tag. Men hon ringde redan 8.45 och ville hem. Hon är väldigt förkyld. Maken kom iväg sent till jobbet. Han var bla tvungen att gå upp på taket och justera tv-antennen som ändrade riktning i blåsten. Så nu kan vi äntligen se alla kanalerna igen.

Vid 11- tiden kom Lotta och lille Isak hit och vi åt semla. (Dålig karaktär man har) Men det var mumsigt. Sedan var vi tvugna att gå en promenad för att få bort semlan. (Nej, det var så fint väder)

Albin är jättesnorig. Han har varit dålig i magen i går och i dag. Riktiga stinkbomber har han lagt i blöjan. Nu på kvällen såg jag att han hade utslag över hela kroppen, främst på magen och ryggen. Tänkte först att det kunde vara tvättmedlet. Men Patrik trodde mer på matutslag. Funderade på vad han hade ätit och listade ut att det var kiwi-päron purén som han ätit både i går och idag. Patrik kan inte heller äta kiwi så han trodde starkt på det. Det är tydligen vanligt att man reagerar på kiwi.


Måndag

Upp kl 7. Skönt att äntligen få normala vanor. Det är så härligt att komma upp tidigt ur sängen. Milla och jag åkte till Stenungsund och kikade lite i affärer, främst på Po.p rean.  Plockade först åt mig lite kläder (främst byxor) till Albin. Fick sedan syn på kläder till de stora barnen. Ändrade mig, kände inte för att shoppa till lilleman. Han har så himla mycket kläder. Shoppade en tröja till Matilda och ett par jeans till Fabian. Känner mig nöjd över mig själv. :-) Sedan åt vi Taco/pasta/pizza buffé. (usch, va osunt) 

Lugn och skön kväll...inget stort har hänt. Har känt mig lugn och tillfreds nu i några dagar. Inga stora utbrott på barnen (eller på maken) . Albin är hur go och rolig som helst.

Ska nu gå och lägga mig.

Nattinatti...

Blåsig söndag!

Hjälp, vilken blåst!! Sov i allafall bättre inatt än i går. Vi säkrade kaninburen i går så jag kände mig lugn. Grannens björk blåste ner. Tittar nu på Nyheterna och det är ju förskäckligt. Jag tror att det är det här vi har att vänta oss i framtiden, mycket pga växthuseffekten.

Idag har det annars varit lugnt. Vi har hållt oss inomhus och bara gått omkring här i vårt rena hus. Barnen tyckte vi var liiiite för jobbiga och blev sura när de inte fick ta in kaninerna i vardagsrummet.

Albin snorar en hel del nu. Det är ju så typiskt när han äntligen hade blivit bra. Annars har han fått fart i krypandet. Det går riktigt snabbt nu. Han följer efter en som en hund.

Tja, det här får bli dagens rapport.

Dagens bild:

159953-12

Fabian har lekt lite i Photoshop.
Visst är vi fina! :-)

En ren lördag!

Usch vad det stormade i natt. Kunde inte sova, utan var uppe säkert 10 gånger och kollade så att kaninburen utomhus stod kvar... Det rev och slet utanför, riktigt otäckt.

Upp sedan kl 7 och fixade i ordning. Kl 7.40 stod grannen och jag på busstationen hemma och väntade in våra städhjälpare som skulle komma till oss och städa, två till henne och två till mig. Genast satte de igång och började feja. Vi andra flydde fältet, Fabian till innebandyträning och Matilda på innefotbollsmatch. Tillbaka hemma var vi bara inne som snabbast i huset och roffade åt oss lite mat och åkte sedan till Patriks föräldrars hus (de var inte hemma) och skulle göra maten där. Patrik hade köpt fin fisk och jag skalade potatis till. Patrik knäckte ägg och hällde upp ströbröd, för här skulle paneras! Allt frid och fröjd, smöret smälte i pannan...DÅ gick en säkring och spisen la av! Det é la inga problem....om man vet var säkringsskåpet sitter någonstans...Vi bestämde efter att ha sökt igenom huset grundligt att det fick bli pizza istället.

Tillbaka till vårt hus igen. Städtjejerna höll på i vardagsrummet. Vi gick upp och softade lite på övervåningen. Kändes bra! Sedan när vi hade tackat tjejerna och de hade gått gick vi bara omkring och njöt. Det är en härlig känsla att gå i ett nystädat hus. Tror aldrig vi har haft det så rent. Värt varenda öre! (obs! inget svartjobb här inte!!)

På kvällen sedan gick vi över till grannarna och mölade ost och drack vin. Mycket trevligt det också. :-)

Fredag igen

Vad veckan har gått fort! Maken var hemma idag och vi städade ut julen. Lite vemodigt, men samtidigt skönt. Det känns ju inte precis som om det har varit jul. Fattas bara nu att vintern kommer med stormsteg och dröjer sig kvar allt för länge, typ till april.

Jag har lite dåligt samvete för det jag skrev häromdagen om att rensa lite i bekantskapskretsen. En kompis till mig var lite rädd att det var henne jag menade. (Ja du, Milla ;-) ) Men, jag säger så här: TIll alla er som jag har pratat med under, låt oss säga de senaste åren. Det är inte er jag menar!! Om ni kikar in här på min blogg för att ni har kommit över den åtråvärda adressen, är det definitivt inte ni. Nej, jag menar ytligt bekanta, tex kompisars kompisar som man kanske träffat någon gång på nån fest och fattat tycke för. Jag har en benägenhet att fastna för intressanta personer, speciellt om de har något gemensamt med mig, tex nåt intresse eller hobby. Ja, det låter väl bra, kan man tycka...men grejen är att bara för den sakens skull kan man inte hålla kontakten och umgås med alla! Äsch, nu trasslar jag snart in mig i långa komplicerade förklaringar. Jag ger upp!!

Nu ska jag försöka sova. En intensiv morgon väntar i morgon. Match, samling kl 8.45.

Nattinatti!

Torsdag

Vad har hänt i dag då?

"Stora" sonen fick en tid till tandläkaren på fm. Han har haft ont i tanden i några dagar nu. Men det var inget fel på tanden. Troligtvis pressar han ihop käkarna när han sover så att tanden "blir trött". Har hört att han gnisslar tänder på natten. Ska kolla upp det.

Åkte sedan hem till Lotta och  lille Isak. Det skiljer 5 veckor mellan han och Albin. De är så gulliga ihop. Albin har varit på ett strålande humör idag och gjort framsteg när det gäller krypningen.

Dagens fråga:

Varför är alla på Försäkringskassan så himla buttra?
Måste man vara tråkig för att få jobba på FK?
Har aldrig pratat med någon där som verkligen vill hjälpa en, eller förklarar så jag fattar!
Tycker inte om att ringa dit...(Nu har nog ni förstått att jag har ringt till FK idag)

Dagens lista:

Det här är jag rädd för:

* Växthuseffekten...(Allt runt omkring den. Att golfströmmen ska ändra riktning, att fiskarna ska dö ut pga annat klimat, översvämningar, ozonlagret osv.
* Döden
* Att det ska hända familjen något
* Ormar
* Spindlar (och annat småkryp)
* Möss (bara för att jag hör dem varje natt i väggen)
* Våldtäckt
* Elallergi...(Usch för att få sitta ensam i en hydda i skogen)
* Hög hastighet (Gillar inte att åka med i bilar, bättre när jag kör själv)
* Bilolycka (Hör ihop med punkten ovanför)
* Höga höjder
* Krig (Måste såklart ha med det på listan)
* Epidemier (Typ fågelinfluensan, AIDS mm.)
* Meteroiter (stavas?) Tänk att få något i skallen när man är ute och går...eller krascha hela huset!
* Flygolycka (Drömde häromnatten om ett plan som störtade i vårt hus.)
* Att tappa tänderna
* Att hamna på långvården
* Att mista mina vänner

+ tusen saker till...Här kommer jag!!


Äntligen fika!!

Vaknade kl tio i 7 och skulle väcka dottern som vill duscha innan skolan. Vaknade igen kl 7.15. Hjälp!! Bråttom, bråttom!! (Men det gick bra)

I dag skulle vi fika i vår egna lilla "mamma-barn" grupp. Ringde min kompis som jag skulle hämta upp på vägen till stan och meddelade henne om att jag "bara" skulle äta frukost och klä på Albin, sedan var jag klar!! Åt frukost. Plockade ur diskmaskinen (Så att barnen skulle få plats på diskbänken när de kom från skolan). Matade kaninerna (Var det inte barnen som skulle mata)? Klä på bångstyrig Albin. Torka snor. Måste på toa...oj, va grus det är på golvet...fram med dammsugaren *brum, brum* Såja...vad mer? Hmm, lite mascara kanske? (Springer upp för trappan) Oj, vad många lampor som lyser här uppe...3 i dotterns rum, 2 i sonens, 4 i badrummet (3 spots + 1 taklampa), och 1 klädkammaren. (Släcker alla) Varför är jag här uppe? Hmmm, jo, mascaran!! *kleta, kleta* Lalalala...*Buääää* Ojdå, Albin sitter själv nere framför spegeln i hallen. (Springer ner) Såja, lilla gubben, nu ska vi åka...Tar Albin under armen *sniff, sniff* Men du har ju bajjat!! Byta blöja. Sjutton också, knappen i mina byxor lossnade...(Springer uppför trappan) Byter byxor. (Springer nerför trappan) Såja, nu är jag väl klar? Tar på mig jackan. Äsch, inga strumpor. (Springer uppför trappan) Tar på strumpor. (Springer ner igen) Tar Albin under armen och skötväskan (Som jag har packat under tiden) i handen. Öppnar dörren och går ut på trappan. *Pust* Tänker efter en extra gång...Är det något jag har glömt? Näää, kan inte komma på nåt...(Smäller igen dörren) Tar tre kliv ner för yttertrappan...Äsch f-n!! Spelen till Milla skulle jag ju ta med...Uppför trappan igen. Gräver fram nycklarna (Som ligger längst ner i skötväskan) Öppnar dörren och går i  huset...

Jag kommer A L D R I G iväg!! (Så här är det alltid)

Men det var i allafall trevligt på fikat. Och shoppat fick jag också. Handlade lite på Mexx- rean. Men om det var "fynd" vet jag inte. Jag tyckte det var dyrt ändå. :-( (Men snyggt)

Dagens citat:

Dottern på väg till skolan:

- Var är vanten?
- Ingen aning.
- Äsch, då får jag väl ta den andra då! (?)


Hejsvejs!

Ps! Albins första tand tittade upp idag! Ds! (nästan 9-månader)


Tisdag!

Så var det äntligen "normal" dag! Fick ligga kvar i sängen för maken skickade iväg de stora barnen till skolan. Skönt!! Lilleman och jag sov till kl 9.30. Det märks att Albin snart är frisk. Idag har han varit på ett glatt humör, krypit runt och varit hur gullig som helst. Lite kletigt i ögonen är han ju och lite feber hade han inatt. Men snart...Åt en HEL burk mat idag också. Det var längesedan han gjorde det...:-)

Annars har jag mest plockat med tvätten idag. Det måste ju också göras. Det och kört dottern till konståkningen.

Albin har visat att han börjar komma in i "mammiga perioden". Han var supergrining och ville bara till mig här förut. Jag fick sätta mig i ett annat rum så maken fick gulla lite med honom. Men nu, efter lite sömn verkar det gå rätt så bra utan mig... Sömn ja, han somnade vid 19.30-tiden och vaknade vid 21. Har han inte förstått?? Det är ju då han ska sova för natten. Det blir inte lätt att få normala tider här igen.

Nej, vet ni vad!! Har installerat mera Sims (nattliv och studentliv) så nu ska det spelas! :-)

Ledsen, folks...det blir inget roligare än så här att läsa idag.


Dagens snyting!Dagens lista!

Bra saker med en lista:

* För att inte glömma av
* För att tipsa andra
* För att skryta lite
* För att det är trendigt med listor
* För att det ser snyggt ut

* För att det finns så mycket att "lista"

* För att fylla ut lite i texten

Hejhej!


Shopping äntligen!

I morse körde maken barnen till isbanan så de fick åka lite skridskor. Sedan hämtade jag upp dem vid 11-tiden alldeles dyblöta. Det blir ganska så blött när det är 8 plusgrader och banan är utomhus. Fast dottern var nöjd. Hon ramlade inte en enda gång!

Sedan begav jag mig in till stan. Var till läkaren för att se så allt stod rätt med mig efter min otäcka vurpa för 3 veckor sedan. Allt var bra! Gick en sväng på stan sedan. Det var hemskt!! All denna rea!! Jag försökte verkligen tänka både en, två och tre gånger innan jag plockade upp kortet. Köpte nya sängkläder på Hemtex + handdukar. (så nu kan jag stryka det från "vill ha listan"). Köpte även en top till dottern på Po.p. Två bh:ar på NK- rean blev det också. Kunde inte ta mig in till provrummet med barnvagnen så jag provade utanpå min gamla bh. Det gick sådär. Men min snälla kompis som jobbar där lovade att hämta upp bh:arna hos mig om de inte passade. *gulle dig* Till sist köpte jag ett "startset" med nya målargrejer. Har alltid målat i olja förut, men bestämde mig nu för att byta till akrylfärg. Det verkade på expediten i affären att akryl var bekvämare att använda. Det torkar snabbare tex.

Hehe, tittade just på "Ett herrans liv" med Filip och Fredrik som intervjuade Victoria Silvstedt. Jag säger bara oh, gosh!!  Hon är ju helt otrolig. Men jag kan förstå henner levnadsstil. Hon är ju fantastiskt vacker! Då kan det inte vara lätt att tänka klart. Men ack så blåst hon är!! (hihi)

I morgon börja skolan för kottarna. Det gick förvånadsvärt bra ändå. De kom bara nerför trappan en gång. (för vi skrattade så åt "Ett herrans liv". Annars har vi vänt på dygnet, kommit i säng vid 00-tiden och upp vid 8-9. (inte sååå tokigt) Men nu ska de helt plötsligt gå och lägga sig kl 21. Inte lätt att ställa om sig.

Dagens lista:

Saker jag skulle göra om jag hade mycket pengar!

* Gå på spa ofta
* Göra ansiktsbehandlingar varannan månad (minst)
* Gå till frisören varannan månad
* Få manikyr varannan vecka
* Köpa mig lite träningsredskap, tex en trampmaskin eller ett löpband
* Flyga över till N Y och Paris några gånger om året för att shoppa
* Skaffa mig en personlig tränare
* Skaffa mig en "personal shopper"
* Låta en inredningsarkitekt komma hem till oss
* Nya tuttisar...*viskar tyst*
* Givetvis skänka pengar till välgörenhet regelbundet

Hejhej!

Tråk söndag!

Åh, vilken meningslös dag. :-( Klockan är nu 17.15 och jag har inte kommit ur pyjamasen ännu. Men jag har faktiskt städat lite nere i källaren.

I går var vi på middag och åt så vi höll på att spy. Det var mycket trevligt. Natten var lite orolig. Lilleman hade feber och var täppt i näsan så han tappade nappen hela tiden.

Är så himla rastlös, men orkar inte ta mig för något. Hade planer på att inreda min "nya" ateljé.  Men nu är det för sent och jag har inte lust längre. Vi har gjort i ordning ett kök nere i källaren där jag kan hålla till. Där vill jag ha mina dukar uppställda så att det bara är att sätta igång att måla. Färgerna ska ligga väl synliga på en hylla och penslarna ska jag ha många utav och de ska stå i en burk. Sedan ska jag måla precis det jag känner för att måla. Inte vad jag tror att andra skulle gilla. De misstagen har jag gjort allt för många gånger. Jag har målat motiv som jag inte behärskar. Jag ville ha det så naturtroget som möjligt a la Rembrandt. Det funkade ju inte, så klart. Så jag har haft högvis med ofärdiga tavlor. Härom året blev jag så trött på alla tavlor som låg och väntade på att bli någonting så jag eldade upp dem allihopa i öppna spisen. Det var såååå skönt!!

Fick mig ett flipperspel förut. Jag var nere i källaren och de stora barnen passade lilleman. När jag kom upp för att ta telefonen höll storebror på att mosa en banan och lilleman satt i barnstolen och såg uppspelt ut. Jag frågade vad han hade tänkt göra med bananen. -Mata lillebror... Grrrr, har jag inte sagt till att ni inte får mata han utan att fråga och banan!!! Vet du inte hurdana fläckar det blir utav banan? Och hur kan du mata lillebror med banan utan att sätta på en haklapp och ser du inte att han har den nya vita bodyn från Polarn och pyret?? Åh, jag skällde och jag skällde...(stackars Fabian)  Men han vet att det blir fläckar som inte går bort och ändå gör han det. *skakar på huvudet*

Dagens lista:

Saker som jag planerar att göra år 2007

* Börja måla igen
* Börja promenera
* Gå ner lite till i vikt eller åtminstonde hålla den
* Spara pengar
* Laga mer vegetarisk mat
* Läsa mer böcker
* Gå på danskurs


Hejhej! 

Lördag, trettondagen

Hittills har det inte hänt något idag. Har inte ens kommit ur pyjamasen. Jag och lilleman är ensamna hemma för de andra åkte till stan för att shoppa lite. Jag fick inte plats i bilen för Matilda har en kompis med sig och dessutom har Albin feber. (och jag försöker spara pengar)

Spara pengar! Eftersom vi planerar att åka till London och Barcelona till våren måste jag spara ihop en redig slant. Men hur? Tror jag ska sätta igång med att sälja på Tradera igen. Har gjort ett uppehåll över julen för det blev så mycket för mig. Men nu har jag flera kassar med urvuxna kläder som bara väntar. Jag har också funderat på att sälja min kaffeservis, Maria Björnbär från Rosentahl. Ville gärna ha den servisen när jag var 14 år, men nu gillar jag den inte alls. Matilda samlar på Maria Mandelblom. Undra om hon kommer att tycka om den i framtiden? (tror inte det) Men är det någon som vill ha en kaffeservis? Pappa har flera serviser (från 50-60-talet + någon nyare) som jag kommer att ärva. Jag kan ta dem redan nu har han sagt, men vi har inte plats för dem. Anledningen till att jag vill sälja min servis är inte enbart pengarna. Nej, jag har bestämt mig för att göra mig av med allt som jag retar mig på. Det tar bara onödig energi från mig. Har funderat på att även "rensa" ut bland sk kompisar. Har såååå många vänner eller bekanta (kan man nog mer säga), som jag aldrig träffar men när man väl stöter på dem så säger man alltid: -Åhh, vi måste träffas någon gång!! (och så gör man det aldrig, osv) Men jag gillar ju folk, men ibland bokar man upp sig alldeles för mycket och tillslut vill jag inte alls. 

Vi ska på middag sedan till min moster. Hon bjuder alltid på trettondagshelgen oss kusiner på middag. Det ska bli mumma!! :-)

Åh, det är så mycket jag vill ha och göra!

Dagens lista:

Saker jag vill ha!

* En ny digitalkamera
* Nya sängkläder
* En snygg tröja (gärna Lyle & Scott eller Bondelid eller Fred Perry) Sett på MQ
* Ett nytt köksbord (vitt och runt med iläggskiva)
* En ny soffa
* Nytt soffbord
* Nytt smink (allt mitt är gammalt eftersom jag inte har sminkat mig på länge)
* Nya utemöbler (till sommaren alltså)
* Halsband/armband från SNÖ. (eller nåt liknande)
* En ny våg
 

Hmm, jag vet att det är mer som ska stå på listan! Kommer bara inte på det just nu. Får återkomma.

Kanske det är dags att kliva ur sängen (har faktiskt varit uppe men gått och lagt mig igen)
Idag kommer nog svågern och hans tjej hem från Indien. Ska bli spännande att höra hur resan har varit.

Hej så länge!

Händelserik fredag!

Makens första "pappadag"! (tillbringad i telefon hela förmiddagen.)

Började dagen med att ringa sjukvården. (ej telefontid, ringa senare)

Lilleman ville gå upp, så det var bara att kliva ur sängen.
Duschade länge! (passade på, maken hemma)

Maken sitter i tvättstugan i morgonrock och pratar i telefon.
Klockan ll.15 kommer tvättmaskinsreparatören för att laga maskinen. Maken hälsar i morgonrock!

Kl. 13.20 Lilleman till läkaren (maken går med)
Kl. 14.00 Dottern till läkaren

Puh!! Hoppas jag kan hålla mig borta på fredagarna. Jag har alldeles för stora förväntningar på att det ska vara maken som ska ta "hela rasket", precis som jag tycker jag gör om vardagarna. Men jag har en tendens att "ta över" och det är ju inte riktigt bra. Han får inte chansen då. Jag vill ha det "på mitt sätt". Tja, jag tror det är ett kvinnligt drag det där. Vi måste lära oss att slappna av. De fixar det utan vår "hjälp".
Maken satt i allafall häromdagen och skrev en lista med saker han skulle göra i dag. Typ:

1.) Byta glödlampor
2.) Skruva upp lister...(ps, glöm inte att du är pappaledig) *S*
3.) (hann inte skriva mer)

I kväll är vi bortbjudna på middag. Skönt, för då slipper man tänka på maten hemma. Men samtidigt jobbigt, för vi är inte riktig bra.

Nä, nu ska jag och dottern knalla bort till vårdcentralen!

Dagens telefonkö:

1 till sjukvård á 30 min.

So long!

Ps! Det är jobbigt att blogga:

159953-8


Grå dag!

Nattens sömn har varit si så där.
Lilleman har andats så konstigt, nästan som flåsande. Feber har han fortfarande. Ringde vårdcentralen (igen)
 -Äter han? Dricker han?
- Ehh, ja det gör han, fast han har inte någon vidare aptit.
- Då är det inget vi kan göra mer än att avvakta...
(Avvakta vaddå?) :-(
- Jamen, han har ju varit dålig så länge.
- Har ingen tid idag, men en i morgon.
- Give me that!

Maken kom iväg sent till jobbet idag. Bra, för då fick jag ringa ifred.
I morgon ska han vara pappaledig. (Varje fredag hädanefter)
Vad ska jag hitta på då? Helst ska jag ju jobba, men jag har inte hittat något ännu. Ska fråga på skolan om de behöver vikarier på fredagar.
Kanske ska unna mig en ledig dag på stan. Visst ja! Glömde, ska ju till vårdcentralen med både stora tjejen som ska kolla upp om hon är lactosintolerant och med lilleman. Och så kommer tvättmaskinsreparatören hit och ska laga tvättmaskinen.

Dottern Matilda har haft 3 kompisar här som har sovit över nere i källaren. Det har gått bra, men när de skulle sova blev det lite läskigt. Så läskigt att de t o m erbjöd mellanbrorsan att sova med. Men det fick han inte. Nu sjunger tjejerna till "SingStar" på Playstation 2.

Min första kopp kaffe för dagen (av 2) är färdig. Ska sätta mig vid köksbordet och läsa G-P innan lilleman vaknar.

...äsch, hann inte! Han vaknade. Men det gör inget...han är ju så gosig! :-)


Dagens telefonkö(er):

Till vårdcentralen: köplats 5 tid: ca 10 min
Till Bmgr: (skulle fråga en sak)  ingen köplats. Tid ca 15 min.

Dagens framsteg!

Dagens framsteg!

Lilleman kan lägga i klossarna i "giraffen"! Duktig kille! *Mamma älska!*

Har ändrat min layout här som ni säkert har märkt. Är inte "hjärtatypen" utan gillar enklare stil.
Satt uppe till kl 03.30 i morse och pillade med min blogg.

Albin är fortfarande jätte förkyld och har lite feber. Jag längtar uuuut! Vill träffa folk! Men det blir till att stanna hemma och är man hemma måste man städa hela tiden. Jag tror inte att jag gör något annat än städar - och kastar saker. Det har jag blivit  bättre på. Men av någon konstig anledning finns det lika mycket kvar ändå. Önskar att det stod en stor kontainer här utanför huset så man bara kunde dumpa ner skiten i. Men nu samlar vi allt i påsar som sedan ställs undan i källaren eller i garaget eller i tvättstugan i väntan på bortforsling. I allra värsta fall när det har gått några månader så råkar man kika ner i kassarna och upptäcka att "där ligger ju den saken...hmmm, den kanske jag behöver i allafall? Jag tar upp den och lägger den här i garderoben utifallatt", typ.

Hade en mini 40-års kris i morse! (fyller om 4 år)
Tänk, snart kommer man in i klimakteriet!!!
I bästa fall har jag levt i halva mitt liv nu. (vi blir inte så gamla i vår släkt)
Snart hamnar jag i de åren då man har störst risk att drabbas av cancer.
Usch, har en jätte cancerångest. :-(

Har inte shoppat nåt på länge...måste vara därför jag är deppig. ;-)
Tänk om jag  hade några tusenlappar över nu, då skulle jag köpa mig något fint!!

Hej så länge!

159953-7

Men det är tur vi har städhjälp! :-)

Äntligen vardag!!

Det är roligt med långhelg, men också väldigt tröttsamt. Idag är det nästan som en normal dag. De stora barnen har försvunnit iväg till varsin kompis och lilleman sover. Alltså...Jag har lite fri tid!! Har fått duschat och ska nu sätta på lite kaffe.

Förkyldningen börjar ge med sig nu, men hostan sitter fortfarande långt ner i bröstet. Blir påmind varje gång jag hostar om att jag borde tränat kniiiipmusklerna bättre. Så, tjejer....det är faktiskt så illa som det sägs efter ett antal förlossningar. *Hujedamej* Läkaren jag var hos dagen innan nyårsafton frågade om jag var rökare så som jag hostade. *Kul* :-/

En strålande dag är det idag. Jag funkar så att när det är fint väder får jag en massa lust till att förändra saker. (till det bättre) Jag älskar att städa och fixa när solen skiner. Man ser så bra då. I dag blir det nog till att återställa hemmet efter nyårsfesten. Inte för att det gick så livat till, men när vår familj "snabbstädar" så innebär det att man tar alla högar som ligger framme med papper, räkningar, tidningar mm och gömmer dem i tex tvättstugan. Så nu har jag en massa bråte som ligger där som jag måste sortera och lägga tillbaka där de ska vara. Tja, det var ju ett av nyårslöftena - att bli mer ordningssam. :-)

Nu vaknar lilleman...återkommer!Jag med den minsta godingen!


Jag med den minsta godingen!


Kunde inte låta bli att lägga in den här bilden. Han är ju så gó!


*** Nu är det nytt år!**

Gårdagen förflöt smidigt. Gästerna kom vid 18-tiden och vi hjälptes åt alla med maten, eller rättare sagt var det karlarna som var flitigast i köket. När klockan var 16.30 påminde maken mig om en tårta jag skulle göra. Hjälp, den hade jag alldeles glömt av. Det var en tårta av den krångliga sorten. En massa chokladmousse både mörk och ljus. Det var bara att sätta igång! Först skulle jag göra en botten som skulle delas i två delar. Men när den kom ut från ugnen var den bara någon centimeter hög, så det gick inte. Men vi löste det med en vanlig tårtbotten. Men när jag lägger sista handen vid tårtan läser jag i receptet att den ska stå i kylskåp över natten för att stelna...Haha... La den i frysen en stund, men hur som helst så glömde vi att äta den.

Lagom till tolvslaget började det att regna och blåsa ordentligt. Det blev en kort visit utomhus. En av gästerna hade en stor låda med fyrverkerier som gav oss en stunds underhållning. Mycket fint!

Vid 02-tiden bröt vi upp och gick och la oss. Vaknade vid 04-tiden av att det smattrade mot rutan. Mådde lite tjyvens...Hmmm, kanske för mycket päronlikör? Gick upp vid 10.30-tiden och då mådde jag bra igen. :-)

Har gått och plockat bland matrester och tomflaskor halva dagen, känns det som. Lite slappande i soffan också. Lilleman har ögoninflammation, stackarn. Måste ringa vårdcentralen i morgon.

Nu börjar maken med middagen. Det blir oxfilé från igår. (Egentligen hade jag hoppats på pizza)  Men det blir gott med oxfilé också.

I morgon är det vanlig dag igen. Eller tja, barnen är ju hemma från skolan förstås. Hade gärna begett mig ut på stan men eftersom lilleman är sjuk så blir det att stanna hemma. :-(


*****************************************
Nyårslöften:

♥ Inte skjuta upp saker!
♥ Bli mer ordningssam!
♥ Mer motion!
♥ Ge barnen mer uppmuntran!
♥ Inte lägga för mycket ansvar på barnen. (De är ju inte så gamla)

Kan inte komma på mer nu...

RSS 2.0