Fredag

En konstig natt...Först kunde jag inte sova. Maken låg och läste och ljuset störde mig. Men precis när jag hade somnat så ringer Patrikts mobiltelefon från nedervåningen. Patrik hinner inte ner i tid och strax därefter så ringer den vanliga telefonen...Klockan var 02.00!! Hjärtat hamrar i bröstet. Det innebär ju aldrig något gott när det ringer så sent. Jag tar telefonen samtidigt som P tar från därnere. Jag hör en röst säga "Hej, det var från larmcentralen" "Klapperi, klapperi, klapperi" (mitt hjärta) Hjälp, nu är det min pappa som har kört av vägen någonstans, tänker jag. Men det visade sig att det var ett larm från P:s jobb som blev tillvidarekopplat till oss. Det var ett "nätavbrott" i den byggnaden P har sitt företag. Alltså, det gick inte att komma ut på Internet därifrån...(som om det var viktigt kl 02.00. Måste man ringa och skrämma folk ur livet för en sådan sak?)

Somnade om och vaknade vid 4.30 då det kom mystiska ljud från toaletten. "Stora" sonen hade fått magsjuka!! Duktig som kunde gå till toan i tid själv! Så det blev inte mycket sömn den natten.

Maken stannade hemma och tog igen sig lite. Han gick tillbaka till jobbet lite väl tidigt efter sjukdom och kände sig trött. F låg och sov mest hela dagen när han inte var på toan, förstås.


Ändrat mig

Hmm, jag har märkt att min blogg har liksom ändrats lite. I början skrev jag mest om vad jag tex önskade mig och planer jag hade, osv. Jag skrev mer om tankar, känslor och funderingar. (Är det samma sak?)
Nu tycker jag att jag bara skriver vad som händer under dagen till punkt och pricka. Liiiite tråkigt.
Det är lätt att glida in i det "vardagliga". Men visst, jag har mycket annat jag skulle vilja skriva om, men tyvärr finns det dåligt med tid.

Men nu kommer det:

I vår familj är vi väldigt kostmedvetna, det måste jag säga. Vi äter helt rätt, nästan alltid, utan att det känns tråkigt. Vi älskar tvprogram som: "Du är vad du äter" och andra nyttiga hälsoprogram. Visst, vi "slarvar" också. Det kan bli pizza på fredag och fika var och varannan dag. (Jag är ju fikagalen, ju) Men jag kan säga att jag lagar så gott som all mat från grunden, varje dag. Barnen älskar bönor och linser, tack och lov för det. Men det var egentligen inte det jag ville säga från början...

Jo, (nu till saken) Det kan vara rätt så jobbigt också att vara medveten. I Matildas skola har man nu pratat om miljön. Helt plötsligt ska hon veta om vi köper ekologisk mjölk, om det är soja i Lättan (De skövlar tydligen regnskog för att odla sojabönor) Köper jag inte ekologiska bananer blir jag utskälld...(nästan). Det är jättebra att barnen är på oss. Inte för att jag var så dålig på att köpa det bästa för miljöns skull innan, men ibland blir man lite tveksam när priset är hutlöst högt. Som idag när jag stod och höll i en ekologiskt odlad gurka för 55kr/kg. Sneglade bort mot den icke ekologiska gurkan som bara kostade 22.95kr/kg. Hmmm, hur skulle jag göra nu? Men tänkte igen att den ekologiska gurkan var odlad i Spanien och den andra var odlad i Sverige, då går det väl nästan jämnt ut, eller hur? (Tänkte på frakten hit och så) Annars köper jag alltid "Rättvisemärkt kaffe". Det är väl en tia dyrare, men vi dricker inte så mycket kaffe så det blir inte så farligt.

En liten tanke bara. ;-)

Här kommer lite flera härliga vårbilder:

Albin framför penseérna.

Oooops, råkade visst gräva upp och slänga några av makens "ovanliga" växter när jag skulle ha zinkbaljan.

image36


Fiskarna har vaknat och fått småfiskar under vintern.

image37

Torsdag

Ännu en solig dag! Upp och fick i väg barnen till skolan. Maken dröjde sig kvar hemma länge. Tillslut undrade jag lite besvärat (han liksom "störde" mig) när han egentligen hade tänkt att åka till jobbet. Men, nej, han hade tänkt vara hemma idag...Hmmm, varför inte tala om det för mig då? Passade på att sitta länge framför datorn då eftersom han jag fick lite extra hjälp med Albin.

Bakade "frukostmuffins". Hjälp va goá! Kanske inte sååå nyttiga, en deciliter socker i, men massa grovt mjöl, havregryn mm. Läste fel i receptet. Det stod "grahamsmjöl" och jag blev så glad att jag hade det hemma och mätte glatt upp två dl. Men sedan upptäckte jag att jag tagit "grahamsgryn". Försökte fiska upp så mycket av grynen jag kunde. Tog dinkelmjöl istället. Recept: http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=475
Vi satt sedan i solen och mumsade!

Åkte och hämtade kaninstackaren! Men det hade gått bra. Såret var visst värre än vad vi först trodde. Kaninen hade fått dränage som stack ut som ett jättestort sugrör ur såret. Yeeeak!!
Fick åka till apoteket och hämta ut penicillin till den också. Det ska bli spännande att få i kaninen medicinen. Var nu precis nere och gav den filmjölk i en sådan där medicinspruta. Inte det godaste den hade smakat...

Tog lite härliga bilder ute i solen idag!

Dagens bilder:

image35

Onsdag

Pust!! Jag säger bara: Fyyyy för magsjuka. Det är aldrig trevligt. Men det gick faktiskt fort över och dottern verkar inte ha haft det så jobbigt. Sonen blev jätteinbillningssjuk när vi skulle gå och lägga oss. Han gick med en hink under hakan, men det kom ju förstås inget. Vi somnade allihopa på en gång och sov lugnt hela natten.

Matilda var ju såklart hemma från skolan idag och F också. Han kunde inte säga om han mådde illa eller inte. (Det är roligare att vara hemma) Så han fick stanna hemma idag.

Ytterligare en solig dag. Gick till tappen och köpte lite penseér. Älskar penseér, helst rödfärgade och lila! Planterade i kruka/zinkspann utanför ytterdörren.

När jag kom hem från blominköpet så satt Matilda med kaninen i famnen och grät. Det visade sig att kaninen hade ett djupt sår vid ljumsken. Antagligen bråkat med den andra kaninen. Vi ringde veterinären och fick komma bums! Kaninen blev inlagd för operation. Blev så tacksam för god service att jag glömde fråga hur mycket kalaset skulle gå på. Fick vända om för att fråga. Förklarade för dottern att jag inte kommer lägga flera tusen på den här kaninen. (Det gjorde vi med den förra) Men det skulle "bara" gå på 1300 kr. Jättebra, nu när vi håller på att spara till resan! Grrrrr!


Usch, vilken tisdag!

Det började vid läggdags då maken meddelade att han inte mådde bra. Matförgiftning trodde han. Sedan höll han på hela natten. Somnade själv vid 3.30-tiden. Tanken på matförgiftning ändrades till magsjuka då dottern kom hem efter skolan och spydde ner hela golvet. Fick "offra" Albins nyinköpta present, en spade och skyffla upp allt...(ja, här är det fräscht värre)

Själv har jag gått här och varit sympatisjuk. Har inte haft någon aptit direkt. Men nu vid sängdags har läget lugnat ner sig. Väntar bara på att F, A och jag får det. Men jag tror att Albin har smittat oss från början. Han var lite konstig i magen häromdagen. Nog om det.

Fick en (annan) otrevlig "överraskning" i morse då Matildas lärare ringde och frågade om jag hade anmält klassen till vårcupen...Ehhh, va? Skulle jag? Total förvirring. Vårcupen är en klasskamp skolorna emellan som sker varje år på våren. (såklart) Jätteviktigt är det att vara med...Vi skulle precis börja träna inför nu. Men nu alltså är vi inte anmälda... Kul att säga det till klassen. Men jag fick sansa mig lite och tänka efter. Jag hade faktiskt inte lovat att betala in anmälningsavgiften. Jag ville inte ens vara med och träna, men lovade ställa upp om ingen annan kunde...Men eftersom det var jag som betalade in avgiften förra året så förväntar sig alla att jag skulle göra det nu också. Grrrrr! Läraren ska tala om det för barnen på fredag. (tillsdess, hemligt)

Vilket härligt väder idag! Jättevarmt! (stackars maken som legat inne hela dagen ;-) )

Nu ska jag sussa!


Måndag

Fick lite sovmorgon i morse. Maken var kvar hemma lite extra.

Vilken härlig dag! Soligt och varmt. Tyvärr kom jag inte ut förrän vid 13-tiden då jag tog en promenad till affären. Grrr, blev tillrättavisad av kassörskan när jag skulle lämna tillbaka en vara som jag köpte häromdagen. "Du skulle lämnat den här innan du gick in i affären" sa hon så där viktigt!! "Det står faktiskt en skylt vid ingången". "Men förra gången jag skulle lämna tillbaka gick det bra att göra såhär", sa jag... Det är alltid nåt strul i den affären. Vill helst inte gå dit, men det är den enda posten som finns här i krokarna.

Traskade hem igen och började med maten. Lasagne hade sonen beställt idag. :-) Gjorde en "specialare" till Albin. Har bara gjort hemmalagad mat en gång tidigare till honom. Men jag märker nu att han har tröttnat på barnmatburksutbudet som finns för hans ålder. Han åt med god aptit och ville ha mera!!

Tog sedan en kaffe på altanen, men eftersom jag hade stått inne och lagat mat i två timmar så hade solen gått bakom ett träd och det var ganska så kallt.

Albin har börjat med en ny grej nu på skötbordet. Han har "hittat" lille snoppen. Så fort man tar av blöjan så kommer händerna ner. Det är bara det att det blir ganska så meckigt med snoppen full med bajs och två ettriga händer som pillar. Önskar då att man hade ett par egna händer till...

Har auktioner som går ut i morgon..

Klicka här så kommer ni dit!

Dagens bild:


"Titta, min söta tjejkompis Nova"!

image32


image34
Söndag

Upp tidigt igen för sonen och kompisen skulle på innebandymatch. Jag skulle stå i cafeterian där och hade med mig hembakat. (Tänk, allt på en gång!) Det gick jättebra, det blev mycket i fikakassan! Det gick bra på matchen också. De vann med 13-1. Fast jag och Patrik fick för oss att de låg under med 1-13. Vi hade inte hängt med i matchen för vi stod utanför och sålde kaffe, hihi.

Hem och direkt till fotbollscupen, nu Matildas tur. Härligt solsken, jättevarmt blev det. De spelade jättebra också. Kom ända till semifinal, som de tyvärr förlorade.

På kvällen traskade vi hem till ett par kompisar och deras lilla kille, jämngammal med Albin. Det var roligt att se dem tillsammans. Vi fick gott vin, ost, kex och förbannade chips! Grrrr, vågen visar +2 kilo på bara några dagar. Dålig karaktär har jag också, kan inte ha nåt gott hemma...I morgon blir det nya tag. Måste skriva in ett dagschema så jag kommer ut på promenad, dricker mitt vatten och äter regelbundet. Tror ni att jag klarar det?

Gonatt!

Lördag

Upp tidigt för idag var det fotbollscup för sonen. (Är det inte på helgen man ska sova ut?) Jag skulle stå i cafeterian. Lite synd för det var soligt (men blåsigt) utomhus. Missade också de flesta av sonens matcher. Men det var roligt och ruschigt i cafeterian.

När vi kom hem så hämtade jag upp gammelfarmor på en kopp kaffe. Jag bakade också lite inför imorgon.

På kvällen hade sonen en kompis här som skulle sova över. Vi bakade pizza och åt godis. (oh, så intressant)

Fredag

Maken hemma idag. Jag åkte in till stan och träffade "mammagänget" på en fika. Vi var bara tre stycken som fikade idag. Ganska så skönt faktiskt. Man hann att prata då. ;-)

Maken och barnen mötte upp mig senare och vi åkte för att skaffa pass till barnen. Kom dit någon minut innan kl 15. Precis då står det en tjej som ska hänga på en kåpa på nummerlappsapparaten. Men hon säger att vi får ta en nummerlapp. *Puh* Det ska fyllas i en massa lappar och det blir ganska så stressigt. Tyckte nog att han som gjorde passen var lite irriterad på oss för att vi var så sena....but, who cares? Vi fick ju våra pass. (hämtas om en vecka)

Åkte hem och grejade lite mat. Sedan kom grannarna över. Vi åt och drack och hade det riktigt trevligt.

Torsdag

Hmmm, undra om det är någon som läser min blogg? Skulle vara roligt om jag fick lite fler kommentarer. Hur gör "stor-bloggarna" egentligen för att få många läsare? Tror nog att det är bilderna som drar. Modebilder ska det vara. Men för en stressad småbarnsmamma är det svårt att få tiden att räcka till till att leta upp bilder på Internet för att sedan lägga till dem i bloggen...pust. Jag kan bjuda på lite bilder från här hemifrån. Mest på lilleman då. Stora sonen vill inte att jag skriver ut hans namn, än mindre vara med på bild. Dottern vill att jag skriver ut namnet och är gärna vara med på bild. Maken har inga åsikter. :-)

Sitter här och "lyxar" mig lite framför datorn. Albin sover och jag väntar på att kaffet ska rinna ner. Solen skiner, håret ligger bra idag och jag känner mig lycklig!

Så här kommer en bild på min minsta och min största kille, hihi!

image31

Solig onsdag

Som vanligt på morgonen. Ingen ville gå upp ur sängen så det blev bråttom i slutändan. Albin och jag promenerad till stan och gick på babyrytmiken. Det var strålande solsken men jättekallt i vinden. Efter rytmiken gick vi till det cafeét som jag extrajobbade i. Åt en jättegod sallad. Hade tänkt att fråga om sommarjobb där. (Har jobbat där i 3 somrar) Men när jag var där fick jag en sådan där olustkänsla. Jag vill verkligen inte jobba där i sommar. Helst aldrig mer! Jag har frågat på ett annat ställe men inte fått svar. Gick dit och "påminde" dem om min ansökan. Butiksägaren sa att de inte hade hunnit titta på sommartiderna än, men att om de skulle ha hjälp så skulle de ringa mig. Det lät ju lovande! (Men man har ju  blivit besviken förr...)

Handlade lite mat och promenerade hem igen. Fortfarande svinkallt! Känner mig nöjd och glad idag. Allt verkar gå min väg idag. Förhoppning om sommarjobbet och att jag fick min Mastercard räkning idag och kunde glatt konstatera att jag för första gången lyckades hålla mig ganska nära budgeten, hehe.

Gjorde inget speciellt sedan på kvällen. Jo, bakade ett bröd, det var väl allt.

Gonatt!

Tisdag

Fick lite sovmorgon, ända till kl 8.00. Åt en god hotellfrukost. Sedan skiljde maken och jag på oss. Maken åkte på jobb och jag tog tåget till Barkaby för att leta upp Polarn och Pyret outleten. Kom fram dit kl 10.30. De öppnade inte förrän kl 11, så jag fick gå utanför och frysa i snålblåst och regn. Väl där inne "fyndade" jag lite kläder till Albin. Men ingenting annat hittade jag i de andra affärerna. Åkte tillbaka till city. Gick till Stureplan (för jag har läst att alla trendiga handlar där) Hamnade på ett fik där jag beställde jättegod lunch. Skulle köpa en kakbit till kaffet, tänkte den kanske kostade runt 20-30 kronor. Fick hålla masken när expediten ville ha 45 spänn för den. Ville ju inte låtsas om att jag tyckte det var dyrt. Vill ju vara rik och trendig!...(och inte var den god ens...) Kände mig som värsta lantlollan i min fula täckjacka. Jag hade ju planer på att "trendspana" ute på stan, kanske ta lite kort med min riktiga kamera på folk (i smyg) Men det blev inte så. Det var till viss del vädrets fel. (Snö och regn i går, men soligt på em idag)

Gick till NK, det måste man göra när man är i Stockholm. Inte för att någonsin har köpt något där (men jag har jobbat på NK i Göteborg, men det är inte samma sak) Jag såg bara paranta damer där. (Ett nöje i sig) Trodde nästan jag skulle bli utkörd för att mina kläder inte passade. ;-)

Jag knallande affärer in och ut ända till klockan blev 16.50 då jag mötte maken för att ta tåget hem.

Barnen blev glada när vi kom hem...Albin var lyckligast, tror jag.

Maken sa till mig på vägen hem att han inte kunde förstå hur jag kunde gå på stan en hel dag utan att köpa en endast liten present till barnen. Oj, jag var så koncentrerad på att hitta något till mig själv (fast jag hittade inget) att jag glömde av de andra. Fast Matilda skulle få en mössa från Po.p. Hon gillar Po.p. Inget för F, han vill ha annat. Vi fick åka förbi kiosken hemma och köpa Hockeykort till F, så han blev glad! (och det blev han också, pust!!)

Måste bara säga att jag har världen bästa svärmor! Vi kom hem till städat hus! Me like!! Tack så himla mycket, det är ju så skönt!! Disken i maskinen var rent, tvätten struken och vikt och uppburen till övervåningen och diskbänken fri från disk. :-) Tack också till pappa som fick passa Albin några timmar i morse. Han fick äran att byta en bajsblöja (och lyckas sätta blöjan bakochfram, skvallrade svärmor, hihihi)

Dagens kändisspaning:

Johanna Westman!

(Inte så värst kändis, men ändå)

Måndag

Maken fyller år!! Men eftersom han åkte till Stockholm tidigt i morse var jag "tvungen" att åka efter för att få fira honom lite.

Farmor kom kl 10.30 för att passa barnen. Jag kände ett stygn i hjärtat när jag sa "hejdå" till Albin som vinkade glatt och förstod ingenting. Jag åkte tåget till Göteborg där jag bytte till X2000. Kändes lyxigt att åka 1:a klass där man kan surfa på Internet gratis och ta hur mycket kaffe man vill...Nu är det så att jag har ingen egen bärbar dator. (Jo, jag hade en om jag inte råkat ställa mig på den så att skärmen sprack, grrrrr!) Så jag fick stilla mitt abstinens genom att läsa ett antal skvallertidningar istället (går nästan lika bra)

Kom upp till Sthlm vid 17-tiden. Låste in väskan och knallade ut på stan i ett par timmar innan maken mötte upp mig. Vi gick runt i affärer på jakt efter en ny skjorta till maken eftersom han hade glömt sin "övernattningsväska" i kollegans bil. (smart) Vi hamnade på ZARA där maken stod och provade samtidigt som han pratade affärssamtal i mobilen. Det tog en evighet, tyckte jag. Jag stod och väntade utanför provrummet och för att fördriva tiden lite plockade jag upp mobilen. Jag klickade runt lite och upptäckte en ny knapp för att använda mobilkameran. Jag "råkade" trycka av ett kort precis samtidigt som en expedit gick förbi...Blixsnabbt kom hon fram till mig och frågade om jag nyss tog ett kort? Ehhh, va? Ja, det kanske jag gjorde...Jag testade bara min nya telefon....."För man får faktiskt inte ta kort här inne" meddelade hon mig lite bestämt. Ehhh, nähäää, ojdå, då ska jag lägga ner telefonen...(J*vla subba! Det var ju inte meningen juh) Så jag försöker klicka ner programmen och lyckas givetvis fyra av ett kort till. Snabbt lägger jag ner telefonen i fickan.

Maken och jag knallar till hotellet som ligger alldeles vid centralen. Vi köper varsin påse med jordnötter på vägen och lägger oss sedan i sängen och mölar. När klockan är alldeles för mycket beger vi oss ner på stan för att hitta någonstans att äta. Vi åker tunnelbana går av vid Slussen och Götgatan. Där går vi gatan upp och ner och konstaterar att det inte var vad vi sökte efter. Jag gick hela tiden och tjatade om "Stekhuset" runt hörnet på hotellet. Så till slut tog vi tunnelbanan tillbaka och gick dit. Där åt vi stek med pommesfrites och bearnaissås. (jag) till förrätt: räkcoctail och efterrätt: nåt kladdkakeaktigt med mjukglass på (?) Men jag blev supermätt med en gång. Kan inte äta så "flottig" mat längre. Mådde nästan illa. Gick hem med världens huvudvärk. Kraschade i sängen med en Ibumetin! Sov jättegott i skön säng hela natten utan att bli väckt att tassande och gråtande barn. Det var faktiskt skönt!

Dagens kändisspaning:

Taaadaah: Laila Freivalds! :-) (Hon var lång och snygg i håret!)

Blåsig söndag!

Fick lite sovmorgon idag. Men som vanligt ville en viss person gå upp j ä t t e t i d i g t. Kände mig manad att gå med upp då så maken fick vila ut.

Gick runt här och grejsade lite. De andra klädde på sig varma kläder och gick ut i solskenet. (!?) Maken satte på sig blåstället. Han tänkte visst fixa lite ute i trädgården...hehe.. Helt plötsligt drog det in ett oväder som hette duga. På en minut förvandlades den blå himlen till ett mörkgrått inferno. (kan man skriva så?) Men det började störthagla. Matilda fick springa in med Albin. Jag (mitt pucko) hade ställt upp altandörren, precis så att de kunde få upp den på utsidan. (Hade bett maken gå in den vägen för att hämta en sak) När jag stod i köket såg jag i ögonvrån att altandörren blåste upp så att ramen runt fönstret slets av. (Ni vet den "armen" som liksom håller in dörren gick av) Jag trodde först att hela dörren hade blåst iväg och jag sprang ut på trappan och skrek förtvivlat.

Åkte sedan iväg på kalas. Makens bror och hans tjej firade tillsammans födelsedag. Vi fick jättegod smörgåstårta! Presenten glömde jag hemma på köksbordet. Det var la fint!! Not!

Sedan bar det iväg på sonens innebandymatch. Farmor och farfar var också med och tittade. De vann matchen med 8-3.

Var också på mammas grav med tre röda rosor. Hon skulle blivit 71 år i morgon. *saknar dig, mamma*

I morgon ska jag och maken åka till Stockholm. Maken åker redan vid 6-tiden i morgon bitti och jag tar X2000 kl 12.42. En liten minisemester. Maken fyller också år i morgon (som sin bror och min mamma) så vi ska väl ut och äta nåt gott på kvällen. Albin, M och F ska vara hemma med farmor och vi ska för första gången sova utan vår minsta plutt. Men han har ju stora syskonen, så det ska säkert gå bra. Värre är det på tisdag morgon då farmor är tvungen att åka iväg några timmar. Då ska min pappa komma och passa Albin. Hjälp, han har aldrig haft han så länge. (3 timmar rör det sig om) Men han har inte riktigt 100% koll. Tänk om de somnar och Albin vaknar före pappsen. Pappa hör ganska så dåligt. :-( Jaja, inte hetsa upp sig för sådan saker. Han grejar nog det fint han mé.
Beklagade mig lite för maken som suckade lite och tyckte jag oroade mig för mycket.

Dagens bild:

Min lilla älskling och jag!

image30

Lördag

Maken åkte iväg tidigt för att hjälpa till med ljudet på en konståkningstävling. Jag passade på att sova läääänge. Albin ville ju inte såklart ligga i sängen så länge. Men då är det extra bra att ha stora barn som kan ta hand om sina lillebröder.

Sedan åkte vi till svärföräldrarna och hämtade upp stora sonen. Släppte av dottern på konståkningsuppvisning. Hon skulle vara "paljettflicka", dvs åka runt på isen och plocka upp paljetter som lossnat från åkarnas kläder. Det var tävlingar idag i Teamåkning. Matilda tävlar inte med sitt "lag" ännu. Jag och sonen åkte på träningsmatch i Kungsbacka. Jag passade på att åka till "Freeport". Hjäääälp, vad mycket snyggt jag såg. Men, som vanligt när jag kommer till ett sådant ställe så blir jag dum-snål. Först går jag omkring och botaniserar. Jag klämmer och känner och ältar. Provar och hänger sedan tillbaka allt. Går ut ur affären och in i nästa. Är rädd att jag ska missa nåt  någon annanstan. Jag hade extremt dåligt med tid för jag hade lämnat av sonen i en gympasal någonstans och snart skulle matchen börja. Köpte en skjorta till maken som fyller år på måndag.

Åkte och kollade på matchen, bestämde mig för att åka tillbaka efter matchen. (matchen vanns med 4-16) Fick ta med mig sonen, som inte alls ville gå i affärer. Men lite muta med Ishockeykort och Mc Donalds så gick det ganska så bra. Fast tiden var knapp ändå. Vi hade mindre än en timma på oss. Jag skulle leta presenter till svågern och hans tjej. Ska på kalas i morgon. Såg jättefina linnen inne i Björn Borg affären. Ett till mig själv. (Men jag skulle ju inte köpa nåt, sa jag ju.) Var inne 3 gånger i affären och fingrade på linnet. Tillslut gick det inte längre. Var tvungen att köpa det! Det får bli pengar till födelsedagsbarnen i morgon. (Vilket de önskade sig)

Sedan stängde de och vi åkte hem, köpte en stor påse med godis på vägen.

Hejhej!

Fredag

Måste bara berätta att jag provade två par dunderfina stövlar idag på Bianco. Synd bara att jag sparar och att säsongen snart är över för stövlar. Men snygga var de i allafall!


Har lagt ut lite kläder (och annat) på Tradera. Välkommen in och kika här!


Fredag

Nyss hemkommen från Malmö. Vi hade det riktigt trevligt. Soligt och fint! Gick upp tidigt och begav oss till hotellets frukost buffé. Lööööööv frukost buffé. Vill ta allt! Det blev en salig blandning med äggröra, kokt ägg, yoghurt med olika torkade frukter, fralla, melonskivor, kaffe och färskpressad apelsin juice. Inte äter man sådan frulle hemma.
Albin var på soligt humör och charmade hotellgästerna.

Efter frukosten gick maken iväg på möte och jag och Albin upp på rummet och sov lite. P väckte oss vid 11-tiden när han kom tillbaka. Vi gjorde oss iordning och gick ut på stan. Strosade omkring lite innan vi gick och åt lunch på "Årstiderna". En skitflott restaurang där billigaste lunchen kostade 100 spänn. Ångrade mig nästan att vi gick in dit. Kände det nästan som om barnfamiljer inte hörde hemma där. Albin tröttnade ganska så snabbt och satt och tjoa. Vi åt snabbt och sedan gick vi.

Ut på stan igen och tittade i alla möjliga affärer. Var sugen på att köpa något, men lyckades hålla mig. Köpte faktiskt inte något!! Vill spara till vår resa. *stolt*

När vi var nöjda med centum, så åkte vi till "Turning Torso". På vägen dit så tankade vi bilen. När P hade tankat klart så hoppade han in i bilen och körde. Albin skrek så det var lite bråttom. När vi hade kört en bit så ringde min mobil. En skånsk röst frågade efter maken. Konstigt tänkte jag. Haha, det visade sig att vi hade stuckit från bensinnotan. Piiiiinsamt!!! "Vi kommer om 5 minuter" sa maken.

Stannade till som hastigast vi "Turning Torso", köpte en cappuccino och sedan åkte vi hemåt. Var hemma kl 20.

En liten trevlig utflykt!

Torsdag

Svärmor kom hit kl 10.30 och hon har tagit hand om Albin så jag har fått bakat! (kanelbullar för försäljning till konståkningen och schackrutor)

Nu kom maken hem och vi ska dra till Malmö i kväll. Jag har aldrig varit där (bara åkt igenom). Som en liten minisemester. De stora barnen ska med farmor hem nu.

Hej så länge!

Härliga onsdag!

Fick sova till kl 8 idag. Maken tog "hand om" barnen och skickade dem till skolan. Jag fick duscha i lugn och ro och till och med tid till att "få till" min nya frisyr. (som inte alls blev lika bra som hos frisören)

Jag promenerade sedan in till stan där jag mötte Milla och Amanda. Vi gick på babyrytmiken som vanligt på onsdagar. Men pga fjällenresa och sjukdomar har vi inte kunnat gå på några veckor. Det var jätteskoj att få komma ut och träffa andra barn, tyckte Albin. Sedan gick vi till vårt stammislunchställe. Åt salladsbuffé. Svärmor kom förbi också och "joinade" oss. Gick sedan in i favoritbarnklädesaffären för att "bara titta". Får absolut inte köpa något innan vi åker till USA. Måste ju shoppa loss där. Men det var svårt. Men det låg ett presentkort i skötväskan och brände. Expediten meddelade att hon hade ca 30 lådor med nya vårkläder att packa upp. Så jag väntar gärna lite till! Promenerade hem i solskenet, härligt!!! (ca 25 minuters promenad)

Barnen var ute och lekte när jag kom hem. De spelade "Kung och dam" ute på gatan. Jag blev så härligt vårrusig i dag med! Stekte fisk till middag. Det var uppskattat! Skickade sonen till fotbollsträningen. Matilda och jag bakade matbröd. Det blev en härlig kvällsmat. Allt funkade perfekt på kvällen. Inga bråk och inget tjafs. Min nya taktik verkar funka. (Taktik= så enkelt som att kramas varje dag och att inte höja rösten åt varandra.) Det är skönt att kramas!!
Har ni någon taktik? Vad i så fall?

När vi gick upp till övervåningen för nattningen så höll Matilda Albin i sin famn. Albin gnällde lite och jag fick tag i en napp som jag försökte trycka in i munnen på honom. Men han ville inte ta den. Jag försökte ännu en gång, men det gick inte. Tredje gången jag försökte började Matilda skratta och då såg jag att det var i hennes mun jag försökte trycka in nappen i, hahahaha!!!

Maken kom hem från dagens resa kl 22.30.


Dagens bild:

Hur mycket tål ungen egentligen?

image28

Tisdag

Gääääsp! Var jättetrött när jag gick upp idag. Längtade bara efter att få gå och lägga mig igen. Kl 9 gick Albin och jag trappan upp till sovrummet....oooh la la. Sov till kl 11.30, skönt!

Sedan kom pappa förbi och pratade lite. Albin grinig, vill inte sitta själv och leka. Han vill inte äta heller. Fick lurat i honom lite mat...typ, en sked matpuré och en sked efterrätt. Sedan blandade jag mat och efterrätt på samma sked. Funkade ganska så bra, tills han genomskådade det hela.

Provade sedan en ny maträtt: Quinoa sallad med kyckling. Barnen tyckte det var gott. Åkte med M till konståkningen. Hämtade sedan F hos en kompis för att ta barnen till Expert för passfotografering. Men de tog inte passkort där, det gör bara Polisen. Det blir att åka iväg i morgon igen. Typiskt!!
Handlade på Maxi. Konstigt, det blir alltid så dyrt när barnen är med och handlar. Det blir ofta dubbelt också. Haha.

Maken hemma när vi kom hem. Lugnt och skönt på kvällen. Tittar på "American Idol". Va många knäppa folk det finns egentligen. Hehe. :-)

Måndag

Upp som vanligt. Sedan åkte jag in till stan och mötte upp pappa. Han tog Albin i vagnen och jag gick till frisören. Kände mig lite "wild and crazy" idag och bestämde mig för att klippa mig en ......SNYGG, kort, någolunda lättskött frisyr!!!  Jag blev verkligen jättenöjd! Min frisör är den bästa!!!

Mötte upp pappsen på ett café och vi tog en fika.

Åkte sedan hem i solskenet och kände en sådan där härlig vårkänsla välla upp. Fick lust till att städa lite, vilket jag också gjorde. Satt ute i trädgårdsstolen (som vi inte har tagit in inför vintern) och drack en kopp kaffe.

Söndag

Var är solen de lovade oss???

Fick äntligen dra sig lite i sängen utan att behöva rusa upp på diverse aktiviteter. Men lilleman tyckte inte vi skulle ligga alltför länge, utan kl 8.30 var det max.

Maken och jag åkte sedan, först till MIO, men vi tittade bara där och drömde lite. Sedan åkte vi till IKEA. Där shoppade vi loss, mest till makens jobb. Men vi köpte nya "skengardiner" till oss och nya lampor till fönstret, mm. Kul med nya grejer!! :-) Stuvade in allt i bilen och jag fick nästan inte plats.

Hem och skickade M till fotbollsträning.

Grejade mest på kvällen och lagade mat. (broccolipaj) Lilleman är mycket bättre nu. Han skrattar t o m lite.

Just det ja, vi köpte en ny dammsugare också.

Dagens bild:

"Gubben i lådan"

image26image27


Lördag

Upp tidigt som vanligt. Sonen hade innebandy match i Partille, samling kl 8.50. Jag fick åka med. Maken tog dottern till konståkningsträningen. Han ville prata lite med lagledaren ang det som hänt, men hon ville inte prata. Hmmmm, moget!!

På eftermiddan tyckte vi att Albin bara blev sämre och sämre och vi ringde vårdcentralen. Vi fick tid kl 18.30.
De tog ny sänka och halsprov. Läkaren tittade i öronen och konstaterade att " det såg inte så bra ut". Bestämde att Albin skulle få ny penicillin för Kåvepeninet tog tydligen inte alla baskelusker. Det gjorde inte oss något för den här medicinen smakar mycket bättre än Kåvepeninet.

Sedan hem och titta på Melodifestivalen.
Tja, The Ark är väl helt ok! Hade ingen direkt favorit, men jag tyckte Sanna NIelsen, Andreas Johnson och "Cara cara mia"(?) (kommer inte på vem som sjöng, men den har satt sig på hjärnan) var bra också.

Fredag

Oj, vilken dag!!

Barnen hemma idag pga studiedag. Maken och jag åkte till stan och beställde vår efterlängtade resa till Chicago!! Den 21:a april åker vi hela familjen. Det ska bli så roligt att få åka tillbaka och bla få träffa släkten. *glad*

Sedan var jag och besiktiga bilen. De måste ha haft väldigt lite att göra där. Var där några minuter innan utsatt tid och så fort jag hade knappat in regnr på bilen så vart det min tur. Sedan var de typ 6-8 pers på två bilar. Jag var klar på 10 minuter! U a också!!

Sedan åkte vi hem och berättade om resan för barnen som blev jätteglada.

Åt sushi (barnen åt wokat) Det är ju faktiskt riktigt gott!

Vart helt nipprig på kvällen bakade lite. En limpa och kesobullar blev det. Ringde till USA också och meddelade dem att vi kommer snart. Tur att jag hade druckit några glas vin för engelskan gick hyfsat. :-)

Det var allt för idag!

Hejhej!

Torsdag

Yeah, jag är bäst!!!!! Jag gick upp kl 8 och tog en långpromenad!!!!  Det var såååå härligt att äntligen få komma ut och röra lite på sig. Maken stannade kvar lite extra hemma och tog hand om barnen. Tack så mycket!

Matilda åkte till en kompis så det var ganska så lugnt hemma. (Studiedag i skolan) Lilleman har varit jätteklängig idag och ätit har han inte gjort. Max 3 skedar. Bara välling går ner, men inte hela flaskan. Hoppas penicillinet börjar verka i morgon.

Det var allt för idag!

Onsdag

Lilleman vaknade alldeles för tidigt i morse. Det var bara att pallra sig upp. Sedan fick jag en olustkänsla som visade sig vara befogat. Tittade ut på altanen och såg att kaninburens lock hade blåst upp. Nu var det bara att hoppas att kaninerna var kvar i buren. De brukar inte vara sena med att hoppa ur. Jag var i valet och kvalet i natt om jag skulle gå ut och lägga på den tunga stenen, men jag orkade inte (Och vågade inte heller för den delen. Det ryktas om varg i området.) Men två dyngsura kaniner satt kvar i buren och jag fick snällt städa ur hela buren endast iklädd en lång t-shirt. Brrrrr! Klockan var då 6.45!

Skickade ett styck barn till skolan. Den andra var hemma i dag med. Lilleman har varit supergnällig och jättesjuk idag. Har fått bära runt på honom hela dagen. Det tar på psyket. Nu vill jag snart komma ut på en promenad. Undrar om svärmor kommer förbi i morgon?

Maken kom hem vid 22- tiden i kväll. Jag var inte sen med att lämpa över feberhet bebis till honom + nattning av två stora också. I morgon och i övermorgon är det studiedag så det innebär att barnen är hemma och också att jag får ännu mindre tid för mig själv. Usch, vad jag låter ego, men jag har vissa behov...så är det bara.

Dagens bild:

Mamma fixar frissan med dammsugaren!

image25

Tisdag

Skickade maken till vårdcentralen för att fixa en tid på öppna mottagningen till Albin. Samma visa som sist. Han var där 7.50 (de öppnar kl 8.00) och han var nr 18 i kön!! Hur f-n går det till? Sedan fick han vänta ytterligare en timme innan han hade fått läkartiden. Samtidigt sitter jag i telefonkö för att få tid den vägen. Men precis när jag kommer fram ringer mobilen och Patrik meddelar att han har fått tid....dubbelbokning!!. Hehe

Var sedan kl 10.45 (då sa de att jag skulle komma) på VC men kom inte in till läkaren förrän vid 11.30 tiden och färdig 12.10. Puh, som om man inte hade annat för sig om dagarna. Lilleman hade dubbelsidig öroninflammation. Jag säger bara KÅÅÅÅÅÅVEPENIN!!!! Men han var sååå duktig!! Inte ett pip sa han när de stack honom i fingret!!

F är hemma från skolan i dag. Vet inte om han är så sjuk egentligen, men han säger att han har ont i huvudet och halsen. Vi får väl se.

Skjutsade Matilda och kompisen till träningen. Där blev det lite tråkig stämning när M delade ut inbjudningar till ett party till två av tjejerna. Lagledaren fick sig ett bryt och skällde ut Matilda högt inför alla. (enligt Matilda) Stackars M, hon var jätteledsen på väg hem sedan. Skrev ett snällt mail till lagledaren där jag tyckte att hon kunde väl ha sagt det i "normal" ton bla bla...Fick svar där hon sa att hon delvis förstod men inte höll med om bla bla....Bestämde mig för att inte bry mig...jag tror hon är en speciell person. Har flera saker som jag grundar min teori på. Men hon ska sluta till sommaren. (skönt!!)

Sitter här och är gräsänkling. P är i Stockholm. Jag har bakat GI-bröd med dinkelmjöl, rivet äpple och kanel. Jättegott!!

Grrr! Jag hatar när saker och ting liksom inte blir gjorda!! Har en superviktig sak som måste kollas upp. Sedan har jag en bunt med saker som hänger på det första som skall kollas upp...förstår ni? Alltså, om jag inte fixar det första kan jag inte fixa resten!! Tick tack dagarna bara går och går. :-(

Nu ska jag sluta!!

Hej!

Nedan:

Albin tvättar. Här går det undan!!!

image24

Va, ligger det tvätt i?        Det fixar jag!        Så där ja!       Något mer?

Måndag

Två sjuka barn hemma, Matilda och Albin. Vi har bara slappat hela förmiddagen. Lilleman och jag gick och la oss igen kl 9.00 och sov fram till kl 12.00. Jätteskönt!! Sedan kom F hem från skolan och kände sig dålig, ont i huvudet och snurrig. Han däckade i sängen och jag åkte och handlade.

Det var skönt att få gå i affären utan barn. Lilleman stannade hemma hos storasyskonen. Det brukar gå bra. i går när Matilda var barnvakt (vi så F:s match) så fick hon byta bajsblöja på Albin. Det är mardrömmen för henne. Hon tycker det är såååå äckligt. Men det hade gått bra det med. Jag försökte planera alla måltider i huvudet. (matlista, vad ska med den till??) Men jag kom bara på två middagar så där rakt upp och ner. (och båda två lagade jag idag) Föll för frestelsen att köpa lite mer färdigrätter. Är motståndare till färdigmat, men har nu insett att när Matilda ska göra mellanmål så blir det bara nudlar. Hon skulle kunna äta nudlar varje dag om hon fick. Nu köpte jag en färdig soppa (fryst) Den är lätt att slänga in i micron. Förr köpte jag Billys Panpizza och hade alltid två hemma i frysen utifall att det skulle bli kris. Men i nyss i  mitt favvoprogram, "Du är vad du äter" så dissade hon Panpizzan totalt!! (som allt annat, förstås) Tillslut när jag hade gått och lullat i affären alldeles för länge fick jag ångest och snabbade mig hemåt.

Matilda skulle baka scones när jag kom hem från affären och jag grälade på henne när hon inte läser receptet ordentligt. Degen var lika lös som havregrynsgröt och stora smörklumpar fanns överallt i den. Men vi smetade ut 4 kakor och hoppades att det skulle lösa sig. Jag gjorde kycklingsallad till F (beställt) och Matilda ville ha soppa. Potatis och purjolökssoppa. Men det blev en missuppfattning. Hon ville ha klar grönsakssoppa och inte min mixade variant. Men det blev jättegoda scones till. Mums!! Åt alldeles för många!

Nu sitter jag här och har ätit upp det överblivna lördagsgodiset också. Usch, vad jag har dålig karaktär!! Jag var ju så duktig i förra veckan och gick ner 2 kilo. Mest beroende på att jag var sjuk och inte hade någon aptit. Nu äter jag ikapp, känns det som. Och förkyld och jäklig är man så ingen promenad orkar man med heller. :-(

I morgon ska Matilda gå till skolan men F ska stanna hemma om han inte lyckas bli bra under natten.

Söndag

Det var fullt med barn i sängen när jag kom upp till sängkammaren i går. Fick flytta på de två största och sedan krypa ner bredvid en feberhet bebis. Maken såg helt död ut där han låg på magen med huvudet rätt ner i kudden. Han märkte inte någonting. Sedan har bebis varit skitgrinig hela natten och sömnen har varit lika med 0.

Sonen hade innebandymatch kl 10.30. Vi åkte dit för att titta både maken och jag och dottern var hemma med lilleman. De vann matchen med 21-2! Inte någon spännande match precis, men de samspelade jättebra!

Det har varit jättehärlig solsken ute idag, maken och jag drack kaffe ute på altanen. Jättehärligt!! Sedan har vi städat och gjort ingenting!

Bebis har legat helt utslagen hela dagen med skyhög feber. Men så fick han alvedon nu på kvällen, så lagom till läggdags blev han helt speedad och har rännt runt här och pillat på precis allt!

Dagens bild: (er)

Me like!!      

image23

Sjuk lillman!

Lördag...forts...

Så nu har jag kommit hem från kompisarna (som bor mitt över gatan). Vi har ätit gott och tittat på melodifestivalen. Vi skulle ha gått över allihopa, men 15 minuter innan vi skulle gå så fick Matilda feber. Patrik fick stanna hemma med alla barnen. Jag fick en lugn och skön kväll i goda vänners lag. :-) Mats var också där och vi satt länge och pratade efter festivalen. Det var mycket trevligt! :-)

Nu sover alla här och jag har tagit mig en stund framför datorn. Jag vill göra så mycket men tiden bara rinner iväg. I morgon är det upp tidigt med innebandy match- tack och lov på hemmaplan.


Dagens lista:

Njutningarnas 10-i-topp:

10. äta en riktig god middag på restaurang
9. bli pillad i håret
8. bli killad på ryggen
7. vinna mycket pengar
6. bli masserad
5. borsta tänderna efter att ha ätit mycket godis
4. ligga på en strand utomlands (där inga getingar stör) och känna en ljummen bris smeka din kind. (ohhhh)
3. sovmorgon
2. duscha efter att ha varit på kanothajk och inte ha fått duscha på 5 dagar.
1. skita

Hmmm, kanske inte precis är i rätt ordning. Men i a f är kommer nog toalett bestök på första plats. :-)
Vinna mycket pengar skulle jag vilja ha på första plats också, men skita slår allt.

Nu ska jag gå och lägga mig!

Nattinatti!

Lördag!

Hej hej!

Det var längesedan jag var här inne och kunde skriva nåt. Jag har haft problem men inloggningen från min dator men har nu kopplat från routern och då kunde jag köra på!!

Det har givetvis hänt en himla massa som jag inte orkar skriva om ni så här i efterhand. Jag har bla fyllt år. *Grattis till mig själv!!* :-)

I dag började vi dagen med konståkningsträning, på isen kl 7.00! *gäspar* Sedan följt av innebandyträning. Inga matcher idag. Skönt! Har städat lite och sedan var vi och åt på Thairestaurang. Orkade helt enkelt inte laga mat i dag. Nu sitter vi bara här och mölar godis medan vi  väntar på att klockan ska bli 19 så vi kan gå över till grannarna för att titta på melodifestivalen.

Har fått en ny förkyldning med feber, men nu är det bara snuva kvar. Albin däremot är hängig. Feber och grön slemsnuva! :-(

Ha det så länge!

RSS 2.0