USA shopping!!

Har ju glömt att visa vad vi köpte i USA.

Här är Albins saker, nästan allt...

image94

Lite shopping!!

Bestämde mig för att åka in till stan idag för att bara strosa lite. Men Albin och jag hade det så mysigt i sängen att klockan drog iväg...vi kom inte iväg förrän vid 12. Hade inte bestämt mig riktigt vart jag skulle köra. Strax innan avfarten till Backplan hörde jag på radion där "mix megapol, radiocity" körde tävlingen "jagad". De misstänkte då att den jagade befann sig vid Leklandet på Backaplan. Blev nyfiken och svängde av motorvägen. Parkerade utanför Leklandet men klev aldrig ur för överallt sprang det folk och jagade. Folk letade i buskarna, bakom saker och nästan i soptunnorna...tyckte det nästan kändes töntigt så jag åkte...Men 60000 kr hade suttit fiiiint. Undra vart han var någonstans?

Ut på motorvägen igen och bestämde mig för att köra mot Allum i Partille. Lätt att parkera! Albin och jag kollade lite i affärer innan vi gick för att köpa en kopp kaffe. På serveringen träffade jag en kompis (För det är vi väl? ;-) ) Tog en sallad i stället för en bulle...ståndaktigt, eller hur?? En mega stor sallad med skit mycket fetaost på...säkert värre än en bulle... :-( Sedan gick jag till H&M för jag hittade en kupong om 20% rabatt på byxor som jag bara var tvungen att utnyttja. Släppte ner Albin på golvet och han var verkligen i sitt esse. Han sprang runt och busade som bara den. Klämde på Bh:ar och slängde ner solbrillor på golvet...ajajajaj. När jag tog honom i armen så kastade han sig på golvet och stretade emot. När jag stod i provrummet så slank han ut under dörren och jag fick precis tag i honom. Det hade varit snyggt om han hade hunnit smita när jag stod där i bara mässingen hehe.

Stannade inte så länge utan åkte hem och lagade lite mat åt mina stora kottar. En skulle på fotbollsträning så det var bråttom... Men jag hann ju såklart inte få maten färdig innan så det fick bli mackor...stackarn.

Städade ur kaninburarna som vi har i trädgården. Förr var ju båda kaninerna i samma bur men efter ett slagsmål som slutade hos veterinären fick vi separera dem. Så det innebär att det numera är två burar som ska städas. Och det är ju såklart jag som får göra det. Testade att föra dem samman idag men de blev alldeles stissiga så det gick inte. Men rent blev det iaf.

Maken i Stockholm, kom hem sent...Puh och pust...hade det städat och fint på köksbänken i säkert 20 minuter. Nu ligger det saker överallt igen. Albin kastade ut alla legobitar på golvet, en efter en...Jaja, vi tar det i morgon...

Nattinatti!

Vill bara visa:
Tvättstugan innan städning!

image92

Tvättstugan efter städning...(det är inte jag som har städat)
image93

Dålig karaktär!

Måste bara visa vad jag smaskade i mig häromdagen...Nja, inte hela själv, förstås. Den var alldeles för sötsliskig, men ändå slank det ner minst 4 bitar (på 2 dagar)

Det är marängfluff ovanpå:

image90

Sjuk!

Tre dagar efter att ha kollat öronen på VC blir Albin sjuk. Febern började precis när vi kom hem från Morsdagsmiddagen hos P:s föräldrar. Lilleman grinade och tog sig om örat...typiskt också. Och så har han säkert smittat ner alla på middagen också. Gav han Panodil och då blev det bättre. Vi sov så där den natten. Han vaknade flera gånger och var orolig. Men igår var han bara varm så jag ringde aldrig VC.

De ringde från jobbet och undrade om jag kunde hoppa in ett par timmar. Pappa kom ner och var barnvakt. Albin fattade misstanke med en gång pappa kom och började storgråta. Hmm, inte så kul att gå iväg då. :-( Men det hade gått bra.

Var på fotbollsmatch igår kväll. Matilda spelade och de mötte Mölnlycke borta. Det var en jämn match, fast Mölnlycke hade övertaget första halvlek. Men vi gjorde mål i början av andra halvlek och det var Matilda som stod för det!! Det är så otroligt roligt att titta på när barnen spelar. Adrenalinet pumpar och det är en otrolig stämning.

I dag ringde jag VC och fick en tid nu på fm. Skönt att få veta om det är örat eller inte...Han har hög feber på natten men blir bättre under dagen.

Dagens bild: Storebror e´bäst!!

image88

Busy day!!

Albin och jag vägrade gå upp i morse, utan jag lät maken ta hand om de stora barnen innan han själv stack iväg. Lilleman var nog jättetrött för annars brukar han vilja gå upp vid 7-8-tiden. Kl 10 vaknade jag med ett ryck. Hade en tid på Vårdcentralen för att kolla Albins öron (koll efter en öroninflammation) kl 11. Synd att vi var tvugna att gå upp då, hade lätt kunnat sova en timme till.

Albin har blivit så kinkig med maten det sista nu. Den goa favvogröten går inte alls hem längre. Nej, nu ska allt som vi andra äter testas. I dag fick jag ge honom leverpastejmacka.

Skyndade iväg till läkaren och själva undersökningen tog mindre än 5 minuter...typiskt...kunde han inte kollat på något mer när vi ändå var där. ;-)

Sedan åkte A och jag till IKEA. Åt mat där och köpte lampor.(glödlampor alltså) Köpte en barnportion med pasta och köttfärsås till A, men han var inte intresserad utav det. Men min kyckling med "vad det nu var" till var mycket bättre.

Åkte hem och började förbereda maten (hade köpt med mig färdiggrillade kycklingben från IKEA) Allt för att det skulle gå fort. Skulle iväg och jobba och min pappa kom och var barnvakt. Kokade couscous till och pappa slängde ett öga på det och undrade om barnen skulle ha den pressade potatisen till kycklingen...Couscous, pappa!! Haha!

Jobbade mellan 15.30 och 18.30. Skönt med en kort tid idag när det är mycket annat. Det hade gått bra hemma. Senare tog jag en promenad och hade turen att möta bästisen ute, så vi följdes åt en bit.

Maken har en hektisk vecka. Hör här:

Måndag: Oslo
Tisdag: Stockholm (övernattning)
Onsdag: Stockholm
Torsdag: Oslo
Fredag: Malmö

Puuuuh och pust!!
Tur att han är en klippa! *Puss puss* (fjäskar och hoppas att han har läst min morsdagsönskelista) :-)

Dagens bild: Albin gillar bilar!
image87

Nedrans bananer!!!!

Jag säger bara *f*ck f*ck f*ck!!!!!
Satt och tittade på den spännande fotbollsmatchen (Milan- Liverpool) med barnen och hade det mysigt. Eftersom det är sonen som ville titta så hade jag min bärbara dator framför mig på bordet, ni vet två flugor i en smäll- titta på tv OCH surfa samtidigt...Skitbra, ända till snart tonårsdottern med gigantiska händer slår sig ner bredvid mig och vispar ut mitt vinglas över datorn....Gaaaahhh!!!! Sjutton ark med papper senare verkar det som om datorn har klarat sig. Det går att skriva. Men snart blir det konstigt. När jag trycker ner en bokstav så kommer det några bokstäver extra. Tillslut gå det inte att skriva nåt mer alls...Hmmm, vet inte om jag ska vara arg på henne eller på mig själv. Jag VET att det är riskabelt att ha dricka på bordet, i allafall om det snurrar omkring en 1-åring runt bordet. Jag hade därför superkoll på Albins långa armar. Kanske var det ett straff för att jag drack vin en onsdagskväll?

image83

+image84 = image86

Morsdags önskan

...Det är inte ofta jag kommer på bra saker att önska sig när det är morsdag eller t o m till födelsedag. Men idag har jag fått lite tips när jag läste morgontidningen!

Min önskelista:

* Massage....Såg att de hade ett erbjudande i vår lokaltidning. 295 kr för 30 min massage. Superbilligt!! Det var evigheter sedan jag blev masserad...(makens massage räknas inte) ;-)

* (och hör här...) Jag vill anlita en "personal shopper". Läste om Ebba som är personal shopper på NK. Hon tar 1100 kr/ timme. Då gör hon en ananlys på vilken person du är, i vilka kretsar man rör sig i, till vilket sammanhang man ska ha kläderna i + mycket mer!! Svindyrt, så till Morsdagspresent blir det ju inte, men man kan väl alltid drömma lite. Men för min del hade det varit en lättnad. Jag vet på ett ungefär hur jag skulle vilja se ut, men jag kan inte "få till det". Ska verkligen anlita en sådan någon gång innan jag dör.

Nu ska jag gå till läkaren för och kolla om det är allergi jag har eller om det är något annat fel på mig..

Ha det!

image82

Lilleman sover

och jag sitter här och väntar på att han ska vakna. Tror han har sovit i ett par timmar nu. Passar på att skriva lite här då. Det har blivit lite dåligt med det på sistonde. Vet inte riktigt vart tiden tar vägen?

Nåja, det har varit långhelg, en ganska intensiv, men fått mycket gjort. Tors-lörd var vi ute i svärföräldrarnas hus vid havet där vi bjöd dit några kompisar. Svärföräldrarna var inte hemma. Vi brukar låna deras hus lite då och då. I fredags var vi ute på Marstrand, tog en fika och tittade lite i affärer. Men många affärer hade inte öppnat ännu inför sommaren. Shoppade dricksglas med en stor stjärna på i en inredningsbutik. Sedan spanade vi lite på husen och fick lite inspirationstips till vårt eget hus.

Annars har vi grejsat lite i trädgården. Jag körde med vår trimmer igår så idag har jag träningsvärk i armarna. Maken gillar att pilla med blommor och plantera och så. Jag tycker bättre om att ta det "stora", typ klippa gräset eller köra med trimmern.

Provade också dotterns in-lines igår. Trodde det bara var att ge sig ut och åka en sväng...hahahaha...Det var mer som Bambi på hal is. M fick springa med mig och hålla i mig. Sedan kom jag på den smarta idén att hålla mig i barnvagnen. Åkte fram och tillbaka på gatan med Albins vagn (han var inte i den) Skit bra!!! Undra om man kan ta med vagnen på en längre åktur?

Oj, nu vaknar han....återkommer!

Slarvigt

av mig att inte ha skrivit på länge. Men dagarna flyger förbi och jag får inte gjort hälften av allt jag skulle vilja göra. Jag har en massa planer och inspirationen ligger på topp. Men tyvärr....med en liten 1-åring som är inne i någon slags klängperiod (men f ö ett riktigt charmtroll) är det svårt att få en stund över åt sig själv. Sedan har jag jobbat lite grann, vilket är jätteroligt!

I dag har vi inget planerat förrän kl 14.30 ca. Då kommer en kompis med liten kille hit och ska fika/luncha. Hmm, det innebär att jag måste planera in mat...Ajdå...:-(

Nu är kläng-Albin trött...ska gå upp och lägga oss lite.

Ska försöka skriva lite mer sedan och berätta om vad vi har gjort i helgen.

Hejhej!

Sovit bort....

...halva dagen har jag och Albin gjort idag. La oss när de stora hade gått till skolan och sov ända till kl 12.45!! Det får inte bli en (o)vana det här, men det är ju så förbaskat skönt!

Stora sonen kom hem från skolan 13.30 och då åkte vi till stan och tog hål i hans öra...Han har tjatat länge nu men jag har inte haft tid att fixa det. Men idag kom jag ihåg att beställa tid och de hade en tid samma em. Han var så duktig och stolt när det var klart. Storasyster satt i samma stol för några år sedan men backade ur när hon som skulle ta hålet gav en alltför detaljerad beskrivning om hur örhänget skulle skjutas in i örat...(hon har fortfarande inte tagit hål)

Sedan hem och laga mat och sedan väntade jag att min pappa skulle komma och vara barnvakt. Jag skulle bort till tappen och jobba i 1½ timma. Men när det var mindre än 10 minuter kvar ringde pappa och sa att han hade glömt bort tiden. Gaaah! Tur att Matilda och Fabian är såpass stora att de kunde passa Albin medan pappa körde hit.

I går jobbade jag också i 3 timmar. Det är bra att ha så nära för då kan man ställa upp på så korta arbetspass. Pappa var barnvakt då också. Det är en stor skillnad när pappa är barnvakt och när svärmor är. Pappa gör absolut inget mer än att just passa barn. Det ser ut som f-n när han har varit här. När svärmor har varit här är tvätten struken, maten insatt i kylen, disken diskad osv. Men men, vad kan man begära?

Chefen på jobbet tyckte jag hade lärt mig arbetsuppgifterna fort och ville att jag skulle börja jobba helger nu. Hjäääälp!! Det kändes stort! Varannan helg...jag som är van att vara hemma med familjen. Ska jag jobba när de andra är lediga och hemma? Well, det är väl bara att vänja sig vid det hårda livet. Man kan väl inte vara hemma och njuta av ledighet (?) och gosa med småbarn för alltid?

Så här kan man också sova:

image80

Söt!
image81


Söndag

Fast vi var barnlediga så var det att gå upp tidigt och börja städa inför kalaset. Vi hoppades på att kunna sitta ute så därför var vi inte så noga med städningen. (Tog inte övervåningen idag)

Men tyvärr var det lite för kallt att sitta ute så det sket sig... Kl 12 kom gästerna som idag skulle fira både Fabian och Albin. 24 stycken var vi! Som tur var hade svärmor bakat, så det enda jag/behövde göra var att lägga ihop en extra tårta och sätta på kaffet.

Kl 15 åkte de och då blev det bråttom för båda stora barnen skulle på varsin fotbollsmatch. Jag åkte med F på hans match mot Kärra/Klareberg. Tyvärr åkte de på stryk, men F gjorde ett mål! *Mamma stolt igen* :-)

På kalaset fick jag och P också en försenad present, en korg full med goda ostar! Så de dukade vi fram nu på kvällen. Ett glas rött vin slank också ner. (Eller var det två?)

Lite bilder: Albin på traktorn (Tagit häromdagen)
image76

Dagens match:
image79

Sen lördag natt eller tidig söndag morgon...

Nyss hemkommen från en grymt rolig 40-års fest. Jättetrevligt verkligen! Lärde känna två "nya" par som var jättetrevliga och som jag hoppas vi kommer träffa igen. Det var min kusins "man" (sambo) som hade äran att fylla 40 och festen hölls i en bygdegård låååångt ute på landet...
Pappa körde hem oss och jag konstaterade att det var längesedan han körde hem mig från en fest, hihi.

Dagarna som gått....

I torsdag sov jag och Albin middag mellan 9.30-12.30 och sedan jobbade jag mellan kl 15- 22-15. Inte mycket gjort hemma alltså...

I fredags jobbade jag mellan kl 10-17. Det går riktigt bra nu, riktigt bra faktiskt för jag får låna hem filmer gratis, hihi...*ett extra plus*

Lånade hem två filmer, eller rättare sagt så lånade Matilda hem en av filmerna. Vi kollade på dem på kvällen och givelvis lyckades jag somna precis i sluttampen...

I dag lördag väckte telefonen oss kl 10.10 och Fabians kompis mamma undrade om F skulle komma på fotbollsträningen som börjat kl 10. Hade totalt glömt av att de bytt dag från söndag till lördag...F ville ju såklart gå och han rusade ur sängen och svepte i sig frukosten...*pustar*

Jag åkte in till vår lilla stad och köpte födelsedagspresent till i kväll...(+ lite nytt smink... det gamla är jääääättegammalt) När jag kom hem hann jag bara göra lite Tacos innan svärmor kom för att hämta barnen. De ska sova hos farmor och farfar i natt...lille plutten ska sova borta för första gången...men det går säkert bra.

(Och jag är egentligen alldeles för onykter för att kunna skriva det här...)

Nattinatti!

Onsdag

När klockan ringde 06.50 började jag tjata på barnen att gå upp. Det hördes ingenting från deras sängar...Tillslut blev jag irriterad och fräste att nu var klockan minsann 7! Då mumlar Patrik: "Varför ska ni gå upp så tidigt? Ska ni göra något speciellt?"  "Det är ju skola", sa jag. "Ojdå, vi är visst i Sverige", sa Patrik. Hihi, gulligt!

Barnen kom iväg tillslut och jag gjorde iordning lilleman och mig för att köra till farmor. Hon skulle passa A för jag skulle jobba min första dag på tappen. Allt gick bra. Albin tyckte det var roligt att träffa farmor igen efter så lång tid.

På jobbet var det mycket nytt som skulle in. Jag har visserligen kassavana men har aldrig hanterat ATG och "Spelmaskiner" förut. Men alla var så snälla och visade och förklarade. Tror nog att det gick ganska så bra. Det var svårt att kunna alla cigarettsorter och snus. Varför kan det inte bara finnas "Marlboro", "Blend" och "Generalen" så skulle det underlätta en del. ;-)

Nu fick jag också känna hur det känns att stå på jobbet och undra om barnen sköter sig hemma. Jo, de tittade in på vägen hem från skolan och hade med sig 3 kompisar hem...(och alla skulle ha mat, vilket jag inte hade förberett) Blev lite kallsvettig när dottern käckt sa att: "Vi rotar väl lite i frysen efter mat". Grrrr!

När jag slutade mitt pass kl 17 så hade jag en lätt huvudvärk och åkte för att först hämta Albin och sedan Matilda som varit på konståkningsträning. Åkte och handlade och lämnade in deklarationen (Hurra, jag kom ihåg!!) När jag kom hem ville jag bara gråta. Ungarnas framfart i huset hade inte precis gjort situationen bättre. Jag har inte riktigt orkat ta itu med packningen sedan resan. Papper och kläder ligger överallt! Har inte ens packat ur en väska med nyinköpta kläder. :-( I morgon börjar jag inte förrän kl 15, så förhoppningsvis hinner jag lite innan.

Nu ska jag ta min nyinköpta skvallerblaska och gå och lägga mig.
Gonatt!

Tisdag

Hela familjen vaknade kl 10 efter att ha sovit som en stock hela natten...(med undantag Albin som ville ha välling kl 02.) Sedan var vi i fullrulle hela dagen. Tvättmaskinen gick varm. Vi höll oss hemma, pappa kom förbi för att höra lite om resan. Gick och la oss vid 00.30 och sedan kunde vi inte somna. Patrik och Matilda gick upp vid 2-tiden och drack te och sedan somnade inte P förrän kl 04.30. *gäääääsp!*

RSS 2.0