Hemtenta och Richard Gere!!

Ojoj, vad längesedan det var jag skrev härinne. Jag vill och tänker ofta på saker jag ska skriva om men tyvärr finns det ingen tid till att göra det...Ja, jag vet, det tar bara några futtiga minutrar att logga in och skriva. Men ändå blir det inte av. Nu har jag som skäl en hemtenta som jag suttit med precis hela dagen, från kl 8.30 fram tills nu och klockan är 00.30. Måste erkänna att jag ligger risigt till. Har massor kvar att skriva. Har skrivit nästan så mycket som jag ska göra. (Minst 5000 ord, max 6000 exklusive blanksteg) Men jag känner att det suger. :-( Satt halva dagen och försökte lista ut vad de tre synsätten var (Orkar inte förklara vad det handlar om, men sätt er in i frågan) Hittade inte just TRE synsätt, utan en himla massa annat. När Patrik kom hem (de flydde till bokmässan några timmar) så kom han fram till hur de menade. Ahhhh, tänk, så många timmar och så säger han lösningen på 5 minuter. :-o Att jag inte frågade han med en gång...I morgon får jag köra järnet. Patrik ska till Stockholm i morgon så jag får snabba mig att begära hjälp utav honom.

Ps! Han är kär i "Idol-Tamela". I går ringde han och röstade på henne och blev överlycklig när hon tackade för rösten (telefonsvarare) Barnen tyckte han var pinsam som inte var diskret när jag var i närheten. Patrik skyndade att säga att Tamela var lik mig, därför tyckte han att hon var söt...Jojo, inte mig emot...Hon ser ju onekligen bra ut. Men lik mig???? Jaja, jag bjuder på det. Satt bara någon timma innan och dreglade över Kappahlreklamen med Richard Gere. :-/ Ds!

image135
image136


*flås flås flås*

Fooooore!

Haha, idag åkte Sussi och jag ut och slog lite på golfbanan. (Vågar inte stava till "driving ranch", hehe)har inte varit ute på ett år och då bara en gång. De första 40 bollarna flög åt pipsvängen. Men sen fick jag flyt. Sussi träffade i a f bollen. Jag gjorde mest luftsvingar eller snedträffar. Men kul var det...

Resultat: En blodblåsa och ett skavsår på fingret!. :-)


Annars idag:

Fick sovmorgon. Patrik lämnade Albin på dagis och jag somnade om. Drömde jättekonstigt. (Det var längesedan) Gick upp kl 10. Satt och skrev på mitt skolarbete och skickade in det kl 12. *sköööönt*
Lullade sedan omkring och donade lite. :-)

Stress...

Jag har gått 1½ vecka i skolan och har redan fått stress relaterade symptomer som hjärtklappning, susningar i örat och känsla av "på väg att bli tokig"...Gaaah, hade en diskussion med maken för en stund sedan om att jag tyckte jag inte hann med...Han tycker att jag ska lägga allt det andra åt sidan och bara koncentrera mig på att läsa. Men vem ska göra det jag lägger åt sidan? Jag kan inte sitta och läsa om det står en hög med disk på diskbänken eller om tvättkorgen svämmar över. Det stör min koncentration. F-n vi har ju tre barn! Det är inte bara att "skita" i allt. När barnen kommer hem från skolan är det helt kört att kunna sitta och plugga. Då måste jag laga mat och köra till träningar, osv... Han själv kommer hem helt slut från sitt arbete mellan kl 20-21. Så där får man inte så mycket hjälp. Och dessutom bidrar han till att diskhögen växer, eftersom han är så slut att han inte orkar sätta in middagstallriken i diskmaskinen.

Ursäkta att jag klagar, but I´m soon going NUTS!!!!!

Vaccinering!

Här kommer lite till....

I dag efter skolan vaccinerades Matilda för hepatit A inför resan till Kina!
Det är exakt 1 månad kvar tills de åker. Lite nervös var hon inför sprutan, men efteråt sa hon att det knappt kändes. Om två veckor ska hon dricka ett vaccin mot Kolera (tror jag)

Jag är också lite nervös. Ska skicka iväg min lilla kicka så långt bort. Hmm, nu låter det som om hon ska resa själv, men så är det ju inte. Patrik ska också med juh...:-)

Ska börja fila lite på min shoppinglista de ska ha med sig...

Vad ska de shoppa????

Snälla, tänk om någon kan ge mig lite tips! :-)

CSN!!!

Oj, det känns som jag inte gör något annat än klagar...MEN vad sysslar CSN med?

Idag bestämde jag mig för att kolla upp varför jag inte har fått någon utbetalning än. Det kan ta upp till en vecka från det man registrerar sig tills pengarna kommer. Nu har det gått 9 dagar! Ringde CSN och då säger människan att jag av avregistrerad från Universitetet. Alltså, de har fått uppgifter om att jag har avbrutit studierna!! Jag fattar ingenting. Jag har varit där, kryssat i mitt namn på en lista, precis som man skulle göra. Det gjorde jag den 3 sept. De säger de fått uppgiften den 5 sept. Grrrrr!

Arg som ett bi ringer jag till Universitetet. Blev (som förra gångerna) kopplad hit och dit. Tillslut mailar jag studierektorn. Får till svar att jag visst är registrerad. De förstår inte heller vad som skett. Kan det vara så svårt att få pengarna?

Naja, i morgon får jag ringa CSN igen och be dem uppdatera lite. Det hänger säkert ihop med att jag inte fanns med på listan från början.


Typiskt!

Efter första föreläsningen vi hade i måndags sålde de kurslitteratur utanför. Jag saknade en bok, men reagerade på priset: 385 kr!!! Det hade jag ingen lust att betala. Kom på att två av mina gamla kursade hade erbjudit sig att låna ut böcker från den här kursen. Tänkte ta kontakt med dem. Ingen av dem hade boken för den var alldeles ny. Fick gå till Akademibokhandeln efter skolan igår och köpa den. Gissa vad den kostade då? Jo, 470 spänn!!! Faaan, så går det när man ska "vara duktig". Ska aldrig göra om det misstaget igen. :-(

Börjat skolan...

Har som sagt gått tillbaka till skolbänken nu efter mammaledigheten. I går träffade jag mina nya klasskamrater för första gången. De verkade bra allihopa. En bra blandning, verkar det som: några invandrare, några äldre, några mittemellan (som jag) och så några yngre. Läraren verkade vid första intrycket väldigt speciell. Tänkte: å hjääälp! Men ju längre lektionen gick desto bättre gilade jag henna. Det enda var väl att hon hade ett tics (eller vad det kan vara?) Hon harklade sig hela tiden, högt! Det var lite komiskt över det. Jag såg att alla kämpade för att inte fnissa eller att utbyta blickar.

Tar det aldrig slut?

I dag lämnade vi in bilen på service...

På em ringde de från verkstan och sa att det var "allvarliga" fel på bilen. Bromsarna var helt slut...(Precis som pengarna)

Slutsumma för bilen:  (Alla felen inte åtgärdade...)

6500 kr

Gaaaahhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fick i a f svar från CSN. De hade fattat ett beslut om min ansökan om bidrag/lån...Det var inga konstigheter. MEN, givetvis stämde det ju inte. Jag skulle få tilläggsbidrag för mina 3 barn. (De kollar upp det med Skattemyndigheterna) Men enligt Skatteverket har jag bara 2 barn!!!! Alltså får jag inte bidrag för Albin. Grrrrr, måste ringa i morgon och fråga varför inte Albin finns med. Finns han inte???? ;-)
Överklagan måste ske skriftligen till CSN....Är det inte najs?


Rekord?

Fattar inte hur det kan komma sig, att allt kommer på en gång?

När vi räknade ihop våra räkningar den här månaden kom vi fram till den otroliga summan av:

38600 kr!!!!!!!!!!!!!!!!! (egentligen ett par tusen till som drogs direkt från kontot)

Trodde jag hade räknat fel, men samma summa kom upp igen...Faaaaan!
Det var lån på huset, sviterna efter vår underbara lill-semerster, CSN återbetalning för oss båda, annan försäkring, barnens akiviteter + mycket mera...
MÅSTE allt komma samma månad? Jag hann vara glad över min "har-aldrig-fått-så-bra-lön-någonsin" i ungefär en vecka...Meeeen,vi löste det! (samtidigt som vi skämdes över att ha tittat på ny bil innan, i tron om att vi "var rika".) ( och jag grät en skvätt om att Ullaredsresan nu kanske inte blir av...)


Glömde att säga...

att min dotter (och make) ska åka till Kina om en månad!! Helt otroligt häftigt... Hon har drömt om Japan länge, men även Kina har hon tyckt vart fascinerande. Nu fick hon tillfället att åka med pappa på affärsresa.

Så här glad blev hon när vi talade om det för henne:

image134

Så har hon gjort det igen...

Svärmor alltså...Hon har varit barnvakt idag för Albin var så snorig och jag började skolan...
När jag kom hem så var huset skinande rent. Tvätten vikt och t o m lagt in en ny tvätt i maskinen...(och använt mitt svindyra superdunder fläckborttagningsmedel i tron att det var vanligt "VIA". Man ska typ bara ta ett par tsk av mitt medel, hon tog väl en dl, men well, tvättat var det i a f) Jag fattar inte hur hon bär sig åt. Hur hinner hon med? Sedan drog hon med mig runt. (jag hade knappt fått av mig skorna) och pekade på saker hon antagligen retat sig på...
Hon: De här skorna. Är de för små?
Jag: Ehhh, ja, det tror jag...
Hon: Släng dem då!
Jag: Ehhh, ja, jag skulle ju det (för längesedan...)

Vänder sig om och pekar:
Hon: Nu tror jag vi packar ner dopklänningen, va?
Jag: Hmm, ja, det var ju ett år sedan han döptes...(skäms lite)

Hehe, men i morgon kommer hon igen och då blir det väl ännu finare i mitt hus...(men jag måste städa undan lite nu för vi har lyckats med att dra fram en massa grejer...)

På skolan var det "som vanligt". Genomgång av den nya kursen. Det har man ju varit med om förr. Den enda skillnaden är att jag denna gång inte kände en endaste kotte! Alla mina gamla kursare har gått klart lärarutbildningen nu när jag har varit "mammaledig". :-( Satt där och kände mig lite ensam. På rasten satt jag ensam vid ett (stort) bord och läste. Inbillade mig att alla tittade...
I morgon ska jag få träffa dem som ska gå i samma grupp som mig. Hoppas det finns några som jag gillar...


RSS 2.0