Fredag!

Har suttit med mitt skolarbete dag och natt (nästan) den senaste veckan. Har varit på skolan från kl 9 ända till 20.45 (igår) och bara arbetat arbetat arbetat... Det har varit otroligt roligt. I dag var det redovisning och vår bok som vi hållt på med skulle vara klar. Min var det inte, tyvärr. Men i går när jag hade bestämt mig för att sitta hela natten och arbeta tyckte inte lilleman det. Han som alltid brukar sova så gott skrek och skrek. Tror kanske att han drömde mardrömmar. P skulle med flyget kl 07 så då la jag ner att hinna bli klar. Men jag får komplettera och ska lämna in på torsdag istället.

I går när jag stressad inför skolarbetet skulle gå in och hämta några (viktiga) kort på datorn gick det inte så bra. Verkar som om vi har fått nåt virus på datorn. INTE bra... Men nu har P kört lite virussökning och 6 filer var smittade (och åtgärdade hoppas vi...)

Nu i a f tittar vi på Let´s dance och dricker rödtjut. Snart blir det bingen för min del. I morgon sovmorgon för första gången på länge känns det som ( i alla fall sedan förra helgen) På söndag ska jag jobba, så det är bäst att passa på.

Ska försöka lägga upp några kort för jag har varit flitig med kameran det sista...Just det ja, kameran tappade jag i golvet häromdagen så den gick sönder. :-( Har varit såååå klantig... Men tur att vi har en kamera till.

Hej hej!

Påskdag och kalas!

Sov länge i dag också. Låg nämligen i natt och kollade igenom alla "Så ska det låta" avsnitten på webbtv:n. Hinner ju inte titta på det annars. Tror nog att "Let´s dance" går på samma tid. Tycker det är fantastiskt att man nästan kan göra allt via datorn nu för tiden. (hihi, låter gammal när jag säger så) Maken har köpt sig en liten leksak, en Ipod. Inte för att jag vet så mycket om den, så liten och platt, men helt otroligt vad mycket bra man kan ha den till...

I dag har vi firat alla födelsedagar som hittills varit. Dotterns, min och makens. Vi var idag 12 vuxna och 4 barn. Allt gick bra. Maten var god, Patrik lagade den alldeles själv! Jag har inte gjort så mycket idag. Har kännt mig konstig. Jag har ont i bröstet, tror kanske att jag har en inflamation i bröstmuskeln eller nåt. (Det var vad en läkare sa till mig i höstas då jag hade ont på samma ställe) Sjäv trodde jag på bröstcancer... och så är jag så yr hela tiden. Har ju läges yrsel som har kommit tillbaka. Har varit yr nu i ett år. Det är värst när jag ligger ner på ena sidan. Jättejobbigt. :-(

Nåväl...kalaset var trevligt, som sagt. Mina släktingar och P:s släktingar kommer bra överrens. De har roligt, skrattar och pratar om gemensamma bekanta. De har vuxit upp nära varandra och känner till bygden, kan man säga.
Tänker varje gång vi har kalas att jag är livrädd att mista någon. Nu är gammelfarmor trött, 87 år i år. Är hon kvar nästa gång? Och min älskade morbror, sjuk i MS. Hur länge...?

Men alla var med idag! Tack för alla presenter! :-)

Påskafton!

Fick lite sovmorgon. Har en taktik jag brukar köra med på helgen... Jag går inte upp ur sängen förrän kaffedoften når mig på övervåningen...

Första påskkärringarna kom strax innan 11. Tyvärr hade jag inte hunnit till affären, så inget godis fanns att ge. Men de blev rätt nöjda, de två kärringarna av en liten slant.

Maken och svärfar var och köpte en ny diskmaskin på fm. Den gamla (som inte var så värst gammal) gick inte att rädda. Den nya är lovad (?!) att hålla 20 år! (Hoppas det för d e t priset!!)

Har varit på grinigt humör hela dagen. Det är stress, jag vet! Tycker det har varit alldeles för mycket ljud runtomkring mig och så studsandet av en stor boll heeeeela tiden *dunk dunk dunk* Jag blir GALEN! Bakade småkakor till kalaset i morgon och brände givetvis den första plåten. Det gjorde förstås inte saken bättre.

Åkte till mammas grav. Grät som ett litet barn. Det är så fridfullt och stilla där. Blir alltid sentimental när jag är där. Gick en promenad runt där jag är uppvuxen. Gamla minnen kom.

Hem igen, fick med mig två filmer från jobbet. Vi såg "Hairspray". Tja, den var helt ok.

Nu är jag lite deppig. Har gått upp för att natta mig och Albin. Det känns nog bättre i morgon...

Glad Påsk på er alla!

Skärtorsdag!

Kom till skolan extra tidigt idag. Trodde klockan var 9.00 (brukar komma då) men hon var bara 8.30. Hade flyt med bussarna... Satt och jobbade heeeeela dagen några stycken. De flesta var hemma och hade Påsklov idag. Det var riktigt mysigt. Klockan 17 drog jag mig från skolan, gick till Systemet och tog sedan bussen hem. Hemma visade det sig att Patrik också hade varit på Systemet (en liten missuppfattning), så nu har vi mycket vin hemma. Bra, för vi ska ha kalas på söndag. ;-)

Dagens bild, tagen för ca 10 minuter sedan...

En helt vanlig kväll hemma hos oss...


image210


Oss i ett nötskal...

Skulle på en teaterföreställning som Fabians klass hade satt upp. Fabian bestämde sig för att gå dit trots att han inte hade varit i skolan i dag. Han hade ingen roll i teatern, utan var "kulissman". Vi var lite osäkra på tiden förut idag, så F ringde sin kompis och frågade. Kl 19 började det och kl 18 skulle eleverna samlas innan. F gick bort till skolan till kl 18 och vi andra gick och såsade hemma för att fördriva tiden. 20 minuter innan började vi gå, först förbi tappen och köpte oss lite kaffe  och bulle (skulle ta med oss fika) Träffade F:s klasskompis föräldrar och vi hade sällskap till skolan. När vi kom dit så var alla dörrar låsta och jag började ana oråd (hade i o f s redan känt att något inte var i sin ordning) Vi sprang runt hela skolan och ryckte i alla dörrar. Genom ett fönster kunde jag se in i musiksalen och tyckte det såg ut som om barnen stod och bockade. Hmmm, kanske pjäsen började 18.30 redan?? Mycket riktigt... klasskamraten hade sagt fel tid till oss. Vi missade hela föreställningen. De andra föräldrarna tittade lite konstigt på oss när vi kom lagom till fikat i stället. Men alla hade inte noterat vår sena ankomst. Flera, bla läraren kom fram och sa: "Visst var det en bra föreställning?"..."Jajamensan", sa jag och låtsades som ingenting. "De var verkligen bra"... Det här är såååå typiskt oss. Om F blev besviken? Nääää, det blev han inte. (enligt han själv). ;-)

Hurra för alla födelsdagsbarn idag!!

Maken fyller ett år närmare 40!! Har aldrig hört honom klaga över åldern förut, men i dag har han nämnt att "nu är det inte många år kvar till 40!" Ssssss, tänk på mig som är 3 veckor äldre. Grattis också till svågern som också fyller idag. Bröderna delar ju som sagt samma födelsedag. Och slutligen grattis till lilla mammis. Hoppas din dag i himlen har varit bra. *saknar dig* :-(

Fabian vaknade i dag med ont i nacken, ont i huvudet och liiiite ont i halsen. Okej, du får stanna hemma från skolan idag, men tyvärr kan varken jag eller pappa vara hemma. Nej, då var det inget kul alls. Så han fick följa med mig till skolan idag. Trodde att han skulle tycka det var roligt för där kan man måla, rita, klippa och klistra hur mycket som helst. Meeeen, redan efter en timma ville han ringa pappa och åka till hans jobb i stället. *suckar*Dubbel födelsedag...

Hihi, ja, det har hänt mycket idag.

Sonen ringde mig i dag (telefonen har gått varm som ni förstår) och sa att:
-Morfar ringde och sa att du fyller år idag!
- Vad säger du? Att JAG fyller år idag??
- A, men han sa så i alla fall...
- Åhååå, jag måste ringa och höra om han är okej i huvudet...

Ringer upp pappa...
Jag:
- Hur mår du egentligen?
- Ehh, vaddå??
- Fabian säger att du tror jag fyller år idag...
Tyst en lång stund...
- Gör du inte det då?
- Näää, jag fyllde för 3 veckor sedan, don´t You remember, liksom.... din dotter... hrmmfff!
- Hmm, men jag har skrivit här i min almanacka att du fyller år idag..
(Bläddrar i den)... men jag har skrivit att du har födelsedag på rätt dag också... hmm förstår inte.
Men har du fått present då?
- Jaaarå! (men jag kan få en till kanske??)

Pappa är INTE senil, vet inte vad som hände i hans lilla hjärna.
Puss pappsen!

Dåligt först, bra sedan...

Diskmaskinsreparatören, som skulle tillbaka till oss för att sätta dit reläet (stavas?) i diskmaskinen ringde mig på mobilen idag.
- Ja, tjena det är Johan, diskmaskinen är skrot! Den går inte att laga!!!
- va?? Det är inte möjligt, det var ju bara ett relä som var sönder!?
- Tyvärr, den läcker vatten, inget jag kan göra nåt åt!

Grrrr! Inte det nu också... Hade inte tänkt lägga några pengar (vilka pengar??) på nån diskmaskin eller någon annan kökspryl just nu inte!! Hade inte kunna komma mer olämpligt. :-( Tur att maken fyller år och ska ha kalas till helgen. Kanske ett liten slant till en ny maskin kommer då? ;-)

Men sedan blev det lite solsken i a f när dottern ringde mig och riktigt bubblade att hon hade blivit antagen till musikklassen hon hade sökt. Hon har sjungit upp och fick spela instrument förra veckan, hon vart rätt nervös och tyckte själv att hon klantade till det. Men jag vet, att hon sjunger gudomligt och det kan de väl inte motstå. ;-) Så till hösten början hon åk 7 musikklass Ytterbyskolan. Grattis!!

Låååång dag...

...men rolig!

Åkte till skolan 8.30. Lämnade skolan kl 19.00. Har aldrig (frivilligt) suttit så länge som jag gjorde idag. Men det var så svårt att slita sig när allt flyter på. Håller på att montera min "bilddagbok". Den måste vara klar i nästa vecka. Har myyyycket kvar att göra. Blir nog en lång dag i morgon också.

Här tänkte jag visa lite bilder på mitt arbete, men det går inte att ladda upp bilder just nu. Återkommer!

Sorg i huset...

I dag har våra två kaniner fått ett nytt hem. Blandade känslor. Maken och jag tycker att det är j ä t t e skönt. Barnen tycker också att det är rätt skönt, fast de är mer ledsna. Det har varit mest tjafs om vems tur det är att mata, (eller rättare sagt, vems tur det inte är att mata...), osv... Det har varit jag som fått se till att de sköttes. Men nu har de fått komma till ett ställe där de bedriver kaninavling. (eller vad det nu heter.) De får varsin jättestor bur, pojkvänner  (de är två honor) och så småningom små kaninbebisar. De har lovat att mejla bilder senare. 

(Saknar er liiiiiite, Line och Himeko)

Avstämning!

Hade tänkt att vara i skolan tidigt för att sitta med mitt arbete. Men kom på att diskmaskinsreparatören skulle komma någon gång under dagen. Jomenvisst, han ringde och meddelade att han kommer mellan kl 11-13. Perfekt, då fanns det ingen tid till att åka in då! Men efter lite "snyft snyft" så erbjöd maken sig att åka hem en sväng.

Inne i skolan är vi ett gott gäng som sitter och jobbar med våra bilddagböcker. Det är jättemysigt och jag önskar nästan att det inte ska ta slut. Det är första gången under mina snart 3 år som student på lärarprogrammet jag känner att det är roligt.

Hem från skolan och åkte nästan direkt till affären för att göra veckans handling. Nya recept medför nya ingredienser, gärna lite svåra som nästan inte går att hitta...idag, jordärtskockor. (de hade bara ekologiska, svindyra), havregrädde, havrekli och kumquats.Allt registreras med självscanning för att slippa stå i långa köer. Fullproppad vagn, tre papperskassar + en plastkasse, alla fullknökade. Bråttom hem, dottern ska på fotbollsläger om 20 minuter. Vad händer? Jo, avstämning. Det innebär att de gör stickprov och jag får snällt lasta upp allt igen på bandet. Pust och stöööön! Men stressgråten i halsen nästan kastar jag upp allt på bandet. F-n, känner mig besviken, samtidigt som jag förstår att de måste göra sådana här kontroller. Men varför just på mig, i dag, nu???? Givetvis hade jag glömt att scanna in min allra sista post, en godispåse jag fyllde strax innan jag ställde mig i kassan...*skäms på mig*

image209

Gina Tricot

Kunde inte låta bli att gå lite i affärer idag. Jag har ju varit så duktig den här månaden och inte köpt något onödigt alls. Det enda jag har köpt är lite kontorsmaterial och en kopp kaffe/ dag (+ bulle och frukt). Har helt enkelt hållt mig borta från affärer och shoppig. Men idag gick jag in på Gina Tricot och jag blev faktiskt inte så imponerad. Ganska så grälla färger och konstigt mode. Kanske jag var inne i en "Gina Tricot/Ungdom"? Blev inte alls sugen. (och tur är väl det) Hoppas jag klarar månaden ut utan shopping. :-) Fast, jackan (Parkas) jag såg var jättefin förstås...

Bombhot!

Redovisningsdag och eget arbete. I dag, liksom igår har jag haft en bra, kreativ dag. Fick gjort massor!!

När jag satt på bussen hem kl 16, så utbröt nästan tumult (stavas?)i stan då Centralstationen var bombhotad. De hade spärrat av stort område runtomkring. Inga bussar fick gå förbi. Det kändes lite konstigt. Har inte sett på nyheterna idag...

Jag har bestämt mig för att sätta klockan på en halvtimma tidigare för att gå ut på Power walk. Tror ni att jag klarar det?

Hej så länge...

Dagens bilder:

En kolteckning jag gjorde i skolan idag.
(ska monteras in i min bilddagbok)

image207

Målat med kaffe, rödbetssaft och blåbärssaft:
image208

En liten undran bara...

varför lägger man en rökare i trånga, offentliga utrymmen, tex på en fullknökad buss eller på ett dansgolvet på nattklubben? Det är ju såååå äckligt!

image206

A busy day...

Träffade några klasskamrater för ett grupparbete. Det är svårt att enas när man tänker olika... Puh! Sedan lite tid till eget arbete. Nu brinner det i knutarna, bilddagboken ska vara klar nästa vecka för att bindas veckan efter påsk.

Hem med buss, hämta lilleman på dagis, köpa fisk, göra fisk, ta besvärligt telefonsamtal, äta fisk, skicka unge till fotbollsträning, sitta med trött lilleman i soffan, gå på dansen, hem från dansen tidigare, tjata på barn, lägga barn, pusta ut! (Maken sen från jobbet)  En ganska så normal dag m a o...

Nu på kvällen har jag varit lite kreativ. Har fixat lite med bilddagboken (den i skolan, ej digital)

Dagens bild:


Det är svårt att äta med pinnar!
image204

Vart tar tiden vägen?

I går var det en månad sedan vi åkte till Teneriffa. Det går så himla fort allt... solbrännan typ ramlar av redan dagen efter man har kommit hem. Tänk, för ett år sedan precis beställde vi resan till Chicago. I april är det 1 år sedan vi var där. Vill tillbaka nuuuuuu! Jag har fortfarande inte skickat något tackbrev till släktingarna där som tog hand om oss. *skäms* :-(

Nu är det snart Påsk. Nyss var det jul. :-/ I går när jag körde dottern till gitarrlektionen (kl 17.40) slog det mig att det var ljust ute. Det var det inte för några veckor sedan. Men det är ju i a f till en förbättring. Vill ha sol och värme nu!

Lite bilder:


Lite resminnen...

image200

image202

Den otroligt goda frukosten åt vi helst här...
image203Trött...

Föreläsning/seminarie från kl 9-15.(avbrott för lunch) Liiite segt. De sista minutrarna fick jag be om att få gå runt lite för det var annars risk att jag somnade över bänken. Fullknökad buss, kö på motorvägen = inget syre kvar i bussen. Brukar i vanliga fall tycka det är skönt att åka buss, men vägen hem var oändlig och jag blev nästan åksjuk. :-( Men hemma väntade svärmor med mat och allt blev bra igen.


Lite bilder...

Har varit duktig med kameran, men urusel på att visa här på bloggen.

Lite bilder på vad som har hänt den senaste veckan:

Albin på trehjuling (fast åt fel håll)

image197

Göra som brorsan!


image198

Måndag igen...

Inbrott på jobbet inatt. :-( Vet inte hur de lyckades ta sig in. Det är ju igenbommat överallt, eller?

Åkte in till skolan och blev väldigt förvånad när jag var helt ensam att sitta och arbeta med vår bilddagbok. Efter drygt en timma kom en klasskamrat till. Vad gjorde alla idag?

Åkte direkt från skolan och besiktiga bilen. Alltid lika nervöst. Men men, "det här ser bra ut", sa besiktningskillen och blinkade med ögat. Vilken tur, för har absolut inga pengar kvar för att lägga på bilen nu.

Lugn kväll! Dottern på gitarrlektion. *skjutsa skjutsa*

Dagens bild:

Lite av det jag pysslar med på skolan.
(Det ska stå "Frottage" som rubrik)
image195


Färgjakt, mosaik

image196Gömma nyckel...

... skulle man kunna säga vi har lekt i nästan ett år!

I går hittade vi bilnyckeln vi har saknat sedan maj förra året. Vilken lycka!! Jag har vänt uppochner på hela huset, känt igenom alla fickor jag kan tänka mig, anklagat grannarna för slarv (de hade lånat bilen precis då nyckeln försvann) o s v. När som helst hade jag gått och fått en ny nyckel gjord (kostar ca 1000 spänn har jag för mig) För tänk om vår enda nyckel också hade försvunnit...
Men nu är den hittad!

Var den låg? I fickan på"ut-och-jobba-i-trädgården-jacka"!

image194

Jobbat...

Öppnade på jobbet idag kl 6.45. Gääääsp, lite väl tidigt tycker jag. ;-) Fast egentligen har jag inget emot att gå upp tidigt. Jag är inte seg på morgonen, kommer fort igång och så... Grejen är den att jag inte sover nåt vidare alls natten innan jag ska jobba. Tror nästan jag är vaken varje timma. Kanske får en sammanlagd sömn på 2,5-3 timmar. Inte mycket. :-(

Nåväl, arbetspasset på 10 timmar förflöt sakta men säkert. I dag var det stora klantardagen. Jag slog in felpris, snurrade till det med hyra av släpvagnar, råkade svära rätt i ansiktet på en kund osv... Ingen bra dag i dag, alltså.

När jag kom hem möttes jag av ett städat hus och mat som puttrade i ugnen. Det var najs. :-)
Sedan kom pappa och Marita förbi. Vi tog ett glas vin och tjötade lite. Trevligt! :-)

Är svintrött nu, tror jag snart ska krypa till kojs.

Ha´ dé!

Mysig lördag?

I stället för att vara en trevlig fru, en glad och rolig mamma är jag ett monster!! Usch och fy va på dåligt humör jag är, eller mer ledsen... Vet inte varför egentligen. Kanske för att maken än en gång påpekade att jag säger så dumma saker ibland. Ja, jag vet!! Men kan man gå en kurs om hur man ska och inte ska säga? Tror ni att barnen får men för livet? Skadar jag dem för all framtid? Usch, jag vill bara slå mig själv på fingrarna och säga fyyyyyy mig!!! Men jag blir verkligen sårad när jag hör detta om mig. Jag säger inte att de är dåliga eller att de är värdelösa eller nåt sånt. Det blir bara lite plumpa saker. Ska skärpa mig, jag lovar! :-(

Meeeen, nu är det Melodifestival. Godiset är redan slut, tyvärr. Jag som var så sugen. Vi har varit allihopa och tittat på när Matilda har spelat fotbollsmatch. M var målis andra halvlek, men fick knappt röra bollen. De vann med 5-0! Hejaheja!

I morgon ska jag jobba, svintidigt! Måste i säng tidigt!!

Osäker...

vill jag bli lärare? Passar jag som det? Jag har ju inget tålamod och pratar först, tänker sedan. Det var Patrik som suckade högt över något klumpigt jag sa till Fabianstackarn. "Och du ska bli lärare.", sa han och skakade på huvudet. Jag menar ju inget illa, det bara liksom pluppar ur min mun. "Näää", sa jag trotsigt. "Jag ska inte bli lärare längre. Jag ska bli nåt annat..." Men med mindre än ett år kvar har man ju inget val, eller? Jag vill göra nåt roligt, nåt jag är bra på. (som vaddå??) Just nu känner jag vill skapa och skriva. Jag har så många idéer att jag nästan blir frustrerad. Jag vill skriva en bok, jag vill blogga (på allvar alltså) Jag vill egentligen skriva anonymt då jag känner en press på mig att vara seriös. Herregud, jag är 37, men uppträder som en 20 åring. Jag är otroligt nyfiken på allt och alla. När jag läser andras bloggar hamnar jag ofta hos tjejer i övre tonåren. Varför? Kanske för att jag beundrar deras stil. Tänk om jag vart så framfusig och hade så god självkänsla när jag var i den åldern. Då hade jag inte varit där jag är idag. (inte för att jag är så missnöjd) Jag har det bra idag. Men min väg genom livet har för det mesta varit svår p g a min dåliga självkänsla. Att jag sällan tror på mig själv. Min duktiga och vackra dotter sa häromdagen till två kompisar som var med henne: "Jag är bäst på så mycket". Va härligt, tänkte jag. Min dåliga självkänsla har inte smittats av tlll henne nåt nämvärt. "Go girl!!"


Fredag igen!

Albin och jag hade lite sovmorgon, eller det var vad jag hoppades. Men maken skulle med tåget tidigt så det var bara att ta sig upp. Albin tyckte inte heller det var nödvändigt med sovmorgon. Frukosten skulle han få äta hemma i dag. Men efter frukosten blev han så gnällig så jag funderade ett tag på om jag skulle ta med honom till skolan. Men vi kom i a f till dagis.

På skolan hade vi redovisning av ett litet grupparbete om tema.Vi hade inte tagit det på allvar och det hade ingen annan grupp heller så det blev som det blev. LIte flummigt så där på fredags em.

Hem och direkt till bandyträning med mellansonen. Samtigt  som träningen passade jag på att veckohandla på Willys, en affär som för mig är rätt så outforskad. Jag kan säga att jag var lite väl optimistisk när jag beräknade ca 1 timma i affären. Träningen hann förstås sluta och en irriterad son ringde och undrade vart jag var. Stressad som sjutton fick jag packat ner alltihopa och sedan dra de ca 300 metrarna till isbanan.

Pizza och vin i kväll. (för barnen pizza och cola, för den minsta, pizza, mest kanter och vatten, stackarn.)
Efter kl 20.30 är det heltråkigt på fredagar hemma hos oss. Då har maken kurat ner sig i soffan och sover till sitt favoritprogram. Jag tittade på första delen av Let´s dance och sedan tackade jag för mig och tog Albin för att gå upp och sova. Gissa om det är skönt att ligga i sängen och klicka runt på Internet. ;-)

Dans...

Nyss hemkommen från onsdagens linedans. Lärde oss två nya danser. Puh, det är faktiskt riktigt jobbigt.
I dag dansade vi den här:Lite seg nu på kvällen. Känner att det kanske är en förkyldning på G. Har yttepytte lite ont i halsen. Sonen
har fått en dålig ovana, nämligen att titta på j ä t t e viktiga fotbollsmatcher som går sååå sent på tv:n. I kväll är det Madrid - Roma. Det får bli stopp på det.

Två nya vinterdäck fick jag köpa till bilh-vetet i dag. Bara 2000 spänn (jag vet, billigt, kompispris...men ändå!!) Det var inte det vi behövde just nu. Inte heller att det kommer en diskmaskins reparatör nästa fredag. :-( Men diskmaskin m å s t e man ha när man är 5 i hushållet.

Onsdag.

Nyss hemkommen från onsdagens linedans. Lärde oss två nya danser. Puh, det är faktiskt riktigt jobbigt.

Lite seg nu på kvällen. Känner att det kanske är en förkyldning på G. Har yttepytte lite ont i halsen. Sonen 
har fått en dålig ovana, nämligen att titta på j ä t t e viktiga fotbollsmatcher som går sååå sent på tv:n. I kväll är det Madrid - Roma. Det får bli stopp på det. 

Två nya vinterdäck fick jag köpa till bilh-vetet i dag. Bara 2000 spänn (jag vet, billigt, kompispris...men ändå!!) Det var inte det vi behövde just nu. Inte heller att det kommer en diskmaskins reparatör nästa fredag. :-( Men diskmaskin m å s t e man ha när man är 5 i hushållet. 


 

Tävling...

kika in till hannahsthlm och var med i hennes tävling som varar till den 7:e.

Romelanda på kartan...

Tänk att lilla Romelanda har hamnat i rampljuset. Den lilla hålan med drygt 3000 invånare. Allt detta på grund av den här killen. Tänk att jag är också är född och uppvuxen i just den lilla hålan, precis som Björn Gustafsson. Synd bara att jag är för gammal, han föddes väl ungefär när jag flyttade hemifrån. Nej, inte riktigt, men jag var i a f 15 år. Har inte förstått hysterin förrän nu. Men jag måste erkänna att han är ganska så rolig.

Tisdag...

Maken och jag tog oss en liiiiiten sovmorgon. (ända till kl 7.30!!!) Åkte sedan in till stan för att gå på dagens föreläsningar. Som vanligt blev man helt fullproppad av uppgifter. I går satt jag långt in på småtimmarna med en inlämningsuppgift. Den kändes faktiskt rätt så bra. Ärligt talat så struntar jag i om jag får rest på den. Har jag klarat mig hittills så ska jag klara det här också och en liten rest är inte så farligt. (fast har jag tid med en sådan?)

Fick hem alla barnen från svärföräldrarna och helt plötsligt var hela huset i ett enda kaos. Maken och jag suckade och försökte komma i håg gårdagen då lägret var lugnt. Nu på kvällen har det varit krig om tv:n. Dottern ville kolla på Gossip girls på 5:an och sonen ville se en gööööra viktig fotbollsmatch på 6:an SAMTIDIGT!!! Och lilleman körde på sin trehjuling fram och tillbaka och krockade med alla möbler så vi blev tokiga. :-(

Nej, nu till lite skolarbete.

Busen under bordet..
image192

Dåligt samvetelista:

Har ni någon dåligsamvetelista?

Här är min...

* Måste skriva brev till Agneta och Ted i USA och tacka för julbrevet vi fick...
* Skriva till mitt fadderbarn i Zambia. Får säkert 3-4 brev/ år av henne, men har inte skickat något till henne på säkert 4 år.
*Träna, träna, träna...(träningskortet gäller bara till juni och jag har 17 träningar kvar)
* Rensa i källaren
* Lägga ut kläder på Tradera (här svämmar det över av alla kläder)
* Höra av mig till Lotta i Belgien

Det här var listan så länge...

Sitter här...

...och skriver på mitt arbete. Maken också hemma idag (ont i magen), så det blir inte så mycket gjort. Vi har varit ute på en liten promenad. Det är ju så fint väder idag.

Lite bilder från vår trädgård:

Gula krokusar:
image189


Blåa krokusar
image190


Fiskarna är värmer sig i vårsolen.

image191Rolig!

Skrattar alltid lika mycket varje gång...


Barnlediga...

Åh, vad massa kul vi skulle göra då, P och jag. Först skulle vi gå på bio med grannarna (som också är barnlediga). Men det blev ändrat och vi blev bjudna på middag hemma hos dem i stället. Men så fick P ont i magen och allt blev inställt. Så nu ligger han i soffan och jag sitter här och glor... (skulle egentligen skriva på mitt arbete...)

Kul va?
image188

Måste bara säga...

...att fy satan va god min gulaschsoppa blev! Muuuums!!!
Jag tog ur potatisen och lät sedan soppan stå och murra medan vi gick och tittade på fotbollsmatchen, kanske ytterligare 1½ timma. Köttet är nu helt perfekt.

Min duktig dotter...

Se här filmen hon och kompisen har spelat in. Matilda har filmat och redigerat.

Annas Cheerleedingskola:


Grattis Albin...

på namnsdagen! Tur att man har andra som påminner en om namnsdagar. Brukar alltid komma ihåg sånt, men de senaste åren har något hänt med min hjärna. :-(

Nu väntar jag på att min Ungerska Gulaschgryta ska bli färdig. Varför varför lär jag mig aldrig att köttet tar oändligt mycket längre tid på sig att bli mört än vad receptet säger. Nu har köttet kokat i drygt 1 timma, men det behövs kanske 1 timma till och det medför att potatisen (som jag redan har lagt i) kommer blir sönderkokad. Måste nu fiska upp potatisen en stund. Hmmmm.

Sedan till fotbollsplanen och titta på när Matilda spelar match..

Trevlig lördag!

image186

RSS 2.0