Söndag...

I dag har det varit seeegt. Förkyld och eländig med lite feber. Men vi/jag har städat en del ändå. Vi hade ett par vänner här på fika som berättade vad man ska tänka på vid en flytt utomlands då de själva har bott i USA i 5 år. Puh! Det är verkligen mycket att tänka på! Undra om vi någonsin kommer iväg?


Lite bilder från veckan som gått...

Idag: Albin skär tomater. Se så fint han skär!Amanda ( Milla och Matilda) var på besök!Häromdagen när jag skulle gå och lägga mig såg det ut så här i sängen...

Lördag, en sorglig dag...

Började lördagen med att gå upp kl 6. Fabian hade fotbollscup och vi föräldrar är utstationerade på olika ställen. Jag skulle stå i cafeterian mellan kl 7-11. Men tyvärr hann jag inte vara där så länge förrän telefonen ringde och Patrik meddelade att hans farmor hade gått bort. Lilla gammelfarmor! Hoppas du har det skönt nu i himlen. Du var så liten och trött nu det sista med brutet lårbenshals och lunginflamation, men klar i huvudet var du...  

Jag skyndade mig hem och vi åkte till sjukhemmet där du hade somnat in. Där mötte vi de närmaste och vi stod runt din säng och höll varandra i händerna. Det var så fint!

Sov gott lilla Ingrid.


Personal Shopper...

Det var grejer det...

När jag kom till Åhlens på lördags förmiddagen träffade jag P S:n Camilla. Hon hade hängt upp alla kläder åt mig i ett mysigt litet rum. Först gick jag igenom kläderna och jag måste erkänna att jag kände en liten besvikelse. Det var ju inte sådana kläder jag ville ha!! Vad fel det blev. Men sedan när jag började prova blev allting bra igen. Camilla sprang ut några gånger och bytte storlekar och så. Efter två timmar var jag nöjd. Specieltt ett par jeans som jag provade allra sist blev jag extra nöjd med. De satt kanon!

Så här såg det ut:

Det jag kom hem med var:

  • Turkos top från Esprit
  • Två linnen
  • En vit top, Esprit
  • Svarta Lee jeans
  • Diesel jeans
  • Svarta byxor, Åhlens egna märke, frk
  • Jeans från Wera

Sedan gick jag till H&M och köpte lite strumpor.

Slutnota: 3640 kr


Lördag

Dålig uppdatering här märker jag. Kan säga att Matilda repade sig snabbt. Redan på kvällen ville hon ha mat. Skönt!

Veckan som gått:
Jobbat som vanligt. På tisdagen var jag inne till Göteborg och träffade "Personal shoppern". Hon frågade lite om vad jag ville ha för kläder, vilka färger jag gillade osv. Jag tror det kommer bli jättebra. I morgon kl 11 ska jag in och då kommer alla kläder hänga på en ställning i ett rum där jag kan stå i lugn och ro och prova!  Två timmar har jag på mig. Känns lyxigt! :-)

I går fyllde maken år. Vi hade lite gäster och han fick presenter. Av oss och kompisen Mats fick han en biljett till Madonna konserten den 9:e augusti. Han ska få gå tillsammans med  Mats. De två var förresten och såg Madonna när hon var här sist, 1990, 1991 tror vi att det var. ;-)

I går fyllde även Patriks bror år. Han firades i dag och vi har varit där och ätit smörgåstårta så magen står i alla fyra hörnen.
 

Nu är det dags för bingen... Hej hej!

Dålig start på dagen...

Ja, verkligen...
eller den såg ut att börja bra. Var uppe i tid, fick på lilleman kläderna i tid. Kom ut ur huset i tid. Hann skrapa rutorna på bilen utan att stressa halvt ihjäl sig. Var på dagis i tid... men där slutar det bra´iga.

När jag kliver ur bilen vid Albins dagis så ringer mobilen och Fabian är i luren...
Han meddelar att Matilda har kräkts... Matilda hade inte gått upp när jag åkte...
- "Var har hon kräkts?" Undrade jag. (minns två andra gånger, då hon inte riktigt hann fram till toaletten...)
- " På golvet i badrummet! "Svarar Fabian
Jippie!!!

Det var bara att slänga in Albin på dagis och vända om hemåt igen. I en kurva välte jag ut hela min kaffetermos som jag brukar ha med mig på morgonen och allt kaffe rann ut på golvet i bilen... SKIT!!!

Pizzan på golvet var något mindre än de hon har placerat där förut. *man tackar*

Ja, en stressig dag blev det. Jag skulle "öppnat" på "mitt" dagis kl 7.30, men istället fick jag dra ut min kollega (som hade sovmorgon) till att öppna istället...

Matilda ligger här på soffan och mår tjyvens. Hoppas det blir en lindrigare variant än Fabians.


Hej så länge!

Måndag...

Ännu en måndag. Ny vecka... en vecka närmare våren. Längtar riktigt mycket nu. Längtar också efter svärföräldrarna som kommer hem på fredag efter 1 månad på Teneriffa. Säkert äckligt bruna... De ska minsann få passa ungarna mycket nu. (som straff för att de kan med att åka iväg så där...)

Maken drog iväg till USA, Texas i morse. Det blev ett pusslande i morse då jag inte hade sagt till dagis att lilleman skulle komma extra tidigt. Beslöt att Matilda skulle lämna på dagis lite senare för hon hade sovmorgon idag. Fixade iordning Albin med frukost och kläder innan jag åkte till jobbet. Ringde sedan och checkade läget. Fabian mådde inte bra idag (igen) så han blev hemma. Fabian tyckte tydligen att kläderna jag satt på Albin såg ut som pyjamas så Albin fick nya kläder på sig (dubbelt arbete alltså). Det är ju att hålla tummarna att inte Albin krånglar som han gärna gör nu för tiden (3-årstrots).
Men det hade gått bra. Albin hade samarbetat med storasyster och de kom iväg i tid. Få se hur det blir i morgon då jag ska lämna han extra tidigt på dagis, 1 timma tidigare än vad han brukar.

Lite bilder:

Kidzen spelar Guitar hero "rock band"... (med skidglasögon)


Ibland håller de sams...


Grabbarna!Min son - en riktig konstnär...

... se själva!

Fin va?
Det ser väl alla att det är en "hum hum hum"...


Söndag

Oj, vad veckan springer iväg. Det har verkligen varit fullt upp...
Jag har jobbat hela veckan med undantag på måndagen då mina barn hade studiedag och jag fick ta ledigt för att vara hemma. Annars har jag fått känna på hur det är att jobba heltid och "ha hand om" ruljansen hemma. Det är tufft, men det har funkat. Jag har ju inte sååå hemska tider. Börjar antingen kl 7.30 eller kl 8.00. Jobbar antingen till kl 15 eller 16.30. Det är jätteroligt på jobbet. Goa barn och trevliga arbetskamrater. Trivs verkligen.

Annars, vad har hänt?

Jag har bokat tid för min "personal shopper". Det blev på Åhlens jag bokade in den. Första träffen då hon ska höra efter vilken typ jag är, vad jag gillar för kläder osv är på tisdagen den 17:e mars. Shoppingdagen blir den lördagen den 21:a. Jag tycker det är svårt att tänka på vad för kläder man behöver när man jobbar som förskolelärare. Inte för fint, mer praktiskt, men inte föööör tråkigt. Jag vill ju vara fin men kläderna ska vara lättskötta och tåliga.

Patrik har fått förfrågan om han vill jobba med att sälja i USA. Med det innerbär det att vi antagligen måste flytta över. Vi frågade barnen vad de tyckte och Fabian blev eld och lågor medan Matilda blev ledsen. Vi ska kolla upp vad vi måste tänka på vid en eventuell flytt och så ska P:s arbetsgivare godkänna det vi "vill ha". Det är så mycket. Vet inte var vi ska börja. Skolor, områden, hus, försäkringar, bilar och tusen saker till... Allt går runt i huvudet. Fabian har redan sagt det till sina kompisar och ryktet har spridit sig. Nu väntar jag bara på att pappa ringer och har fått höra det. Jag har inte sagt det ännu till honom. Vi har pratat om att vi vill utomlands en annan gång med honom och då blev han så ledsen. Det var jobbigt att se... 

I dag har vi haft en riktigt "röja och släng-dag". Om vi ska flytta måste vi rensa ut och om vi ska hyra ut vårt hus ska allt magasineras. Det är ett hästjobb... men ganska så skönt. Det behövs verkligen rensas upp här hemma.

Nu flänger maken runt här och packar. I fredags bestämdes det att han ska åka till Texas i morgon och vara borta mån-fredag då resan går till Stockholm. Snacka om framförhållning.... NOT!! Grrr, sånt blir jag less på. I morgon börjar jag tidigt och tycker det krånglar till det med dagislämning. I morgon ska Matilda ta Albin till dagis. Undra hur det går med den ej så morgonvänliga sonen...

Kan jag bjuda på en bild då?

Hmm, såg att jag inte hade tagit så många bilder i februari. Men förra söndagen hade vi besök.
En bild från det då...
Patrik, Albin, Annie, Vicky, Albin, Alice, Louise och Camilla.

RSS 2.0