Söndag 24 maj.

Upp tidigt igen, ut och äta frukost på favvostället...  Idag blev det omeletten igen, fast jag egentligen skulle tagit pancakes. *ångrade mig lite* När vi satt där vid fönstet och mumsade på vår frukost kom en typ uteliggare, en äldre mörkhyad man och ställde sig utanför fönstret och glodde på oss. På mig fäste han blicken och såg lite ledsen ut. Jag kunde inte inte titta på honom, men våra blickar möttes ett kort ögonblick och jag mådde jättedåligt. Först blev jag arg, men sedan blev jag lite ledsen. Patrik och jag bytter i a f plats till ett bord längre in i lokalen. Jag bestämde mig för att om han stod kvar utanför när vi gick så skulle jag gå in igen och köpa en smörgås och dricka till honom. Men han var inte kvar...

Sedan tog vi tåget till west-end, ner till hamnen och Pier 17 där vi tog en sightseeing tur med en båt. Vi åkte ut i en timma och såg bla Frihetsgudinnan. Efteråt promenerade genom Soho, little Italy och andra mysiga stadsdelar. Sedan fick vi bråttom tillbaka till hotellet för jag skulle med tåget till flygplatsen. Patrik följde med mig ut till Newark, ända fram till säkerhetskontrollen. Sedan gick jag på planet och  började min resa hemåt.


Pier 17



Jag på båten...



Här bakom stod "World Trade Center" förut...





Jag med Manhattan i bakgrunden...




Ground zero...


På promenad genom Soho...


... hittade vi  bla "Face Stockholm"...


... och väldigt mycket skor!



En trevlig park...


Fina hus!


På väg till flygplatsen...




Lördag 23 maj

I dag hade Patrik en ledig dag, så vi åt frukost på vårt favvoställe och sedan gick vi ut för att shoppa till barnen. Först hamnade vi på "Old navy", där vi har storhandlat förut. Jisses, va mycket folk det var där. Tror halva New York var där! De sålde ut "flip-flops" där för 1 dollar (vanligtvis 2 par för 5 dollar). Folk var som galna, stod och rafsade åt sig massa skor. Kön till kassan ringlade sig runt i lokalen. Patrik ställde sig snällt i kön och jag fick lov att lämna butiken för att gå till en annan affär. Jag gick genast till Sephora och köpte mig en ögoncreme från Clinique. Sedan till Macy´s där Patrik kom efter mer än en timma i kön på Old Navy. *Puh!*

Vi drog på stan i flera timmar och hittade mycket fina kläder till barnen och till våra barnvakter. Trötta och med ont i fötterna gick vi till hotellet, bytte om och gick ut igen för att ta en  bit mat. Hittade ett schysst ställe på Broadway. Vi fick bord vid fönstret mittemot en teater där sceningången vette mot restaurangen. Så där satt vi och åt och tittade på när folk stod utanför teatern och väntade på att få autografer från någon skådespelare. Ni skulle sett den portionen jag fick in. Jag beställde hamburgertallrik med French fries och lökringar (som jag valde extra för de såg så små och goda ut på bilden). Hamburgaren var väl i normal size, men French friesen var jättestora och för att inte tala om lökringarna. De var gigantiska. Jag åt faktiskt inte upp en enda. Det gick bara inte...

Mycket shoppat blev det!



Det är tröttsamt att vara på stan...



Fint blomsterarrangemang på hotellet...


Fredag 22 maj

Upp tidigt, åt frukost i sängen som Patrik hade varit ute och köpt.
Sedan tog vi tåget till New Jersey där vi hade träff med en mäklare kl 10.

Mäklaren Mirjana körde runt med oss i några utvalda områden och visade hus. Under 1 timma då Patrik hade ett möte på sitt blivande kontor åkte Mirjana och jag sjäva runt och kikade. Jättetrevliga städer och vi fastnade för två hus. I det ena skulle vi i så fall få jämnåriga till grannar och med en 3½ årig son. Kunde det bli bättre? Nu får vi hoppas att allt blir bestämt och färdigt så vi kan säga att vi vill ha huset innan någon annan tar det... Det är väldigt stressande. Jag blir helt galen, mer för varje dag.


Ridgewood var ett mysigt ställe...



vårt favorithus...



Vid entrén.



på övervåningen...




Här är huset!


Sedan tog vi tåget tillbaka till New York. Tågstationen låg alldeles vid Times Square och resan tog knappt en timma.



På kvällen hade vi bestämt möte med en kollega till Patrik från England. Hon och hennes syster kom till vårt hotell och vi åkte upp till hotellets top terrace. Hur mysigt som helst. Patrik och jag beställde glatt in varsin minipizza (som inte alls var liten) och varsitt glas vin. Sedan ett glas vin till var, sen tre drinkar till var tror jag. Sedan kom notan och vi höll på att sätta slattarna i halsen. Kollegan och systern drack lika mycket så vi splittade notan. 157 dollar X 2= väldigt mycket pengar! Men eftersom det var värt alltihopa och dessutom hade vi ju somnat ifrån middagen två kvällar i rad, så bestämde vi oss för att inte gnälla... Men se, det är just vad jag gör här... ;-)

Här den mysiga Roof terrace...



Torsdag 21 maj

Hey! I dag är det 20 år sedan jag tog körkortet... känner man sig gammal?? Japp!

Men det var ju inte det jag skulle skriva om...

Vaknade hyfsat tidigt. Patrik snörade på sig joggingskorna för en morgonjoggtur. Men han var snabbt hemma igen. Det är inte så roligt att jogga på New Yorks gator...

Hittade ett schysst frukostställe. Jag beställde in en "3 egg omelett with 3 fillings" Alltså, man fick säga vilken fyllning man vill ha! Jag tog champinjoner, tomat och ost och till det, stekt potatis och toast. Mumsigt! :-)

Sedan ut på stan för mig i a f. Patrik jobbade på hotellrummet. Jag tog mig till Macy´s och hoppade in i en och annan affär på vägen dit och tillbaka. Kreditkortet fick jobba bra idag. :-) Fyndade (?) på Levi´s store bla.


Frukost på favvostället...



En lustig bild... alla taxibilarna på rad!




Times Square igen...




När det var dags för lunch hämtade jag Patrik och vi köpte plockmat (som man väger) och satte oss i Bryant Park, en oas mitt i stan.


Vi hade också köpt med oss två mini flaskor med vitt vin som vi smusslade med... Ingen märkte något, fast den bruna papp-påsen avslöjade kanske??




Sedan solade Patrik lite och jag lämnade honom för att gå mer på stan...



Empire State Buildning...



En fräck bild med speglingar av skyskrapor...


Sen gjorde vi favorit i repris... somnade ifrån middagen! Så det bidde inget restaurangbesök i dag heller... :-(

Onsdag 20 maj

Nu är vi hemma från vår resa igen och jag ska försöka återberätta den för er så här i efterhand:

På onsdags morgon skulle planet gå redan kl 6.35. Patrik kom ju direkt från Oslo en si så där två timmar innan det var dags att kliva upp ur sängen för att åka till flygplatsen. Patriks mamma, som varit med till Oslo som chaufför åkte hem och hämtade jobbkläder och så och kom sedan tillbaka och la sig för att ta barnen till skolan senare.

Resan gick via Köpenhamn. Inte så lång väntan och det var väldigt smidigt. 8 timmar gick väldigt snabbt. Jag försökte titta på några filmer men sov mesta av tiden.

När vi landade på Newark utanför New York tog vi en taxi in till city. Det var väldigt varmt och det var häftigt att susa fram i baksätet med nervevade rutor och håret fladdrande. Vi kom fram till city där vi snirklade oss fram på de täta gatorna. Det var puls, det kände jag! Hotellet låg mitt i smeten, på 45 E 45 st. Nära 5 th Avenue. :-)

Vi lämpade av väskorna direkt och gick sedan ut på stan för att ta en fika. Sedan ville Patrik tillbaka till hotellet för att jobba och jag begav mig ensam ut på stan. Det är lite läskigt så där i början när man är ny i stan, för det finns ingen som har så dåligt lokalsinne som jag!

Jag shoppade inte så mycket första dagen för jag var ju tvungen att kolla läget först. :-) Men jag strosade runt och glömde av tiden litegrann. När jag kom tillbaka till hotellet mötte jag Patrik oroligt vankande i lobbyn. Vi hade visst sagt kl 19 som senast och nu var hon nästan 19.30. Mobilen funkade inte att ringa på heller...

Jag såg direkt att Patrik hade varit hos frisören och han undrade om jag märkte någon mer förändring på honom. Efter en stunds granskande såg jag att hans ögonbryn var ovanligt välfriserande. Han hade alltså suttit där i frisörsstolen då en äldre dag kom fram till honom och bad om att få noppa ögonbrynen med sk "threading", dvs man tar bort håren med hjälp utav två trådar. Damen var frisörens mamma och efter lite tjat gav Patrik med sig... Hahaha... stackarn, han är var först rosa och sedan vit där ögonbrynen hade suttit... :-)

Vi gick upp på rummet och skulle göra oss i ordning för att gå ut och äta men först la vi oss på sängen och tittade lite på tv:n. Jag vaknade till vid 22-tiden och konstaterade att Patrik också sov och att jag inte var så sugen på att gå ut längre...
Nästa gång jag vaknade var klockan 03, då gick jag och borstade tänderna... Ingen mat alltså.

På väg i taxin...



Så här fladdrade håret... :-)



På vår första promenad till ett café...


På min ensampromenad, Times Square...


En droska i Central Park...


... inte i dag heller...

Det blev som jag trodde. Inget besked i dag heller. Jävla piss!!! Men det har inte funnits tid till sånt prat. De sitter på makens jobb med ett megastort arbete som de har jobbat med dag och natt nu den senaste veckan. Jag har inte träffat Patrik många timmar sedan i torsdags tror jag. Hela helgen har de suttit och jobbat och i natt kom han hem jättesent och i morse kl 6 kom Patriks mamma och hämtade honom och körde honom till Oslo bara för att han inte orkade köra. Det var meningen att hon skulle strosa lite på stan medan han jobbade klart... Men jag kan säga att det blev inte riktigt så. De har nu bokat hotellrum och får stanna över natten utan ombyteskläder och allt... :-(  Antagligen åker hans mamma hem i morgon fm och han själv får väl ta ett flyg eller nåt så han hinner hem till kvällen. Kl 4.30 på onsdagsmorgon måste vi vara på Landvetter för kl 6.35 flyger vi till New York. *pustar*

I varje fall... idag har jag varit hemma med Albin för han hostade så i natt så det blev inte någon bra sömn. Men vi har lullat runt här idag och jag har fått tvättat en massa! Nästan hela tvätten är tvättad. (jippie) Vi har också varit och köpt en ny bilbarnstol för den gamla började bli för liten, trots att det står "upp till 25 kilo" på den. Han väger nog runt 17 nu.  Fick flygbiljetterna idag också och när jag läste igenom papperna så blev jag helt kallsvettig. Man ska registera sig på nätet senast 72 timmar innan avresa! Fick panik!! Det var ju bara 48 timmar kvar tills vi ska åka. Grrrrr! typiskt! Man kan registrera sig flera månader innan avresa jue... varför ska vi alltid vara ute i sista sekunden på allt vi gör?? Är faktiskt lite arg på Patrik för att han inte har sagt nåt. Han har ju rest till USA flera gånger det senaste och borde ha lite koll. :-( Aja, maken säger nu att det inte är någon fara. Bara man blir "godkänd" av konsulatet (?) och det blev jag ju...

Så nu är det snart bara ett dygn kvar tills vi åker och jag misstänker att maken kommer vara död på ditresan så som han har jobbat. Döda kanske vi blir båda om vi drar med oss svin-influensan hem... Är man inte rädd för att flyga så kan man kanske oroa sig för epidemier i stället. Synd bara för att jag oroar mig för båda sakerna. :-(
Hoppas vi får tag i ett schysst hotell också. Tror ni att maken har haft tid att boka hotell?? Njet...

Bara för att känner mig så deppig nu ska jag shoppa järnet!! Det kan ni lita på! Det är jag värd...

Nej, dags för bingen... I morgon ska jag med dottern till Sahlgrenska för halvårskollen av hennes skolios. Hoppas det nu inte har blivit värre så hon får korsett. :-( Det var nästan på gränsen förra gången, men det kan gå tillbaka. Hoppas det.
Efter det ska Matilda gå på en ansiktsbehandling. Jag gick till samma ställe för första gången när jag var ungefär lika gammal som Matilda. Vi får väl se om behandlingen hjälper hennes bångstyriga tonårshy att bli en aningen bättre...

Hej hej!

Fredag den 15:e

I dag var det ju meningen att vi skulle få besked om flytten till USA. Men som jag misstänkte är det inte riktigt klart ännu. Men på måndag ska vi få beskedet. (har de lovat nu, vad nu lovar betyder?) Men det är såååå nära nu. :-)

Patrik har jobbat dag och natt nästan nu  nästan hela veckan har har mestadels av tiden varit i Oslo. På onsdag åker vi till New York för att träffa mäklaren och för att ha lite semester. Men jag tror nog att Patrik har bokat in lite jobbmöten också. På söndag flyger jag hem men Patrik flyger vidare till Californien. Synd att jag inte kunde följa med dit. :-(

I dag har jag haft en hektisk dag. Direkt efter jobbet, hem och vända. Fabian och jag hade klipptid kl 16.30 och 17.00. Kl 18.00 skulle Fabian och kompisen Philip ha uppsamling för ett gäng killar som de hade bjudit på ett försenat kalas. Kalaset, som mera var ett grill/pool/sova över-party skulle vara hemma hos farmor och farfar på Instön. Patrik och Philips pappa skulle var "lekpappor", men eftersom Patrik var fast i Oslo så fick jag åka med. Vi grillade hamburgare och killarna spelade fotboll och sedan badade de. Det var jätteroligt ända till Albin hällde en spann med sand i bubbelpoolen. :-/
Jag åkte hem lite senare och Patrik skulle anlända efter kl 23.

Lite bilder:

Hungriga killar!





Tisdag...

Upp och till jobbet, började kl 8.00. I dag har jag mest varit inomhus och pysslat med en stor banderoll och skylt som vi ska ha till en parad med alla förskolebarn runt om här då vi ska gå ner till torget på torsdag och sjunga på "Förskolans dag". (Puh, vilken lång mening...)
Direkt efter jobbet, kvällsmöte samt träff med föräldrar med barn som ska inskolas (överskolning). Det innebar att det blev en väldigt låååång dag idag.  Patrik i Oslo idag över dagen bara. Men mötet drog ut på tiden och han blir kvar över natten. Det innebar att farfar fick rycka ut som barnvakt med kort varsel. Fabian på fotbollsmatch och mitt under mitt möte får jag ett meddelande om att han har slarvat bort träningsväskan med bla fotbollsskorna i. Grrrrr!!! Väldigt stressande att inte vara hemma... Dessutom var vällingen, blöjorna och mjölken slut, så det blev att handla på vägen hem... Så, nu har jag gnällt här lite...

Nu är det bingen som väntar. Extra tidigt i morgon för Albin och mig. Natti natti...

spännande väntan...

Fortfarande inget besked. Vi har "blivit lovade" svar den 15:e, alltså nu på fredag. Men vi förstår att vi kanske får vänta ytterligare en tid innan allt är färdigt. Det är väldigt jobbigt med denna väntan. I alla fall ska vi köra på som om vi ska flytta. Vi har bokat in en mäklare som ska visa några hus för oss i New Jersey den 22:a maj. Jag och Patrik åker till New York den 20:e eller 21:a maj. En liten mini-semester med en trip till N J för husvisning. Otroligt spännande! och Patriks mamma och moster ska vara barnvakt medan vi är borta.

Det är mycket på jobbet nu. Håller på att förbereda mig för mina första utvecklingssamtal. Lite pirrigt det med. Har ganska så bra kläm på barnen. Trivs verkligen jättebra. Det enda som svärtar ner den lyckliga tillvaron är att jag inte vet hur min höst kommer se ut. Kommer vi att bo kvar och allt blir som vanligt, eller kommer vi att flytta och allt blir helt annorlunda? Det återstår att se... :-)

Hej hej!


otålig...

Fortfarande inget svar om USA. Tror jag blir tokig snart. Det är så jobbigt att gå och vänta. Alla väntar. På jobbet, barnen, vänner, släktingar ja, ALLA!!! Om det blir av kommer det att brinna i knutarna. Det blir bråttom med alltihopa då. Visum, skola, städning, uthyrning... *suckar*


Nu till nåt helt annat...

Vi har en franska utbytesstudent boende här hos oss i en vecka. Han heter Quentin, är 15 i år, från Paris. Han är jättetrevlig! Frågar om han ska hjälpa till och så... Han säger att han trivs bra här, längtar inte hem. Dagarna har varit späckade. Liseberg, paddla kanot, Marstrand, grilla, grilla, grilla och sova över hit och dit... Stackarn, han är verkligen trött om kvällarna.


Övernattning på Instön med bubbelbad...


Matilda och Quentin


RSS 2.0