Thanksgiving!

Det är Thanksgiving idag, den stora högtiden, som t o m är större än självaste julafton, enligt vissa. Vi känner inte av någonting av det, men det är inte konstigt. Vi firar ju inte Thanksgiving i Sverige. Men lite snopet känns det för att vi inte träffa några idag.
Kalkonen köpte vi igår och den är färdigkokt och ska bara värmas till i ugnen i någon timma. Lätt som en plätt!
Till det blir det mashed potatoes och en god sås. Kan nog bli nåt...
Sedan ska det bli skönt att få titta på nåt bra på tv:n, kanske med ett glas Whiskey till. :-)
Synd bara att vår soffa inte hann komma. Kanske den kommer i morgon...?
På lördag väntas det ett litet äventyr.
Skriver mer om det senare.
Kram!

Swosch, swosch...

... det var helgen som svischade förbi...
En liten resumé av halva veckan som gått.
Onsdag:
Över förväntan bra att lämna på dagis idag. Albin började leka med två pojkar och då sa jag "hejdå" och gick. Inga tårar.
Åkte iväg och gjorde lite ärende. Köpte en kaffebryggare (äntligen) och handlade. Men där missberäknade jag tiden lite och kom försent för att hämta på dagis... lite pinsamt, men det gjorde inget, sa de... Fröken var helt i gasen av iver att få berätta om hur duktig Albin hade varit. De hade gjort en saga och alla barnen skulle säga varsin mening. När det blev Albins tur föreslog fröken att han kunde avsluta sagan genom att säga "The end" och då sa han "The end"... hihi, visst var det gulligt?
Tordag:
Lämnade Albin på dagiset och trodde det skulle gå lika bra som dagen innan. Men, se det gick inte... Jag dröjde mig kvar liiite för länge och då blev han ledsen. Hörde hur han snyftade bakom den stängda dörren... Men jag litar på fröknarna att de kan sin sak. Patrik jobbade hemma på f m och jag lämnade honom vid tåget innan jag hämtade Albin på dagis. Albin och jag åkte till affären för att handla lite. Men det är inte att rekommendera att ta med trötta barn, direkt efter dagis till affären... Där säger han att han är kissenödig och vi ställer vagnen och går till toaletten. Där blir han rädd för toaletten (vissa toaletter spolar av sig själva, ibland "mitt i" toabesöket...) Han trodde att toan skulle spola helt plötsligt. I varje fall så skrek Albin i högan sky och jag såg ju hur kissenödig han var så jag försökte lirka... plötsligt knackar det på dörren och en ängslig anställd frågar hur det är. Hon står också kvar för att liksom kolla (kändes det som) att jag inte gjorde mitt barn illa... vilket hon säkert trodde... Stressad som man blir i sådana situationer blev jag irriterad på kärringen och fräste till. Albin slapp att kissa... vi gick tillbaka in och handlade men kom ut med hälften av det vi skulle ha...
Fredag:
Lediga, och vi tog det lugnt... eller?
Till frisören med Albin. Det gick kanon...
Klubba och ballong efteråt... Så ska det vara!!


Sedan gick vi till affären igen för att, tja... köpa det som vi inte gjorde igår. Där inne blev Albin sådär 3-årstrotsig igen och gick igång... han blev arg för att jag inte ville köpa nån "Blixten Mc Queen" pryl och skrek till och vips tittade samma kärring som igår fram bakom hyllorna... Attans!!
Men det gick att avsluta handlandet.
Vi gick mot kassan och betalade.
Som vanligt när man handlar här får man varorna i sjuttioelva plastpåsar, typ mjölken i en plastpåse, bröden i en påse, äpplena morötterna och tvålen i en påse osv... Handlade för 400 kr och det blev 7 påsar!
DÅ, när jag var färdig kom jag på att jag hade parkerat bilen långt bort.
Och 7 påsar är jobbigt att bära
+ en 3-åring
+ ont i ryggen...
Hmm, fick be en anställd att vakta mina påsar så jag kunde gå och hämta bilen... *suckar*
Lördag:
Efter frukosten här så åkte vi i väg hela familjen för lite utflykt. Först åkte vi till en affär som en av mina läsare här på bloggen jobbar i. Hon själv var inte där just då men vi tittade in ändå. Det var en affär som är säsongsbetonad. Nu var det fullt av julgranar, dekorationer och en massa annat fint att titta på. Hur vår julgran ska se ut har vi inte ens tänkt på... så det blev bara några fina julgranskolor som dottern ville ha på sitt rum.
Sen åkte vi till en stor Outlet, samma som vi var på i somras när vi var här och hälsade på. Vi köpte upp oss rejält. Barnen fick välbehövliga kläder. Matilda fick vinterjacka och stövlar. Hon köpte ett par UGG:s som alla, jag menar ALLA ungdomar har här. Själv tyckte Matilda de var fula när vi precis hade flyttat hit, men nu har hon ändrat sig. Jag och Patrik köpte också kläder. :-)
Kom hem sent och körde Matilda direkt till en kompis som hon skulle sova över hos. Köpte pizza på vägen hem. Tog datorn med oss till sängen och tittade lite på några program innan vi slocknade.
Söndag:
Sov länge. Långfrukost. Skypade med några vänner. Hämtade Matilda. Matilda till Luciaträningen i en annan stad. Stressade dit. Begravningsprossesion på vägen med säkert 50 bilar och en massa poliser. Svor åt att behöva åka igenom två vägtullar på vägen dit. Förstod inte hur jag skulle göra i vägtullen. Ville byta fil till en bemannad fil, men det tyckte inte tjejen i bilen bakom... Grrrr!
Kom givetvis sent till träningen...
Men blev glad igen när jag såg huset jag hade kommit till. Åhhh, mitt drömhus! Ett riktigt "New England hus"!
På hemvägen, två vägtullar till och en oförstående tant i kassan. Har de ingen förståelse för "nykomlingar/ev turister i den här staden?
Så det här var vad som hänt kortfattat den här veckan...
Hej hej!

Ullared

Ojoj... jag säger då det. Ullared!
Lustigt hur de vinklar allt i programmet. Har ni tänkt på det?
Tex: När de visar den shoppingglada familjen med Ros-Marie och Kjell i spetsen så spelas det musik som förknippas med sol, drink och lite fest. Det syftar väl på att Kjell är lite glad i spriten. Det är i alla fall så jag uppfattar det som. När han den ensamma killen Morgan visas, då är det lite sorglig ton i musiken... Hmm, blev ni klokare av mitt svammel? Det är lite fult tycker jag att göra så mot den som ställer upp i programmet...
Men usch och fy för att ställa upp i ett sådant program. De förlöjligar ju allihopa. Men inget ont om programmet i sig. Jag älskar Ullared!
Hihi... när de filmade inne i sex-shoppen, undra vad den farbrorn inne i affären tyckte om att skymta förbi i tv? Kanske det var hans fru som var med därinne...

Duktiga killen!

Ni får ursäkta här, men jag har lite bloggtorka. Ingen riktigt ro och inspiration att skriva. Patrik är borta mycket under veckorna och livet går i 120.
I lördags var vi på IKEA och köpte det sista (?) stora, dvs möbler till sovrummet. Jag fick tjata till mig precis det jag ville ha (Patrik tyckte vi skulle ta ett billigare alternativ, som inte ens var snyggt) Nej tack! Inga fula möbler här bara för att vi kanske inte ska stanna mer än ett år. Vi ska ju ta hem möblerna sedan och de passar utmärkt i sommarstugan. :-) Tur att man är född envis.
Söndag:
Skypade med kompisar hela morgonen. Patrik och Fabian åkte iväg och klättrade på klättervägg. Sedan åkte Matilda och jag till Lexington för Matilda skulle träna med Luciatruppen som Swea-föreningen har. Kul att träffa en massa svenskar.
Måndag: Frukost med Swea- mammor och en massa barn. Albin hade många killar och tjejer i ungefär samma ålder att leka med den här gången. Frukosten var underbar, fick gott bröd och riktigt kaffe!!
Tisdag: Första "riktiga" dagen på dagis. Tänkte jag skulle köra det amerikanska racet och lämna Albin själv med en gång. Han gillar ju andra barn och gillar att leka i grupp, så varför inte? I går var han jättepositiv, men i morse var det inte lika roligt Inte att han var ledsen, men lite ängslig. Vi packade matsäcken med gott och det var ju spännande. Väl där klängde han och ville inte alls vara med på samlingen. De går till lekplatsen efter samlingen (innan lunchen) och jag följde med dit. Där sa han att "mamma, du kan gå nu". Lilla söta plutten! Så jag gick. Åkte och tog en frukost i närheten. Sedan åkte jag tillbaka och smygtittade på dem när de gick från lekplatsen in till dagiset igen. Albin fick gå först och hålla ordning på ledet. Det skötte han utmärkt. När jag såg att det funkade, så åkte jag iväg igen och kom tillbaka kl 13. Allt hade gått så bra så. Han fick så mycket beröm för att han var "such a good listener!".
Hoppas det går lika bra i morgon.

Fredagen den 13:e november...

Vågar man sig ut idag?
Här är det en otursdag innan dagen knappt ens har börjat.
Matilda sjuk, ont i halsen.
Fabian ont i kroppen (träningsvärk), ont i huvudet...
Jag ont i ryggen och på ett uselt humör.
och en frisk, hoppig, överenergisk 3-åring...
Maken är bortrest hela veckan, kommer sent i kväll. Han har det bra han...


Torsdag 12 november

Nu har lilleman gått sin första dag på dagis. Skönt, tycker jag att det gick såpass fort med allting.
Fast lilleman var måttligt road över att få gå till dagis idag. (Häromdagen var han positiv till det).
Nej, han skrek och bar sig åt... och (stackars) jag som har så förbannat ont i ryggen och har tålamod noll...
Ja, ni kan tänka er hur det lät här hemma innan vi kom iväg.
Men jag var med hela dagen på dagis. Lovade honom att inte gå iväg. Men annars undrade personalen om jag skulle lämna honom där ensam, vilket är vanligt. När jag sa att i Sverige är det 2 veckors inskolning som gäller sa dom att jag fick vara där hur länge jag vill. Det var väl schysst!
Jag tror att jag kan smita iväg lite nästa gång (på tisdag)
På kvällen var Fabian med på sin första fotbollsträning. Det tyckte han var jätteskoj. Som han har längtat!
Tyvärr var det sista utomhusträningen och om några veckor börjar inomhusträningen, fast med ett annat lag, men med samma tränare. (?)

Byta bild?

Hmm, kanske byta bilderna på förstasidan av min blogg.
Från Chicago bilder till Boston bilder...

Stackars lilla mej...

*Ajajajajajajjjjjj*
Ingen fara, det är bara jag som har ont i ryggen... och inte lite heller...
Riktigt illa är det på förmiddagen, efter en hel natt i sängen.
Kan inte röra mig
Kan knappt gå. Det gör förbannat ont att lyfta benen.
Att sätta sig (framför allt på toaletten) är nästan omöjligt.
Att resa sig är ännu svårare.
Att samtidigt lyfta på armarna ger en smärta som är obeskrivlig.
-Nästan som att föda barn, men bara nästan...
Lite orättvist tycker jag det är för maken är bortrest och knappt någon jag känner här.
Svårast är väl sonen som inte tror på att jag har såååå ont.
och då pratar jag inte om lilla sonen... :-(
Till maken:
Kan vi inte köpa en riktig säng i helgen? Snääääälla!!

Måndag 9 november

Strålande solsken och 20 grader varmt! Vad mer behöver man säga?
Har faktiskt ingen aning om hur vädret brukar vara så här års, men jag tror att det är ovanligt varmt för årstiden.
Men jag klagar inte som sagt.
Det är häääärligt.
Vi drog till lekplatsen, Albin och jag + en fika från Starbucks.

Lördag 7 november

Släpade med Patrik på öppet hus på en Pre school, det jag hade varit och tittat på i torsdags. Jag tyckte det dagiset var toppen, men Patrik gillade det inte...
Sedan tog vi tåget in till Boston City och gick på Boston Children´s Museum. Skoj skoj, tyckte Albin (och vi vuxna) Sådär skoj, tyckte de stora barnen. Vi trodde nämligen att den stora Harry Potter utställningen var på det museumet, men den var på ett annat museum. Sedan åt vi middag på en trevlig krog. Sen tåget hem och somnade i varsin Lovesac...

Dagis!

I går kväll skickade jag förfrågningar till alla dagisar runtom som jag tyckte verkade bra och i dag har fyra hört av sig med lediga platser... Yippie!! Vi har redan satt upp möten med dom. I dag var vi på öppet hus på ett dagis, i morgon ska vi till ett annat och på måndag till ett... Tänk att det blev så bra. Få se vilket det blir, men det är bättre än det första (förutom att de var så trevliga där...) men de här ställena erbjuder fler timmar/vecka, vilket vi vill ha... Återkommer!

Pre-school dilemma!

Usch och fy! Nu sitter jag/vi här med världens dilemma... (Tja, ur vår synvinkel är det stort)
Vi har fått Pre-school plats åt Albin och vi var där igår på ett litet besök. Skolan är franskinspirerat- alla "fröknar" pratar både engelska och franska. (Inga problem för Albin enligt föreståndaren) Det var verkligen jättemysigt, lite europeisk stil... Föreståndaren och jag satt läääänge och pratade om ditt och datt. Hon blev sååå kär i Albin... Inget att klaga över...
... utom på priset!
Det var J Ä T T E D Y R T!
Drygt 8000 SEK/mån
För 9h/vecka!!!!
Det ni!!
Okej, vi sa, maken och jag att det får väl kosta det då, men sen började vi fundera om 9 h i veckan är alldeles för lite? Det är 3 h/ gång... Han behöver nog lite mer timmar så han lär sig språket fortare (och så att jag hinner göra något under tiden han är borta...)
Vi får fundera tills söndag (!) och jag satt igår kväll och slängde iväg en massa ansökningar till andra Pre-schools i närheten. Hoppas de svarar snabbt...
Grrr, det som var så bra... börja på måndag och allting. Albin ville inte gå därifrån i går.
*Suckar*

Halloween!

Jag säger bara Wow!!!
Vilken härlig dag!
Mer om det sedan...
Hade satt klockan på 8 för att dra till Natick mall, där de skulle ha en stor rea på just den soffan vi har spanat in. Första kunden skulle få 28 %(!) rabatt, nästa kund 27%, tredje kund 26% osv. Vi var beredda på en jättelång kö utanför affären när vi andlände och vi hade t o m pratat om att skita i det för det skulle ändå säkert inte vara någon idé. Men när vi kom fram till affären så var det ingen kö alls. Vi var faktiskt de enda kunderna i affären. Men två kunder hade bokat per telefon. Men vi fick 26% rabatt på soffan!!! Vi är helnöjda. Det blev t o m några fler inköp, nämligen två stora sittkuddar, två moviesac och allt kom från Lovesac. Se länk:https://www.lovesac.com/
Nu får vi vänta två veckor på sofforna... Ihhhhhh!
Sedan hem och vänta in det stora jippot.
Matilda skulle ut med kompisar och Halloweena och Fabian också.
Albin och jag klädde också ut oss. Jag tänkte vara utklädd när jag öppnade dörren för alla "trick or treatare". Men det blev inte så. Vi gick ut med Albin och första stoppet var hos vår trevliga granne. Sen ner till huset längre ner på gatan där den stora showen var. Jisses!!! Det var fullt med folk överallt. Se filmen här så får ni kanske en uppfattning om hur det var...
Tyvärr blev Albin jätterädd så vi fick gå vidare...
Albin var så duktig och ringde på husen nästan alldeles själv, och när de öppnade så sa han "twicky twicky" och "thank you". Så sött! Vi gick bara till de hus som hade pyntat utanför. Men på många ställen satt folk utanför och väntade på "Trick or treatarna" för att ge dom godis.
Det var verkligen en upplevelse att få uppleva Halloween på "hemmaplan". Det var verkligen man ur huse. Folk överallt!
Gamla som unga...
Eftersom vi inte var hemma själva (vilket var synd eftersom vi hade så fint pynt) hade vi ställt ut godisskålen på trappan, och såklart var den länsad...
Hos en som Albin knackade på:
Jag var en...ehum... en svart fe, eller nåt sånt...
Fabian var en "snubbe"...
Godiset...
Vi hämtade upp Fabian hos hos kompisen kl 20, då allt klingade ut...
Matilda ville sova över hos sin kompis, vilket var väldigt kul.
Vi andra fyra somnade gott i våra nya "Moviesac:ar" till filmen "Dum dummare"...
Zzzzzzzz...

RSS 2.0