Intensiv dag...

I dag har vi hunnit med mycket.

* Beställa kök till sommarstugan på IKEA

* Köpa nya datorer. Dottern fick en mörklila (violet) laptop, märke Sony
och jag valde en Mac book Pro

Sedan kom moster med sambo förbi för att säga "hejdå".

Och så middag hos svärföräldrarna som firade 40-årig bröllopsdag (lite i förväg)

Det var meningen att vi skulle packa på kvällen, men det orkade vi inte, så det blev lite slappa framför tv:n.


Liseberg

Har ju inte visat bilderna från vårt besök på Liseberg...

I fredags, då solen sken skönt hakade vi på Albins kompis med föräldrar till Liseberg. Vi drog efter dagis för Liseberg öppnade inte förrän kl 15 då. Och väl där upptäckte vi att vi in inte var de enda som hade kommit på den idén, för halva Göteborg var där. Det var Albins första gång där (har bara varit där på vintern en gång) och likaså kompisens Milos första gång. Killarna var överlyckliga, dels för att de kunde busa ihop och dels för alla saker de skulle åka.
Det var verkligen roligt att se dem.

Lite bilder:

Kramkalas vid ingången!



Farfarsbilarna...



Radiobilarna (som var svåra att styra)


Karusellen...


Små grodorna...



Albin och Milo där bak och Milos pappa och jag fram...


Albin vann stjärnvinsten. Milo kliar sig i huvudet och förstår ingenting, ha ha...


Sista åket för dagen, lilla tågbanan (eller vad den nu heter). Gick lite för snabbt och var alltför skranglig. Albin blev lite rädd...


Tack Mikael, Jennie och Milo för en trevlig eftermiddag!



Tisdag den 22 september

Har precis skickat iväg maken till Finland på jobb. Han hann vara hemma i två nätter. *Pust*, det är såååå himla mycket som ska ordnas. Huset börjar bli helt tomt nu. Svärföräldrarna var med där igår, svärmor städa och svärfar måla och snickra. Då går det undan!

Nu ska jag snart lämna lilleman på dagis och åka till huset för att försöka få ut det sista. På lördag kommer flyttstädarna och då måste allt vara ute. Men ett rum hinner vi inte med, datorrummet. Det får vi fixa i helgen när Patrik har kommit hem igen.

I går kom hyreskontraktet, så nu är det bara att skriva på. :-)

Hej hej!

Söndag 20 sept.

Ligger lite efter med bloggandet. Vi bor ute i stugan nu med mobilt bredband. Det har blivit lite krångligare att komma ut på Internet och det är något jag inte orkar med, så därför...

I fredags var det strålande väder (som f ö det har varit hela veckan), så Albin och jag mötte upp dagiskompisen Milo och hans föräldrar på Liseberg. Liseberg öppnade kl 15, så vi åkte efter dagis. Killarna hade jätteroligt, det var verkligen skoj att se dom skratta och busa. Vi vuxna åkte med på det vi var tvugna, annars klarade de sig själva riktigt bra. Tyvärr var vi tvugna att åka redan kl 19 hem igen och hämta upp Fabian hos en kompis.

Var hemma i stugan vid 20.30- tiden och strax efter kom Sussi med sina två barn och de stannade över natten. Sussi och jag hade planerat att sitta uppe halva natten, dricka vin och tjöta, men redan vid 23-tiden var det nästan omöjligt att hålla ögonen öppna.

Lördag: Sussi åkte ganska så tidigt och vi andra hade några timmar att fixa och dona (klippa gräsmattan) här i stugan. Det har inte hunnits med så mycket av det innan. Grannarna kom förbi på husesyn också. Svärföräldrarna är bortresta över helgen så inget besök där...
På em åkte vi iväg för att se Matilda spela match med Juniorerna. Hon och två till från laget fick äran att spela med dem. De förlorade tyvärr med 2-0. Efter matchen körde jag Fabian till en kompis och Matilda till en annan. Albin och jag blev ensamna inatt i stugan.

Söndag: Upp tidigt, till flygplatsen och hämta upp maken som kom från Denver. Det var nästan bara att åka hem och slänga honom i säng för han hade rejäl "jet lag". :-( det är det som är så tråkigt med detta resande. Nu ska han var hemma i morgon och på tisdag bär det iväg till Finland. Det känns sådär för det är några jobbiga saker kvar innan flytten som jag hade hoppats att han skulle ta. (sånt jag inte förstår mig på, lite avtal och papper och så...)

Nu ligger han och sover med lilleman och jag ska snart åka och se sonen spela fotbollsmatch.

Hej hej!

The house!

Nu har vi blivit med hus i Boston! Maken avverkade ju 12 hus i tisdags och ett föll oss mest i smaken och det fick vi! Här har ni huset: HUS.

Det blir kanon! Vi flyger antagligen över i v. 40 efter det att maken har varit i Finland en sväng.


Fortfarande hemma...

Nej, vi har inte kommit iväg ännu. Maken åkte visserligen över Atlanten igår för lite jobb, men vi är hemma. I dag träffar han mäklaren och de har 12 hus att gå igenom. När han ringde förut hade de tittat på 5 st och 2 av dom var "wow", och ett var ok... Det ska bli spännande att få en rapport senare i natt.

Vi andra har flyttat ut till sommarstugan nu. Eller, vi sover där om natten men på dagarna är jag hemma i huset och packar ner det sista. Barnen går i sin vanliga skola. Svärfar började fixa med målandet i huset som vi ska hyra ut. Puh, det är verkligen mycket pillipill...

I sommarstugan har vi fått det jättemysigt. Vill helst bara vara där hela tiden. Lilleman är med farmor om dagarna när jag städar ur huset. Perfekt! :-)

Återkommer så fort jag kan med lite bilder.

Hej hej!

Om hemlängtan blir för stor...

en första hjälpen väska!

Kul present från goda vänner som vet hur det är att bo utomlands.
De har bott i USA i 5 år.

Detta var vad de saknade:







Vad gör ungdomarna på toaletten?

... det har jag alltid undrat.

Kanske det här:







Detta skedde under avskedsfesten i lördags. Ungdomarna roade sig själva på övervåningen...

senil?

Nu har jag bara på nån vecka glömt köpa både kaffe och kaffefilter.

Det har aldrig hänt förut...

Någonsin!

Måndag 7 september

*gulp* Bara en vecka kvar?!

Skit... undra om vi hinner med att packa ihop oss? Kanske det inte är någon fara med innehållet i huset, för det är mest möbler kvar nu. Men sen kommer garaget, trädgården och alla saker som ligger utspridda i den...
Svärföräldrarna är på semester (de åker Hurtigrutten i Norge) och kommer hem på torsdag. Deras hjälp hade varit guld värd nu. (lite barnvakt och så)

I dag har snälla kompisar bjudit in Albin för lite lek med deras son. Då får vi några timmar att packa utan att känna dåligt samvete över att vi inte bryr oss om att leka med Albin.

Vi har inte fått tag i något hus i Boston ännu heller. Det som kan försena resan är om vi väljer att stanna hemma en vecka till så barnen får gå i skolan i Sverige. Eller så åker vi över nu den 14-15:e och så får barnen vara skollediga ett tag tills vi hittar boende där. Svårt val, faktiskt!



Söndag 6 september

Oj, vart tog veckan vägen?

Vi har packat packat och packat... Nu äntligen börjar man ana ett slut någonstans.

I går hade vi den sista avskedsfesten, den för alla kompisarna. Jag tror vi var runt 40 vuxna och ännu fler barn. Ska sätta mig ner och räkna efter en annan dag. I varjefall hade vi en jäkla tur med vädret. Det var utlovat regn och rusk, men någon måste ha hört vår bön om solsken för solen sken så vi kunde vara ute en stund. Sedan hade vi gjort sittplatster inomhus. Vi körde typ "picknick", en mycket bra idé, för annars hade denna fest inte varit möjlig. Men alla var nöjda och glada. :-)

Lite bilder:

Välkomstdrink med tilltugg...


barnen leker...


Malin, Patrik och Anneli med barnen


Sussi, Thomas, Victoria och Mickela



Populär vattenlek...


Anna, Mats och Gunilla...


Lena, Frode och Jörgen...


Systrarna Jenny och Camilla...


Ungdomshörnan...
(just då i a f, här kortspel)




Thomas, Thomas och jag... (nej, jag har inte hakat upp mig...)


Diskussionerna fortsatte långt in på morgonkvisten...


Ett gäng satt ute och åt...


Här är grabbgänget. Det var 7 st killar som sov över...



Fika med grannarna, söndag den 30 augusti

För att säga hejdå till alla grannarna på en och samma gång (det blir änna smidigast så) bjöd vi in dem på en fika i vår trädgård. Det blev verkligen lyckat och solen den sken...

Tack alla för att ni kom!

...och kaffet har ni till höger...


Trevliga pratstunder...


Karin hade bakat god äpplekaka...


De här småkillarna (med pappan i mitten) ska bo i vårt hus när vi är borta...









Karin, Maria med bebis och Hans...

RSS 2.0