Puh, vilken dag...

...i allafall känslomässigt. Först så ringde vår kontaktperson på banken och bad om ursäkt. Vi skrev nämligen till kontoret och klagade på hennes beteende. (Har jag redan skrivit det? Nåja, upprepning kanske inte skadar?) Well, hon lät i a f riktigt ångerfull och undrade om vi verkligen ville byta bank och om vi kunde vara "vänner" ändå? Hmmm, okej, sa jag...Kanske såg hon konsekvenserna framför sig då våra familjer är "bra" och "gamla trogna" kunder i deras bank?

Sedan fick jag reda på en sak om en släkting som var ganska så oväntad, men positiv...Men det är en hemlighet i dagsläget, så jag kan tyvärr inte dela med mig. Men mycket känslor kom fram. (Och nej, ingen är gravid...)

Annars idag: Konståkningsläger för dottern och senare fotbollsavslutning och föräldramöte..*Pustar!*
Maken skulle ta tåget från Stockholm nu i em men det var sommartidtabell och inga tåg gick efter kl 18. Hmm, konstigt, vill inga åka tåg mellan Stockholm-Göteborg på sommaren? Så han får ta flyget hem och sedan flygbussen för  bilen står ju på Centralstationen....hemma vid 00-tiden.

Hihi, jag måste skriva en lista nån dag på fula saker. Idag såg jag en medelåldersman med jeans högt uppdragna i arslet, så byxorna blev för korta liksom. Och så på det: Cowboystövlar!! Hua!!

Nu ska jag gå ut och klippa sniglar i trädgården.

Dagens bild:

Sagostund!

image117

Lat onsdag!

Har inte gjort nåt speciellt idag mer än skjutsat barnen till kompis resp läger. Albin och jag har softat hela dagen. Maken bortrest över natten. Barnen och jag passade på att ha lite lill-lördag med salta pinnar, dip och dricka. (och ett glas vitt vin)

Nu ska jag gå och lägga mig med min nya "älskling"...min spännande bok, alltså.

Nattinatti!

Dagens bilder:
Stökigt!

image114


Då får jag städa!

image115

Onsdagsmys!

image116


Midsommar

Firade midsommar hos Sussi och Thomas i deras sommarstuga. Lika trevligt som vanligt. (fast i år var det extra trevligt, tycker vi)

Låter bilderna tala om hur roligt vi hade det trots regn och att dansen uteblev...

Bilder:
1) Sillbuffén är uppdukad
2) Skååål!
3) Farlig leksak...
4) Thomas är våglig...håller i två handtag
5) Aaaaaj, vad ont det gör...
6) Matilda fick en stöt!
7) 4 glada tjejer (och en hand)
8) Mums, vilken god tårta!
9) Puss på dig!
10) Eva i fin krans
11) Sussi fiiiin!
12) Värdfamiljen blond! (3 av 4)

image112

Mera bilder...

image113

Mamma Mia!!!

Maken och jag var och såg "Mamma Mia" idag! Sista föreställningen var det. Jag säger bara: "Wow, vilken show"! Heeelt underbar!! Satt där med ett flin på läpparna mest hela tiden. Sedan var det en känslosam del i akten då alla grät, det lovar jag. Såg allt hur äldre män torkade tårarna i smyg. Det kändes mäktigt, kanske var det särskilt mäktigt för att de gav järnet idag. På slutet stod alla upp och sjöng med och klappade händerna. Och det blev bara ännu bättre när Björn och Benny kom ut på scenen!! Yesss! Ett gammalt "Abba" fan som jag är, blev helt till mig i trasorna!! (Yippie!!)

Maken och jag sjöng igenom alla Abba låtar vi kunde komma på i bilen på väg hem.

Förresten, när vi gick till parkeringen så höll maken på att trampa på en jättestor död råtta. Den låg med benen utsträckta bakom sig och var säkert 30 cm lång då. (ej svans inräknad) Bläääää!


 

 

image111

Bild: www.gt.se

 


Ledsen...

faaan, va less jag blir...(på mig själv)
Att jag inte kan ge svar på tal. För några timmar sedan ringde vår kontaktperson på banken upp oss. Vi hade sökt henne ang en sak. Jag fick mer eller mindre en utskällning av henne. Hon tyckte vi var slarviga med vårt sparande. Hmm, lätt att spara när man går på mammapeng och dessutom tog dagarna slut och jag får inte första lönen förrän en månad senare. Grrrr! Det ska hon skita i. Men snäll och väluppfostrad som jag är så lät jag mig hunsas. (stavas?) "Javisst. Det ska vi tänka på. Okej, säger du så då..." Efteråt blev jag jätteledsen. Storgrinade och ringde maken som blev arg. På henne. För fasen, jag är 36 år och inte 18. Dax att byta bank?

Tröstar mig med nya numret av "Mama" som damp ner i brevlådan idag. Har samlat streckkoder från Nestlé och får "Mama" i 6 månader!! Yummie!!


Oooont!

I går var det avslutning i sonens fotboll och det hade anordnats en fotbollsmatch...
mammorna mot barnen. Tog det inte så allvarligt men när vi kom dit var alla helt laddade. Lite nervös intog jag min plats på planen, utan vare sig benskydd eller fotbollsskor. Vilket jag har- Hemma! Det var längesedan jag tog ut mig så. Nedrans vad 10-åriga killar kan vara snabba...Jag vågade inte riktigt offra mig då jag är rädd för skador. En vurpa gjorde jag då jag sprang rakt emot en kille (som hade bollen) men när han kom för nära så blev jag rädd och ramlade...(och vi fick frispark, hehe)...Men matchen slutade 3-1 till killarna. Sedan spelade vi en match till mot det andra gänget killar. (förlorade med 1-0) Men, vilken besvikelse jag var. Trodde jag skulle vara mycket bättre. Men jag är för feg. Vågar inte ge mig in i närkamper. Nästan alla andra mammor sprang och tog bollen och gjorde mål. Dotterns kompis Martin sa till mig efteråt: "Dö, Helena, jag trodde du skulle vara bättre på fotboll än vad du var"...Sånt värmer! NOT!! Det är väl för att jag nyligen har varit fotbollstränare som alla tror att jag är en stjärna?

Vaknade i morse helt mörbultad och med värsta skallebanket. Startade ett gräl med maken och bad honom att "sticka och brinna". (Det värsta jag kunde hitta på att säga just då) Men han är inte långsint, utan ropade käckt: Hejdå! när han gick. Men jag svarade inte honom...är fortfarande stött...

Nu måste jag dricka en kopp kaffe...annars ser dagen lugn ut. Ingenting i almanackan! Skööööönt!!!

Mammorna:

image109


Okoncentrerade killar:

image110

Helgen som gått...

Otroligt varmt och skönt!! Kan inte bli bättre. På fredagskväll åkte vi upp till Orust och P:s morbror som öppnade en ny köttaffär där.

På lördagen tog det en stund innan vi kom iväg. Till havet åkte vi inte förrän vid 14-tiden. Men det var helt enkelt för varmt att åka tidigare. Tog första doppet för i år, 20 grader var det visst. Jättskönt! Fabians kompis med familj var också med. På kvällen grillade vi och hade det skönt!

Söndagen började skönt! Hade ställt klockan på strax innan 7, men ångrade mig och låg kvar i sängen. Men jag kunde inte somna om riktigt. Det var för varmt. Gick upp och klädde på mig träningsbyxorna och tog en drygt timmes promenad innan de andra hade vaknat. Var ute mellan kl 7.50-9.00. Underbart häääärligt. Det var faktiskt en del folk som var ute och promenerade så tidigt.

Sedan tittade vi på när F spelade fotbollsmatch. (vann med 4-3) Efter det så hämtade vi en släpkärra från jobbet och åkte till IKEA för att byta vår säng som det var en fläck på. När jag ringde kundtjänst för att göra en reklamation så lovade hon mig att vi skulle få ersättning för hyra av släpkärra. Men nu när vi ville ha ersättningen så gick det inte. Vi var tvugna att ha ett "ärendenummer", som hon i kundtjänst skulle gett oss...(vilket hon inte nämde något om) Så vi fick inga pengar, måste återkomma om det.  Bytte också vår nya kamera vi köpte i måndags. Vi kände att vi inte var riktigt nöjda med den. Det var absolut inga problem, fastän vi hade använt den under veckan. Den nya kameran var mycket bättre...framför allt snabbare, vilket vi önskade.

På kvällen åkte vi ut till svärföräldrarna och badade och fikade. Häääärligt!

Här är lite kort från idag med den nya kameran:

image103

image104

image105

image108



På familjen...

när jag ändå är på G så kan jag väl lika gärna slänga in några foton till...

image102



Flickvännen...

Måste ju bara visa Albin och Amanda!

Sååå gulliga ihop!

Pöss!

image99

Kom, gullet!!
image101

Varmt...

Nu har sommaren kommit!! Det var på tiden! Vi har haft ca 27-28 grader idag. Men det fläktar lite så det är inte olidligt. Hade planer på att åka in till Göteborg idag men det tog emot lite så jag blev hemma. Grannen kom över på fika på fm och sen somnade Albin så gott så jag bestämde mig för att åka in i morgon istället.

Jag och Albin har haft en underbar dag idag. Vi har lekt, legat och sovit utomhus och tagit en cykeltur runt området. Åka bakpå cykeln älskar han. :-)

Matilda har varit iväg med sitt fotbollslag och träffat Kopparberg/Göteborgs FC. De vann ju den träffen när det var "hejarklackstävling" i helgen. Det var en lyckad och kul träff.

Dagens bild (tagen i förrgår):
Grillkväll på Aröd (Kode) med Matildas klass.
Albin och Matilda.

image98


En bild till....

på gullungen!!

Inte tagen idag, men måste visas!

Förrgårdagens bild (er):

image96

image97

Jag blir så trött när mamma "ska bara"...

Ny kamera!!

Vår kamera (som har varit ett hatobjekt länge nu) har (äntligen) pajjat!! Men fotoberoende som jag är fick jag snyfta mig till en ny kamera. Skickade maken till El giganten och hem kom han med en Olympus X-785! Hoppas hoppas den är vad jag förväntar mig. Ska lägga in en bild här som jag tog för att testa den.

Annars har vi varit i stan och shoppat examenskläder till de stora barnen. Farmor var med och det var hon som stod för kalaset idag. (Me like!!) Hon hittade några fina klänningar som hon tyckte jag skulle passa i. Men jag kunde inte med att säga att det inte blev några pengar över efter alla räkningar, tyvärr. (Det var bara barnens kläder som hon betalade, buhuuuu!) Såg en klänning på Zara som bara var såååå fin. Hmmm, jag kan inte få bort den från mina tankar. Kanske måste jag in till stan igen för att titta lite ....(bara titta....eller?)

Dagens foto med nya kameran:

image95

Helgen som gått...

Så vart helgen över...och vad för vettigt har vi gjort? Tja, en hel del faktiskt...Vi har bla rensat i trädgårdslandet men inte hunnit att så ännu. Vi har röjt och åkt till tippen med en ful gammal skolbänk som stått i vardagsrummet i flera år med en dator på som ingen använder... Vi har fikat i solen och bjudit hit gammelfarmor. Vi körde iväg barnen i fredags till farmor och farfar och hämtade dem i dag (söndag) Men Albin har varit hemma med oss.

I fredags jobbade jag i 9,5 timma. Det gick bra trots att jag kände av att jag varit ute dagen innan.
Lördagen bjöd på sol och lite slappadag. På kvällen tittade jag på fotbollen på tv:n. Det var ju spännande. Dottern var iväg och kollade på damfotboll. (Kopparberg/Göteborgs FC- Djurgården IF) Tjejerna i Matildas lag deltog i en hejarklackstävling och de vann faktiskt den. Vi såg matchen på tv:n efteråt och då kan man höra (och se) tjejerna när de skriker hejaramsor. :-) Priset var en träff med damlaget (Kopparberg/Göteborgs FC) Efter matchen åkte Matilda ut till farmor och farfar igen. Där hade de haft det jätteskoj. Bästa kompisarna var också där (deras morfar har hus i närheten). De hade varit ute och sprungit till kl 23.30.

I dag vaknade vi kl 9.45. Sköööönt!! Härligt med sovmorgon! Ute var det strålande sol och vi skyndade oss ut för att greja. På em åkte vi ut till svärföräldrarna för att hämta hem busfröna.

Är sååå himla irriterad. Vår kamera la definitivt av idag. Jävla skit kamera!! Har varit sååå irriterad på den i flera år. Den fullkomligt äter batterier. Skönt eg att den gick sönder nu...måste köpa en ny omgående. Klarar mig inte utan en kamera, tyvärr.

Sedan skulle vi skruva ihop vår nya säng som vi köpte förra söndagen. Har inte haft tid innan, men nu!!! Men vad händer då? Jo, det är en stor fläck på sänggaveln precis i blickfånget...Så vill vi ju inte ha det...får ringa i morgon och klaga. De får faktiskt skicka hit en ny sänggavel. Vi hyrde ju faktiskt en släpkärra för att frakta hem sängen(hmm, ja nästan, jag fick låna en kärra på jobbet, men det behöver de ju inte veta) Men hur som helst orkar jag inte åka med den själv till IKEA och den får faktiskt inte plats i vår bil. (tror jag) Grrrr, vad jag är arg!!

Men en god nyhet är iaf att Albin har fått dagisplats...På förstahands valet också!! Yippie!!

Hejhej!

RSS 2.0