Cortegen!

Nu i kväll åkte hela familjen in till Göteborg för att se den årliga Chalmers Cortegen.
Det var nog 100 år sedan sist jag var och såg på den. Men nu kändes barnen såpass stora att de skulle kunna uppskatta skämten. Och lilleman gillar ju lastbilar!

Här kommer lite gobitar från årets Cortege.

image242


Hihi...
image243


Göteborgs humor!

image244

Spice Girls
image247

Den spyende programledaren...
image248


Den spännande resan hem med tåget...
image246D

Varmt och skönt...

... idag!

Hade föreläsning mellan 13-15.30. Åkte in till stan bara för det. Men det var riktigt härligt, faktiskt. En speciell sommarkänsla kom över mig. Ljumma vindar, uteserveringar, glass och shopping!

Hoppas det blir lika fint i morgon också.


image241

En rolig (?) berättelse...

Haha, måste berätta vad min käre make gjorde igår...

Han var på väg till jobbet i går, satt väl i sin egna lilla värld och skulle precis svänga på motorvägen när han hör konstiga ljud från baksätet... "Brummmm brummmm", sa det... Å, jäklar!!! Tänkte maken och fick snabbt  ändra kurs... Han hade totalt glömt av att lilleman satt i baksätet på väg till frukosten på Dagis! Tur att han inte hann att köra på motorvägen, för det är en bit innan man kan köra av igen. Och TÄNK om han hade hunnit ända till jobbet... Då hade han nog blivit väldigt förvånad. Hihihi!

Inga fler barn!

...blir det här. Därför ska barnvagnen säljas nu. Fotade den idag. Undra hur mycket jag ska ta för den? Tycker det är så svårt...

image239


Och så här ledsen blev Albin när han inte fick sitta i vagnen...

image240

Testar glass!

Mmmmm, idag var jag bara tvungen att testa "Dumleglassen". Inte illa alls... :-)


image238

Nyfiken!

Just nu sitter maken i ett viktigt möte som kan komma att avgöra vår närmaste framtid.

Men om det inte blir som vi vill så kör vi på som vanligt...


Nyfiken? - nääääääädå...

Fika i solen!

Så här mysigt hade jag det idag i solen. Fick faktiskt läst en del. Men jag somnade sittande rätt upp och ner. Det är rätt sövande att plugga...

image235


Lilleman blev också trött,
Kramar dockan så sött...

image237

"Kurslitteratur" VS "Amelia!"

Skulle sätta mig och plugga, just som det nya numret av Amelia dimper ner i lådan... Kunde det vara mer tajmat? (ursäkta svengelskan) Hmmm....

Meeeeen, jag lyckades hålla mig ifrån Amelia, har fortfarande inte öppnat den. Den får helt enkelt vänta...

image234

Ääääälskar solen!!!

Har nu 3 lediga "bonusdagar"!! (Det var eg. meningen att jag skulle ut på praktik, men det blev uppskjutet.) FAST, dumt att säga man är ledig... det är jag ju inte alls. Har minst 3 tjocka böcker jag måste läsa inför tentor... Men i går sket jag i det och bara städade och plockade... Tråkigt, kanske ni tycker, men jag tycker det bara är skönt! Satt ute i solen med en kopp kaffe också.

I dag m å s t e jag plugga. Ska gå ut och sätta mig nu på altanen. Vaknade med svin-ont i halsen. Har inte tid att bli sjuk. Jag skulle ju träna idag. Det vågar jag inte nu. :-(

En liten bild från igår...


Lilleman på väg till dagis!

image233

Fint väder...

Äntligen lite sol i fejset!

Upp tidigt och åkte iväg för att se sonen spela Vårcupen (fotbollsturnering mellan olika skolor i komunen)
Det blev en skön dag  i solen. Dessutom träffar man alltid många man känner där.

Hann med att gå en liten sväng på den årliga stora loppmarknaden här i stan. Men jag hittade inget jag ville ha. Åkte hem och slängde lite skräp hemma istället.

Här får ni se de första vårgrillbilderna...

image230

Och Albin trivdes...
image231

Tjejerna i trädkojan!

image232

Gnäll...

Okej, när jag ändå är på gång med att gnälla, kan jag lika gärna posta ett gnällmeddelande till...

Maken bortrest i dag. Fick fixa barnvakt så jag kunde gå på min dans... Pappa var snäll och ställde upp.

(och nu till gnället...)

Meeeen, va stökigt det är när jag kommer hem! Får liksom börja med att röja upp i hela huset. Bara för att det är en barnvakt i huset behöver det inte betyda att man kan göra hur som helst?  Barnvakten är inte barnvakt på riktigt heller. Den stora sonen klagade... "Vi behöver inte morfar här som barnvakt. Han tittar ändå bara på tv:n." Hmmm, pappa är bra, han ställer alltid upp... Men, tyvärr har han noll koll! Fick ringa hem från dansen och instruera honom hur man skulle göra välling. Det tog drygt 10 minuter att förklara det på telefonen...

Hittade förresten lilleman sovandes mitt på golvet... Hmm, man undrar ju...

Mycket pengar...

F-n!! Fick räkningarna för barnens lägerkostnader idag. 3600 kr för den ena och 1200 kr för den andra... Okej, det är väl roligt för dem att få gå på läger. Det handlar ju om att de ska utvecklas... Men sjutton va surt det är. Har inte ett ruttet lingon kvar jue... Vartenda år är det så här. Maken tycker att de ska få göra allt och jag tycker det är alldeles för mycket pengar. :-( Ack ack ack... fattig student som jag är så läääängtar jag nu efter en stadig inkomst. Hur känns det att tjäna 20000/ mån? Förhoppningsvis får jag reda på det till nästa vår.


Kolla här!!

Guuuud så roligt!


Vad gjort i dag?

Inte möe...
Eller jo, jag har städat fast jag egentligen skulle plugga. Den nya kursboken kom med posten idag, så jag hade inget att skylla på. "Huvudräkning - En inkörsport till matematiken" heter boken... spännande va?

Hängde ut tvätten idag för första gången i år. Då är det vår!!

Var och tränade också. Ett pass step, ett pass easyline (cirkelträning) och ett pass stretch... alla passen är 30 minuter. Väldigt skönt. Men hjälp va trött jag va på easylinen. Kom direkt från step så jag hade världens mjölksyra... Men ledaren är en energisk tjej som hela tiden spänner ögon i en och säger: "fortare fortare!!!" Så det är bara att pumpa på.

Få se om det kan bli ett kort här... inte från idag men något annat kul...

Krama brorsan... HÅRT!!

image229

Pannkakor!

Duktiga dottern ville stå för middagen idag...

Pannkakor blev det.

Se så gott det ser ut!

image225


image227

Hurra för Albin!

Lille killen fyller 2 år idag!!

Han firades med paket på sängen. Först ville han inte vakna. (annars brukar han studsa upp)
Men sedan när han fattade vad det gällde, så blev han ivrig...

Se här på de roliga bilderna från i morse...


Albin ville först inte vakna...
image221


Okej då, bara jag får ligga ner och öppna paketen...
image223


Se här!! Bandyklubbor!
image224

Helgen...

Så har vi firat födelsedagar! Båda sönerna fyller år nu. Fabian i går och Albin i morgon.
Fabian är överlycklig, han har äntligen fått sin mobil som han har väntat på. Lite fikagäster har vi haft också. Det stora kalaset har vi lagt lite längre fram.

Måste lägga mig nu.
Lilleman ska grattas tidigt i morgon.

Lite bilder från helgen kan jag bjuda på

Så här glad blev man när farmor och farfar kom förbi med ett stooort paket...

image219


Fika!
image220


Busig...

Hihi, nu tror svärmor som är barnvakt att jag sitter på övervåningen och skriver på min uppsats så att tangenterna glöder, men i själva verket sitter jag och budar på Tradera. Busigt va?

Ett  "Bamse" regnställ till lilleman blev fyndet.

Onsdag...

Hemma idag och pluggade. Inlämning av fältstudierapport på fredag. Har skrivit halva arbetet. Det gick ganska så bra att skriva på fm. Sedan blev det dags att åka med sonen till frisören. Sedan direkt och hämta lilleman och därefter på fika hos en kompis. Efter fikat hem igen och nästan samtidigt kom min pappa som skulle vara barnvakt. I väg sedan på dansen. Dansade i två timmar och när jag kom hem (några minuter efter sagd tid) stod pappa med skor och jacka färdig i hallen... suck, inte alls stressande eller? Vet att han hade bråttom hem till någon match som gick på en kanal vi inte hade... (eller som jag hittade på tv:n i köket efter han åkt) Maken rapporterade via sms att han landat i London och var på väg till Oxford... Hoppas han vilar upp sig nu när han får sova ensam på ett hotell...;-)

Stora sonen har en ovana, nämligen att titta på alla möjliga konstiga fotbollsmatcher han kan hitta. När jag var på väg till dansen ringde han och sa att han blivit lovad av maken att få se dagens match... (några engelska lag) Jag protesterade och sa att det blir för sent. Han blev arg och slängde på luren i örat på mig. Jag ringde upp och sa att jag var besviken för när jag kom hem från fika förut stod mjölk, pålägg mm framme och ingen var hemma. Jag gav med mig och sa att han fick se matchen om han plockade upp i efter sig och sedan gick och la sig direkt efter matchen...

När jag kom hem från dansen blev jag glatt överraskad för köket var skinande rent! Disken var inplockat i diskmaskinen och rengöringsmedlet stod framme. Han hade t o m torkat av kylskåpsdörren. Gulle han! :-)

Ligger lite efter med bilder här och nu...

Här kommer en några veckor gammal bild...


Så här såg Albin ut när vi tog den goda drickan från honom... (hihi)
image214




Fy va ja e´kass...

...på matte!

Nyss hemkommen från en mattelektion på min "praktikplats" (VFU).
Meningen var att jag skulle sitta tyst och observera hur min handledare (läraren i klassen) genomförde en mattelektion. Givetvis var det svårt att låta bli att hjälpa till. Eleverna (som går i 2:an) höll på med subtraktion. Nytt för mig är den där "förenklade" varianten, man tar 10-tal för sig och ental för sig typ: 56-32= 56-30-2= 24
Busenkelt, eller hur? Men lilla jag kan krångla till det mesta. Jag stod länge med en elev med talet 69-30= ?
Jag, mitt pucko tänkte 69-30= 60-30-9 (=21) Jag: hmm, det stämmer inte om man kontrollräknar det, dvs vänder på svaret: 30+21 (som då ska bli 69). Men det blev det ju inte. Jag tänkte och tänkte. Fick tillslut hämta facit... Ehhhh, hoppsan! 69-30 är ju 39!! Klart jag visste. Hur dum får man lov att vara? (Det tänkte nog den stackars eleven jag försökte förklara för) Så där vinner man inget förtroende för en precis. Aja, får väl hoppas att den matteinriktningen jag går på nu ska ge gott resultat då...



Hjärtat i halsgropen...

Jag säger bara fy satan... Har precis sett "Flightplan" med Jodie Foster på tv 4 och nu hamrar hjärtat i 120! Det var längesedan jag låg med huvudet under filten när jag tittar på film. Inte för att jag tyckte filmen var så värst trovärdig, men det var psykiskt hemsk på nåt sätt. Hua!! Hur som helst en riktig nagelbitare.

image211

Utmaning!

Antar utmaningen jag läste hos Mie om vad jag gjorde för 5, 10,15,20 och 25 år sedan. Hihi, kan vara kul att reflektera lite över vart tiden tagit vägen... Måste säga att jag blir chockad varje gång jag tänker på hur länge sedan det var jag t ex slutade gymnasiet eller tog körkort.

För 5 år sedan...( 2003)
Jag var 32 år, läste på andra terminen på komvux. Läste upp 7 ämnen på en gång och det var tufft. Försökte samtidigt bli gravid och allt kretsade kring ägglossning. Varför tog det sig inte? Det hade ju gått på första försöket
de andra två gångerna... (lilleman kom tillslut år 2006)

10 år sedan...(1998)
Jag var 27 år, gick tillbaka till mitt jobb på ICA Maxi efter 1 ½ års mammaledighet med barn nr 2. Det var blandade känslor eftersom jag hoppades på att hinna hitta ett nytt jobb under tiden jag gick hemma. I december sa jag upp mig efter att ha fått ett nytt jobb på NK underkläder i Gbg. (slutade där 2002 för att plugga). Hade bott i vårt hus (samma som vi bor nu i) i ett år.

15 år sedan...(1993)
Jag var 22 år, bodde i en fantastisk lägenhet mitt i min lilla stad. Hade varit tillsammans med min nuvarande make i ett år. Tror nog att han flyttade in till mig det här året. Jobbade på ICA Maxi (som då var ICA Kvantum) i konditoriet som tillhörde affären. Trivdes sådär. Jobbade bara ca 25 timmar/ vecka. Fick aldrig heltidsjobb. (och tur var väl det...) Hade det rätt bra. Träffade kompisar, gick på fester och hade ofta middagar hemma i vår mysiga lägenhet. (året därpå blev vi gravida med vår äldsta dotter)

20 år sedan... (1988)
Jag var 17 år. Gick första året på gymnasiet, samhällsvetenskapliglinje. Livet lekte. Hade mest kärleksbekymmer förstås. Åkte med föräldrarna till USA, tre dagar i New York och en vecka i Florida. (andra gången vi var där)
Jobbade extra i vår lilla livsmedelsaffär i Romelanda (där jag är född) Tyckte det var skittråkigt, ville hellre vara ute med kompisar. Började ta körlektioner på hösten.

25 år sedan...(1983)
Jag var 12 år. Var väl medel i allting. Hade dåligt självförtroende och nu i efterhand är jag arg att ingen (lärare) kunde ha "fångat upp mig" och sagt åt mig att "jag var bra". Bodde hemma i Romelanda med mamma och pappa, en trygg och lugn uppväxt. Många kompisar i området. Jag har inga syskon så jag fick roa mig själv många gånger. Tyckte det var tråkigt att vara ensamt barn. Var mest avundsjuk på andra som hade stora familjer. Idrottade en del, fotboll och gymnastik.

Tja, här är mitt liv i kortform. Intressant faktiskt. Maken kom och läste över axeln på mig och han blev lite rörd över det jag skrev, hihi...

Lyckan var kort...

F-n, är så himla besviken och ledsen.

För tre dagar sedan öppnade jag min deklaration och såg att jag skulle få tillbaka en ganska så stor summa pengar. Yippie!! Det var verkligen längesedan. Blev överlycklig och började genast planera lite välbehövlig inköp. Pengarna behövdes verkligen efter en vår med mycket utgifter.

Idag öppnade maken sin deklaration...
Han ska betala tillbaka nästan 3 gånger så mycket som vad min summa var på...
Jag blev så ledsen att jag ligger här och gråter nu. I tre dagar hann jag "gotta" mig över pengarna. Ja, ja, det är ju "bara" lite pengar. Vi överlever det också. Men det hade varit gott med lite extra klirr i kassan nu.

Bättre nu...

I går låg jag i sängen precis hela dagen.  De andra var i väg på idrottsevenemang så jag var ensam hemma från kl 8.30 - 20.30. Jag var bara uppe ur sängen en gång på fm. Sedan gick jag upp kl 17.30. Gick då till tappen och köpte mig en choklad och en skvallertidning. Sedan gick jag och la mig igen 23.00 och sov till kl 10.00 idag. Tänk att man kan sova så mycket. Jag behövde nog det. Hade ingen feber igår så jag vet inte vad det var jag fick sådär på fredags kvällen. Nu hoppas jag att jag kan vara fit for fight idag. Ska iväg snart på fika!


Skit också...

så har man blivit sjuk också. Precis det jag i n t e hade tid med. (nä, när har man det?) Men ligger här under täcket och fryser. Jag har mått illa precis hela dagen. Blääää. det känns i hela kroppen. Kan det vara att jag har stressat väldigt mycket senaste veckan och nu säger kroppen ifrån? Skulle tro det. Naja, ska köra sonen till innebandy cup i Frölunda  kl 8.30 i morgon och P ska på konståkningsmöte samtidigt.... JAG ORKAR INTE!!!!!


Bloggsugen...

har jag varit som bara sjutton, men då givetvis gick det inte att komma in här på flera dagar.

Nu har jag så mycket att skriva om att jag inte kommer på nåt.

Jo, lite som hänt idag. Har lite dåligt samvete. Jag satt på bussen och den hade stannat vid stationen. Jag såg en äldre dam som gick av och hon bar på en massa kassar. Plötsligt tappade hon nåt på marken (såg ut som ett fodral till en diabetesspruta eller nåt) Jag såg inte det förrän hon gått förbi fönstret. Jag reagerade så sent. Funderade två sekunder om jag skulle knäppa loss mig från säkerhetsbältet i bussen. (ja, jag vet jag är redig...), krångla mig ur och ropa på henne. Men på de två sekundrarna hann hon försvinna. Jag kunde också knackat på rutan och fått någon annan uppmärksam. Men inte det heller. Jag gjorde alltså inte allt vad jag kunnat... Typiskt oss svenska, eller? Hoppas det inte var något viktig.

RSS 2.0