Städat.

Igår städade jag ut julen... Det var på tiden. Men varför är det så kämpigt att ta ner sakerna? Nu är det bara några ljusstakar kvar i fönstrena. Vill inte ta bort dem, det är ju så mysigt... Får köpa mig andra lampor att ställa där.


Ut med juleländet...



... gör strykningen lite roligare!


Äntligen...

har maken och jag fått tummen ur och sett Mamma Mia på bio. Vi har varit på väg ett antal gånger, men det har alltid skitit sig med barnvakt och så...

Men igår läste jag att den bara ska gå ett litet tag till på bio. Bäst att skynda sig då. Grannen var barnvakt åt Albin. Filmen var verkligen jättebra. Vi skrattade och grät (i smyg). Filmen i DVD-form har vi haft hemma i ett par månader, men envisa som vi varit har vi väntat... BIO först!


Sagan om skorna...

Ja, den historien är värd en helt egen bloggsida...

Sonen här i huset hade bara EN önskan, att vi skulle köpa fotbollsskor till honom i London.
Han har spenderat åtskilliga timmar till att googla och läsa om fotbollsskor. De som stod högst upp på listan var
Adidas F 50.9.

Jag var i en Adidas affär på Oxford street. Där såg jag att skorna var svindyra, £ 120. (ca 1440 kr)
Skickade ett sms till sonen och förvarnade honom att vi inte kommer köpa just de skorna. Fick tillbaka ett sms som bestod av ledsna gubbar och gråt. Sa att vi skulle se...

Senare, jag och Patrik i en annan affär vid Piccadilly circus, en tunnelbanestation iväg... är och ska titta på skorna där. Mycket billigare pris. Samma sko, men för "endast" £80 (500 kr billigare (!) )

Patrik frågar, men expediten säger att de inte har den just i den färgen som Fabian önskar sig. Vi vågar inte chansa... Åker tillbaka till Adidasaffären. Ser att de har förra årets modell på just samma sko... F 50.8 för halva priset (£60), men i en annan färg. Vi slår till och köper dem ändå. Tänker att Fabian nog inser att priset avgjorde. Skickar ett sms där vi säger vad vi har gjort. Ojojoj... Tusen gråtande smileysar. (stavas?) Neeeeej, han ville inte ha dem alls. Han ville offra månadspengar eller vad som helst, bara vi köpte F 50.9. Okej, vi går tillbaka och byter den gamla modellen till den nya dyra... sms:ar och pojken blir sååååå glad! :-)

Åker tillbaka till Piccadilly för att köpa fotbollsskor till Matilda, som inte är lika kräsen. (men har sett ut modeller hon med) Vi hittar hyfsat billiga Nike, jättesnygga! Då ser samma expedit som tidigare på dagen att vi har köpt Adidasarna. Vi säger att eftersom ni inte hade den färgen, så fick vi köpa dem någon annanstans. Han säger då att de visst hade den färgen... Vad har ni köpt dem för? (hahahahaaaa) Okej, säger vi. Vi ska bara åka till Oxford street och lämna tillbaka skorna. Vi kommer in sedan och köper dem hos er i stället...

Tillbaka till Oxford street. Jag skäms och står utanför när Patrik för andra gången ska gå in och lämna tillbaka skor. Expediten fattar läget och säger att han vet att de finns mycket billigare längre ner på gatan, men får naturligtvis inget säga... Pengarna tillbaka...

Tvingar Patrik  att åka direkt tillbaka till Piccadilly circus för att köpa de förbannade skorna innan vi skulle åka till hotellet på lördagskvällen (stänger kl 21.30) Inne i affären ber Patrik att få köpa skorna i storlek 8. - Nej, den storleken har vi inte, bara i stl 7 och 9. Va f--n!

Inga skor! Vi skrattar lite vid tanken på att Fabian nu skulle veta att vi inte längre hade skorna.

Söndag:
Vi har fått ett tips om att skorna kan finnas i det nya shoppingmallet, Westfield inte så långt bort. Vi är lite stressade över tiden, då vi ska flyga hem senare på dagen. Vi tar tunnelbanan dit och in i sportaffären. Visst, de hade skorna och till ett väldigt bra pris, dessutom. Endast £79.90!! Som hittat!!!

Ska lägga till att dessa skor enligt Fabian kostar ca 2200 kr i Sverige. Nu är han den lyckligaste pojken i världen... (en stund) ;-)


Här är skönheten...





Med tillbehör, man kan byta dubbar, beroende på vilket underlag man spelar på...


London än en gång...

Söndag och hemresedag!

Ställde klockan för första gången här. Upp och packa! Sista frullen på hotellet. Sedan tog vi vårt bagage (vi reste med endast handbagage) och gick till Notting Hill. Strålande sol och ganska så behagligt. (ca 5-7 grader) Promenaden tog kanske 20 minuter. Notting Hill var jättefint, men tyvärr hade vi inte tid att stanna. Tog en kaffe där, och sedan ner i tunnelbanan igen (för sista gången) Åkte två stationer till ett nytt shoppincenter som inte var av denna värld. Har aldrig sett nåt så modernt! Hit skulle man åkt i stället för att irra omkring på Oxford street.  Centret heter Westfield och har över 265 butiker från 15 olika länder. Vi såg bla en Polarn & Pyret affär där. :-)  se länken nedan...

http://en.wikipedia.org/wiki/Westfield_London


Notting Hill, Portobello road


Gulliga hus




London forts...

I lördags var Patrik ledig och efter frukosten på hotellet tog vi tuben in till Oxford street.  Börjar känna mig hemma nu i Londons tunnelbanesystem. ;-) Det var betydligt svårare att gå i affärer med sällskap, då man blir lite stressad. Gillar bäst att gå själv. Men nu skulle vi gå på jakt efter barnens önskemål- varsinna par fotbollsskor. (berättelsen kommer sedan) Vi åkte hit och dit med tunnelbanan. Gick upp och ner, in och ut... Puh!

Jag utanför hotellet...


Piccadilly circus in daylight...


Piccadilly åt andra hållet...


På kvällen träffade vi Alberth och Anna och gick på en        
kinesisk - koreansk restaurang. Maten stektes mitt på
bordet.                                                  
  

Tjejen som serverade oss var lustig. När vi frågade vad
hon rekommenderade att dricka till, fnittrade hon bara...
Men sedan sa hon:  öl!
 

När vi kom ut från restaurangen kom det en störtskur. Vi sprang till hotellet, via den lilla affären runt hörnet, där vi bunkrade upp med grillade kycklingben, dip och "brödpinnar". På hotellrummet korkade vi upp en flaska Champagne som Patrik hade fått och gled ner i badkaret... Snacka om lyxigt! :-)

Lillsemester... forts.

Fredag:
Upp, inte allt för tidigt, frukost på hotellet. Patrik skulle iväg på jobb, så jag tog tunnelbanan till Oxford Street. Gick och shoppade tills fötterna ömmade. Hade lite otur med mina stövlar. När jag var i en affär och provade ett par skor och skulle sätta på mig mina stövlar igen, så fastnade dragkedjan i den där skinflärpen som sitter mellan dragkedjan och huden. Kedjan satt som berget och jag fick be om en sax så jag kunde klippa bort "f'lärpen". Expediten såg skeptisk ut och sa att han inte ville vara ansvarig för om stövlarna gick sönder. Jag sa att jag klipper själv! Jag fick till slut ner kedjan, men där satt den. Jag fick helt enkelt ta på mig mina nya skor (med högre klack, pumpsliknande) och gå resten av dagen i dem. Det var inte allt för skönt att gå i dem så mycket.

På kvällen efter en lång dag med shopping mötte jag upp Patrik och vi träffade hans kusin Alberth med tjejen Anna för att ta en  bit mat. Alberth och Anna bor och jobbar i London för tillfället. Vi gick till en skitfräck restaurang som var helt otrolig!! Jag har aldrig sett på maken till modernisering... Maten var helt otrolig den med. Har inte ätit så god mat på läääänge!

Efter det gick vi till Hilton London, ett hotell där det finns en bar längst upp som har en utsikt över hela London. En drink där och sedan tog vi taxi hem till hotellet.

Lite bilder:

En fräck bil jag bara var tvungen att ta kort på...


Piccadilly circus by night...


Här är den fräcka restaurangen. Själva bordet är som en datorskärm. Man "musar" med fingret i den runda nersänkta hålet. Där kan man klicka på olika alternativ, läsa om maten och se hur den ser ut...


Man kan se vad kockarna har för sig...


Man kan se hur maten ser ut (se på tallriken)




Pilgrimsmusslor                                                  sushi
       

Den jättegoda maten... köttet bara smalt i munnen. Det är "spicy" chokladsås till...



här kan man läsa...


Glada i hatten, jag och Anna...


Om man får långtråkigt kan man utmana sitt bordssällskap i "sänka skepp"... (jag förlorade)


Restaurangen hette...


utsikten från baren... Svårt att få det bra... "London eye", den runda blåa ringen till höger...

Lillsemester...

Så nu har man kommit hem från London! Det har varit helt fantastiskt skönt. Inte för att jag inte har längtat (lite) efter barnen, det har jag. Men att vara själva jag och Patrik har varit såååå härligt! På torsdagen när jag anlände träffade jag Patrik vid tunnelbanestationen vid Paddington. Vi gick för att äta lunch. Men tyvärr hann inte maten komma in förrän han var tvungen att gå. Så jag fick ta hans mat i en "doggy bag". :-( Sedan fick jag några timmar att gå på stan själv. När jag tröttnade åkte jag tillbaka till hotellet. På vägen köpte jag en flaska vin, chips och dip som jag tog med mig till sängen. Låg och slötittade på tv:n och slumrade lite emellanåt. Patrik var ute med kunder och kom inte förrän vid 01.30.


Här har jag laddat upp inför min "myskväll" all by myself...

baka baka liten kaka...

Nu har jag testat maskinen - två gånger.

Först bakade jag matbröd. Det blev så jäkla gott! Receptet finns bak på en jästblandningspåse för surdegsbröd. Finns i hyllan vid baksakerna (Mjöl och sånt) Alltså, det blev så gott. Albin, som sällan äter smörgås ville ha tre mackor på raken, hihi...

Sedan bakade jag vetesnurror, eller vad man kallar det. Fyllning: mandelmassa, smör och vaniljsocker. De blev goda, men de jäste inte riktigt på slutet, så de blev inte så "fluffiga".

Det goda brödet:


Härlig deg!


Blir goda bullar...

Jag är färdig lärare nu!!

Hurra, vad jag är braaaaaa!!

Idag har vi haft examination, opponering. Det var jättenervöst. Tänk att först få sitt arbete granskat in i minsta detalj, kändes det som. De som opponerade på vårt arbete var två yngre, en tjej och en kille. De var verkligen pålästa. De hade kollat upp precis allt, vilket i o f s är  bra, men jobbigt samtidigt. De höll på i nästan en timme. Sedan var det två par emellan och till sist var det vår tur att opponera på två killars arbete. Arbetet som de hade skrivit var jätteintressant och det fanns egentligen inga större fel att anmärka på. Vi tyckte dock att det var rörigt och vi hade svårt att förstå förloppet. Trodde nog att examinatorn skulle hålla med. Men icke. Han tyckte vi gjorde en bra opponering som lyckades hitta nåt att opponera på trots att det inte fanns något att kommentera. Han tyckte deras arbetet m a o var skitbra! :-/

Ja ja, nu är vi klara.  Jag hade Sussi och Anna här och vi delade på en flaska bubbel, så lite firande blev det.
I morgon åker jag till London så nu måste jag packa.

Måste bara visa lite bilder. Vår dator har ju varit konstig ett tag så jag har inte fört över bilder på länge.


Suddig bild på Albin och kompisen Amanda.


I bland vill man pussas!



Hasse Aro...

Hmmm, maken höll på att trilla av pinn när han förstod att jag är lite småtänd på Hasse... Han förstod inte min smak... Det gör inte jag heller... (det kan maken ju fundera lite på  moahahahaha)  :-)


Är gräsänkling här. Maken gör London... Jag har varit i stan idag och pluggat lite. Sedan har jag fikat med en gammal kursare. Mycket trevligt.  Nu på kvällen kom jag iväg på träning. Body Jam! Guuuud, vad det var roligt. Måste gå snart igen.

På onsdag är det examination! Äntligen färdig...

På torsdag bär det iväg till London... Hoppas det finns nåt att shoppa på rean! :-)

Hej så länge!

Lets dance...me Hasse!

Äntligen fredag! (fast som student spelar det ingen roll vilken dag det är...)

Ser faktiskt fram emot Lets dance premiären i kväll. Förra året tyckte jag det var sådär... Men i år ska ju Hasse Aro vara med. Är det bara jag som tycker han är sexig? Hihi... Jag vet inte vad det är men det är tydligen något med karln...


Konstig känsla...

Nu har jag lämnat in vår uppsats! Den är färdig!! Jag är snart också färdig!!! Vår dator är definitivt färdig!!!!!!!

Skickade i väg vår uppsats kl 1 natten till den 7:e januari. På morgonen när vi slog på datorn var den kaputt! Jävla skitdator! Vet inte vad det är med den. Ikonerna är jättestora och den vill bara stänga av sig. Har kört virusprogram, men det visar inget. Hmmm, Patrik (som är den tekniska i familjen) vet inte vad det kan vara. Han pratar om att lämna in den. Låter billigt och bra! Datorn köpte vi förra hösten, den är alltså knappt 1½ år. Grrrr!  Men vi fick i a f räddat våra kort till backupen. Tur var också att arbetet kom i väg. Inte kul att mista ett arbete på 40 sidor...

Så nu har jag precis fått någon annans arbete som vi ska granska. På onsdag har vi examination, opponering. SEN är jag KLAR!!!!!! OCH arbetslös! Hmmm, men jag är inte orolig. Tror nog jag kan få "vicka" en hel del. :-)


Kan inte lägga in kort just nu på den här datorn. Få se om jag kan fixa ett sätt att föra över korten hit från kameran. Är ju som sagt inte den tekniska här...  ;-)

Skövde...

Så, nu har man kommit hem från Metropolen Skövde!

Innebandyturnering för sonen och hela familjen var med och hejade. Det var supertrevligt på alla sätt och vis. Alltid roliga föräldrar med och så...

I går kväll var vi 32 föräldrar och några syskon som gick till Harrys och tog en bit mat. Sedan gick vi tillbaka till Skövde arena och hejade på kvällens sista match.

Lite bilder:

Alltså, jag gillar den här staden!   






Under kvällen ...

njöt vi av god mat och dricka...



hejade vi på Fabian... (Marstrands innebandyklubb)


bli pinsamma med pom-poms...


ehumm, ja?


Hotellrummet var väldigt fint!


Hej då!


Idag fortsättning...

Hey!

Ville inte förstöra de fina bilderna från Lökeberg  med nästa sekvens bilder...

Så här såg det också ut idag...


Prutt på dig din dumma...


Ehhh?




Tungan rätt i mun!


Den här killen är grym!

Idag...

har det varit en fin dag. Maken och Albin åkte ut till havet tillsammans med kompisar. Jag skickade in vår uppsats idag till handledaren. Nu ska hon granska den och om allt är okej, så är den färdig!!! ÄNTLIGEN!!

Det kändes konstigt att "vara klar". Struttade i pyjamas halva dagen, läste lite i min julklappsbok. Gick en långpromenad i kylan. Det var friskt! (-7 grader)

Sedan spelade jag och Fabian Guitarr Hero. Jag börjar få till det nu. Det är skitskoj!

Lökeberg!


Albin bus...


Elsa och Albin






Gott nytt år...

Jahapp!
Så vart det 2009!
Vart tog 2008 vägen, liksom?



Efter mina dåliga vanor med att sitta uppe halva nätterna och skriva på mitt arbete lyckades jag sova bort hela förmiddagen på nyårsaftonen. Satt och pluggade lite på förmiddagen tills jag tröttnade. Städade lite och maken fixade maten. Sedan, direkt från Sälensemester kom gästerna.

Mycket trevligt, som vanligt!

Some pictures!


Trevlig middag - inbakad fläskfilé alá Patrik... Jättegod!





Hahahaha... Kidsen hade roligt med kameran!


Lotta och Patrik i dimman av krutröken... inte dimman av KRÖKEN... Hihihihi


Say no more...





Massor av fyrverkerier runtom...


Haha, barnen roade sig själva hela kvällen... bra för då fick vi vuxna lite lugn och ro...
Det gick vilt till i sovrummet...




Have a good f*cking year!







RSS 2.0