Jag och Leila...

Nu äntligen kan jag baka som Leila Lindholm med min nya "leksak", en Kitchen Aid!

Kan inte förstå hur otroligt snälla svärföräldrarna är. Jag och svägerskan fick varsin, hon en röd. (maken och hans bror fick satsen med tillbehör, så julklappen är till dem med)
Önskade mig en enkel assistent, för att baka med, helst med foodprocesser med och så fick jag den här underbara maskinen! Tack snälla!

Skönheten:



Och en himla massa tillbehör. Tror jag kan mala kött, riva, hacka, puréa och göra juice, hihi!


Jul och skolarbete...

... går inte ihop! Jag vill inte sitta dag och natt nu och skriva på vår uppsats. Det är dödens tråkigt!!! Inlämning om 6 dagar! Men en dag går bort minst, nyår! :-( Ja ja, jag satt till nästan kl 03 i natt (+ att jag jobbat några timmar i dag) och det blir nog minst lika sent i kväll...

Men nej, jag hade egentligen inte tänkt att klaga i det här inlägget, utan visa lite bilder från julafton och så...

Här kommer det:

Dan före dan slog vi till och hade en minikräftskiva. Eller, barnen åt kräftor, Patrik och jag åt lax och skaldjurspaté.



Julafton

Albin har hämtat ett paket av tomten...



Många familjer öppnar paket...



Albin förväntansfull...


Matilda är alltid nöjd!


Svärmor öppnar paket!


Svågern och svägerskan... (de nygifta)


Pappsen!


Fabian med en av sina julklappar, Guitar Hero


Åsså det årliga julbadet... ( minusgrader i luften)

Tack alla...

snälla, som fortfarande skickar julkort till oss, fast vi inte själva skickar några.

Vi har lagt ner julkorten. Det funkade inte helt enkelt. Satt och grinade över stessen att få iväg över 40 stycken julkort varje jul. Tillslut så bojkottade vi det. Fast tre stycken har jag skickat. (till några väldigt speciella.) Men tro inte att vi inte blir glada över julkort. Det blir vi!!!

Så tack så mycket. Julkort kanske kommer ... nästa år! :-)


Dan före dan...

Tja, vad ska man göra i dag då? Nä, jag bara skoja!! Men bara lite, är så gott som färdiga. Ska in till stan en sväng och fixa några julklappar till. Men sen!

Hade lite planer på att gå till "Jul på Liseberg" idag, men (som vanligt) får vi stryka det mesta vi har tänkt oss pga tidsbrist. De stora barnen ville ändå inte följa med till Liseberg (?!)

Lite julbilder:

Julgranen mitt i Nordstan, Göteborg.  (varför inte klä hela granen med rosetter?)


Fabian lägger en sista "touch" vid julbordet. Nu är nog alla tomtarna upplockade.



En ny tradition: Klä Albin! (trevlig reklam på tv:n bakom)

Familjens lilla trotsunge!

Ja, Albin är i en riktig 2-års trots just nu.
Varje dag skriker han och klamrar sig fast när han ska gå till dagis.

- Vill inte gå dagis!!! skriker han...

Det är bara att ta honom under armen och gå.
På dagis tar personalen över honom med overall och allt (om man lyckats få på honom den)
och så går de iväg. Pussa hejdå och sånt är ingen idé då det bara skulle dra ut på lidandet...
Ibland blir det ett litet vink i fönstret.

När man ska hämta är det samma procedur, fast tvärtom! Då har han såååå himla roligt och vill absolut inte gå med hem.

- Vill inte gå hem!!!!, skriker han...

När man har låtsas gå hem utan att ta med honom kommer han springande och vill med...
Samma sak varje dag.

I går ville han vara med och hjälpa till med maten. Jag försökte avstyra det men han drog resolut fram stolen till spisen. Jaja, tänkte jag. Låt han vara med då.




Albin sekunden innan stolen glider bakåt och han lägger underarmen mot stekpannekanten.... *aj*
men Albin verkade inte bry sig så mycket som tur var.



Albin har varit med och dukat...(kolla besticken)

Luciabak...

Har inte hunnit lägga in bilder från vårt årliga julbak tillsammans med goda vänner.

Här kommer en summering:

Så här roligt kan man ha det när man bakar:
 Sussi och jag



Pepparkakbakgänget!



Och de som höll ställningen!





Resultatet... (bara det jag har bakat)

Träningsvärk...

Ja, det kan man verkligen säga. Jag trodde inte det var möjligt att ha så här oooooont! Visst, jag brukar alltid köra för hårt och få grymmevärk, men det här är något helt extra...

Men jag får skylla mig själv.

Lyssnade inte på Camillas förmanande ord då vi körde ett PUMP-pass på Sportlife i måndags om att inte ta för mycket vikter på stången när man är nybörjare. -Nej, nej, sa jag... jag är vältränad serrö! Visst, sure!!

Kan med nöd och näppe röra mig idag. Går nerför trappan som en stelopererad och att sätta sig är ett rent h*lvete! (Varför är toastolen så låg????) *suck*

Undra om jag kan träna i morgon?

*återgår till uppsatsskrivandet*

En vanlig onsdag...

Det har varit en kort men intensiv dag i dag. Fick äran att ligga kvar i sängen i morse och det gjorde jag med besked. Gick motvilligt upp kl 10.30. Från kl 8 tills jag vaknade hade jag de mest suspekta drömmar du kan tänka dig. Jag tror jag var inne på minst 3 drömmar. Det är mysigt att drömma.

I alla fall så steg jag upp och gjorde lite kaffe, åt två mackor... (intressant, va?) och hoppade in i duschen. In till stan sen för att träffa vår handledare. Mötet gick väl bra. Skämdes lite inför henne för att vi inte hade skrivit så mycket som hon kanske hade förväntat sig. Men hon tyckte ändå att vi var på en god väg...

På vägen till mötet med handledaren hann jag kära ner mig i en ursöt Odd Molly blus... Hmmm, kan inte med att önska mig den i julklapp. Har redan allt för dyra saker på önskelistan... Kanske till min födelsedag... hehe. Den är ju inte sååå långt efter jul... Tror jag ska ta mig en tur till stan på söndag. Såg en massa annat fint också. Någonting nytt att ha på sig på julafton måste jag ju ha!

När jag kom hem hade efter att ha hämtat Albin var huset occuperat av 6 st barn. Det är jättetrevligt, men jag blir alltid lika svettig- hur många ska stanna kvar och äta???? Vad ska vi ha till mat? och ännu mera??????????
MEN det var bara en kompis som stannade kvar, så det fick bli några stackars lövbiffar jag sparat från gårdagens wok. Jag själv fick äta annat. (men inte mig emot, åt en ur-god linssoppa med avocado och räkor... yummie!!!)

Maken är på julbord idag. Jag fick inte följa med ..... :-((((( Det blir inget julbord för mig i år. Lika bra det, för julmaten smakar bäst på JULAFTON!!!

Svågern ringde och frågade lite om julklappar till barnen. Han och frun var nästan klara med alla inköp.... Sicka svin! Men de har ju inga barn heller, så då kanske man får tid till sånt. ;-) Vi har inte ens börjat. Det blir väl helgen innan julafton, som vanligt. Det finns liksom inte tid innan. Men nu på söndag kanske vi får lite tid. Hade tänkt att föreslå Liseberg då... och titta på julskyltningen på NK (för Albins skull) En liten tradition vi försöker hinna med...

Nej, nu har jag babblat tillräckligt. Sitter här med en go träningsvärk i magen efter träningen igår. Måste bestämma mig tills på måndag om jag ska köpa årskortet, för då ska jag köra Pump med Camilla. Mitt nya liv!!! Häääärligt!

Kram och sov gott... (Jag ska sätta mig med min uppsats nu, är ju inte så himla skojsigt)

Matildas prov!

Blir man inte lite stolt eller?


ett av proven, alla med bra resultat!

Bråda dagar...

Ja, nu börjar det bli riktigt hett om öronen. Jag sitter mer och mer med min uppsats. Känner paniken komma krypande. Fast kanske har vi kommit en bit på vägen. Jag och hon jag skriver med har inte träffats på några veckor av olika anledningar. (sjuka barn och semesterresa) men i morgon ska vi träffa vår handledare och visa upp vad vi har skivit hittills. Det är lite scary!!

I dag har vi varit på Albins Luciafirande på dagis. De är ju så söta. Sötast var nog en tjej som gillar att synas och höras. Hon klämde i i alla låtar så det var bara hon som hördes, hihi. Albin lämnade inte Patriks knä. Efteråt var det fika med lussekatter och pepparkaka.

Sedan var jag så duktig så jag gick och tränade med Camilla. Det får bli nystart - igen! Är tillbaka på mitt "gamla" gym, fast det har bytt ägare och nu håller man på att göra om det till västkustens största gym. Mycket fräscht! Vi körde ett pass S-core, som är styrketräning för mage och rygg. Efteråt tränade vi på crosstrainern. Det var göjt! Ska antagligen köpa ett årskort. De har en kampanj just nu, (endast) 2950 kr! Men jag har ju gått på det förut. Jag är urusel att komma iväg ...  

Lite kort från idag!

Albin i knät!



Helvetesnatt!

Det är precis vad vi hade i natt.

Patrik hade somnat för länge sedan och jag hade slumrat till ett avsnitt av Sjukhuset via webb-tv. (ja, jag vet, jag är lite nördig) Släckte lampan vid 1-tiden och strax därefter började Albin att bli orolig. Jag var på min vakt. Man kan aldrig lita på magsjuka. Hade även denna natt brett ut ett stort badlakan över kuddarna i sängen, utifall "att". Mycket riktigt. Albin släpper värsta spyan rätt i sängen... efter 36 timmar som kräkfri! Urk!!!! Sedan kräktes han med jämna mellanrum hela natten. Så ännu en natt utan sömn. :-(

Patrik stannade hemma från jobbet i dag för att vara på den säkra sidan. Han skulle egentligen till Oslo i dag men vågade inte chansa. Vi har varit sååå slappa. Jag har inte kommit ur pyjamasen alls. Albin har inte kräkts sedan kl 6 i morse. Hoppas han klarar sig nu och resten av familjen också.

Bra låt!

Ny favorit!

Anna Ternheim, what have I done...




En gång till...

Vi har det så kul...

som man bara kan ha det med magsjuka!

I lördags var vi på födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna. Vi åt och drack och hade det trevligt. Sedan sov vi över. Inte för att det är så långt hem, men då slipper vi bråka om vem som ska få dricka vin till maten. ;-)
Jag brukar gnälla om att bäddsoffan är så jäkla hård så denna gången "offrade" svärföräldrarna sig och lät mig, Matilda och Albin sova i deras säng. Jag kunde naturligtvis inte somna. Låg och tänkte på att " det skulle inte förvåna mig om att Albin kräks i natt för att vi ligger i deras säng utan madrasskydd", typ... Och tror ni inte att ungen börjar kräkas vid 6-tiden. :-( Magsjuka!! När vi sedan åkte hem så kräktes han i bilen, men vi hann få dit en påse under hakan. (nästan i rätt tid)

Nu är Albin en piggelin och är väl att betraktad som frisk. Vi andra går här och känner efter...

I dag hade jag skaffat barnvakt för att åka in på ett möte mellan kl 13-15. När jag väl kom in till stan visade det sig att mötet var mellan kl 9-11. Grrrrrr, surt! Men jag tog mig ett par timmar på stan. Köpte ingenting, men lade en del "på minnet" hehe...

Hejhej!

RSS 2.0