Everlasting love...

Jag är helt såld på Youtube!

Där finns ju allt...

Glad blir man av den här gamla godingen...

Har aldrig sett videon förut, den är ju riktigt bra.


Bröllop

I går damp det ner ett brev i vår brevlåda. Det var en hälsning från Patriks bror och hans tjej som är på Aruba på semester...

De har gift sig!!!


Här är de: Bröllop den 28 okt 2008



Vi önskar dem Lycka till!


Gungar...

Nu har det äntligen slutat att gunga efter båtturen...

I går gjorde jag min stora presentation (med hjälp utav PowerPoint). Det var en examinationsuppgift, där man blev bedömd på hur man genomförde just presentationen. Lite nervöst!!

Som vanligt var P bortrest när jag behöver han mest... Men med telefon och mailkontakt så fick jag den hjälp jag behövde.
Jag vart lite förvånade själv, för jag var inte alls nervös när jag klev fram för att göra presentationen. Det gick faktiskt jättebra. Det enda som störde mig var att jag fick rethosta i slutet... Men ingen fara...
Skönt att ha det gjort. Nu är det bara två stora moment kvar, en inlämning i nästa vecka på 4-5 sidor och så ska vi ju skriva c-uppsats som ska vara klar i januari. Och opponeringen på den är det sista. SEN är jag klar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Yippie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mera bilder...

Hittade dessa bilder på nätet.

Måste visa er mer av denna fantastiska båt.
Går liksom inte att förklara...

En del hade hytter med fönster mot "stora gatan"






Vid hissarna.









Oslo - Kiel, Kiel - Oslo

Jahapp! Så har man i ett huj besökt två länder, Norge och Tyskland.

Resan var toppen! Hur lyxigt som helst. Vilken båt!! Trodde nästan inte det var sant. Dagarna bestod av mingel, champagne, middagar, tävlingar, underhållning och en hel del slappande i hytten.

Makens dagar bestod mest av konferenser och workshops. (hehe)

Det var blues weekend, så gästerna på båten var överlag lite äldre (inte mig emot)

Lördag:
Lunch på båten kl 12.00 följt av Grand Opening kl 13.30-16.00
Avgång kl 14.00 från Oslo. (Båten avgick medan vi var på Grand Opening)

På kvällen gick det ganska så kraftig sjögång, så vid middagen var det ca 20-30% bortfall... (de låg däckade i hytten) Patrik och jag klarade oss fint. Vi hade tagit sjösjukepiller. Men tyvärr kände jag av kombinationen alkohol-piller = mycket mycket trött...Gick och la mig tidigt.(hmm är kl 00.30 tidigt?) Patrik ramlade tydligen in efter kl 3.
Jag känner mig hängig. Börjar bli förkyld. :-(

Söndag morgon, båten anländer till Kiel kl 10. Vi går av och möts av ett regnigt Tyskland. Vi följer strömmen mot ett shoppingcenter. Allt är stängt för det är söndag. Patrik och jag vänder och går tillbaka till båten för att fila lite på mitt skolarbete. Patriks workshop börjar efter lunch. Kl 14.00 går båten tillbaka till Oslo. Jag slappar i hytten (försöker jobba) mellan kl 14-18.30. Ligger och tittar på tv i sängen. De har några norska kanaler och en svensk (jippie!!), TV4. Jag tittar på Bonde söker fru och Stjärnor på is. Trevligt!

Kl 19 tog vi hissen (det fanns stora glashissar i båten) upp till däck 13 där gymmet/spa fanns. Vi bubblade lite och sedan bastade jag i en bastu med fönster ut (fast det var mörkt så vi kunde inget se) och så fanns det fullt med små lampor i taket, som en stjärnhimmel.

På kvällen middag och den här gången är de flesta med. Sjön är lugnare ikväll. Min trötthet blir övermäktig, så jag lämnar Patrik i baren efteråt. Går och lägger mig och nu börjar det att gunga ganska så mycket. Patrik kommer efter kl 3 i natt också. (inte gör det mig något. jag har det skönt i sängen...)

Ska försöka sammanfatta här med hjälp utav bilder:

Min egna namnskylt...


Vår hytt, allra längst bak i båten. Havsutsikt!



Manhattan Gourmet restaurant.



Magic Promenade, med barer och shopping!


Här har vi klivit av i Kiel. (för att strax gå ombord igen för det regnade och allt var stängt för att det var söndag)
Båten i bakgrunden.


Båten!




Tro inte att jag bara latade mig... jag hade ett skolarbete som jag var tvungen
att jobba på...



Middagen sista kvällen...


Ännu en bild från den magnifika Magic Promenade, mitt i båten!


Vi säger bara... SKÅL!!

Oslo

Ligger här i sängen på hotellet i Oslo. Ska ta en dusch nu och sedan ska vi bege oss av till båten som vi ska åka med.

Alltså, allt bra.

Kram!


Bankrutt?

Aja, när jag ändå har kommit in i ett bloggstim, är det lika bra att köra på!

Här kommer ännu en liten anektdot från dagens shopping tur...

På lunchrasten är jag på Swedbank och beställer ett nytt bankomatkort (eller vad det heter?) Betalkort kanske?
Jag bestämmer mig för att beställa ett Visakort i stället för Mastercard som jag nu har. Vi går också igenom och ändra lite konton och jag tittar också på skärman. Ser att mitt CSN har kommit in på kontot... Great!!

Lite senare går jag för att kika på skorna... (läs tidigare inlägg)
Jag ska då betala skorna och drar kortet... "Kortköp medges ej" står det. Va f-n är nu detta?
Jag vet inte vad det kan vara.  *drar kortet en gång till* Samma sak. Expediten säger att det kan antingen vara att inte affären får kontakt med banken eller så har jag inte pengar på kortet. Åhåååå, jag har massor med pengar på kortet, säger jag. (hela CSN finns på kortet, jue) Jag börjar misstänka att mitt kort har blivit avaktiverat på nåt sätt när banktjänstemannen beställde ett nytt. Fick shoppa med mitt reservkort i stället...

Efter det ska jag köpa en present åt dottern och ska dra kortet igen. "Kortköp medges ej" Nääääää, nu blir jag nästan arg. Jag som ska åka på kryssning i morgon och allt. Jävla klantiga banksnubbe... vad hade han tänkt jag skulle betala med tills det nya kortet kommer??????  Tjejen i affären sa att det ligger en Swedbank alldeles bredvid. Jag knallar dit, lycklig över de nya sena öppettiderna, för klockan var lite över 16.

Väl framme vid disken förklarar jag att mitt kort måste på något sätt blivit obrukbart. Hon klickar på datorn och synar noga. - Nää, det är inget konstigt med kortbeställningen, säger hon.
Men se här.... du har jag bara 8,50 kvar på kontot...
-Nähääää, säger jag bestämt. Det har jag inte. Jag har mer!
Hon vänder skärmen mot mig.
-Titta här, (hon pekar) 8,50!
- Jamen, där står ju *****
- Det kommer inte in förrän i morgon. (men syns som framtida insättning på kontot...)

Så jag får snällt vänta tills i morgon. Då får jag mitt CSN!

På kryssning!

I morgon ska maken och jag ut på en liten kryssning (!?) Det är i a f vad vi kallar det för. Det är med de som maken jobbar för som firar jubileum och vi alla är bjudna på en båttur från Oslo - Kiel. Ska bli skönt att få komma iväg. Vi har inte varit iväg själva nu på några år. (en dag hit och dit räknas inte)

Just nu är jag lite nervös för maken känner sig krasslig och min mardröm är att han kommer ligga däckad och jag får umgås själv med en massa norrmän... haha!  Jag får väl gå runt i mina nya skor och se cool ut i stället. Hmmm, nejdå... jag har tyvärr ett stort arbete som ska presenteras två dagar efter vi kommit hem, så det blir att få det klart nu på resan. Vi får väl sitta nere i hytten och knappa på datorn...

Hoppas det finns enarmade banditer på färjan. Jag är lite spelsugen...hehe.


Förlåt...

jag har syndat!

Ja, det känns nästan så.

För snart två veckor sedan var jag i stan och shoppade lite. Gick runt och provade skor och så hittade jag skorna med stort S. De var hur fina som helst. Jag provade dem och de satt precis. Inte för små och inte för stora, utan precis... Nu kanske det låter bra, men jag vet av erfarenhet att fötter kan svullna och knölar kan göra vääääldigt ont, så skor som sitter precis är väl inte det bästa att köpa. Både expediten och jag tyckte att de såg alldeles förträffliga ut på min fot. Men jag var klok och gick därifrån med hopp om att jag kunde hitta samma sko någon annan stans i en storlek större. Nu har jag letat i två veckor, i hela Göteborg och på nätet, men ingenstans finns de.

I dag på rasten begav jag mig ner på stan för att bara titta en enda gång till på skorna. Och visst var de lika fina nu som då. Mötte faktiskt min svärmor där i affären (väldigt lustigt eftersom hon sällan är i stan, men det är en annan historia) och svärmor tyckte också att det var fina skor. Jag provade dem också och de satt likadant som förra gången. Men jag tänkte att skor brukar tänja ut sig och då blir de perfekta. Hursomhelst så köpte jag i a f skorna och nu har jag de hemma. Har gått omkring med dem här och de är tyvärr lite trånga. Jag hoppas på att mina fötter var extra svullna efter en lång dag i skolan.

Nu har jag lite ångest över vad maken ska säga... Köpa ett par skor som antagligen inte kommer att passa? Så skulle aldrig en man göra. Jag gömmer dem ett tag till så får jag lite betänketid...

Här är skorna. Visst är de fina?



skorna är från Esprit.

Fågeldansen...

Tänk att den gamla fågeldansen lever kvar...

Här ser ni tre glada tjejer som ville visa vad de hade dansat på gympan..



Lallallallala









Helgtillbakablick...

Helgen redan över!

I lördags var det träning för Fabian tidigt (som vanligt) och på kvällen var vi bjudna till svärföräldrarna på "skaldjursafton".
Det serverades krabbor (massa stora), hummer, kräftor och räkor. De hade fiskat krabborna själv, men resten var köpta. Tyvärr föll inte krabborna mig i smaken, konstigt för jag älskar skaldjur annars. Inte heller hummern var god. Men kräftorna och räkorna.... Mums!

Efter maten hoppade halva gänget ner i bubbelpoolen utomhus och satt där i säkert en timma i regn och blåst. Jag stannade inomhus och tittade på en film på tv:n istället. Sedan gick vi och la oss. (vi sov över)

Söndag:
Efter en ganska så sömnlös natt ringde klockan redan 7.15 för det var samling till innebandymatchen kl 9 och vi packade oss i väg. Partille fick stryk av Marstrands IBK (oss) med 5-11. Heja!! Fabian gjorde två mål. (Jag tittade bort båda målen...) :-( Sedan fick jag med mig grinige sonen (trots vinst) till Allum köpcenter, men han mjukades upp när han fick lura mamma till att köpa en ny fotboll. På så sätt fick jag titta i några affärer extra.

Idag:
Efter VFU:n samlades vi kurskamrater och hade basgruppsarbete hemma hos Anna-Maria. Jag fick åka ifrån för att hämta lilleman från dagis mitt i alltihopa, men han följde snällt med. Vilket hus Anna-Maria hade!! Ett smakfullt inrett hus från 1800-talet som låg på en av de finaste adresserna här i vår stad. Jag önskar jag hade kunnat ta kort och visat er.

Nu har jag precis tagit ut kakan ur ugnen, den jag ska bjuda "mina barn" i klassen på imorgon då jag gör min sista dag där. (kanske för alltid... Snyft) Jag hoppas att jag få komma tillbaka som vikarie någon gång. Jag har bakat en marängtårta med krisp och choklad-grädd fyllning. Hoppas det smakar!

Hej hej!

Lite bilder från veckan:

Albin med kompisen Amanda



Hihi, vi hade temadagar i skolan; Skola förr och nu... här ser vi några barn i "dumstruten"...






Snabbloggande...

Redan fredag igen... Veckorna går i raketfart.

I går var Milla här med sina två tjejer. Vi fixade mat och blev också sååå sugna på vin. Men tyvärr hade vi inget vin hemma. Tur att man har snälla grannar. Grannen var inte hemma men sa på telefonen att det bara var att gå in (med nyckel) och hämta i kylen, tack Anna!

I dag vaknade jag med huvudvärk. Kan man skylla på vinet? Men jag tog en liten sovmorgon och gick inte till skolan förrän vid lunch. (Är fortfarande på praktik, VFU)

Sussi och jag tog en långpromenad nu på kvällen i över 1½ timma. Häääärligt, fast när vi var som längst bort började det att regna.

Nu är det dags för bingen!

Mammas fina pojkar!


Shoppat!

I går var jag inne i Göteborg och provade stövlar i varenda skoaffär jag kunde hitta.

Tillslut såg jag dem. De perfekta stövlarna! Och sköna var de också... I varje fall högerstöveln, som hade stått ute i affären ett tag antagligen välprovad. Besvikelsen var stor då jag skulle prova vänsterstöveln också. Den dragkedjan fick jag inte upp över vaden. :-( Men expediten försäkrade mig om att jag skulle lyckas med det då skinn vidgar sig, så jag vågade chansa. Visst fick jag upp dragkedjan efter en stund hemma, men trångt är det. Har nu stövlarna på mig inomhus för att gå in dem.

Men visst är de snygga?

(Äsch, bilden blev dålig... De är svarta!)

Härlig höstdag!

I dag har vi gjort lite nytta i trädgården.

Och barnen har roat sig...

Se vilka härliga bilder:


Albin med kompisarna Elsa och Siri








Hoppa i lövhögen!
Tre busiga barn!


Grodan Kermit!

Allena...

Sitter här. Barnen sover. Maken bortrest.
Lugnt och skönt!!

En kopp pepparmyntste står bredvid och ryker...
Tre knäckebrödsmackor med min senaste "last", äggkaviar. (alltså kaviar+ägg i samma tub) Rynkade först på näsan när jag först hörde om äggkaviar, meeeeen va gott!!! :-)

Snart ska jag gå upp och lägga mig. Kanske titta på något program på webb-tv- Ligger lite efter. Eller så ska jag bläddra i H&M katalogen. Tänk att det kan vara så spännande att bläddra i den katalogen varje dag, utan att beställa något. Jag kommer liksom aldrig till skott...
Lite skojigt så här på kvällskvisten.

Hallå!!?

Hallå!! Vart tar veckorna vägen??
Det finns numera två dagar i veckan, måndagar och fredagar... Alla andra dagar liksom bara passerar.

Apropå fredag... I fredags var vi på fest. Hade skitskoj och krypavstånd hem... Pappa var barnvakt. Vi blev dock inte så sena. Men fest på fredagar är trevligt, för då blir helgen så mycket längre... Nackdelen är att man är svintrött och vill gå hem och lägga sig.

Lite bilder från veckan som gått...

Pussgurka!



Busiga barn! (med kompis)


Vill inte plugga mer!!

Åh, vad jag vill vara ledig och kunna göra lite roliga saker som inte har med skolarbete att göra. Som att läsa t ex.
Jag har en massa böcker och roliga tidningar som bara ligger och väntar på mig. Nu har jag "latat" mig i en vecka medan jag är ute på praktik. Jag har nämligen inte rört kurslitteraturen som jag borde läsa NU!! Om tre veckor ska ett stort arbete vara klart. :-( BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

På fredag ska vi på fest. Undra vad man ska sätta på sig? Hinner inte in till stan nu och köpa nåt nytt. Jag har nog nåt snyggt i garderoben.

Hejhej!

RSS 2.0