Kräftskiva! Lördag 29 augusti

Den årliga kräftskivan hos Mats!

Låt bilderna tala...










Fredag 28 augusti

Började dagen med att hela Albins avdelning på dagis kom hit för att hälsa på i vår trädgård. Det var 14 barn + 3 fröknar som härjade runt här. Albin bjöd på glass till barnen och kaffe och kaka till fröknarna. Alla hade det skojigt. :-)

I dag var det också dags för hela släkten att komma hit. Det var kombinerat utflyttningsfest/75-årskalas. Vi hade beställt smörgåstårta, så för första gången (på länge) så var vi inte stressade inför gästernas ankomst. Vi var helt i fas. Det blev väldigt lyckat trots att vi var 40 pers. Tältet vi rest i trädgården gick dock inte att använda. Det regnade och ruskade alldeles för mycket. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum... :-)

Här kommer dagiskompisarna!


Fullt ös!



Också släktfesten!



Det satt folk överallt...


Sång för 75-års barnet.
..



Torsdag 27 augusti

Började dagen med att passa på att utnyttja den svenska sjukvården innan vi far. Det var gynekologen som fick ett besök utav mig... Passade på att byta ******** (det kändes så privat att skriva ut namnet). I varje fall gjorde det oooont idag, det var mindre trevligt. Kanske var det för att gynekologen absolut skulle berätta exakt vad hon gjorde... Jag vill inte veta!

Nåväl, det var snart över.

Sedan var det bara trevligt på agendan.

Pappa fyller 75 år idag! Hipp hipp hurra!!!

Patrik, Albin och jag åkte upp till pappsen och var med och firade lite. Han hade huset fullt av folk. Snälla vänninnan hade städat och lagat maten. Hemmalagad ärtsoppa med varm punch. Jättegott!

Vi kunde bara vara med en liten stund, sen var det annat som väntade. Jag skulle träffa en fd. kurskamrat för en fika. Mycket trevligt!

Här kommer ett gäng med dragspel, fiol och nyckelharpa...


Ärtsoppa (det är ju torsdag) och varm punch. En ny smakupplevelse, jag har bara druckit iskall punch förut.



Pappa och tårtan!



Albin och pappa...


...lyssnar på musik och sång!


Onsdag 26 augusti

I dag har jag varit i kontakt med SWEA Boston och en jättetrevlig kvinna som heter Maria. Maria är då svenska och bor i det område vi letar hus i. Hon har bott där i 13 år. Maria har lovat att hjälpa oss och hon har bla ringt upp skolorna och frågat lite. Hon kände också en svensk mäklare som jag pratade med. Hon ska titta på hus åt oss. Just nu känns allt mycket bra. :-)


...?

Alla kort vi tar blir ju förstås inte bra.

Kan bjuda på ett...


Tisdag 25 augusti

Så, då har man besökt huvudstaden och amerikanska ambassaden.
Tiden vi hade fått bokat var kl 8.00 och någon minut över 8 hoppade vi stressade av taxin utanför ambassaden och fick till vår förvåning se en j ä t t e l å n g kö utanför. Jaja, tänkte vi... vi har ju bokat tid, vi får nog gå före.... NOT!!
Nej, alla som stod i kön hade en bokad tid till kl 8. Det var bara att ställa sig i kön. Tur att det var fint väder...

Efter en timma i kön fick vi äntligen komma in i nästa väntsal. Där satt vi i ytterligare 2 timmar innan vi blev uppropade. Väl framme vid disk tog det bara 10 minuter... Passen tog de, men vi får dem hemskickade, med stämplar i nästa vecka. Sen är vi redo att åka... (önskar det vore så, men allt packande är ju kvar)

Vårt besök i Stockholm blev kort men intensivt. Vi kom upp i går på kvällen, gick en sväng till Kungsträdgården. Sen till Hemköp och bunkrade upp med lite gottigotti (ost, vindruvor, kex, mannafrutti, nötter och dricka), gick sen och mölade på hotellrummet.

I dag ringde klockan okristeligt tidigt, redan kl 6.30. Hotellfrukost är det bästa jag vet, så var även denna på hotel Nordic sea, vid Centralen. Äggröra och små prinskorvar kl 7 på morgonen, är nästan äckligt så tidigt, men kan man motstå?

Åt Sushi efter ambassaden på Matildas beställning och sedan tog vi tåget hem till Götet kl 13.15.


På X2000 till Stockholm. Fabian har snackat till sig en tidning för 135 kr!!! Jag upprepar:
135 kr. (Först frågar man mamma. Mamma säger: NEJ! Då går man till pappa. Pappa säger: Javisst! )


Värst vad allvarliga man kan vara här...


Åsså slottet måste ju vara med...


Och Matilda...


Cheese




Söndag 23 augusti

Klockan ringde 6.45. Puffade på stora sonen som fick gå upp och pallra sig i väg till fotbollscupen. Han är så redig med sin packning att han klarade sig alldeles själv. Jag behövde inte gå upp. Men vi var på fotbollsplanen och tittade kl 10.

Sedan åkte Patrik och jag ut till sommarstugan för att städa efter målningen. Nu skulle det bli spännande att se hur det ser ut med vit färg. Men tyvärr blev det en  besvikelse. Det blev inte bra... Alldeles flammigt... Det var precis som om f'ärgen inte har tagit på vissa ställen av panelen. Mycket mystiskt. Målarkompisen ringdes in och han har aldrig sett något liknande, säger han. I morgon ska vi prova att måla med en annan färg (oljebaserad) och se som det blir bättre.

Sedan hem igen och göra oss i ordning för middag hos goda vänner. God mat där med och trevligt sällskap. :-)









Lördag 22 augusti

Kom igång med att röja här på förmiddagen. Maken var som vanligt i värsta röjartagen. Jag tyckte jag mest stod och tittade på... Blir helt handfallen när det är mycket omkring mig.

Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte ner till Falkenberg på 40-årsfest. Mycket trevligt, fint väder, god mat och trevliga människor.

Lite bilder:


På väg ner till havet, Långasand i Falkenberg...



Den lille galningen badade!!


Tjohooo, freedom!


Bus i blicken!



Och jag fick vara med på en bild...


Vårt sällskap på stranden, Peter och Ulrika med barnen...


Åsså en bild på festen. Tyvärr inget på födelsedagsbarnet. :-(

Fredag 21 augusti

Upp tidigt idag för det var skola igen (äntligen som sagt...)
Men sonen tyckte också det var skönt att gå till skolan. Han hade nog fått nog av allt spelande...
Matilda är på läger med sin klass så hon var inte hemma.

I dag har jag röjt och sorterat en massa. Mest papper och småsaker, ni vet det där som man hela tiden lägger någon annanstans, "jag tar det sen", typ... DET är jobbiga saker!

Sedan var jag och gjorde mig lite fin, vaxade muschen och så. Undra om jag får tag i ett nytt ställe att göra det på i Boston?
Kommer sakna Mona på Lady M...  (se vad jag smörar här för hon fick nämligen min bloggadress så hon kan följa mig i Boston. Hoppas hon tittar in.) :-)

Maken har flängt runt han med idag. VISA handlingarna kom med Fed-ex och så var man tvungen att betala in 5000 kr för att kunna få VISA:t. Tågbiljetterna är bokade till måndag em. Han har ringt Transporttjänst för sophämtningen, ändrat mobilabonnemangen och bredband. *Puh*
Jag skulle ringa och säga upp dagisplatsen, men det var ingen telefontid. Det känns annars svårt att göra det. Favvodagiset!

Nu har vi grillat och hann precis gå in innan regnet kom.

Hej hej!

Skolan börjar idag, trallallallala!

För visst är 10 veckor sommarlov en låååång tid om man är förälder?

Den första månaden jobbade jag och stora sonen var på fotbollsläger. Då var det ganska så lugnt.
Stora dottern märks oftast inte alls. Hon har sovit väldigt länge på morgonen och sedan piper hon ur till nån kompis.

Men sedan (bortsett från när vi var i Boston) så har stora sonen nästan bara suttit instängd på sitt rum och spelat spel online. Knappt att han kommit ner för att äta. Grinig och tvär har han varit (som man kan bli utan syre i ett instängt rum). Det har varit mycket tjat från mig att han ska sluta spela, ut och gör nåt annat osv. När någon kompis kommit sitter de antingen inne och spelar allihopa, men de går ofta ut och spelar lite fotboll också.

Lilleman har varit hemma med mig under hela juli. Det är ganska så jobbigt det med.

Därför välkomnar jag skolstarten idag!

Jag ska köra Matilda till ett läger de ska ha med klassen, övernattning och allt. Skoj!
Fabian har upprop, "öppet hus" i kväll. :-)

sleepless night...

Usch, vad jag har sovit dåligt inatt.

Först låg jag och läste liiite för länge. Var dödstrött men låg bara och vred mig efter jag slagit igen boken. Precis när jag kände John Blund närma sig upptäckte jag att lilleman (som ligger mellan oss) hade kissat igenom blöjan. Upp, byta blöja och lägga en handduk under. Lilleman vaknade inte ens.

Tatadaaaaa... ingen sömn här inte. Klockan tickar på... Jag kämpar på. Lilleman grejar lite i sömnen. När han vänder sig i sömnen känner jag en välbekant doft. Tittar i blöjan. Ungen klämmer fram en korv precis då...
Upp igen och byter blöja i sängen bakom ryggen på maken som knappt märker nåt. Albin vaknar inte till han heller, som tur är. Men jag är klarvaken...

Ligger och planerar och så kommer oron. Ångesten kryper... Hjääälp, vad håller vi på med? Om 4 veckor ska vi åka och allt ska vara färdigt. Hur ska vi hinna? Jag ligger och rabblar upp i huvudet allt som är kvar på listan. Nya saker ploppar upp hela tiden.

Jag tänker på vår sommarstuga som blir så himla fin. Jag vill bo där NU!! Tänk att det inte hinner bli färdigt med köket och så förrän efter vi har åkt. Jag kommer inte få se hur det ser ut förrän nästa sommar. Längtar redan!
Jag ligger en stund och möblerar sommarstugan i tankarna. Det blir najs... :-)

Somnar inte förrän vid 03.00.

Mmmmmmmm...

Tävling...

Ja, inte hos mig men inne hos mammigranten  kan man vara med och tävla.

Hon firar att hon har haft 10000 besökare sedan bloggstarten.

Grattis!



Söndag 17 augusti

Vi var uppe i hyffsad tid, jag och maken. Men telefonen ringde strax och Matildas fotbollstränare undrade var Matilda var någonstans. Hon skulle spela match om en halvtimma och de saknade henne... Ja, det är sådana där samtal som man INTE vill ha kl 9 på morgonen. Matilda låg förstås och sussade och fick ett bryskt uppvaknande. Men hon var på plats när matchen började. Vi också... Resultatet: 4-0 till oss och Matilda gjorde ett mål! :-)

Sedan åkte vi ut till sommarstugan för ännu mera tejpande. Kompisen Thomas (och hans fru) kom ut och demonstrerade färgsprutan vi ska låna. Sedan var det bara att köra på. Fast det blev bara grundfärg idag och bara i sovrummet, sedan tog färgen slut. Men det blir jättefint, det kan jag redan se.

Svärfar och maken tog sig nästan vatten över huvudet när de skulle få ut den gamla öppna spisen. Den var inte lätt historia. Tung som attan! Men tillslut åkte den ut och vi konstaterade att den var ingenting att rusta upp, utan det får bli en ny.

En fika på altanen...



Jag provmålar olika vita färger. Matt, blankt eller högblankt?



Mycket tejpande och plastande...



Den gamla spisen skulle ut för renovering...


... men vi konstaterade att den var i allt för dåligt skick. Det får bli en ny!


Svärfar hittade en mus som hade krupit upp i en elkontakt. Så här ser en mus ut som har
 fått 220 V genom kroppen...


Lammkött?

I går träffade jag tre av mina fd. arbetskamrater för en kväll på stan. Först hade vi bokat bord på ett trevligt ställe på Linnégatan där specialiterna är pizza eller pasta. Jag tog visserligen hamburgertallrik (som jag brukar när jag är där) och som de sista gångerna blev jag besviken över maten. Inte för att den var dålig på något sätt, men pizzan och pastan såg mycket godare ut. Nästa gång hoppas jag att jag kommer ihåg det.

Men det var ju inte det jag skulle berätta om nu... Det var verkligen roligt att få sitta och snacka med tjejkompisarna. Vi åt och drack och tjötade. Sedan gick vi ner mot stan, mot Avenyn. Europe hade tydligen spelat på Götaplatsen tidigare och vi mötte alla som hade lyssnat på dem på vägen ner. Det var huuuur mycket folk som helst på stan. Det är ju kulturkalaset också. Vi hamnade tillslut på hotell Rubinens takterrass. Där stod vi och snackade en stund tills jag hörde en röst bakom mig. När jag vände mig om stod där en kille och sa:
"måste bara schäja att du är så himla schöööt..." 
Jag tittade på killen, som jag trodde inte var mer än 23 år och sa:
"va? Jag?"  (tänkte att han pratar nog inte med mig, utan med någon annan)
Han upprepade det han sagt och jag förstod att det var till mig han talade till...
I vanliga fall skulle jag säkert avvisa honom med att ignorera eller nog säga att jag är gift eller nåt, men jag tänkte inte vara så otrevlig nu när grabben hade tagit mod till sig och gått fram till mig.
Han smörade ett tag till och tillslut fick jag säga till honom:
"Jag är nog lite för gammal för dig."
"Neeeeej, det är du väl inte"
"Joooo, det är jag..."
Då frågar min kompis:
"Hur gammal tror du att hon är?"
Då svarar grabben:
"Jag tror hon är eeeehh, 21 år."
Att inte vi dog!!
Stackars kille... (som förresten var 26 år)
Jag sa att jag har en dotter som är 14 år... det räckte.

Smickrad? Jaaaa, kanske liiiiite... ;-)

VISA-approved!

Wieeee!!!

Nu är det färdigt!

Vi har fått VISA!!

Vi är godkända! Yippieee!

Maken levererade nyheten på sängkanten i morse. Sedan sprang vi runt som yra hönor och bara skrattade.

Alla- utom stora dottern som inte alls tyckte det var en stor nyhet. Det blev väl alldeles för påtagligt nu, kan jag tänka.

Det som händer nu är att de ska skicka papprena till Stockholm, Amerikanska ambassaden och så måste vi dit till Sthlm för att få stämplar i passen. Vi tänkte åka dit nästa måndag, den 24:e.

I kväll ska jag ut med mina gamla arbetskamratet. Det blir nog en del firande!!

Mer om stugan...

Svärfar har börjat riva väggarna i stugan.




Vi var över hos grannen och tog kort på vår stuga från deras takterrass.
Vår lilla stuga sticker verkligen ut bland alla andra fina hus... Men vårt hus ska också bli fint!



Och där borta, i det vita huset bor svärföräldrarna...

Nattuggla...

Det jobbiga när man har mycket man vill göra är att man inte vill gå och lägga sig...

Men klockan ringer 7.30 i morgon för lilleman ska till dagis, så det är bara att gå och knyta sig nu.

Jag ska bara...

Tisdag 10 augusti

Det är hektiska dagar nu...

Kan berätta om "vår lilla hemlighet" nu.

Vi har köpt en sommarstuga och i fredags blev köpet klart.
Det känns overkligt konstigt...

Stugan ligger två hus ifrån svärföräldrarnas hus (och det känns väldigt bra, vill jag poängtera) och ligger bara några minuters gångväg till havet. Makens stora dröm har gått i uppfyllelse.
Själva stugan är inget märkvärdigt, men det kommer att bli. Vi ska måla allt vitt (nu är det bastukänsla på det) Det kommer bli sååå fint!

Här ska vi bo när vi är hemma på besök om somrarna. Perfekt!








Möten...

hämtade maken på flygplatsen i går kväll. När jag stod där och väntade på honom studerade jag alla människor runt omkring mig. Hur de stod där och väntade, förväntansfulla. Hur glada de blev när den de hade väntat på dök upp...

Det var folk med blommor, flaggor och t o m ett bord med bubbel och en massa glas på. Det var tydligen ett handbollslag som väntades hem med seger i bagaget, tro? Överallt så pussades, kramades och skrattades det. Jag blev lite varm av lycka. När maken blev synlig i utgången blev jag lite rörd och började nästan gråta. Märkligt!!

Nu är han hemma och allt känns nästan som vanligt igen...

I vår trädgård



Vårt plommonträd har "gått sönder"...










Onsdag 5 augusti

I kväll kommer käre maken hem från sin resa. Skönt att ha honom hemma igen. Nu ska vi ta tag i huset och flytten, ja allt som är kvar att göra. Det är inte så roligt att packa själv.

Annars har det inte hänt så mycket här. Det har regnat regnat regnat...
I går gick Sussi, hennes dotter Linnéa, Albin och jag ut och plockade svamp. Jag hittade bara två snigelätna stackare, men Sussi lyckades hitta ett ställe där hon fyllde halva påsen med guldgula kantareller. Och stället låg precis bredvid en gångstig som är väldigt trafikerade mitt i blåbärssnåret, mitt framför ögonen. Att folk bara missar sånt? Hon plockade och var så snäll och delade med sig. Jag fick hälften! Tack!
Det blev två kantarellmackor, en till mig och en till Matilda.


Söndag 2 augusti

Fint väder idag, eller rätt så fint... inte perfekt men ganska så varmt...

Klippte gräset och resten av häcken. Men har mest varit inomhus och grejsat. Åkte sedan ut till svärföräldrarna och hämtade hem Matilda och kompisen Martin och Albin. Tog med mig badkläderna för jag var sugen på ett dopp. Kanske inte i havet  men i poolen. Men på vägen mulnade det på och blev kyligt, så det fick vara...

Pratade en halvtimma med maken från Ventura, Californien. Han var på morgonpromenad och passade på att ringa familjen under tiden. :-)

Lite kort från dagen:











och Albin har fotat:





helgen forts...

Lördag:

Började dagen med en DVD. Såg Jim Carrey i Yes Man (eller Yesman), I varje fall, en rolig film. Skrattade högt flera gånger. Sedan hörde jag hur grannen drog igång häcksaxen och då gick jag ut och klippte vår sida av häcken... det blev najs. Meeen va tråkigt att kratta upp alla löv sen... Gör det en annan dag.

Sen skickade jag iväg Matilda till farmor och farfar och Fabian och en kompis ska sova här hemma. Vi köpte pizza och sedan blev jag bjuden över till kompisarna Sussi och Thomas på en (?) öl. Det blev en öl och en hel flaska Martini... Gott!!

Hem och slängde killarna i säng innan kl 00. Rekord den här veckan!!

Sov som en stock, drömde massa konstiga och härliga drömmar. Det var längesedan...


Helgen...

Fredag (det får räknas in som helg...)

Väcktes av pappa som ville gratulera på namnsdagen. Så han kom i håg i år... :-)

Ringde sedan och bjöd in mig till morbror på en fika. Åkte till honom kl 14. Satt och pratade i en timma. Det var skönt att få förklara för honom allt med flytten. Men det var inte så farligt som jag trodde. Han tyckte det lät spännande och lovade att vi skulle ha tät telefonkontakt. (ingen dator för hans del...)

Sedan hem och började fixa iordning mig för kvällens födelsedagsfest hos Mats. Matilda och Fabian hängde med en snabbis till festen, men gick snart hem igen. Det var ganska så skönt att inte ha barn med sig. Stannade kvar till sista man. Mats och jag satt och tjötade över en flaska vin...

När jag kom hem strax innan kl 02 satt barnen och tre nattgäster uppe och tittade på en film. Jag gick upp och la mig. Vaknade vid 05.30 av att det fortfarande pratades på nedervåningen. Det skrattades och flamsades. Jag blev sur och skickade ett sms ner till Matilda. VId 07 blev det tyst.

När jag kom ner på morgonen såg jag vad de hade gjort på natten- spelat Twister!

så här: (bilden har jag lånat från Google)



Lite bilder från Mats fest:


Tur...

... att det bara är rykten om Facebook. Verkar inte vara sant det jag hörde.

Skönt, då kan jag fortsätta ha kontakt med mina vänner på ett enkelt sätt...

RSS 2.0