Tisdag 30 juni

I dag fick vi besök av min syssling och hennes två barn från Chicago. Det var väldigt roligt att de tog sig tid att komma hem till oss och hälsa på. De har varit i Sverige i 12 dagar men ska åka tillbaka i morgon.



Julia...



Emma...


Mia...

Söndag 28 juni

I dag har min nya kamera kommit.

En Canon EOS 450D

Lite bilder jag har tagit med den:


Matilda med Patrik i bakgrunden...






Albin med naglar som syrran har målat...






Lördag 27 juni

Bestämde mig i går kväll att jag skulle ta mig upp till Kungshamn för att titta på när Matilda spelade fotboll. Jag har fått nog av att bara gå hemma. Ringde kompisarna som också skulle upp och titta och tiggde skjuts av dom. Kom dit vid 11.30 och jisses vad det var varmt! Ca 30 grader och nästintill vindstilla. *pust*  Först kollade jag på kompisens sons match och sedan på "Matildas" match. Det var 8-dels final och lagen var ganska så jämna. Det såg länge ut som om det skulle bli 0-0, men så gjorde Matilda mål!! Wow! och sen blev det ett mål till. Vi vann med 2-0!

Sedan åkte jag och kompisarna taxibåt till Smögens brygga och åt en räksallad med ett glas kallt vitt vin till... Det var dejligt! Sedan var jag tvungen att ta bussen hem för jag hade bestämt träff med Camilla och hennes syster. De kom hit och vi drack vin och tjötade ute i den goá sommarkvällen. Mycket trevligt!

Tjejerna efter vinsten...




Min räksallad...


Thomas och Sussi...

Fredag 26 juni

Gaaaahh! Va tråkigt det är att vara hemma och INTE får lov att träffa andra. Möttes idag av en tråkig nyhet då Michael Jackson har gått bort. Inte så oväntat, för min del. Jag har länge kännt på mig att han inte kommer att leva särskilt länge till. Han verkade inte må så bra. Men ändå en chock...

Albin och jag har mest hängt här. Det har varit väldigt varmt idag med och jag har försökt att få honom att ligga i kojan som jag har byggt varje dag ute på altanen. Då kan jag ligga bredvid honom och passa på att sola. Men idag ville han inte alls ligga där. Dock somnade han i soffan inne så då passade jag på att sätta mig ute i solen och läsa i min bok.

På em åkte jag in till vår lilla stad för att köpa Sushi och pizza. Rusade genom Systemet och grabbade tag i en dunk vitt, snabbt ut igen och hoppas att ingen blev smittad av Vattkoppor...
Sen till Sushistället och pizzerian och där fick Albin snällt sitta utanför och vänta.

Träffade en bekant ute på gatan. Gosh! Hon är så vacker människan! Ett år äldre än jag men ser inte ute en dag mer än 25! Så perfekt "chic", långt blont plattat hår, fina manikyrerade naglar, smal och brun. Snygg man har hon också... (men det har ju jag också... ;-) ) Jag känner mig alltid som en fet padda när jag träffar henne...

Maken på A W idag men kom hem nu kl. 21.30. Han är väl efterlängtad. :-)

Sitter nu och zippar på ett glas vitt vin, ganska nöjd med livet.

Hej hej


Torsdag 25 juni

... för det är väl torsdag idag? Har dålig koll nu när man går hemma så här...

Lillemans prickar är måååånga nu och hela situationen är överjävlig. Han gnäller och gnyr mest hela tiden. I går kväll var tempen uppe i 39 grader. Nattsömnen har blivit ryckig inatt. Vi har vaknat varje timma, typ... :-(
I morse tvingade jag honom in i duschen och efteråt kändes det bättre och inte så klibbigt. Det var ju så varmt i går och så höll vi på med potatismjöl mot klådan och mjöl på svett är en historia för sig...

Maken påpassligt bortrest till Oslo, så jag hoppas han är utvilad när han kommer hem i kväll för att ta över ruljansen med sjukt  barn för jag behöver vara för mig själv nu. Känner så för att gå ut med mina tjejkompisar och dricka vin på nån uteservering... Undra om man ska sätta igång nåt?


... lite i backspegeln...

... I helgen som var skedde det en stor förändring i vår trädgård... Växthuset försvann!

De senaste åren har vi inte orkat med växthuset nåt vidare. Förr-förra året sköt barnen en boll rätt in i det så några rutor pajjade. Förra året orkade vi inte plocka ur glassplittret som låt inne i växthuset. Så Patrik lovade bort växthuset till sin kusin, som kommer använda det som man ska använda växthus... Hon är nämligen helt växttokig!! Helst Pelagonier, eller hur Vickan?

Så här såg det ut i lördags:

nermonteringen har börjat...






tomt... och konstigt!


Om ni vill följa växthusets väg till en ny plats - kolla in Vickans blogg:
http://www.nogg.se/stevick

Onsdag 24 juni

Mmmm, väldigt skönt att vara "ledig" när solen skiner... Men tyvärr tyvärr är lilleman ganska så grinig och krävande... så ledig, det är inte det rätta ordet. I går gick jag pysslade jag mest i trädgården, klippte gräset och så. I dag har jag mer lust att packa och dona.

Jag funderar ganska så mycket hur min liv kommer att se ut i USA. Tänk om jag inte smälter in? Tänk om vi hamnar i ett "fint" område, där alla har (jätte)gott ställt. Inte för att vi har det dåligt ställt, men man vet inte i deras mått mätt... Jag hoppas att jag får tillfälle att inreda vårt "nya" hus som jag vill ha det (hmm, okej kära maken får väl vara med lite och  bestämma...)  Då vet jag precis hur jag vill ha det. Har samlat inspiration genom att läsa andras bloggar. :-) *Jag längtar*
Undra när de ska söka om vårt VISA? Nu är det VERKLIGEN bråttom! Barnen kommer troligtvis inte hinna börja vid skolstarten och då blir allt genast lite krångligare. Det kan man väl tänka sig hur det är att börja i en ny klass så där "mitt i"... Det är så typiskt att det dragit ut på tiden. Vi har varit redo läääänge!

I dag har Matilda åkt på fotbollscup till Kungshamn/Hunnebostrand. Lite sorgligt tycker jag att vi inte hade möjlighet att följa med upp  men Patrik åkte till Oslo i morse och jag skulle egentligen jobba... (men det blev VAB i stället.) Men duktiga Matilda är nog mest glad över att vi inte åkte med upp. Hon tycker nog vi är rätt så jobbiga... :-/

Lillemans Vattkoppor... (nu har han mååånga fler koppor!)



Fick upp pappas gamla Brio-tågbana från källaren!

Tisdag den 23 juni

Oj oj... redan så har midsommar varit...

På midsommarafton visste vi inte när vi steg upp ur sängen hur dagen skulle se ut. Matilda följde med en kompis med familj till Liseberg. Vi andra gick omkring här och slappade. Vi trodde vi skulle va med Patriks bror med fru på kvällen, men de orkade inte komma till oss... (!)  Vi frågade i stället Matildas kompis föräldrar vad de skulle göra efter Liseberg och de hade inget för sig. De kom till oss och grillade och vi hade det jättetrevligt.

På midsommardagen var vi hemma och slappade och på söndagen var det den obligatoriska middagen hos svärföräldrarna. :-)

Albin stannade kvar över natten och var sedan med farmor och farfar hela måndagen när vi jobbade. Patrik hämtade honom i går kväll och då kändes han varm och hade lite feber. I natt var han lite orolig. I morse kände jag på honom och upptäckte att han hade nån plita i hårbotten. Patrik sa då att han hade sett prickar på Albins rygg - och visst... ungen har ju Vattkoppor!

Nu har stackarn fullt med koppor- överallt. T o m på den "lille"...

Onsdag 17 juni

Dagen började mindre bra då lilleman vägrade lyda order och mamman (jag) totalt tappade tålamodet... Jag lackade ur och skällde. Lilleman grät och trotsade - inte ta av sig pyjamasen, inte sätta på kläder, inte borsta tänderna, osv. Eftersom han somnat ifrån tandborstningen två dagar tyckte jag att det var dax nu på morgonen. Men när klockan är 7 är han inte så sugen på att borsta tänderna. Det slutade med att jag tog med mig tandborsten till bilen och där lyckades jag förhandla lite så det blev tandborstning till slut.

På jobbet hade vi midsommarfirande där vi klädde midsommarstången med alla barnen och sedan åt vi sill, potatis, köttbullar, korv, ägg, gräddfil och gräslök sittande på en filt. Det var fint väder och stämningen var på topp! Sedan hade vi bakat tårta som vi bjöd föräldrarna på (drop-in kaffe) Kom iväg från jobbet 45 minuter efter det jag eg skulle sluta. Tur att Matilda hade hämtat Albin.

I morgon kommer Patrik hem igen från Boston. :-)

Hej hej!

Tisdag 16 juni

Varje gång jag skriver här hoppas jag att det har kommit mer glada nyheter om vår flytt - att allt ska vara klart! Men inget jättenytt... Jo, löneförhandlingen är nästan helt klart, vi är jättenöjda. Bara några detaljer kvar om transport och så. Det som vi väntar på nu är visat. Det är så otroligt mycket att ta reda på, sånt som man tycker att företaget Patrik ska jobba för ska komma med info om. Vi får höra lite här och lite där... Nu har vi fått höra att man ska skicka in alla familjens pass till Amerikanska ambassaden i Stockholm för att få lite stämplar och så, sen ska en massa papper in och sedan är det en lååång väntan på visat. Det hade varit skönt om det kunde ta lite fart nu. Om visat tar ca 1,5 månad så är vi inne i mitten av augusti och det är då vi hade tänkt att komma iväg... Jag känner att vi inte kan hyra ut vårt hus förrän vi har visat färdigt för tänk om det inte blir nåt, då står vi kanske utan hus här hemma... Blääääää, ibland vill jag bara ge upp...

Patrik åkte i a f till Boston i morse, men han kommer hem på torsdag igen... snacka om en blixtvisit! :-)  Det är jobbigt när han är ute och reser så för vi hinner aldrig sätta oss ner och planera - på riktigt...  Nu längtar jag efter semester som bara den. Då ska jag ta ordentliga krafttag och röja röja röja! :-)

På en fest i helgen...


Vårt hus...






Onsdag 10 juni

Skolavslutning idag!

-och jag kunde närvara! Det pga att jag blev hemskickad av min chef i måndags för mitt bullrande öra. "Gå nu hem och kom INTE tillbaka förrän på torsdag!!!" BASTA!
Tja, vad säger man? Tackar så mycket! Fast jag gillar inte att sätta andra i sticket. Det är kämpigt som det är på avdelningarna med folk som är sjuka eller har semester. Men snälla arbetskamrater fixar det, det vet jag.

I a f skolavslutningen... kl 8 var det samling i idrottshallen för sång och tal. Sedan samlades vi i klassrummet och eleverna spelade teater och det var diplomutlämning. Fabian var inte med på idrottsdagen för han var så förkyld, men han ställde upp med "kast med liten boll" och kastade längst av alla - och fick diplom för det. :-)
Efter det gick vi hem till oss och farmor och farfar (som var med) köpte med sig tårta som vi smaskade på.

Jag har börjat packa nu. Två sopsäckar med sånt som ska säljas och en sopsäck med sånt som ska slängas- och det bara från vår tvättstuga... tänk när jag kommer till garderoben... :-) Litet bakslag i vår USA planering. Huset som vi helst ville ha är redan uthyrd. SURT! Nu måste vi hitta ett nytt hus. Och egentligen kan vi inte mycket göra förrän vi har fått vårt visum heller... och vi kanske måste göra en resa över en gång till i sommar- hela familjen. Mycket att tänka på... :-(


Söndag 7 juni

Sovmorgon i dag också. Bullret i örat värre än någonsin. Blir snart tokig... :-( Det känns så jobbigt, för jag kan bara inte ta mig för att vara hemma från jobbet, vilket jag skulle behöva. Det är så jobbigt med ljud och framför allt när jag själv pratar då det blir ett "ekoljud" i mitt öra...

I dag har vi varit hemma och städat. Sedan var vi och tittade när Matilda spelade fotbollsmatch. Världens regnskur kom precis när matchen skulle börja och vi fick sitta i bilen en stund. Men sedan kom solen tillbaka och det blev ganska så skönt. När vi kom hem fick jag ett städryck och började sortera det som vi ska sälja på vår loppis. Nu måste vi städa ur huset så vi kan ta schyssta bilder på huset för uthyrning.

Bredvid fotbollsplanen gick det kor...



Resultatet blev 2-2

Lördag 6 juni, Nationaldagen!

Skickade iväg Fabian och hans två övernattande gäster till fotbollsplanen där den årliga " Ytterby IS- dagen" hölls. Meningen är att föräldrar och annan släkt ska närvara, men jag bara orkade inte. Örat bullrar värre än det gjort under hela veckan nu. Mår inte alls bra i huvudet. :-(

Jag pulade och städade och vid 13-tiden dök maken upp efter sin resa till Ohio. Nu har han kraschat i soffan och jag hoppas att han kommer i gång igen för det är såååå tråkigt när någon bara ligger och sover när man vill greja. Men helst skulle jag också vilja lägga mig och sova.

Matilda är med farmor och shoppar examenskläder i Göteborg idag. Fabian får åka på måndag. Jag är evigt tacksam att jag slipper, för det finns bara ingen tid till sånt.

I dag hade jag tänkt börja packa ihop och sortera det som vi INTE ska spara på när vi ska flytta. Vänninnan och jag med våra familjer ska ordna en Loppis under semestern och sälja våra saker. De har en gård och vi tänkte stå på deras gårdsplan (vid regn inne i "vagnboa"). Skönt att göra ett rikigt "råröj".

Jag börjar redan oroa mig för det som jag vill ta med till USA men måste lämna hemma. Tex datorn och min Kitchen Aid (typ bakassistent). Den är helt ny och jag bara älskar den! Och svindyr är den också... Hoppas jag kan få tag i en annan bra maskin i USA så jag kan vara lite "bullmamma". 



Fredag 5 juni

Hallå!!

Lite ljusare tillvaro! Vi är nästan i hamn med våra flyttplaner nu. Allt ser ut att gå vägen. Bara en diskussion om villkoren kvar på torsdag-fredag. Vi måste ju se till att vi klarar oss ekonomiskt "over there" också...  Hoppas nu att företaget som Patrik ska samarbeta med i USA fixar med visumet snabbt som satan...  och att huset fortfarande är ledigt. Mäklaren hörde av sig i går och undrade.

Patriks chef undrade om vi var tvungna att ha några möbler med oss ö h t. Nej, egentligen vill vi inte ha med oss nåt, men nåt att sova på vore väl bra? Men visst, vi kan köpa allt där. Ge oss bara lite mer pengar till möbler så fixar vi det... ;-)

I morgon kommer Patrik hem från Ohio och då får jag mer info... Kanske han kommer hem med skumpa? :-)

Full fart!



Albin




Onsdag den 3 juni

I söndags tyckte jag att jag hörde lite konstigt på ena örat. Under dagen förvärrades det något och det var även lock på det andra örat. Lite yr och illamående var jag också. Men jag genomled en middag hos svärföräldrarna (inget ont om dom alls...) På måndagen stannade jag hemma från jobbet då jag fortfarande hade "dubbelhörsel" på ena örat. I morse när jag vaknade hörde jag med en gång att det bullrade i högra örat men fortfarande hör jag mig själv dubbelt på vänstra. På jobbet tvingade de mig nästintill att åka till läkaren. Jag ringde vårdcentralen och trott eller ej, så tyckte de att jag skulle komma genast för det var ingen kö just då. Sagt och gjort, jag åkte dit och fick träffa läkaren Anna. Hon tittade i öronen, halsen, klämde här och där. Jag fick även göra balansövningar mm. Men ingenting hittade hon (som tur var). Fick "tryckutjämnande" (?) medicin utskriven (som jag glömde hämta ut). Läkaren skrattade åt mig när jag sa att jag jobbade som förskolelärare och menade på att det kanske inte var det bästa yrket när man har buller i örat. Hon tyckte att jag skulle vara hemma från jobbet någon dag, men jag känner mig allt för stressad för att vara hemma. För mkt att göra på jobbet. Så det sparar jag till en annan gång då jag är JÄTTE sjuk...

I dag skulle vi få besked om USA-flytten... Men tror ni att det kom ngt klart besked? Nope! Nu skulle de visst titta på var som var det bästa staten att flytta till. Vi har redan kommit fram till (maken och jag) att New Jersey är den bästa staten, det måste de väl ändå förstå? Guuuud, vad detta är seeeegt! Jag blir helt tokig! Jag ÄR redan helt tokig... Det bullrar i öronen och hjärtat hamrar: "bankelibankelibank" *Pust*  Och käre maken som inte skriver från USA och berättar mer om vad som händer... Gaaaah!!! :-(

Nej, nu till sova sängen!
Hej hej!

Tisdagen den 2 juni.

Jag kom hem förra måndagen. Patrik kom hem i fredags. I dag sitter han på planet på väg  till USA igen. Vi har knappt pratat med varann i helgen för vi har varit bortbjudna fredag, lördag och söndag. Skitjobbigt! Så i helgen har jag varit mest ledsen och irriterad, av stress. Det känns inte bra alls.

 I dag har vi också blivit lovade (igen...) ett svar om ev flytt. Problemet är bara att Patrik som sagt reser hela dagen och kan inte få ett besked ens själv. Vi här hemma bara väntar på ett samtal eller sms. Hoppas hoppas hoppas att det blir svar INNAN semestern... och att huset vi gillade fortfarande är ledigt. :-/ (om vi får flytta, vill säga)

Måndag 25 maj

Flygresan gick jättebra. Kunde inte sova lika bra den här gången. Hade ont i magen och var pruttnödig hela vägen och vaknade hela tiden och fick knipa igen... ville ju inte chocka de som satt bredvid, haha. Jag tittade på film och spelade spel hela vägen. Jo, vid ett tillfälle var jag i ett halvsovande tillstånd där jag satt med huvudet lutat mot fönstret. Jag tyckte att det började prassla runt omkring mig men jag tänkte inte så mkt på det. Men tillslut kikade jag och då såg jag att alla hade fått frukost och höll som bäst på att äta. Det hade jag helt missat.

Landade i Oslo och fick vänta där någon timma. Fick lite panik när jag upptäckte vilken typ av plan jag skulle resa hem till Göteborg med, ett propellerplan!! En Dash också! Värsta planet. Men det är ju bara att gilla läget.

Landade i a f helskinnad på Landvetter strax innan kl 12 på fm. Fick bagaget hyffsat snabbt och sedan gick jag för att hämta bilen som Patrik hade parkerat på en jättestor parkering någonstans. Givetvis hittade jag inte bilen och fick  efter att ha gått gata upp och gata ner med mina väskor och letat tillslut ringa och väcka Patrik jättetidigt i N Y. Bilen stod på det enda stället på hela parkeringen som jag inte hade varit på.

Åkte hem och sedan nästan med en gång och hämtade Albin på dagis. Det var så skönt att träffa barnen igen och att allt hade gått bra. :-)  <3


Vy från planet från Oslo...






RSS 2.0