Opålitlig...

Jag måste vara gift med världens mest opålitliga man, när det gäller tid...

Vi ska vara borta om två minuter och maken åkte just från jobbet (2,5 mil ifrån och rusningstrafik)

Gissa vem som är arg?? :(

Bakat...

Nu ska vi snart i väg och grilla lite hos kompisarna Lotta och Henrik med familj.

Jag har bakat ett "picknick bröd" a´la Leila.
recept: http://recept.nu/1.149715/leila_lindholm/smaratter_tillbehor/mjol/fyllt_picknickbrod_med_getost_och_salami


Glömde ta kort innan jag rullade ihop brödet.
Men först tryckte jag ut degen och la sedan chevré, mozzarella, oliver, körsbärstomater och salami (+ peppar och färsk basilika) på. Sedan rullade jag ihop allting till en rulle.


Färdigt!


ser mumsigt ut!


Som vanligt när jag bakar så får man vädra ut allt os. Glömde göra rent ugnen innan jag satte på den. Det blev väldigt mycket os!


Sex and the city...

I går var jag och kollegan Camilla på bio.
Givetvis får man ju inte missa att se Sex and the city - the movie!!!

Vi blev lite fulla i skratt när vi såg publiken. Nästan bara tjejer (såklart) men några killar skymtades här och där. Vi undrade för oss själva, hur och varför de var med. Var de "medtvingade" eller gick de av eget intresse?

Nåväl, filmen var över förväntan, tycker jag. Jättemysig och bra. Lite skumt att se hur tjejerna har åldrats. De är inte "30- something", utan "40-something". Publiken var med och det skrattades, applåderades och tjoades.

Av mig får den betyg 5 av 5!!




Jag tycker Sarah Jessica Parker är sååå snygg... Kul att det finns någon man kan "titta på" när man närmar sig 40.



För att inte tala om Mr Big!! (förlåt Patrik) ;-)



Jävla tåg!

Var hemma och slappade i dag med lilleman och M. Bestämde oss för att åka och hälsa på Milla så att våra små kottar kunde få leka och vi mammor tjata lite... Eftersom bilen inte var hemma idag så skulle vi premiäråka tåget dit. Det ska bara ta ca 7 minuter så det är väldigt bekvämt...

Stressigt som f-n när vi skulle ge oss av. Fick tillsist bestämma mig för att cykla till stationen via macken för att köpa busskort. Pust och stön!! Bara 8 minuter kvar till tåget ska gå. Ner till tappen, ner med Albin från cykelsitsen, in på tappen...
"Har ni busskort?"
"Nej, tyvärr de är slut..."
"Aaaargghhhh"
I med lilleman i stolen igen.... och så iväg.
Framme vid stationen är det bara en minut kvar till tåget ska gå, alltså hinner jag inte köpa busskort (som man kan åka tåg på också)  Ställer mig och väntar tillsammans med tre andra personer.

Inget tåg...

Klockan går...

Inget tåg...

En går och frågar vart tåget är någonstans.
Det är inställt får hon höra.
Det kanske ska komma en buss och köra oss istället.
Vi går till busstationen.
Väntar...
Ingen buss...

Det går en timma och Albin är besvärlig. Han vill hoppa på alla andra bussar som kommer in. Han har sett fram emot att få åka först tåg och sedan buss. Och få fika med Amanda. Men jag inser att jag inte hinner vänta längre eftersom jag bara kunde vara iväg ett par timmar.

Albin och jag cyklar hem igen.
Ringer Milla och säger att vi kommer en annan dag.



Full aktivitet...

Just nu byggs det i vår trädgård. Barnen och deras kompisar håller på att bygga till (!) vår trädkoja.
Det ska visst vara en undervåning också...





Hej å hopp!

Har arbetat hårt senaste tiden och har helt enkelt inte haft tid att blogga. Men nu kommer en liten resumé...

Midsommarafton förlöp stillsamt. Jobbade mellan 9-18, så vi åkte inte bort som vi brukar göra, utan var hemma i vår ensamhet och tittade på tv. (Oj, vad det lät tråkigt...) Men det var faktiskt rätt skönt ändå. Skulle ju upp och jobba nästa dag också.

En liten bild från midsommarafton:


Kidsen glufsar i sig av midsommarbuffén!



Så här ser de ut normalt... (hihi, ser ni snapsen i förgrunden?)


Disk disk disk...

funkar sådär...


Mamma strejkar snart!

Jag vill så gärna ha det fint och undanplockat hemma, men hur mycket jag än slänger ut, så kommer det fram ännu mera!! Förstår inte hur? Barnen drar fram så oändligt mycket saker, jag bara plockar och plockar. Så fort någon har kommit hem från skolan/träning eller jobbet (säger inte vem...) så har man hela golvet fullt av väskor och skor. När barnen har kompisar hemma på besök har man ännu mera väskor och skor på golvet, för alla kompisarna gör som mina barn och slänger sakerna precis där de står...Grrrrrr!

Jag sa i går att "Nu får det bannemig vara nog! Jag vill att ni sätter in smutsiga disk i diskmaskinen efter er. Det är ju bara jag som ställer in (och maken ibland). Men jag är såååå trött på det.... Och är maskinen full av ren disk så får ni först plocka ur den och sedan ställa in smutsigt. Förstår ni?"


I morse:

Jag:
"Happappapp, hörredudu.... det är bara att skölja ur flingtallriken och sätta in i maskinen..."
Sonen: "Just de ja...
               .............. Meeeeen, måste jag plocka ur allt nu eller? Jag har ju sååå bråttom" (skulle på fotbollsskola)
Jag: "Hmmm, ja, egentligen ska du ju det..."
Sonen: " Men jag hinner inte det nu" *ser på mig med bedjande ögon*
Jag: "Okej då, jag får väl göra det dårå..." (F-n också... det funkar ju inte...)


Åh, vad jag önskar att jag var lika pysslig och ordningsam (?) som tex den här bloggerskan: http://www.mama.nu/blogg/spets-och-snor/

Tråkdag...

I går fick jag hoppa in och jobba akut på kvällen och stänga. Som vanligt, när jag stänger (vilket jag inte brukar göra) strulade det mesta. Inte kom det några rapporter ut ur skrivaren och hela tiden hittade jag saker som skulle diskas osv... Tiden gick jättesnabbt och jag var jättesen ut från stället.

Fick ont i huvudet när jag kom hem och hade ont i huvudet när jag vaknade också...

Tråkig dag! Har inte gjort så himla mycket idag. Lilleman krånglig och gnällig. Jag har sytt nya kuddfodral till kuddarna i soffan. Blev ganska så snyggt... (inte 100 men 95) Råkade sy fel så jag fick sitta och sprätta upp... så typiskt mig, bara sy och sedan kollar...

Ska se om jag kan lägga in en bild på dem senare.


Polarn och pyret rean!

Egentligen är pengarna som är kvar den här månaden öronmärkta, men vad gör man inte när det är P o p rea?? Jo, men tänker... "ohooooo det fixar sig alltid....ohhhoooo det löser sig nog..."

Det här köpte jag igår:


Mest kläder till stora sonen...


Skolavslutning

Just det ja... barnen har haft skolavslutning här också...

Matilda slutade 6.an och Fabian 4:an

Det började lite snörpligt kvällen innan, då jag vid 22 -tiden kom på att Matilda kanske behövde tvätta sin nyinköpta klänning som hon skulle ha på avslutningen. Klänningen hade hon haft helgen innan när farmor firade sin födelsedag. Men hur mycket vi än letade här hemma så fanns inte klänningen någonstans. Vi ringde till farmor och hon och farfar vände upp och ner på hela sitt hus också. Men ingen klänning.

Matilda förtvivlad. (mamma också...)
Matilda provar igenom sin mors garderob i hopp om att hitta något "nytt".
Ingenting passar...
Matilda uppgiven.
Matilda gråter stora tårar.
Matilda får ta en "gammal" klänning...
Matilda blir fin i den också (tycker vi andra)

Nästa morgon kl 7, jag väcker Matilda.
Matilda vill inte stiga upp ur sängen.
Rycker likgiltlig på axlarna... Vill inte...
Matilda går upp i allafall och duschar.
Matilda klär på sig.
Matilda blir jättfin!
Matilda blir lite glad.

Här kommer lite bilder från avslutningen:

Matilda (i blått) sjunger "I´m a big big girl" med sitt band...




Här får hon en kram av rektorn...


Matilda med ros


Lilleman hittade en kvarglömd (?!) pulka som var intressant!



Stora sonen hade också avslutning, men han är inte så pigg på att va med på kort... Därför inga bilder på honom nu.

Bilen...

I går var jag och besiktiga bilen. Alltid lite nervöst, tycker jag... Det brukar vara jag som får åka på sånt, (av någon konstig anledning...) Men det var inga större fel på åket. (Volvo S40, 1998 års modell) Endast en lampa var trasig och torkarbladen utslitna... Såååå, den kanske rullar ett tag till. ;-) Måste nu ringa runt till olika bilverkstäder och kolla upp priser på kamremsbyte, snarast. För den måste bytas...

Liiite senare... Fyyyy va dyrt det är att byta kamremmen på bilen!!!!

:-( :-( :-( :-( :-( :-(

Besviken på IKEA!

Jag och Albin åkte till IKEA idag för vi hade ingenting att göra. Tänkte vi kunde äta lunch och fika där. Hungrig gick vi till restaurangen och stod länge och valde mellan laxen (med nån rotsaksfräs) och lammfärsbiffar med Persisk potatissallad (såg jättegod ut på bilden...) Jag tog lammfärsbiffarna... Och "Schlaffs" så hamnade nåt som såg ut som tre små köttfärs"bollar" (mer likt järpar) och nåt kletigt vitt med några skivade kalla potatisar simmandes i... Inte alls som på bilden där potatissalladen hade ett fint täcke av skivade oliver på. (inte en enda liten olivbit fanns i verkligheten) Men artig som jag är så tänkte jag inte kommentera det... Som tur var klagade kunden innan mig på samma mat. Han bytte t o m till en annan maträtt. Jag tog mod till mig och sa att jag också var besviken... Kassörskan lovade att säga till i köket om att maten inte stämmer överrens med bilden och i nästa andetag... " Det blir 89 kronor!" ... Isch! Kunde jag inte få liiite rabatt då? Snåljåpar!!

Fest!

Samma dag som nedan (6:e juni) hade svärmor sitt 60-års gardenparty! Trevlig var det och maten var superb!

Lite bilder:




fullt med barn i poolen



Sysslingarna:
Matilda, Leah, Albin, Lily och Fabian.



Wille äter glass!




Sååå äntligen...

fungerar bloggen igen. Typiskt då jag har försökt blogga flera gånger, och haft mycket bra att skriva... Nu får jag försöka minnas i efterhand.

Helgen som varit...

I fredags, på Sveriges nationaldag hade vi äran här i Kungälv att ha Kronprinsessan Victoria på besök. Jag var givetvis på plats! Fick några bra bilder på henne (det har varit ett av mina "missions before I´ll die", att ta ett bra kort på Victoria)

Så här såg det ut:


Många ville vara med och fira! Vi här i Kungälv firade också att våra två fästningar i kommunen fyllde 700 resp 350 år. Här Bohus fästning (700 år). Det var därför Kronprinsessan var här...


vinkelivink!
Kronprinsessan Victoria på besök!


Med bara någon meters avstånd passerade Victoria mig... (men jag var så upptagen med min kamera att jag glömde titta på henne "på riktigt"...)


Student!

I dag tog jag och lilleman sovmorgon. Ända till klockan 11!!! Egentligen hade jag tänkt att ta lilleman till stan för att gå på det sista seminariet (för att göra en utvärdering av kursen, typ). Men när jag låg där i sängen så kändes det helt onödigt.

Sedan gick jag och Albin ut och satte oss på altanen. Men det var för olidligt varmt så vi bredde ut en filt på gräsmattan och la oss där i stället. Albin somnade igen och sov nån timme. Han är inte riktigt kry, det märks.

På eftermiddagen gick vi över till grannen och firade dottern i familjen som tog studenten idag.
Mycket god mat och trevligt folk!!

Nu har mitt sommarlov också börjat (bortsett från att jag ska jobba mycket i sommar). Jag har lovat mig själv att läsa mycket bra böcker i sommar och inte sitta så mycket framför datorn.

Så, hej hej!

Tenta...

I dag har jag tentat! Kursen heter "Elevers grundläggande matematikdidaktik". Faktiskt den bästa kursen jag gått på lärarprogrammet. Jag har fått många "a ha" upplevelser. Tentan i dag gick bra, bättre än förväntat. Jag tror jag kommer att klara den.

På kvällen åkte vi till havet hela dotterns klass med föräldrar och syskon. Det har vi som tradition varje år. Vi grillar (fast idag var det eldningsförbud) och spelar brännboll, föräldrar mot barnen. (vi vann!)

Nu är jag såååå trött. Har sovit skitkasst de senaste dagarna och tentan + en inlämning har sugit musten ur mig. Jag ska sova nu...

(å, hjälp vad varmt det är här i sovrummet...)


image285

Här får jag in en fullträff!! (tror jag...)

image284


image286

 


RSS 2.0