The Pumpa!

Före:
Efter:
Fin va?

Mera Halloween...

På vår gata:

Vi undrar hur det här ska sluta?
Hallå?? Lite väl överdrivet...
Varför inte pynta lite lagom?
Som här:

Torsdag 29 oktober

Vi var ute och spanade lite i området.
Så här såg det ut i dag:
Fabians skola, Oak Hill Middle school...

Lite Halloween ångest...

Japp, det har jag, precis som om jag behövde det också att ha ångest över. Vet inte varför egentligen, för vi har pumpa, skelett utanför dörren, kostym till Albin och godis... Vad mer behöver man?
Matilda har ingen dräkt ännu, ska åka till I Party (en affär med bara partyprylar) i em och köpa nåt, om det finns något kvar. Kanske jag också köper mig en dräkt. Man ska ju helst vara utklädd när man öppnar dörren... Det hade varit lite fräckt. Men hinner jag inte köpa nåt, så får det helt enkel vara...

KÖKET har kommit!

Har glömt att säga...
Köket till sommarstugan kom igår!!
Snälla svärföräldrar tog emot det och fick in det i stugan. (paketen alltså)
De ska på semester i nästa vecka, men sen ska svärfar sätta köket på plats. Det ska bli sååå spännande att få se resultatet. Måste välja kakel också. Det blir lite svårt att göra det via Internet. Lättare att se det live...

Mån-ons...

Måndag:
Fabian hemma från skolan idag. Pressen över det som matteläraren sa i fredags (blev arg på Fabian för att han inte hade gjort hemläxan. Fabian hade missförstått och trodde det inte var läxa. Läraren ringer till Patrik och pratar in på mobilsvaret. Läraren säger vänd mot klassen, syftar på Fabian att det är viktigt att göra läxan, bla bla bla...)
Stackars Fabian, som suttit flera timmar med matten, som är jättesvår med nya termer och så får han skit över en sådan sak. Läraren sa också att hon p g a detta har svårt att sätta betyg på honom. Men herregud!! Han hade ju bara gått 6 dagar i skolan. Grrrrr!
Jag träffar SWEA-mammor på frukost kl 10. Det var verkligen roligt att få snacka med svenskor. Maria kom och hämta mig och vi åkte hem till Malin som bodde ca 30 minuter härifrån. Det var barn i massor med och Albin var överlycklig! Nästa måndag är det frukost igen. :-)
Patrik åker till Louisville, Kentucky på kvällen.
Tisdag:
Jag fick åka med Fabian till skolan och prata med The counselor, som ordnade att Fabian får gå i en annan mattegrupp med en annan lärare. Annars hade han vägrat att gå till skolan alls... Frid och fröjd!
Drar sedan till IKEA med Albin. Har bett Matilda och Fabian att gå hem själva från skolan så jag slipper passa tiden. Men Matilda ringer och säger att matchen hon ska spela ikväll är nästan direkt efter skolan och matchkläderna ligger hemma, så: -Mamma, kan du hämta mig kl 14?? Grrrr igen...
Stress stress... men Matilda hann hem själv innan det var samling.
När jag skulle ut från IKEA, så kom jag inte på om jag skulle åt North eller South på Highway och kartan på iPhonen fattade jag inte. Det resulterade i ett antal felköringar... Inte mindre stressad över det.
Hemma och ner för att titta på matchen. De förlorade tyvärr med 2-4.
Patrik ringer och säger han måste stanna en natt extra i Louisville.
Ooookej...
Onsdag:
Idag blir det en slappdag hemma (kanske åker förbi banken sen)
Lilleman och jag har tagit det lugn och sovit middag. Nu väntar snart en fika... (på Pågens kanelgifflar jag köpte på IKEA igår)
Hej hej...

Söndag 25 oktober

I går fick (eller TOG, som maken tycker jag ska säga) jag en "egen-dag" ute på stan. Åkte skrammeltåget (The T) in till Boston City för att shoppa lite. Hade inget speciellt på listan mer än vinterjacka åt lilleman. Men det är så roligt att bara gå runt och glo på folk. Hamnade på H&M där jag köpte mig några stickade tröjor (ta 2 betala för 1), samt en långskjorta. Åt lunch på ett mysigt ställe, satt utomhus. Det regnade (fast då uppehåll) men varmt, 21 grader och lite fuktigt. Häääärligt!
Åkte in vid 12-tiden och kom hem vid 19. Maken och barnen åkte till ett shoppingmall. (samma som förra och förrförra veckan) Matilda och en kompis skulle gå själva och shoppa och Patrik väntade där på dom.
Jag hittade en vinterjacka till A och det gjorde maken också, så nu har han två... Snacka om bra kommunikation... NOT! Hemma sen blev det en lugn kväll framför varsin dator... Låter mysigt? Neeeej, men vi har ingen soffa ännu och Tv:n visar endast M:tv här... haha... i a f när barnen tittar. Har upptäckt Hulu.com, endast i USA, men kanske motsvarigheten av svensk webb-tv. I a f så kan man titta på nästan ALLT i tv-väg där, serier och annat... Gratis! Me like! Kan säga att tiden flyger iväg. Kollade på tre avsnitt av Real Housewives of Atlanta igår. Herregud, säger jag bara... :-)
Idag är solen framme igen (som för det mesta här faktiskt) och temperaturen ska upp till 16 härliga grader. Känner för att spela lite tennis idag och hoppas att någon har tid att följa med mig. Det är lite jobbigt att spela själv, kan inte springa såååå fort, haha...
Barnen har läxor de måste sitta med idag (bläää) och maken kanske skulle ta ett flyg någonstans i kväll...*suck*
Hej hej!

På topplistan, ej för känsliga...

Kidsen diggar just nu... (och jag med)

Fredag 23 oktober

I går sken solen från en klarblå himmel och temperaturen steg till strax över 20 grader. Härligt och lite konstigt. Färgerna här är så starka och fina. Gult och orange!
Min dag bestod i att flänga runt i bilen (som vanligt). Först bort till Volvohandlaren John O´Brian som lovat att fixa det sista med bilen, en liten lapp som ska sitta i framrutan. Den visar väl att bilen är godkänd, typ besiktigad av en verkstad och får lov att köras i trafiken. *Puh* Har kört några dagar olagligt, alltså utan lapp i framrutan och blivit lite svettig varje gång man mötte en Polis. Och det finns gott om Poliser här. Den lilla trippen till Volvo tog drygt 2 timmar, då jag och Albin kikade lite i affärer och fikade utomhus i solen.
Sen till banken för frågor: Hur sjutton tar man ut pengar på "Bankomaten" och från vilket konto dras pengarna...? Tänk att det som är så självklart hemma i Sverige inte är det här.
I går var det "early release" från skolan, alltså de slutar ibland kl 11.30. Varför exakt det är tidig hemgång får jag ta reda på till en annan gång. Matilda och några tjejer gick till centrum och åt lunch. Sen följde hon med två tjejer hem, så det blev hämtning där. Fabian gick direkt hem och satte på sitt X-box. Vad annars?
Hemma, matlagning och läxor, läxor, läxor... *suckar*
Det är Patrik som står för matteläxorna, eftersom jag är helt puckad när det gäller matte. Det innebär att han och barnen sitter hela kvällen (jag överdriver inte), vid köksbordet och jag och Albin måste vara tyyyyyysta. Men Albin är i värsta trotsåldern och vill inte alls vara tyst. Jag suktar efter lite "fri tid" och är jätte irriterad. Tycker jag aldrig får vara själv. Alltid en treåring i hasorna...
Har ringt Montessori idag. De ska snart ringa upp igen, men jag pratade med en lärare där och hon sa att de inte har platser just nu, men det KAN ju hända att det flyttar någon och då kan det bli plats. Ska se nu när de ringer om man kan snacka till sig en plats i a f...
Annars nu ska jag svira om lilleman till kläder och försöka komma ut till en lekplats. Det har blivit dåligt med det för stackarn...
Hej hej!

Nyckelpigor...

...överallt!
I dag har vi förresten haft invasion av nyckelpigor.
Varför, vet jag inte...
Men hela husfasaden var full...

Tisdag 20 oktober

Första natten som gräsänka avklarad. Var bara liiiiite mörkrädd. Det är så konstiga ljud här om nätterna. Det bankar i ett element nere i källaren så högt att jag vaknar av det... Lite scary... Men det var bara att bita ihop och låtsas som ingenting. Man vill ju inte skrämma upp barnen... ännu mer.
Maken var i Washington över natten så det blev tidig uppgång för min del. (Brukar låta maken gå upp först och fixa frulle). Det är lite krångligt på morgonen, speciellt om man är ensam. Matilda börjar 7.40 och Fabian börjar 8.00, så först skjutsar vi Matilda och sen tillbaka för att köra Fabian. Och så lilleman som var såååå trött i morse, stackarn.
Efter frukosten ringde Albins gamla dagis upp via Skype. Det var verkligen roligt att prata med kompisarna hemma. Fast Albin blev lite generad och sprang och gömde sig. Vilken fantastisk uppfinning Skype är förresten...
Albin och jag åkte till shoppingcentret för att titta på vinterjacka. Det blev två småbord, bordstabletter, bakform, gummistövlar (till mig), bok och kläder till Albin i stället. Fast i dag har det säkert varit 16-17 grader, så ingen vinterjacka behövs än på ett tag. Men bäst att passa sig. Det kan slå om fort. (Det snöade ju i lördag...)
Fotbollsmatch för Matilda i em. Snackade in mig hos några föräldrar där. Kul att man börjar lära känna några här nu. :-)
Maken hemma här igen. Han har suttit med barnens läxor hela kvällen. Not a piece of cake... Usch!!

Söndag 18 oktober

Helgen har gått fort, som vanligt...
I går kom vi inte iväg hemifrån förrän vid lunch. Vi tänkte leta upp en "Yard Sale" här i området som jag trodde skulle vara då. Men den hade tydligen redan varit. Men när vi åkte lite till så såg vi några barn i en trädgård som hade en massa leksaker ute i trädgården och med en skylt som sa att det var "SALE". Vi stannade och släppte ut Albin. Men det fanns bara tjejsaker (Barbies, dockhus mm) och Albin gillar mest bilar (varför är det så?), så han ville inte ha nåt. Men en tjej sprang in i huset och kom ut med en låda med 6 mindre bilar som hon ville sälja, och om vi köpte för $1. :-) En vart nöjd i alla fall...
Sedan åkte vi till det stooooora shopping centret i Natick, ca 20 minuter härifrån, det vi var på förra helgen också. De stora barnen var hemma. Vi hittade en soffa som vi bara måste ha!! Sååå praktisk och fin. Inte för fin, utan mer modern mysig... Men som vanligt när maken är med så ska det funderas, räknas, mätas osv. Så det blev inget köp, fast den trevlige säljaren trodde han hade halva inne... Nåväl, soffan heter "Lovesac", eller företaget heter så.
http://www.lovesac.com
Hur smart som helst...
Hem och hämtade barnen och sedan åkte vi till en svenskt familj som har bott här i Boston i flera år nu. Det var superkul att få komma ut lite och träffa andra. De bor bara 15 minuter härifrån. När vi kom fram blev vi nästan chockade. Vilket hus de bodde i!! Sååå superfint! Jag vill också bygga hus här. :-)
Middagen var både god och väldigt trevlig.
Söndag: Vaknade redan kl 6 och låg vaken i en evighet. Tur att man har iPhonen att "leka" med när man vaknar sådär. Somnade om tillslut och vaknade alldeles för sent istället. (Kl 10)
Käkade frukost och sedan ringde Anna, Mats och svärföräldrarna på Skypen. Det är så trevligt att prata gratis (hatar när man är stressad över att det är sååå dyrt att ringa härifrån)
Åkte sedan iväg igen för att visa Fabian soffan vi tittade på igår. Men först åkte vi till en annan möbelaffär som var helt otrolig!! Äkta amerikansk stil med show, dans och sång...
Visade Fabian soffan vi är sugna på också. :-)
Hem till stackars Matilda som suttit hemma med läxor hela dagen. :-(
Vad har ni gjort i helgen?

Veckan som gått...

I går var det två veckor sedan vi anlände hit till Boston. Det har gått inte fort, faktiskt. Jag tycker det känns som vi har varit här i en månad. Mycket har vi hunnit med.
I måndags var det ledigt i skolan då de firade "Columbus day" här.
I tisdags var vi i skolan en liten sväng för att få information. Det är en ganska så gammal (ser det ut som i varje fall) skola, med långa korridorer, högstadiekänsla. Fabian ska börja 7th grade här motsvarar 6:an i Sverige. Han fick sig en lite chock. Inga raster, de hinner inte ens till skåpen mellan lektionerna, så alla bär omkring på alla böcker, och det är inga små böcker de har... det blir tungt. Gympasalen var pytteliten och de duschar inte efteråt. Skolmaten, som man får köpa, innehåller bla pizza, nuggets, smörgåsar och lite annat onyttigt. Mycket som inte vi är vana vid helt enkelt.
Fabian och jag spelade lite tennis efter vi har lämnat Matilda på fotbollsträning. Fabian har kaxat sig innan och är säker på att han är bättre än morsan på tennis... Men, tänk att det var han inte. Han skyller på att hans rack är kasst och att han står på fel sida av planen osv... hehe.
Onsdag: Fabian börjar skolan. Det hade gått bra. Alla var snälla och visade honom runt. Men han var inte nöjd ändå. Besvikelsen är stor, tyvärr.  Vi köpte bilen vi har kikat på ett tag nu. Äntligen bytte vi vår hyrbil, den lilla Nissan mot en alldeles egen Volvo XC90. Det känns otroligt skönt att inte ha en hyrbilsnota som ligger och tickar... Säljaren John O´Brian, på Dazell Volvo har hjälp oss med köpet. En mycket trevlig och pratsam säljare!
Idag: Skickade iväg barnen till skolan. Matilda börjar kl 7.40 varje dag och Fabian börjar kl 8.00. Matilda ska gå till skolan för första gången. (Hon har gått hem en gång) 4 minuter innan hon börjar ringer hon och säger att hon har gått fel och kommit till Fabians skola (som fågelvägen ligger väldigt nära). Patrik får rycka ut med bilen. Fabian lämnas av samtidigt. Vi åker och lämnar tillbaka hyrbilen och kör Patrik till tåget. Albin och jag åker och shoppar lite Halloween pynt.
Sedan tillbaka för att lämna pengar till Fabians lunch som han glömde. Hem för att vila. Jag Skype:ar med Anna, Siri och Elsa (Mikael på ett hörn) Albin och Siri saknar varandra så. :-(
Fabian kommer hem. Jag åker ut för att göra lite ärenden. Matilda går direkt till fotbollsträningen. Hon får skjuts hem till huset. Jag gör fisksoppa på kvällen. Vi har köpt färsk fisk och pilgrimsmusslor. Men tyvärr har de inte fiskbuljong i det här landet... (inte i den affären i varje fall) så soppan blev ganska så mesig. :-/
Patrik hämtas vid tåget vid 19-tiden. Han hjälper Matilda med matteläxan resten av kvällen...

Wieee, vi har fått (eget) Internet!!!

Men klockan är alldeles för mkt för en uppdatering. Skriver i morgon istället om vad som har hänt här. :-)

Tisdag 6 okt

Oj, vad dagarna rusar iväg.
I går hade vi satt klockan i god tid, men givetvis ringde den inte så det blev panik istället... Typiskt!
I väg till skolkontoret här i stan för inskrivning. Det var en massa papper att fylla i och Matilda och Fabian fick göra en läsförståelseövning för att se hur mkt engelska de har med sig i bagaget. Det är så himla bra här för de sätter in extra engelskahjälp för de som inte har engelska som modersmål här. Tänk i Sverige så skulle det säkert inte finnas sådana resurser för alla som behöver. Besöket där tog ett par timmar. Trötta och med nästan ingen frukost i magen (stressig morgon) så åkte vi till Subways och tog varsin jättemacka!
Fabian krasslig, lite feber och hosta. Hem med de stora barnen. Jag och Patrik åkte ut på stan igen för att fixa lite saker.
Först banken för att öppna bankkonto här. Inte alldeles lätt när man inte finns i ngt system ännu. Men vi fick varsitt kort, men måste vänta 3 månader innan vi kan få någon kredit. (tror jag det var)
Sedan åkte vi till bilfirman igen. Patrik skulle in och pruta på Volvon vi tänkt köpa. Jag och Albin satte oss på ett Café i närheten för att fördriva tiden lite. Efter en l å n g stund orkade vi inte vänta längre och gick dit. Säljaren pratade och pratade. Vi hade sett en likadan bil någon annanstans mycket billigare. Säljaren tyckte (på allvar) att vi skulle kolla upp den bilen och ta den istället, för han tycker inte att vi ska behöva förlora pengar på bilaffär om vi åker hem om ett år... Väldigt schysst!
Men det blev inget köp idag. Jag längtar efter att få ge mig ut i Bostontrafiken (känt för att de kör så dåligt, tydligen) för man är ganska så låst här utan bil. Den bilen vi har haft nu är en gigantisk pick-up. Motorhuven räcker upp till armhålan på Patrik...
Efter Volvo åkte vi för att handla lite mat. Hmm, inte det lättaste. Dels är affärerna jättestora, sedan ser inte förpackningar likadana ut. Det tog också väldigt lång tid. Barnen hemma ringde flera gånger och undrade var vi var. Kl 20.30 var vi hemma... (Albin var med oss)
Då gjorde vi mat och tittade på Vänner på datorn. (Fortfarande ingen tv)
Nu är det frukost!
Hej hej!

Boston!

Nu är vi äntligen framme i Boston, installerade i huset. Vi har kört fram och tillbaka till IKEA. Vi har skaffat iPhone (jag, Matilda och Fabian), ett måste här för Internet har vi inte ännu. (Vi lånar grannens Internet lite och hoppas att de inte märker något.) Vi har köpt dammsugare och strykjärn.
Matilda skulle ut på en liten promenad i området nu ikväll. Jag höll på här hemma och Patrik hade åkt till IKEA (igen). Slängde en blick på telefonen och såg 3 missade samtal från Matilda. Jag ringde upp, men inget svar. Började ana ugglor i mossen. Patrik ringer från bilen. Han har pratat med Matilda och hon är vilse någonstans i området. Han säger till henne att knacka på hos något hus. Det gör hon och Patrik förklarar situationen för damen i huset via telefonen. Hon är så snäll och kör Matilda hem. Det var verkligen snällt.
Vi har tjingat på grannarna också. Rätt över oss bor Miriam och Avi, ursprungligen från Israel men har bott i huset här i 27 år. Jättetrevliga! De skulle bjuda på middag någon gång sa de. Det ser vi fram emot.
Nej, nu är klockan jättemycket och vi ska till skolkontoret för registrering i morgon kl 10. Hoppas att barnen kan börja skolan snabbt nu.

RSS 2.0