Chicagogänget!

Nu har jag varit och träffat Chicagogänget, dvs min mammas kusin med man. De har varit här i Sverige några veckor och ska åka vidare till Tyskland på måndag.  Det är alltid lika skojigt att träffa dem. Men, hjälp vad min engelska är dålig för tillfället. I bland är jag riktigt haj på engelska (speciellt när jag pratar med mig själv hemma ensam). Men i dag var det som sagt uruselt. Fick bara sagt typ hälften av det jag ville säga. Mammas kusin är ju svenska, men har bott i USA i över 40 år, men hennes man är amerikanare. Som tur är så förstår han svenska bra.

Hoppas vi träffas snart igen.

Maken ute och festar. Hoppas han inte kommer hem för sent för jag ska jobba i morgon, tidigt.

Hejhej!

Nattinatti...

Efter en powerwalk med min väninna ska jag nu gå upp och lägga mig i sängen och kolla på några avsnitt Sex and the city. Kan inte få nog av den serien. Trots att jag har sett avsnitten flera gånger nu (är på andra omgången av boxen+ alla gånger på tv:n) så kommer jag inte ihåg allt som händer och det är ju bra.

Ska puffa på maken som slaggar på soffan.

Hejhej!

Mysig dag...

... än så länge.

Vaknade visserligen med huvudvärk, men lyckades pilla i mig en tablett så det gick över. Lilleman somnade om och vi blev väckta kl 9.30 av att det knackade på dörren.

Grejsade lite här hemma och sedan gick Albin och jag först och fikade på ett litet konditori här i närheten.


Där, Albin är kameran...


Därefter gick vi till biblioteket och lånade lite roliga böcker.


Och till sist traskade vi hem till gammelfarmor och sa hej.




Nu sover Albin i soffan och när som helst är det slut på friden då de stora barnen kommer hem från skolan.



Maten står i ugnen och jag är redo!

Hejhej!

Kom igen nu´rå!!

Kom igen tjejer!! (eller?)

Jag vet att det är några som läser min blogg.

Visa mig era badrumsskåp!

Pliiiiis!

Mycket fika!

I dag har jag fikat alldeles för mycket! Jaaa, jag vet, jag är fikagalen, men nån måtta får det vara...

Först åkte jag till pappa och grattade honom på födelsedagen. Jag passade på att rensa i lite garderober och slänga lite av mammas alla grejer. Det är inte lätt att sortera ur fina handdukar och linnedukar. Men jag har absolut ingen nytta av dem (har tillräckligt) Slängde allt som jag vet inte någon annan skulle vilja ha. Det är lite jobbigt eftersom pappa står med huvudet ner i sopsäcken och halar upp allt jag har slängt med kommentaren: "
"Den här väskan. Vill du inte ha den??"
Jag: "Ehhh, den är sönder, skavd och ful!! (och från mitten av 1800-talet Jag tror inte det du..."

Sedan gick jag med pappa till församlingshemmet och åt sopplunch. Det har de varje onsdag och pappa brukar passa på att äta soppa där. I dag var det spenatsoppa med ägghalvor + goda köttbullesmörgåsar. Ät så mycket du vill och fika efteråt för 25 kr. (pappa bjöd)

Sen gick vi hem till pappa igen och rensade lite till. Åkte och hämtade Albin kl 14 och sedan hem och fick i Matilda lite mat. (som jag köpte på Thai-restaurangen, jag hade verkligen ingen lust att stå och laga mat idag) Sedan tillbaka till pappa för att äta lite tårta med några gäster. Stannade i ett par timmar och sedan åkte jag direkt till Milla för att gå på ett Me and I party. Mera fika där...

Sedan till ICA Maxi för att handla (Kl 21)
Nu är jag tröttis...

Hejhej!

Utmaning!

Är så nyfiken på hur era badrumsskåp/hylla ser ut.

Är det någon som känner för att visa upp sin?


Här är vår badrumshylla!

Jag har inte städat den eller gjort i ordning den för att det ska se bra ut på fotot, utan så här ser den ut för jämnan...

(okej, jag la borstarna i ordning...) ;-)





Det andra skåpet:



Visa mig ert!

Nu kom jag på det!!

Kanske var det det här jag skulle blogga om igår...

Jag har haft garderobsutrensning!

En hel sopsäck skall skänkas till nåt välbehövande. (ska hämtas upp i morgon på vår gata, bara att ställa utanför grinden)

Och en sopsäck ska slängas!!

Trallalllallaaaaa, vad jag é bra!


Före:


Efter:


Alla toppar i ordning!




idétorka...

Fan! Igår hade jag ett jättebra (?!) Blogginlägg på gång och så funkade inte blogg.se. Kunde inte komma in. Nedrans!!
I dag kommer jag inte ens ihåg vad det var jag skulle skriva om... :-(

Imse vimse spindel...

Den här godingen sitter just nu utanför vårt köksfönster...











Onsdag!

I dag har jag inte varit utanför dörren (bara hämtat posten). Det känns i huvudet nu. :-(

Jag och lilleman vaknade när alla gjorde sig i ordning i morse. Men vi lyckades somna om och vaknade kl 10. Så det blev lite konstigt med alla tider. Har suttit och kollat på OS mest hela dagen.

Dottern bakade matbröd efter skolan. Jag försökte att inte lägga mig i, men jag har lite kontrollbehov, så det gick inte så bra. Men resultatet blev i a f  bra.

Svärfar var sedan här och kopplade in vår gasspis som vi har haft (omonterad) i snart 7 år, då vi gjorde om köket. Så nu äntligen har vi mer än 2 plattor att laga mat på. :-)

Sedan satt vi och kollade på alla som var inne hos grannen på husvisning. Tydligen var det 64 familjer som var anmälda till visningen. (det är en visning på lördag också) Hoppas vi får trevliga grannar. Vi har kompisar som var på visningen som berättade att en gammal farbror hade lagt bud. Inte vill vi ha någon pensionär där. Det är ju som klippt och skuret för en ung barnfamilj...

Här kommer lite bilder från idag.


Söta Matilda


Brödet hon bakade


Lördagsmys...

En underbar lördag som bjöd på lite av varje...

Först kl 9.00 var det fotbollsmatch för stora sonen, samtidigt som dottern kördes till ett läger. Härligt att stå ute i solen och prata med de andra föräldrarna. (Det händer att vi glömmer att titta på matchen...) Tyvärr förlorade de med 4-1. (eller var det 5-1?)

Sedan åkte vi tillsammans med kompisen Anna till Pingstkyrkans secondhand... Det ska jag tala om att vi var inte ensamma där precis... Jag tror halva Kungälv hade kommit på samma idé, men det förstås så var det säsongsstart. Jag "fyndade" två Rörstrand uppläggningsfat och en gammal växasäng till Albin. (Ska försöka lägga ut en bild på fynden)

Sen hem och slappa på en filt på gräsmattan. Lilla sonen somnar så gott på filten. Föräldrarna njuter av tystnaden. Inga stora barn hemma. Föräldrarna undrar om de kan ha lite mys under filten på gräsmattan? Till synes inga grannar hemma bredvid och de bakom den andra häcken är aldrig, aldrig, aldrig på den här delen av trädgården... Det känns riktig bra. Det är häääärligt! Men "brummmm, brummmm" så kommer grannarna bredvid hem, men de ser oss nog inte... Vi fortsätter...
"Örhhhhhnnnnnnn, örhnnnnnnnnn...." Va nu rå?? Precis just då ska grannarna som aldrig är vid den här sidan av trädgården klippa häcken... Vi har klippt "vår halva" av häcken för längesedan och det har fungerat som insynsskydd. Men nu försvann det och vi blev med ens väldigt synliga. Som tur hann vi färdigt innan häcksaxen sågade av de skyddande grenarna... haha... Tänk vad busigt... :-)

Hälsodag...

Mitt "nya" hälsosamma jag har börjat! Tänkte jag skulle skippa kaffet idag för jag har haft ont i magen det sista och hjärtklappning. Men när klockan var 20 var jag tvungen att ha mig en kopp. Huvudvärk och snurrig blev jag utan kaffe... Inte värt det. ;-) Köpte lite piller på hälsokosten för ballongmage. Spännande att se om de funkar.

Gjorde en trevlig upptäckt i dag. Skatteåtebäringen har funnits på mitt konto någon dag utan att jag har märkt det. :-) Ska försöka hålla i pengarna nu, så jag (och kanske resten av familjen) kan komma ut på en resa. Jag och en väninna planerar att åka till N Y på en liten (?) minishopping semester. :-)

Förövrigt har jag klippt mig idag. Det var ett halvår sedan sist. :-)

"Vanlig" vardag igen!

(Äntligen) är det vanlig vardag igen. Fast min lilla "semester" har precis börjat... Det börjar bli tjötigt att alla är hemma och stökar ner och inga rutiner finns kvar.

Lilleman lämnades på dagis idag. Han var lite blyg, men tillslut tog han "fröken" i handen och gick till fönstret och vinkande "hejdå" till mig. Maken börjar jobba idag och ska starta med en "Kick-off konferens" en bit bort med övernattning. Stora sonen hade läkartid i morse för sitt onda knä, så maken fick gå med honom innan han drog iväg till jobbet. Dottern har precis masat sig upp ur sängen. Tycker vi har hunnit med mycket redan idag. ;-)

I går drog maken och jag ut till vår lilla stad för att ta en bit mat så där på tu man hand. Först åkte vi till en ganska så ny restaurang på Gamla torget. Blev lite besvikna då det visade sig vara en Pizzeria, dock en "finare" sådan. Nja, inte vad vi egentligen var sugna på. Tog bilen till nästa tänkbara ställe. Men Sushi serveras inte på söndagar här... Inte heller var nästa ställe öppet... Och O´Learys kändes inte så mysigt. Tillbaka till det första stället för att äta pizza i a f. Nästan fullt där men vi fick plats på kanten av ett stort bord. Bredvid oss sitter en man som liknar mer en uteliggare än något annat. Han luktade i varje fall som en. Jag tänker att jag kan stå ut, om ändå inte Patrik klagar så... Men Patrik säger tillslut att han inte står ut. Inte jag heller... Går fram till personalen och förklarar att vi inte kan sitta kvar. Hon förstår precis och ger oss ett annat bord (som egentligen var reserverat) och säger att vi kan sitta där så länge, tills de andra kommer. Puh!! Vi får våra pizzor och känner oss nöjda. Men sååå typiskt annars, när vi äntligen har kommit ut, bara vi två så höll det på att gå åt pipan.

Kan inte glömma...






(Bilder lånade från www.dinsko.se)

Lördag!

Bestämde oss för att åka in till Göteborg hela familjen och dels göra lite ärende. (Lämna in tekniska prylar för lagning) och dels för att köpa lite kläder och "börja skolan" saker.) Jag gick och spanande lite på skor. Har varit sugen på pumps ett tag nu, men eftersom jag har så stora fötter så har jag svårt att hitta några som är sköna. Men nu hittade jag i flera affärer. Kände mig snygg och sexig när jag stod och provade pumpsen. Ropade på maken och bad om ett omdöme... "Tyvärr" har jag en make som tycker det är roligt att shoppa och vill gärna komma med synpunkter. (Han är alltså inte en sådan som viftar med handen och säger - "Det blir nog bra, ta den bara eller det skiter jag i...") Nej, han tittade och sa; Hmmm, jag vet inte, tycker de är lite tantiga. Tantiga?? Men herreguuuuu´ , hur ska jag klä mig, jag närmar mig faktiskt 40 nu? Det var helt vanliga svarta pumps (med lite rundad tå) *suckar*

Nåväl. Det blev inga skor till mig. Maken undrade också vad jag skulle med pumps till nu när det ska bli höst... (?)
Men dottern köpte sig två par byxor, en lång t-shirt, ett par randiga tights och ett par skor. Sonen slösa sina pengar på en spelkontroll (eller vad det nu är) till Nintendo Wii. Han provade en Lacoste piké, men den (trots att han tyckte den satt perfekt) var liiiite för liten. Köper man en sån dyr så vill man ju att den ska passa ett tag.

Nu står maken vid grillen och det luktar skitgott!! Grundade med Sushi i stan, men nu är det läge för lite kött!

Kramkram!

Lite bilder från veckan som gått...


Albin har bunkrat upp med äpplebitar på bästa plats för att skåda regnet...



Rensar ut bokhyllan... Ut med gammalt, in med nytt!



Maken tog kort innan jag gick ut med tjejkompisarna igår. Blev rätt så bra... (faktiskt!)






Utekväll...

Nu har jag jobbat färdigt för sommaren. (Fast jag har mina söndagar kvar). Det har varit en intensiv sommar då jag har jobbat nästan heltid medan maken har haft semester och varit hemma med övriga familjen.

Det firade jag med att gå ut med mina kompisar nu i kväll. (Nyss hemkommen) Men, guuuud, va man känner sig gammal när man är ute så här. Tur att vi undvek de ställen med alltför ung publik. Men trevligt hade vi det.

Hej hej!

27 dresses

En liten "recension" till...



När vi möter Jane stressar hon fram och tillbaka mellan två bröllop på Manhattan respektive Brooklyn. Den vänliga 30-åringen tar gladeligen på sig uppgiften att bli brudtärna åt sina vänner, om det så innebär hysteriska ombyten i en taxibil för att hinna med att ta hand om inte ett utan två ceremonier samma kväll. Jane är tjejen som inte kan säga nej till en brud i nöd, och ta hand om bröllopets alla små detaljer - något hon gjort 27 gånger genom åren, och har garderoben smockfull av 27 rysliga modekatastrofer som bevis.

Samtidigt har Jane sedan barnsben drömt om ett eget storslaget bröllop. Gärna med chefen (en ovanligt träig Ed Burns) som hon varit hemligt förälskad i i åratal, men som i sin tur knappt lagt märke till att hon är tjej. Istället gör en annan man entré i Janes liv: Kevin (var är charmen från "Förtrollad", James Marsden?), cynisk journalist som skriver Janes favoritkrönikor om alla New Yorks flådigaste bröllop. När han hittar hennes fullmatade filofax, inser han att han funnit huvudpersonen till en kommande artikel om den eviga brudtärnan.

Info: http://www.moviezine.se/filmsidor/27_dresses.shtml

Jag tyckte att filmen saknade något. Visst, den var en mysig, men rätt förutsägbar, typisk amerikansk komedi. Vi har sett den förut, om man säger så... Men jag ger den betyg. 3 av 5


Regn regn regn...

I dag har det baskemej regnat hela dagen. Boooooring!! Fast jag har ändå jobbat mellan 14.15 - 22.30, så det var inte så farligt. Men när jag gick hem från jobbet slog det mig att det nu var mörkt. För bara några veckor sedan så var det ljust när jag gick hem vid den tiden.

Nu ska jag jobba två gånger till, sedan börjar min "semester". Men maken börjar jobba på måndag, så jag får klara mig själv med alla barnen... (semester??) Men nu börjar OS. Jag älskar OS!! Tur att man är ledig då eftersom det säkert kommer bli många sena nätter...

Min skola börjar 1:a september. Fram tills dess ska jag läsa och skriva på mitt lilla projekt...

I morgon ska jag nog åka upp till pappsen (som är på semester) och städa lite hemma hos honom. Det är han inte så bra på göra själv. Han kan nog behöva lite hjälp. :-)  Undra om barnen vill följa med? Pappa bor ju bara några hus från komikern Björn Gustavssons mamma och barnen vill gärna "springa på" honom.  Han lär ju vara hemma nu hos mamman... maken mötte honom förresten på Konsum häromdagen. ;-)  Men jag bryr mig ABSOLUT INTE... (eller?? hihi...) Han är för ung jue!!



Mera latlördag!

Sitter på altanen med laptop och zippar på ett (eller har det blivit två, tre?) glas vitt vin.

Vi ska snart gå in och titta på en dvd. Tänkte att jag kanske ska börja ge lite omdömen på filmer, eftersom jag/vi tittar på så mycket filmer (får låna med mig gratis från jobbet)

I dag ska vi se "Arn" och en annan som jag inte kommer i håg namnet på.

Här kommer några andra filmer som vi har sett nyligen...

I´m legend (Will Smith)


FILMINFO/RECENSION 2009 har människan hittat ett botemedel mot cancer. Tre år senare har en annan sjukdom utplånat hela mänskligheten. Nästan.

Ensam på New Yorks gator vandrar Robert Neville (Will Smith), immun mot det hemska virus som slagit ut hela civilisationer. De flesta dog omedelbart, medan en liten procent var precis som Robert immuna. Dock klarade de inte kampen mot dem som tog emot smittan och utvecklades till hemska monster, med en blodaptit som får Dracula att se ut som en lekfarbror. Robert, vars enda sällskap är hans hund överlever genom att plundra lägenheter och jaga rådjur vid Times Square. Fast besluten att hitta ett botemedel kämpar Robert inte bara mot sitt psyke, utan också mot det faktum att de smittade monstrena han försöker bota, gör allt för att döda honom.

(http://www.moviezine.se/filmsidor/i_am_legend.shtml)

Mitt omdöme:
Först verkade filmen spännande och jag trodde det var en film för mig. Men efter en stund blev den "för mycket". Varelserna eller monsterna som senare dök upp i filmen var alldeles för overkliga. Jag är allergisk mot alltför dataanimerade. Jag tycker annars Will Smith är en väldigt bra skådespelare och de flesta av hans filmer är bra.

Mitt betyg blev: 2 (av 5)


Latlördag!

Tycker jag är värd att bara sitta inne och göra absolut INGENTING! Eller i allafall tyckte jag det i förmiddags då det regnade och det ändå var grått och trist. Nu skiner solen och maken har varit duktig och grävt ute i trädgården. Lite dåligt samvete har jag för att jag inte har lämnat soffan på tre timmar. :-) Men kära maken (som just nu är och köper lite nya växter) har inte klagat.

Har haft pappa på fika här en stund. Han och hans Marita ska åka på semester i morgon. En bussresa till Tyrolen. Jag ska hämta dem och köra dem till bussen kl 04.00 i morgon bitti... Hua!!! Ingen sovmorgon här inte!


RSS 2.0