Sköna söndag! (?)

Tja, idag har det varit fullt upp...

Började dagen med att Patrik och Fabian kom hem från "campingen". De hade haft det bra, t o m badat hade maken gjort. De plockade snabbt i hop grejer och stack sedan till fotbollsmatcher, både Matilda och Fabian. Jag kom dit efter.
Kode-dagen! Kode möter Ytterby. Matildas match slutade 0-8 (till oss då) Matilda stod i mål andra halvlek och jag måste säga att hon é grym!!! För Fabian gick det sämre. Förlorade med 5-1. Fabian gjorde målet på en straff. Nåja, det var en rolig dag, fast blåsig.

När jag står där ringer min kollega och frågar om jag har lust att ta hennes kvällspass på jobbet. Har inget annat för mig så jag tackar ja!.
Hem för att vila upp mig lite innan jobbet. Svärföräldrarna kommer förbi med några liter kantareller. (Man tackar!!) Det blev fika med dem. Kom aldrig i ro för att vila. Jobbade mellan 18-22.30. Det var kul att hoppa in så. Har inga fasta tider mera. Nästa måndag börjar skolan igen. :-(

Nattinatti!

Dagens bild:
Matilda som "Målis"!

image130


Fabian in action!

image131

Jag blir killad i håret av Tilda:
image133Bakfull?

Usch o tvi vilken dag det har varit idag...

Bakgrund: Igår hade vi det jättetrevligt med våra vänner här. Vi drack lite (?) vin och några drinkar och satt och tjötade. Det kändes inte då som om jag fick i mig sååå mycket alkohol. När jag gick och la mig kände jag mig helt ok och klockan var inte ens 23.30! Men jag var uppe några gånger på morgonkvisten för det blåste så mycket (är orolig att kaninburen ute ska flyga iväg...) I varje fall märkte jag då att det snurrade så förskräckligt. När klockan ringde kl 7.30 (det var träning för dottern) kände jag mig nästa full. Hela rummet snurrade och jag mådde jätte illa. Maken åkte iväg med Matilda och jag gick upp ur sängen för att krascha i soffan. På väg ner i trappan, med Albin på armen tappade jag balansen och höll på att ramla. Väl i soffan snurrade rummet jättemycket och jag svalde och svalde...tillslut fick jag springa till toan och stod där och hulkade. (Men det kom inget) Albin blev ledsen och kom efter mig i trappan och orolig Fabian ringde pappa som undrade om han skulle komma hem. Jag snyftade i telefonen att det ville jag. Men han skulle gå på några möten så han ville helst inte komma. Ringde Anna och Fabian gick över med Albin till dem istället. Sedan gick F på träning och jag fick sova lite. Inte förrän på kvällen kände jag mig ok igen. Tror inte att det var mängden alkohol som gjorde mig dålig. Jag har "läges yrsel" så jag är konstant yr när jag vrider huvudet åt vänster (när jag ligger ner) Har haft det sedan mars tror jag. Det har varit ganska så bra med det på sista tiden men jag tror att jag har liksom "fått i gång" det igen. Det är kristaller i båggångarna (tror jag) i örat som har lagt sig på fel ställe, därför yrsel.

I kväll har jag och Matilda (och Albin) varit ensamma hemma. Patrik och Fabian är och tältar med en kompis och hans pappa. En riktig grabb-kväll! :-)
Vi här har tagit det lugnt. Har försökt titta på tv, men den bara stänger av sig hela tiden. Ska den gå sönder nu?

Nu ligger vi i sängen och ska sova...

Nattinatti!

Bra dag idag!

Ja, egentligen  började "den bra dagen" igår då jag (äntligen) åkte och hälsade på min morbror. Han och hans fru flyttade isär för 3 veckor sedan. Sedan den dagen har jag haft dåligt samvete för att jag inte varesig har ringt eller åkt förbi...Men dagarna går ju så förbaskat snabbt och jag har en tendens att skjuta upp saker. Men i går som sagt ringde jag och han blev jätteglad. Köpte med mig fika, Albin slocknade så vi kunde sitta ute och fika i lugn och ro. Min morbror har MS och har svårt att röra sig så jag hjälpte han att städa lite. Tror nog att han tyckte det var toppen!

I dag har Albin och jag varit på dagis. Jag fick gå iväg en timme och Albin brydde sig inte ett dugg. När jag kom tillbaka tittade han knappt på mig. Sedan fick vi stanna över lunchen. Albin tyckte maten var jättegod. Det var "Ängasoppa" och det mesta hamnade i haklappen då jag som god pedagog lät han äta själv. (Ojoj, måste jobba med min "fläckfobi") *S*

Har lagt upp nya auktioner på Tradera också...

http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=570045

Dagens bild:


Så här kan det se ut när jag äter....

image129

Helt hysteriskt!!

Haha, måste berätta här om ett litet missöde jag och grannen hade här i eftermiddags...

Jag sitter i godan ro med min pappa här i köket och tittade på kort när min granne (och bästis) ringer och nästan skriker i telefonen om att det brinner borta vid skolan...
Jag springer ut på trappan för att kolla efter. Anna skriker i telefonen att jag måste komma över till henne för att se röken. Jag springer dit barfota och upp på deras övervåning. Mycket riktigt...det bolmar upp en massa vit rök och det ser ut som om det kom från nån byggnad ganska så långt bort från oss. Vi gissar att det är från det nybyggda området vid stationen. Anna frågar om vi ska ringa 112. Jag vet inte, tror nog att någon annan redan har ringt. Jag menar, röken var ju så uppenbar... Anna tjatar på. Hon vill att jag ska ringa. Jag vågar inte. Anna tar telefonen och slår 112 och räcker mig luren. Jag protesterar och Anna måste tillslut prata med telefonisten...-Ja hej, mitt namn är Anna ***** Jag ser att det brinner här i närheten där vi bor....Anna förklarar hur röken ser ut och var den kan tänkas komma ifrån. Telefonisten har inte en aning om hur det ser ut där vi bor. -Var ligger stationen? Ehhh, här i centrum...Det är ingen annan som har ringt om röken, vilket vi tycker är mycket  märkligt. Anna avslutar samtalet med SOS. Vi överväger om vi ska ta bilen bort för att titta. Min pappa åker bort istället. Vi hör brandkåren köra förbi...
Pappa ringer efter en stund...Jag står vid stationen nu, säger han. Här är ingen brandkår. Det enda jag ser är ett ÅNGLOK!!! Hahaha...Ja, j*vlar också. Det var ju i dag som det skulle komma ett gammalt ånglok att beskåda. Det var ju röken från den vi hade sett...Anna undrar fortfarande om hon måste betala utryckningen...

image128

Vanlig måndag igen...

Så (äntligen) är det vanlig vardag igen...Kanske jag kan med att säga det som har ledigt ett tag till. Men det är faktiskt skönt att skicka iväg maken till jobbet och få gå hemma själv och pula...Dock är ju de stora barnen hemma en vecka till. Lilleman ska börja sin inskolning på "dagis" denna veckan. Veckan innan min skola börjar (3:e sept) så ska jag börja läsa lite studielitteratur hade jag tänkt...Det tar emot när jag har en massa bra böcker jag hellre vill läsa.

Nu på kvällen var jag och Albin med när Matilda spelade fotbollsmatch. Mitt i första halvlek öppnade sig himlen och världens åskskur kom. De fick avbryta matchen tills det hade regnat klart. Då låg vi under med 0-2. Men under andra halvlek kvitterade vi till 2-2. :-) Matilda stod i mål andra halvlek och gjorde flera kanonräddningar. Bravo!!! :-)

Nu ska vi äta kvällsmat och titta på "Vänner"!

Ps! Vi var i Ystad på en lill-semester förra veckan. Bilder från det kan ni se här:

http://zack71.bilddagboken.se/

Ett smakprov:

Här vid "Ale stenar".

image127

Söndag!

Jobbade ett 10 timmars pass idag. I morgon börjar 5 dagars ledighet. När jag höll på att låsa på jobbet så såg jag att det brann vid en skola inte långt ifrån. Skickade dit Patrik, som kommit för att hämta mig. Det brann i en container på skolgården och Patrik ringde SOS alarm. Hehe, när han ringde så blev han placerad i telefonkö. Sedan svarade en smått stressad person  som inte visste nåt om vart det brann någonstans. Vaddå, Kungälv?? Hur stavar ni det, typ? :-)

Vi stannade kvar och inväntade brandkåren. (klockan var strax innan 23) Jag kom på att jag såg 4 killar komma springades därifrån precis innan vi upptäckte att det brann. Hmmm, mycket skumt. Talade om det för en av brandmännen. Det stod ett gäng killar och tittade på och han frågade om det kunde vara nån av dem. Oj, vad svårt det är att komma ihåg. Jag såg ju dem innan vi upptäckte branden, så jag kopplade inte ihop dem då med den.

Spännande saker det händer här i krokarna...

RSS 2.0