Avresedag!

Så var det dags. Hade packat en del i går kväll men det var ändå massor kvar att få ner i väskan. Patrik gick iväg för att lämna tillbaka hyrbilen och vi andra gick ut för att äta frukost. Efter frullen sprang Matilda och jag ut på stan för att köpa en resväska till...Trodde jag skulle hitta en skitbillig på vårt "billiga ställe". Men det visade sig att de bara hade dyra märken som RL och Tommy Hilfigher. Men men vad har man för val när man ska checka ut från hotellet en halvtimma senare? Sprang tillbaka tlll och kom typ en kvart innan 12. Patrik hade packat en del men det var fortfarande massor kvar. Fick lämna kvar allt gammalt shampoo och så. 20 över 12 var vi klara och lämnade vårt bagage i lobbyn och gick sedan ut på stan. Vi delade på oss...P, F och A gick till havet (stor sjö) och M och jag shoppade det sista. Jag fick mig ett par jeans på Levi´s store. (Hur nu de ska få plats?) Sedan köpte vi fika och gick till Millenium Park och satte oss vid en fontän och badade fötterna. Pust, idag var det verkligen varmt

Kl 18.00 skulle vi mötas vid hotellet för att ev packa om en del och kl 18.30 kom taxin som tog oss till flygplatsen. Allt gick bra och vi var på O´Hare i god tid. Jag var jättenervös för bagaget och trodde att vår största väska minst vägde 30-40 kg (maxgräns 23 kg. Men ingen väska vägde över 21 kg!! (Samma onödiga oro som förra gången vi var där) Så det var inga problem. Vi checkade in 5 väskor. Okej, O´Hare må va en av världens största flygplatser, men tråkigare får man leta efter. Vi gick genom säkerhetskontrollen med en gång vi kom. Det är en procedur, av med allt (nästan) skor, skärp, jacka, mobil, kamera, spel mm. När vi kom igenom så skulle vi sätta oss för att äta en bit, men det fanns ju såklart inget där inne. så vi fick gå ut igen (och göra om allt från början igen)

Väl på planet, som skulle lyfta kl 22.05, fick vi inte den "braiga" platsen vid väggen, men efter lite trixande fick Albin och jag sitta där bredvid en annan mamma med små barn. Den lilla sängen hängdes upp och snart som Albin i den så sött. Flygresan gick jättebra. Fattar inte vart tiden tog vägen. Började titta på "Natt på museet" men klarade inte av den. Tittade på slutet av "The Truman show" Jag tycker den är så bra. Sedan spelade jag "Shanghai" och sov lite och vips var vi i Köpenhamn. Där skulle vi byta plan och det var bråttom mellan flighterna så vi fick springa och givetvis så var det typ i andra ändan av flygplatsen. Men vi hann!

På Landvetter stod vi sen och väntade på vårt bagage men 3 av 5 väskor kom aldrig!! Det var ju så tight med tiden så de hann väl inte transportera alla våra väskor. Min första tanke var: "Oh nej...all min shopping...är den till ingen nytta?" Vi gjorde en anmälan och damen i luckan trodde inte att det skulle ta så lång tid. Vi borde få dem i morgon. De är ju "bara" kvar i Köpenhamn.

Vi har kämpat här med "Jetlag", men nu är klockan ok för läggdags.

Nattinatti!

På Michigan Avenue, nära vårt hotell.

image73

Sista frukosten på "Corner Bakery"


image74

Vårt hotellrum
image75

Lördag

Vi sover längre och längre på morgonen nu. Vaknar inte kl 4 på morgonen som vi gjorde de första dagarna, utan det blir till kl 8-9 istället. I dag tog vi hyrbilen till "Chicago Premium Outlet", en jättestor Outlet. som påminner om outleten i Barkaby eller Freeport i Kungsbacka, fast otroligt mycket större. Där blev jag helt galen! Såå roliga affärer och jättebilligt! (tja, det beror väl på hur man ser på "billigt".) Men de hade i våra ögon sett "lyxmärken" till pangpriser! Bla:

Ralph Lauren
Gap
Tommy Hilfigher
Guess
Kenneth Cole
Lacoste
Georgio Armani

och hundra till...

Vågar inte ens tänka på hur mycket pengar jag/vi gjorde av med idag hehe. Tappade omdömet totalt ett tag där...

Vid 16- tiden lämnade vi stället och körde ca en timma mot mina släktingars hus. Agneta och Ted bjöd på god drink när vi kom och sedan satt vi ute och grillade. Det var mycket trevligt1 ( som alltid) Åkte hem vid 22-tiden.

Hemma på hotellrummet började jag att packa för att se om det ö h t är möjligt att klara oss på de väskor vi har...Det ser ut som om vi måste köpa en väska till för att få plats...Det är ju i a f en 10 par skor extra som ska ner...

Glömde säga...

Albin har tagit sina första steg, i går!


Nästan allt vi shoppade...(allt, utom det vi köpte på outleten)

image69

 

Albin tar sina första steg:

image71


Fredag

I dag var det en uppbokad dag, vilket var spännande. Vi hade hyrt en bil som vi skulle "hämta ut" på morgonen. Matilda skulle få följa med min sysslings dotter till skolan idag och vi behövde vara där vid 10.30 för att hinna. När vi skulle gå till biluthyrningsfirman så hittade vi den inte utan gick fram och tillbaka säkert 3 gånger innan vi kom rätt. Och då visade det sig att det var precis mittemot där vi hade köpt frukosten. Klockan hade passerat då vi senast var tvugna att åka från stan, så vi skulle bli sena.

Tur att bilen hade GPS, annars hade vi aldrig hittat. Vilken uppfinning! Lite nervös var jag för Albin åkte utan bilbarnstol. Det gick inte att hyra det där för de ville inte bli stämda om det hände något..ehhh?? Vad är det för inställning? Knäppt!

Väl framme tog Agneta och min syssling Mia emot oss. Mia skjutsade sedan Matilda till skolan. Vi andra åkte till ett shopping center. Där tittade vi lite i affärer och åt amerikanska pannkakor på ett frukost/lunch ställe. Jag beställde banana panncakes...ganska så gott. Pannkakor med färsk banan och sirap! Yummie!! Min syssling dotter Julia, 5 år var med oss och hon tog hand om Albin åt oss. Albin och Julia fann varandra verkligen. Letade efter Converse till Albin, vilket är en av de saker som är kvar på min shopping list. Men det verkar vara rätt så ovanligt ändå här. Så jag hittade bara en special variant med glitter och paljetter på. Inget för Albin. :-(

Efter några timmar åkte vi tillbaka till huset. Emma och Matilda hade redan kommit hem från skolan då. Allt hade gått bra. Eleverna hade ställt frågor till henne typ: Har ni dator och tv i Sverige? Hihi, vilken bild har de av Sverige egentligen? Det var en kille där i skolan som sa: Åh, jag kommer att sakna dig. Jag önskar jag hade en kamera för då kunde jag ta ett kort utav dig och säga att du kommer från Sverige! *gulligt*

Jag fick höra att de hade Converse på ett shopping center en bit från där Mia bodde, så vi lämnade alla barnen hemma och åkte dit. Irrade hit och dit utan att hitta det vi sökte. (Men köpte annat) Åkte hem igen Tog en promenad med Albin i området och spanande på lite hus. Husen där var sååå söta och vi tog en massa kort för att ha som minne. Skulle tänka mig att bo där.

Tillbaka till huset och Pizza budet kom med vår middag. God pizza!!

Vi åkte tillbaka vid 20- tiden. Det gick lätt att köra när inte trafiken var så intensiv. Slank in i en affär och handlade upp oss med godis, snacks, dricka och godis. P och jag köpte Smirnoff färdig drink 6-pack och jag lurade honom att köpa "Black cherry" smak...Ihhhhh, det var knappt jag kunde dricka det...fastän jag är en "Cherry lover".

Nu sitter P och F och bygger lego på hotellrumsgolvet. Kan inte ta med den stora förpackningen med Lego på planet, utan måste bygga ihop det först.

Nu är det bara 2 dagar kvar. Vill inte!! Trivs så bra här. Lika ledsen varje gång jag lämnar Chicago...Men jag kommer snart tillbaka!

Patrik och jag var ute och spanade på hus. Lite fina villor från Glenview.

image63

image64

image65

image67

Torsdag

Vi gick till samma ställe som i måndags där de hade den goda buffén. Plockade på oss en massa goa grejer. Meloner, jordgubbar, sallader mm. Sedan skulle vi gå till State street, men hamnade i en skoaffär där det var sjukt billiga skor. Hittade jättefina skor för $19.99 (ca 140 kr) Sedan kom det en expedit och sa att om man köpte ett par sko så fick man det andra paret för ½ priset...Kan det bli bättre? Det blev 7 par skor och en handväska. (som också ingick i erbjudandet) Allt för $119. :-) En fråga bara...Hur ska vi få hem allt till Sverige? Får nog köpa en väska till, haha.

Fick gå tillbaka till hotellet och lämpa av all...sen ut igen. Då gick vi till "The cheesecake factory"...Tja, namnet säger nästan allt. Inte för att det var så mycket "factory" över det, men cheesecake hade de. P och barnen kom dit före mig för jag kunde inte slita mig från en affär. De hade beställt när jag kom och när de fick in sina cheesecakebitar så insåg jag att jag inte behövde beställa någon egen bit. De var gigantiska! Och väldigt goda!

Sedan lämnade vi barnen på hotellrummet för de ville inte gå mera. P och jag gick till "State street" där mer affärer väntade. Hittade inget speciellt, det var mest roligt att se den delen av stan.
Köpte med oss mat hem till rummet. Burritos från "Burrito Beach" (hittat namnet)
Tittade på tv och slocknade vid 00.


Här är alla skor vi köpte på resan!

image60Hej!


Onsdag

Upp vid 8 och ut på stan vid 9. Gick och åt en smarrig frukost, toast med stekt potatis. Sedan gick delade vi på oss och Matilda och jag fick va för oss själva. Vi gick in i en massa roliga affärer. Försökte hålla i pengarna så gott det gick...(och det gick ganska så bra) Hittade en affär med Ralph Lauren barn. "Fyndade" några tröjor till lilleman. Väldigt bra pris om man jämför med hemma. (Eller vad vet jag? Har inte sett RL hemma.)

Vädret är grått och regnet hänger i luften. Inget som stör när man går inomhus. ;-)

När Matilda och jag kom till hotellet hade P och resten av barnen varit där i flera timmar! Vi vilade lite och sedan gick vi ut igen för att äta en bit mat. (Stannade till på GAP först) Hittade en Italiensk restaurang som verkade populär. När vi stod utanför och väntade på att vårt bord skulle bli färdigt, så såg jag en man, lätt rund under fötterna komma ut. Han gick fram till sin bil och körde iväg...Han körde runt och parkerade på ett annat ställe för när vi kom in i restaurangen så följde han och hans ännu mer överförfriskade fru efter oss och ville "klämma" på Albin. Tänk att möta dem när de skulle ut och köra hem sedan...Scary!!

Mätta och goa gick vi hem och la oss...

Vi poserar vid "Chicago River".
image58

image59

Tisdag

Och här kommer dagens rapport:

Vaknade lika tidigt igen. Känner mig utvilad vid 4-tiden. Kanske inte så konstigt när man somnar kl 21. Vi gick ut på stan och hittade frukoststället alldeles i närheten. Det fick bli grilled Panini idag. Tillbaka till hotellet och väntade att min mammas kusin skulle ringa. Min mobil hade signalerat flera gånger att batteriet håller på att ta slut och Patrik hade åkt iväg med adaptern. Var lite nervös att den skulle dö helt så att inte Agneta fick tag imig. Men det gick bra. Agneta och hennes man Ted hämtade upp oss vid hotellet och vi åkte till ett museum. (The Field Museum) Där hade de stora dinosaurieskelett och utställningar av mumier, indianer mm. Barnen tyckte det var intressant, men det blev lite för mycket promenerande så de blev trötta. Albin var skitgrinig för att han fick sitta fastspänd i vagnen hela tiden. Jag släppte ner honom lite på golvet så han fick krypa lite...och vips var det en vakt som kom och sa till mig att ta upp honom. Jag trodde hon bara var lite orolig så jag sa att det var ingen fara, han kryper ju bara runt mina fötter....då tog hon tag i min arm och stirrade argt på mig och nästan väste mellan tänderna: Listen ma´m! I said pick him up and put him back in the stroller. (stavas?)..He can´t crawl around here....it´t too much people here!. Jag blev skitgrinig och väste tillbaka som ett litet skolbarn: Okey okey..sedan skakade jag på huvudet och gick därifrån...Vart jag än gick sedan hade jag vaktens blickar på mig. När jag tittade på henne så stirrade hon tillbaka...

När vi tröttnat på museét så åkte vi till Chinatown. Matilda hade tjatat om att hon ville dit så det passade ju bra. Fick rekommendationer om en bra restaurang. Vi var tidiga så det var nästan tomt. Alla beställde in varsin rätt + en extra "fried rice" och hjälp, va stora faten var. Vi åt och åt och ändå blev det mycket över som åkte ner i "doggybagarna" Albin tjoade och ville ha mat han med. Jag blev skitstressad och sa till honom på skarpen och då blev han ledsen och grät ännu högre. Jag var tvungen att gå ut med honom...vem vet, jag kanske skulle bli tillsagd annars.

Sedan körde Agneta och Ted oss tillbaka till hotellet och vi var "hemma" kl 18.30, en heldag alltså.
Tittade på en film på "Disneychannel" och sedan gick jag ut för att köpa lite vatten och så. Barnen var lite nervösa över att bli kvar på hotellrummet...(jag med) Fantiserade om att jag skulle bli inblandad i nåt skottdrama eller nåt...Men jag överlevde och när jag kom tillbaka till rummet så hade Patrik precis kommit tillbaka från konferensen.

Nu är klockan snart 23. Patrik och Fabian har åkt till flygplatsen för att lämna tillbaka hyrbilen. Hoppas de kommer tillbaka snart...

Nattinatti!

Allihopa vid dinosaurien "Sue"
image57

Tisdag

Hejhej!

Ska försöka sammanfatta våra tre första dagar här i Chicago.

Lördag: Strax före kl 18 (lokal tid) landade planet. Flygresan gick över förväntan. Alla skötte sig bra. Albin var på strålande humör och charmade omgivningen. (såklart!) När han skulle sova så monterade de upp en säng som hängde ut från väggen. Skönt! Det fanns en egen tv på stolsryggen framför där man kunde välja mellan ett antal filmer och spel! Måste erkänna att jag inte öppnade någon av mina 6 skvaller/mode magasin alls. De hade nämligen mitt favvospel (Shanghai) så jag var "busy" hela tiden. Nåja en film hann jag med också. Flygresan från Köpenhamn tog "endast" 8.50 min.

Framme i Chicago tog vi en slags taxibuss som släppte av folk vid deras hotel. (kommer inte ihåg vad den hette) Vårt hotell låg sist på rutten och det tog en evighet i rusningstrafik (fast det var lördag) Och väldigt varmt var det. Hörde det var ca 27 grader den dagen. När "no problem when Robert is driving" hade släppt av oss vid vårt hotell och vi hade släpat upp allt vårt bagage till receptionen var klockan säkert nästan 21. Jag sa till Patrik att jag inte kände igen lobbyn från fotografierna jag sett. Mycket riktigt...det var fel hotell....grrrrr! Så vi fick stuva in allt i en annan taxi, men som tur var var det inte långt däremellan.

Första natten skulle vi bo i ett rum med en stor bädd och en extrasäng för det fanns inget "double double room" ledig. Rummet var helt ok. Sängen var bred och extrasängen också och utsikten underbar! På natten skulle jag gå på toan. Märkte att det liksom inte var något sug i spolningen om man säger så. Vattnet steg en bra bit i toastolen. Jag trodde att spaken man spolade med hade fastnat så jag tryckte en gång till...(mitt pucko) och då svämmade vattnet över och hela golvet blev fullt! Tur att jag bara gjorde nr 1. ;-)

Söndag!

Jobbigt med sömnen. Vi var ju vakna till 5-6 på morgonen svensk tid. (22-23 lokal tid) Vaknade sedan var och varannan timma. Hade fått reda på att hotellets frukostmatsal var under ombyggnad och därmed inte öppen, så det var att bege sig ut på stan för att äte frulle. Hittade ett riktigt amerikanst frukostställe. Det blev omelette med extra cheese och pannkakor med sirap mm. Ehhhh, yummie?? Well, Yes!! :-)

Sedan gick vi ut och kollade på stan. Det var verkligen varmt. Vi köpte fika och gick till en stor park (Millennium Park) Där satte vi oss i gräset och fikade. Det var folk överallt!

Efter det så strosade vi runt innan vi gick till hotellet. Bytte rum och nu fick vi ett "double double room". Rummet var faktiskt mindre än det förra och utsikten var inte lika bra, men annars bra! Patrik skulle iväg på sin konferens och hade tre timmars körväg och skulle hyra bil innan, så han åkte. Vi andra gick till "Burrito ******" Kommer inte ihåg namnet extakt) Åt god burrito där i af. Köpte sedan lite gott och gick upp på rummet. Vi tittade lite på tv innan vi slocknade vid 21-tiden.

Måndag:

Barnen och jag vaknade snortidigt! Klockan 5 sattes tv:n på! Sedan gick vi ut på stan och letade upp ett ställe vi hade sett igår. Där köpte vi frukost/lunch från en typ salladsbuffé. Massor med goda grejer, stora melonbitar, jordgubbar och andra frukter. Goda kletsallader, pasta, kronärtkockor mm...
Efter det gick vi ut på stan. Barnen hittade massor de ville köpa. Jag sa att de inte fick köpa idag...Vill diskutera med Patrik...(jag= inte populär) Jag hittade också en massa saker som jag har skrivit upp på min lista över "saker jag ska shoppa" Vi åkte också upp i "Hankock buildning. "Endast" 96 våningar! Var i "Watertower place" också. Det är 8 våningar med massor av butiker. Blev stoppad när jag försökte åka rulltrappa med barnvagnen...(vilket jag hade gjort de senaste timmarna där) De är överbeskyddande i USA. "Tänk om nåt händer" Jaja, det fick bli hissen efter det.
Vi gick och gick ända till kl 17. Gick till hotellet och vilade ett par timmar. Tja, alla utom Albin som var i gasen hela tiden. Så när han visade trötthetstecken så skyndade vi oss ut för att äta en bit. Det går nämligen inte att ha honom på restaurang längre. Han tjoar så himla högt när han vill ha av vår mat så att man skämms.

Vi gick till en pizzeria jag har varit på förut. Vi satte oss vid bordet och fick veta där att det skulle ta ca 45 minuter att få den här speciella pizzan...(inte någon vanlig pizza, utan en som bakas i en typ stekpanna...)
Det gick bra, vi hann få in pizzan innan Albin vaknade. Men hjälp, vilken stor pizza...det fick bli en "doggy bag". Så när vi kom hem till hotellet så klämde jag ner en bit till...
Slocknade vid 21-tiden...

Albin sover på planet:

image55

Slappa i "Millennium Park:
image61

Fredag

Ojoj, nu är det pirrigt i magen. Har tvättat det sista dag och börjat packa så smått. Svärmor har varit här och städat huset. Allt är under kontroll. Tror att vi har fixat allt nu. Flyget går ju på eftermiddagen så vi behöver inte gå upp så tidigt.

Tja, har inte så mycket att skriva nu. Jag tittar in här och skriver lite under veckan som kommer. Datorn följer ju med. ;-) Måste bara deklarera, men det är ju bara att skriva på pappret. Sedan kan vi gå och lägga oss.

Vi hörs! 

Onsdag

Var på babyrytmikavslutning idag. Lite ledsamt för jag kan inte fortsätta till hösten. Då drar ju skolan igång igen. (tyvärr) Sedan åkte jag och träffade Maria med Julia och Anna med Albin, lika gamla som min Albin. De lekte bra ihop men min Albin var lite stursk och lappade till Albin2 några gånger.

Hemma började jag fundera lite på packningen (på allvar) Har letat som en galning efter adaptern. Vi har två stycken och bägge är borta. Ser dem framför mig så jag tror inte de är långt borta. Maken bortrest över natten och jag känner paniken komma krypande. Har så nedrans rörigt i tvättstugan så jag vill bara gråta. :-( Men på fredag är han hemma och "ledig".

Måste fortsätta....ska lägga in fler låtar på MP3 spelaren.

Tisdag

I dag har vi varit på 1-årskalas! Lilla Amanda fyllde år. Det var skoj att se barnen leka ihop idag. (Även om det gick vilt till) Camilla hade gjort en jättegod couscoussallad och sedan var det kaffe med massa gott dopp till. Mumma!!

Titta så söta de är:

image54

Sedan åkte jag och planterade på mammas grav. Pappa hade satt dit några penseér, eller violer som han kallar dem för. Men han har inte sinne för färg ocn sånt, en blå och en lila var det. Jag tog bort bägge och planterade dit mina egna istället.

Så här blev det:

image53

I går spelade Matilda match och hon gjorde 2 mål! *mamma stolt* Kände att jag ville skriva det här! ;-)

Har fått hem en resväska nu så i morgon ska jag börja packa lite. Kan inte fatta hur jag ska hinna med allt. Maken åker till Finland i morgon (och var i Norge igår) Jättevälplanerat...NOT! Och svärmor kan inte komma och hjälpa till förrän på fredag...hjääääälp!

Söndag

Oj, vilka härliga dagar vi har haft nu. Strålande sol och nästan 20 grader varmt. Har varit utomhus hela dagarna och fått lite färg i nyllet. Albin fyllde1 år igår! Stora killen! Han blev så glad när han fick öppna presenterna.

Sedan gick jag och Matilda på loppis. Fyndade en lampa till vardagsrummet (taklampa, spots) och köpte nybakat tunnbröd.

Hemma så grejade vi i trädgården och jag rensade i häckrabatten.  Grillade på kvällen.

Idag firade vi Albin och Fabian. Pappa, gammelfarmor och grannen Anna med två döttrar kom förbi på tårta. Sedan tittade en kompis förbi på en kopp kaffe. Det har varit fullt hus med kompisar idag. Då blir det väldigt rörligt inomhus och eftersom alla går in med skorna blir det också väldigt sandigt på golvet.

Lite bilder från helgen:

image50

image51

image52


Fredag

Ännu en härlig dag! P och jag fikade i solen och vi skrattade högt när grodan som bor i dammen började kväka. Den sitter under ett stenblock så det riktigt ekar. Det låter jätteroligt!

P bytte däck på den ena bilen och jag uträttade några ärenden i stan. Sedan var vi på utvecklingssamtal för F. Det är så roligt för han får bara beröm av läraren. En sådan duktig kille vi har! Fast F tyckte det var lite genant att få höra så mycket beröm.

Grillad på kvällen. Mumma! Cyklade till tappen och hyrde en film: "The Holiday" Urkass!! Somnade efter halva tiden.


Torsdag

Har just blivit kallad för "elaka mamma" (för typ tusende gången). Tar alltid lika illa vid mig, fast jag vet att han egentligen inte menar det. Men jag vill inte bli kallad för sådant. Jag försöker ju bara få allt att gå ihop här och att vissa regler är faktiskt för hans eget bästa. Men det är lite svårt att inse.

Annars har vi firat äldsta sonen idag. Han fyller 10 år...Tänk att jag för 10 år sedan var precis nyförlöst vid den här tidpunkten (född kl 21.03) Gud, vad tiden går fort. I morse tassade maken upp och gjorde iordning frukostbrickan till hela familjen. Sedan såg jag att han stod i dörröppningen och jag väntade på "Ja må han leva" men i stället kom introt på "We will we will ROCK YOU".....(vad heter låten?) med hemmagjord dålig text till, haha!

När alla gått i väg till skola och arbete bakade jag frukostmuffins och ringde en väninna som bor på nästa gata. Hon och hennes dotter kom förbi och vi satt i solen ute och fikade. Jättevarmt idag!! Tittade på fel termometer idag och utbrast lyckligt: "wow, det är 22.7 grader ute!!" haha, (och 11,4 inne) hmmmm, ojsan, tvärtom visst!

Började förberedelserna till en Tacopaj och skar av mig halva tummen när jag skulle vara lika käck som kockarna på tv:n när de hanterar vassa kniven, ajajajaj! Fick sedan skynda till sonens klass där jag hade lovat att ställa upp som fotbollstränare inför en klasscup i fotboll som ska gå nästa helg. De var 9 stycken som var med idag. Vi spelade lite, tränade "hörna" och frisparkar mm. Det var roligt!

Hem igen och slängde in pajen i ugnen. Dottern och hennes kompis skulle till konståkningen och det är bråttom bråttom!! Slängde av dem på träningen och åkte sedan och handlade lite. Åkte tillbaka vid utsatt tid och stod och väntade en evighet på att Matilda skulle komma ut, men hon kom inte. Hörde av några andra att Matilda redan hade åkt! Grrrrr! Kommunikation, vad är det? Då hade hon åkt med kompisens mamma hem...
Aja, det var inte så farligt, bara ca 20 minuter av mitt liv som gick åt till att sitta i en bil med en gnällig bebis!!

I går, förresten ringde en f d kurskamrat och snackade lite. Hon ska börja sin sista termin nu till hösten (jag har 3 teminer kvar) Hon sa att det var jättejobbigt i skolan, men det hade gått bra...Pust, inget att se framemot, men jag är faktiskt lite laddad nu. Har plockat fram en kursbok jag tänkte läsa...men den är så fruktansvärt tråkig att jag somnar bara efter tre ord. :-(

Var på Tårtdecoraffären idag och köpte lite roliga saker att sätta på tårtan

Se här:

(Det är fotbollsspelare, blommor och fjärilar i sockerkristyr. Burken bakom är en blå, glittrig gelé att tex skriva med på tårtan med sprits)
Lovar att visa er resultatet, ska göra tårta på söndag!

image49

Tisdag

Har sovit gott i vår "nya" säng. Tanken var lite den att vi skulle komma närmre varandra nu när vi har "bytt ner oss" i storlek och med lilleman i mitten är det lite trängre...(fast det var ju inte såååå vi menade) *ler*

När jag skulle somna igår fick jag hjärtklappning, jättejobbigt. Jag har en ovana att ligga och tänka på hemska saker precis innan jag ska somna, typ döden, cancer och annat tråkigt som kan hända. Jag har haft yrsel (hela rummet snurrar) i en vecka nu. Det kommer i några sekunder när jag lägger mig ner (inte alltid). Har funderat en del på det. Har jag en hjärntumör eller vad är det? Några jag har pratat med tror att det är typ migrän eller stress...hmmm, jag vet inte. Är förkyld nu igen också...varför är jag det då? Säkert cancer...(om min dotter läser det här...lugn, stumpan! Mamma bara funderar, jag tror egentligen inte att det är något större fel på mig...inte värre än vanligt i a f. )

Albin och jag tog kaninen till veterinären för att plocka bort stygnen. Det gick bra och det kostade heller inget...Ingick i den stoooora summan vi betalade första gången...
Åkte sedan och handlade presenter till stora killen som fyller år på torsdag. Det är enkelt att köpa till honom. Det han önskar sig finns oftast på ett och samma ställe, typ i sportaffären och i spelbutiken. ;-)
Sedan åkte vi till MAXI och handlade. Träffade pappa där och han bjöd oss på fika.

Hemma rensade jag ut kläder som de ska komma och hämta upp i morgon. Jättebra, det är bara att ställa ut det man vill bli av med ute på gatan så kommer de och hämtar! (till förmån för de handikappade denna gång)

På kvällen gick vi över till grannen på Me&I party...jag var duktiga tjejen som inte handlade något...Har ju lovat mig själv att inte handla nået innan resan...Bara det som behövs inför resan.

Här är mina fina barn: (okejrå, våra barn)

image48

Annandag påsk

Oj, så har påskhelgen gått  förbi i en rasande fart! Vi har tagit det ganska så lugnt. Långfredagen ägnade vi oss åt att städa vårt uterum. Bar ner all skit till källaren i stället...(där står det bättre) Sedan hälsade vi på P:s kusin och deras lille nyfödde son.

På påskafton gick vi över till grannarna på påskfrukost. En tradition vi har börjat med. Mycket trevligt!  Senare på kvällen kom samma grannar över på middag. Vi åt hel ugnsbakad lax med gräddkokade grönsaker som P hade gjort. Jättegott! Efter vi hade nattat barnen så spelade vi TP. Anna och Patrik i ett lag och Mikael och jag i det andra. Vi vann, hehe!

På påskdagen grejsade vi här hemma. Vi slängde ut vår säng (bokstavligt talat) från balkongen. Alltså, vi slängde ut sängramen, inkl sänggavlarna. Sedan ställde vi en av våra gamla 90 cm madrass i ett hörn så barnen kan få ligga på när de besöker vårt rum på natten och den andra åkte ner i källaren. Sedan bar vi upp en 160 cm madrass vi har fått av svågern istället. Ska köpa en ny sängram vi har sett på IKEA. Malm sängram och så ska vi köpa till hyllor som liksom man skjuter in bakom sänggaveln...

image44

Bild från IKEA

Efter det så åkte vi till svärföräldrarna på middag. Alltid lika gott! Vi åt och drack och sedan spelade vi TP (på barnens begäran) Barnen fick barnfrågor (typ jättelätta) Svågern och jag i ett lag...hmmm, det gick inte så bra för oss. Vi fick så himla knepiga frågor. Patrik och barnen badade i bubbelpoolen utomhus med regnet piskande i ansiktet men med 38 grader i vattnet så var det bara uppskattat...(med regnet alltså)
Vi sov över hos svärföräldrarna och jag typ sov inte en blund på hela natten, kändes det som. Dels för att sängen var så himla hård och dels för att jag fick hålla ett öga på Albin för vi hade ingen vägg bakom huvudet på sängen och Albin vill gärna krypa uppåt i sängen när han sover. Fick därför se till att han inte damp ner i golvet...

Vi vaknade och åt frukost. (härligt med framdukat bord när man vaknar) sedan gick vi en promenad ner till havet! Brrr, kallt! Sedan kom pappa förbi och vi drack kaffe allihopa. Sen åkte vi hem. Kom hem till ett mycket kallt hus, endast 15,3 grader. (vem stängde av pannan?) Brrrr igen! P tände i öppna spisen och jag kröp ner i soffan under en filt. Somnade där och sov säkert i 1½ timma.

image45

Heja Frölunda!!

Diskbänken!

Grrrrr!! Så skulle man gå och lägga sig och kommer in i köket och möts av...ja, vaddå? En överbelamrad diskbänk full av kletiga redskap efter makens (och barnens) äggtoddyorgie! Ställde mig och tokdiskade!! (inte så ovanligt vid den här tidpunkten) Men det är så skönt att komma ner till frukosten och se en ren och fin diskbänk. Förresten, hade vi inte en regel om att aldrig gå och lägga oss utan att det är städat i köket? Det tar ju faktiskt bara 10 minuter!

Så nu fick jag sagt det!

Skärtorsdag

Började dagen med en promenad med stavarna och med Anna. Redan kl 9.30 kom vi iväg. Häääärligt, det ska bli vår "nya" grej! Nu ska det bli andra bullar...

Maken hemma idag. Så jag hade tusen grejer på min lilla lista...(men det blev inget av dem gjorda) Vi gjorde en storrensning i hallen och bland alla skor. Slängde ett helt gäng och kunde snabbt konstatera att Matilda inte hade några skor helt plötsligt. (bara vinterstövlar) Så P åkte in med henne och en kompis till stan och inhandlade ett par skor...(fastän vi sa "inga vita skor igen" så blev det ett par vita, men fina!)

Sedan var det konståkningsträning igen...jag och Patrik släppte av Matilda och gick sedan på en promenad i solen. (fast det blåste) Köpte en present till P:s kusin som fått barn och köpte godis på vägen.
Sen försökte jag att spela "The Sims". Det gick sådär. Antagligen har vi för lite minne kvar på datorn så allt vi gör tar en eeeevigheeeeet! Så det är liksom inget roligt att sitta och vänta. Men jag gjorde en familj, en par med en hund och en katt. Och så hann jag att börja bygga huset. Hade en Idé om ett hus för ett tag sedan, men nu kom jag inte på hur jag ville ha det. Dottern tyckte att jag gjorde en tråkig familj, att de hade tråkiga kläder...När hon spelar så gör hon Aliens som inte ser riktigt kloka ut, haha! Och så ska det alltid vara ett helt gäng som bor i nåt slags kollektiv...Inget för mig, det är alldeles för många att hålla reda på. Ska fortsätta i morgon!

På kvällen var det så dåligt på tv:n så vi plöjde igenom ett antal "Vänner" avsnitt från boxen...skoj!

Börjar få resfeber nu...Det är bara lite drygt två veckor kvar...vill börja packa nu!!! Måste ha en ny jacka! Var ska jag köpa den...har sett en på H&M som jag är lite sugen på. Måste bara få tid att beställa den...det tar typ lika lång tid som att skriva det här...Alltså ingen bra ursäkt. ;-)

Dagens bild: Allt för att mamma ska få laga mat ifred!

image42

Onsdag

Usch, nu blev det en sådan konstig natt igen. Maken kom hem kl 4 från jobbet. De hade suttit och skrivit på en viktig grej hela natten. När han skulle hämta ut bilen hade de låst garaget så det fick bli taxi hem. Sedan var det upp igen kl 6 för att ta tåget kl 7.40. Jag fick köra han in till tåget. *puh och pust*

Det var babyrytmik i dag och eftersom barnen har påsklov den här veckan så fick jag med dem till rytmiken. VI tog en promenad till stan (ca 30 min gångväg) Det var riktigt mysigt att gå och prata.

Efter rytmiken gick vi och åt lunch, Milla, Amanda, Sara och Alma, M och F åsså jag och Albin förstås.

På kvällen fotbollsträning för F och konståkningsträning för Matilda. Inget annat spännande.

Dagens bild:
Albin leker i det nystädade skåpet:
image41

Tisdag

Albin var hos tandläkaren idag för information om allt möjligt...om hur tänderna växer, om karies om nappanvändning och mycket mer! *pustar*

Sedan kom Milla med Amanda, Charlotte med Albin och Ulrika med Nova hit på lunch och fika. Det var längesedan vi träffades hemma hos någon och barnen blev glada över att få leka i hop igen. Ulrika hade en hund med sig som fick vara inne lite. Skoj att se hur Albin betedde sig, han har inte varit så nära en hund förut. Det gick bra, men han var lite vaksam...

M och F kom hem från farmor och de tyckte det var roligt med alla barnen som var på besök.

Maken jobbar sent i dag. Nu när klockan var 23.30 så ringde han och sa att han inte kommer än på några timmar. Han och en annan kille sitter och skriver på en viktig sak...stackarna! Sedan ska han med 7.40 tåget i morgon bitti...Men SEN är han ledig...gissa om han kommer vara trött då!!

Dagens bilder:

Albin och Bea (Albin ser lite reserverad ut)

image38

Men Nova är van!

image39

image40

Lördag

Tja, inget blev som planerat idag. Sonens innebandycup fick vara. Fast han kände sig bättre (bara liiiite yr) så fick han snällt stanna hemma. Gjorde väl inget speciellt. Var ute i trädgården en del. Grillade för första gången i år. Jättegott!

Matilda var på kalas på kvällen...

Thats it!

RSS 2.0